Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Dva poplatky v Slovenskom raji

Daniel LofflerDátum25. 06. 2012 09:28:04TémaPríroda
159

Dnes som si v regionálnom týždenníku Korzár prečítal článok, v ktorm sa píše, ze tento rok sa budú, zrejme, vyberať dva poplatky za vstup do Národného parku Slovenský raj. Spoplatneniu ako takému sa nebránim. Každá údržba, aj turistických chodníkov, si vyžaduje nejaké financie na nástroje, pomôcky, materiál, ľudí. Ale dvojité spoplatnenie? Kocúrkovo? Nie, predsa sme na Slovensku, a "Na Slovensku je to tak".

Čo mi vadí na dvojitom spoplatnení:

1. parkovné - platím za miesto na utlačenej hline, ktorá je v lepšom prípade vysypaná štrkom. Úplný luxus je, keď zaparkujem skoro ráno, možno chytím miesto pri nejakom kriaku a na auto nebude páliť slnko celý deň. POZOR parkovisko nie je strážené = ak mi ho niekto vykradne je to moja chyba, lebo platím len za to, že môžem beztrestne parkovať na utlačenej hline.

2. stav niektorých chodníkov - už hneď na parkovisku, alebo tesne pri vstupe do rokliny (napr. Suchá Belá) je odomňa žiadaný "Poplatok za využívanie technických zariadení". Ak je chodník upravený a technické zariadenie vynovené, môžem si byť 100% istý, že niekde blízko sa bude nachádzať tabuľka, ktorá ma bude informovať, že rekonštrukciu chodníka zaplatila tá a tá firma. Kam teda idú peniaze z tohoto poplatku?

3. v článku sa píše, že: "Musíme sa starať o technické zariadenia, ktoré sú majetkom obcí. My opravujeme, obnovujeme technické zariadenia." Mne ako turistovi je v zásade úplne jedno, aké technické zariadenia má v majetku obec a ktoré Štátna ochrana prírody. Celý problém vnímam ako "dá sa na tom zarobiť bez práce, tak prečo nie".

Na Slovensku je to proste tak, že vnútorné spory začneme čo najskôr vyťahovať na verejnosť a nech o tom spotrebiteľ pekne vie. Dohoda je stále v nedohľadne a jediný, kto na to doplatí je opäť ten, kto za to nemôže a mal by dostať čo najkvalitnejšie služby, aby sa do Slovenského raja vrátil čo najviackrát. Dovolenkár.


Fotogaléria k článku:

159
Autor: Ivan Sklenár
159
Autor: Ivan Sklenár

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Andy | 31-08-2012 11:07:47
Miloš Majko - na 100% suhlasim s Vami. Som sice madarskej narodnosti, ale som patriot, citim sa Slovakom a milujem Slovensko a som smutny ako to tu chodi. Bohuzial na Slovensku je to tak. Ti ktorych platime nas okradaju. Co na to povedia zahranicni turisti ked pridu do Slovenskeho Raja. Mozme sa za to vsetko hambit. Treba zvolit do samosprav takych ludi, ktorym zalezi na Slovensku a na jeho kredite, nie na hamiznosti a mamone.
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 28-06-2012 20:06:49
Jedna dobrá správa. Dnes (podľa spravodajskej relácie v TV Markíza)sa stretli zástupcovia dotknutých obcí v okolí NP Slov. Raj a predstavitelia NP v zastúpení štátu. Výsledok: dvojitký poplatok sa vyberať NEBUDE! Trochu komicky vyznel výhražný prejav p. riaditeľa, že teda oni tam tie info tabule a podobné činnosti nebudú inštalovať a poskytovať informácie. Tak sa treba spýtať: kam dávajú peniaze, ktoré dostávajú od štátu aj na takúto činnosť?
anonym | 25-06-2012 20:42:36
Nečudujte sa dvojakým poplatkom, keď cigáni v Slov. raji kradnú reťaze. Tie niečo stoja :-)
peter | 25-06-2012 19:15:56
toto je dostatocna informacia na to, aby som dal pri vybere prednost inym lokalitam. dakujem za varovanie :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-06-2012 10:25:40
"Na Slovensku je to proste tak, že vnútorné spory začneme čo najskôr vyťahovať na verejnosť a nech o tom spotrebiteľ pekne vie. Dohoda je stále v nedohľadne a jediný, kto na to doplatí je opäť ten, kto za to nemôže a mal by dostať čo najkvalitnejšie služby, aby sa do Slovenského raja vrátil čo najviackrát. Dovolenkár."

Som rad, ze ste o probleme napisali Vy.
Obcan vsak musi vediet a co najskor by si mal uvedomit:

- ako volenych predstavitelov, tak uradnikov obce paltime my vsetci z nasich dani
- fungovanie statu, fungovanie ochrany prirody, vsetkych uradnikov a spravy parkov - platime my vsetci z nasich dani

Posledne tri roky ma neopusta pocit, ze z obcana, nas beznych ludi, si kazdy kto len trosku moze, robi idiotov, sluhov, dementov schpnych podriadit sa kazdej sikane, kazdej nepravosti, kazdemu svinstvu, jednoducho robia si z nas k*****v. - Nie, slusne to nejde!

Dvaja na ktorych este stale stotisice ludi denne makaju sa nevedia dohodnut, tak to nechaju zaplatit ludom - ich zivitelom! Tak takato scestna groteska je mozna fakt iba na Slovensku. Preco? Lebo ludia su ako tupe voly, nerozmyslat, len vyhlat na pasu, dat do gagora trochu zranice, nejaku tu telenovelu alebo farmu do telky na odreagovanie, zvysit ceny plynu, elektriny, benzinu a nafty, zvysit dane, odvody a ludia razom nemaju cas rozmyslat nad p********i. Nejake Gorily, sitka, nastenkove tendre a ine vyfukmute miliardy - dokedy?
Rozmyslajte. Ja si myslim ze dovtedy, pokym cely zivot makajucich ludi nezacnu exekutori vyhadzovat z vlastnych bytov na ulic. A to sa budu mat moznost modlit aspon za to, zby mesto naslo nejaku volnu izbu v socialnych bytoch, ktore od revolucie obyvaju asociali, ktori problemy nas volov nepoznaju a poznat nemusia...
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 25-06-2012 10:10:16
S obsahom tohoto článku sa nedá iné, len SÚHLASIŤ! Za ostatný čas som 2x navštívil NP Slovenský Raj. A moja skúsenosť je presne taká, ako ju tu popisuje autor. V TV som videl vyjadrenia ku tejto spornej téme predstaviteľa NP (čo by zástupcu štátu) a aj niektorých starostov. Zo strany správy NP je to obyčajné výpalníctvo. Pán riaditeľ NP obhajoval potrebu spoplatnenia o.i. aj tým, že na ich náklady sú infotabule, značenie turistických chodníkov,... Infotabule sú tam a ich obnova sa deje možno raz za 10-15 rokov.Ak! Dá sa to poznať podľa ich technického stavu. Za všetko jedno foto z turistického značenia na náhornej planine Geravy. Štát občanov tejto krajiny zdiera na daniach myslím že dosť. Za ostatné dni to dokumentoval balíčkom úsporných opatrení. Mohol by niečo pustiť aj pre správu NP, aby jeho členovia sa nemuseli uchylovať k metódam, ako sú známe z čias zbojníka Jura Jánošíka.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign