Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Doplňujúce informácie pre žiadateľov o vyhradené parkovacie miesto:

Iveta TóthováDátum04. 10. 2012 18:43:35TémaMestský úrad

Doplňujúce informácie pre žiadateľov o vyhradené parkovacie miesto:

- Počet parkovacích miest vyhradených nesmie prevýšiť 30% z celkového počtu parkovacích miest dotknutého / predmetného parkoviska alebo – parkoviska, ktorého sú súčasťou, súvisle vedľa seba možno vyhradiť najviac štyri parkovacie miesta.

- O pridelení parkovacieho miesta rozhodne losovanie (v prípade, ak bude počet žiadostí väčší počtu miest určených na vyhradenie)

- Na bytovú jednotku možno vyhradiť maximálne jedno (1) vyhradené miesto so základnou sadzbou dane ( 200 € / rok, ZŤP 30 € / rok); v prípade voľných miest určených na vyhradené parkovanie možno za zvýšenú sadzbu dane (500 € / rok) vyhradiť pre bytovú jednotku ďalšie parkovacie miesto.

- Náklady na označenie vyhradeného miesta dopravným značením znáša žiadateľ o vyhradené parkovacie státie

Mesto v súčasnosti zisťuje záujem o vyhradené parkovacie miesta, situáciu bude vyhodnocovať po 30.10.2012 (do 30.10.2012 je možné podať žiadosť o vyhradené parkovacie miesto na podateľňu MsÚ), žiadosti budú spracované, v prípade potreby sa pristúpi k losovaniu. Následne mesto zašle spracované žiadosti na Okresný dopravný inšpektorát do Galanty, ktorý sa k žiadostiam vyjadrí. Mesto bude reálne vyhradzovať parkovacie miesta až od 1.1.2013. O ďalšom postupe budú žiadatelia aktuálne informovaní.

 

zdroj: www.sered.sk


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 04-07-2013 15:03:28
Martina, tak to je ozaj nelogické!!! ale dúfam, že daň za byt ste zaplatili :) i keď tu nemáte trvalý pobyt...to je ozaj nonsens...

ešte otázka do pléna - stále sa dá kúpiť parkovacie miesto? zvažujem, že prestanem krúžiť ako jastrab okolo činžiaka :)
martina | 03-07-2013 15:14:20
tiez sme podali ziadost o vyhradene parkovacie iesto, ale bohuzial, mesto jaxi taxi nerata s obyvatelmi serede, ktori tu maju prechodny pobyt... troska nelogicke v pripade, ked tu vlastnia byt. preco by sme si teda nemohli prenajat parkovacie miesto?
Jozef | 02-07-2013 11:19:20
v Ga idu garaze za cca 4 - 6000E, takze asi ano.
Obcan | 02-07-2013 11:09:48
Pardon-180e bez miesta,za tych 420 je to uz s tym miestom. No nekup to :-)
Obcan | 02-07-2013 11:07:22
Za 420 rocne bez naroku na pakovacie miesto,vlastne len taka mestska dan za to ze niekto vlastni auto...
To sa oplati garaz prenajat,pripadne aj kupit do buducna.
Ale dobra inspiracia pre seredskych poslancov,myslim ze sa nemusia trocharit a mozu to sekat rovno po 500,aspon sa to bude lahsie pocitat :-)))
Jozef | 02-07-2013 10:38:37
...sme sa rozculovali na nasich radnych panov, ze co to vymyslaju.
Pozrite sa co schvalil stary ujo z Galanty & spol.

Parkovanie v Galante bude od marca 2014 spoplatnené. Rozhodla o tom väčšina poslancov na ostatnom zastupiteľstve.
Širšie centrum mesta je po novom rozdelené do troch zón, v každej sa bude platiť inou sumou. V zóne 1 bude stáť hodina parkovania 0,70 eura, v zóne 2 0,50 eura a v zóne 3 0,30 eura. Platiť za parkovanie bude možné aj mobilným telefónom, ktoré je v každej zóne o 10 centov drahšie ako pri použití mincí. Platiť sa bude v pracovných dňoch od 8.00 h do 17.00 h, cez víkendy bude možné parkovať zadarmo.
Poslanci schválili, že s jedným autom v domácnosti bude možné parkovať zadarmo, za každé ďalšie bude nutné priplatiť. Rezidentná karta vyjde na 180 eur. Jej zakúpenie však negarantuje vyhradenie parkovacieho miesta.

To zaručuje iba parkovacia karta s názvom vyhradené parkovanie, ktorá stojí pre fyzické osoby 420 eur, pre právnické 670 eur na rok. Budú sa vydávať v obmedzenom množstve, podobne ako parkovacia karta Abonent v hodnote 300 eur. Je určená pre zamestnancov v zónach, vrátane zamestnancov mestského úradu, ktorí o bezplatné parkovanie za budovou MsÚ tiež prídu.

Takzvané osobitné karty za 100 eur na rok budú v prípade záujmu vydávané na služobné autá orgánom štátnej správy a rôznych inštitúcií, nie komerčných. K dispozícii bude aj univerzálna parkovacia karta za 700 eur ročne, ktorou bude možné zaparkovať vo všetkých zónach.

Projekt regulovaného parkovania bude financovaný investičným úverom. Poslanci ho odsúhlasili vo výške 230-tisíc eur.

László Biró vyzval primátora v mene poslaneckého klubu, aby využil svoje právo a nepodpísal nariadenie. Dodal, že obyvatelia naň nie sú pripravení, neprebehla ani verejná diskusia.
Keďže nariadenie má byť účinné od budúceho roka, podľa primátora je dosť času na vysvetľovanie.
„Viem, že aj táto možnosť je zo zákona, vyzvali ste ma, ja to zvážim. Ale v tejto chvíli, keď už je toto schválené, akým spôsobom vysvetlím tým poslancom, ktorí za to hlasovali, že som to nepodpísal,“ dodal.

Co dodat?
Hlavne, ze urady sa stahuju do "tam".
Parkovanie | 13-11-2012 16:17:21
je zaujímavé, že takýto prieskum si nevedia urobiť tí, čo to prijímajú
pozrieť si, aké benefity sú pre občanov v iných mestách a pod., ako samosprávy vychádzaju občanom v ústrety a nie za každú cenu všetko spoplatňujú
ale ako vidieť ani ich to nezaujíma - ved nikto ani nechce reagovať na posledné príspevky - mamička s dieťaťom ZTP a pod.,
teraz možno da niekto vyjadrenie, že Poprad je ďaleko a ten nás nezaujíma /viď predch. príspevky LM/
Poprad-parkovacia karta 50-100EUR | 13-11-2012 13:26:09
Parkovanie v meste Poprad patrí medzi najlacnejšie spomedzi väčších miest na Slovensku. Vyplýva to z prieskumu, ktorý realizovala Správa mestských komunikácií (SMK) v Poprade.

Mesto sa porovnávalo s desiatimi krajskými a okresnými mestami a do úvahy sa brali najmä ceny za parkovanie v prepočte na hodinu, cena SMS za parkovanie, čas spoplatnenia, rozdelenie do zón a tiež parkovacie karty.
Niekoľkokrát najlacnejší v parkovaní

Z uvedeného prieskumu vyšlo mesto Poprad ako najlacnejšie. Cena parkovania u nás bola porovnávaná s mestami Bratislava, Prešov, Košice, Žilina, Banská Bystrica, Nitra, Trnava, Trenčín a Martin a na prvom mieste v rebríčku sme sa ocitli dokonca niekoľkokrát, uviedla vedúca oddelenia výstavby na Mestskom úrade v Poprade Kristína Horáková.

Výber za parkovanie v čase od 8. do 16. hodiny je okrem Popradu už len v Bratislave. Vo všetkých ostatných mestách sa platí za parkovanie až do večerných hodín.

Drahšie parkovné majú podľa Horákovej dokonca aj oveľa menšie mestá, ako napr. Spišská Nová Ves, kde vodiči platia za parkovanie až do 18. hodiny a aj v sobotu dopoludnia.
Nielen lacné parkovanie ale aj s benefity

Poprad má taktiež najlacnejšie prenosné parkovacie karty a parkovacie karty pre abonentov, teda podnikateľov, ktorí majú svoje prevádzky v blízkosti spoplatnených zón. Zatiaľ čo v iných mestách zaplatia za túto kartu aj 570 eur, v Poprade stojí parkovacia karta 50 až 100 eur.

Myslím si, že mesto Poprad je jedinečné. Spomedzi miest, ktoré majú zavedené spoplatnené parkovanie, sme jednoznačne najlacnejší, konštatovala Horáková.

Okrem nízkych cien majú Popradčania či návštevníci Popradu pri parkovaní aj iné benefity. Víkendy, sviatky či vianočné parkovanie je tu zdarma, dvojhodinové parkovanie na kaskádach v blízkosti nemocnice je tiež bez poplatkov, čo v iných mestách podľa Horákovej ťažko nájsť. "Prostriedky, ktoré SMK získa výberom za parkovanie, opäť putujú do dopravy, a to hlavne na rekonštrukciu chodníkov, komunikácií či do opravy parkovísk," dodala vedúca odboru výstavby v Poprade.
ešte jeden dotaz p. Heriban | 12-11-2012 11:53:22
a ako a kedy bude mesto platiť občanom za prenájom miest , na ktorých sú komunikácie alebo chodníky ??
Dakujem za odpoved
Sereď - lukratívne miesto pre život | 12-11-2012 10:46:13
P. Heriban tak, ako Vy nejdete skúmať LM, ja nebudem skúmať okolité mestá. Ten príspevok tu bol daný z dôvodu, že táto info o cenách bola v TV Markíza nedávno a tak ma ten obrovský rozdiel zarazil aj keď " LM je trochu dosť od ruky."
A čo sa týka tej mamičky s postihnutým dieťaťom asi zrejme zvažuje presťahovanie a myslím, že to začína byť najlepším riešením, lebo Sereď sa pomaly stáva "lukratívnym miestom pre život" /aspoň podľa platieb, ktoré nás čakajú/.
Na prvú časť jej otázky, či si viete predstaviť, koľko takýto človek dostáva od štátu, odpovedať určite neviete. A tiež ani Vy ani tí, ktorí s tým súhlasili, aké má rodina výdavky a obmedzenia, ak sa o takéto dieťa stará.
A nakoniec má ona možnosť voľby ??, tak ako ostatní občania, či si zaplatí parkovisko alebo nie ? Odpoviem - určite nie.

Predstavte si situáciu, že všetky parkovacie plochy sú odstavené - musí zaparkovať a dieťa odniesť domov.
A tak jej asi nezostáva iné len si hľadať lepšie miesto pre život - preto zrejme ten dotaz o vrátení časti finančných prostriedkov.
Viem, že mnohých občanov /možno aj tých, čo to schvaľovali/ sa to netýka, lebo bývajú v rodinných domoch. Ďalej je tu skupina občanov, ktorí majú možno viac áut a preto nebudú mať problém si priplatiť. Ale sú občania, ktorí majú to auto len preto, lebo cestujú za prácou do okolitých miest mnohokrát za minimálne mzdy, z ktorých potom majú problém vyfinancovať aj tak dosť vysoké náklady na auto spojené s jeho prevádzkou. No a teraz asi poviete, že si nemusí ten prenájom zaplatiť, veď nie všetky parkovacie miesta budú platené.
Ak má rodina povedzme viac áut /čo nie je neobvyklé/ zaparkuje auto, ktoré má vyhradené parkovacie miesto na voľnej ploche a potom, ak treba zaparkovať ďalšie auto, tak stačí len preparkovať - ale už sú blokované 2 miesta. Že výmysel ? Nie, realita zo skúseností možno aj okolitých miest.
Ak by sa parkovacie miesta teoreticky predali, tak sa pomaly može stať, že ten kto si nezaplatí ani jedno parkovacie miesto jednoducho nezaparkuje.

A tak skutočne už stojí na zváženie riešenie, nad ktorým sa pravdepodobne zamýšľa mamička ...
Registrovaný Radko Heriban Radko Heriban | 12-11-2012 08:38:44
Áno, pokiaľ budete chcieť ďalej využívať vyhradené miesto pre ZŤP, je tam ročný poplatok - sadzba miestnej dane 30 €, čo predstavuje 2,5 € mesačne. Ak prestanete využívať miesto z dôvodov odsťahovania sa alebo podobne, a preukážete to, bude Vám vrátená alikvotná časť.

A čo sa týka parkovania v LM, nejdem to skúmať, pozrel som si aktuálne sadzby podľa ich platného VZN, sú také aké sú. Pozrite si okolité mestá podobné nášmu a môžete porovnávať, LM je trochu dosť od ruky.
treba hrabať kde sa dá ?? | 11-11-2012 08:36:00
Len by ma zaujímalo : mám postihnuté dieťa -maloleté ,školopovinné a máme pre neho vyhradené ZťP miesto. To si ho budeme akože platiť 30 euro ročne?? Máte predstavu koľko vôbec takýto človek dostáva od štátu?? Nemáte!Tak gratulujem opäť budú taký občania,ktorý to súrne potrebujú ako zťp odsunutý na druhú koľaj pretože si nebudú podaktorý môcť dovoliť zaplatiť tých 30 eur.A ak to už zaplatím a potom sa odsťahujem -kto mi vráti peniaze ked to miesto nevyužijem rok tak ako ho budem mať predplatené ale napr. len 2-3mesiace??
re : p. Heriban - čo vy na to ? | 09-11-2012 22:37:02
tak opíšem Vám sumy parkovného - návrh L.Mikuláš, o ktorom bolo písané v predch. príspevku a táto info bola v TV Markíza 6. 11. o 17,OO hod.
Príspevok pod názvom
Pred bytovkou za peniaze
Parkovanie - Liptovský Mikuláš
Cena/rok
1. auto 5-15 eur
2. auto 50 eur
3. auto 200 eur
4. auto 400 eur

Takže nezavádzajme nejakým VZN a vlastnými prepočtami a domnienkami.
Ide o návrh cien /ak by poznali naše ceny možno ich primerane upravia aj v LM -:)/

Uz by ma len zaujimalo kto stanovil v meste taketo ceny a na co budu vyuzite fin. prostriedky získane z prenajmu parkovania. No že sa vlastne pýtam - asi poslanci - ved za navrh zahlasovali ...?

• http://tvnoviny.sk/video/videospravy/televizne-noviny/2379952
Registrovaný Radko Heriban Radko Heriban | 09-11-2012 08:16:14
Každý z Vás mal myslím že 4 x možnosť vyjadriť sa k pripravovaným návrhom VZN-ka o parkovaní, využil to až 1 človek, ktorého určité postrehy boli aj do VZN-ka zapracované. Po bitke je každý generál a kritizovať je to najľahšie!
Návrh VZN-ka bol viackrát publikovaný aj tu na SOL, na webovej stránke mesta, v rozhlase, v seredských novikách, na úradnej tabuli a prečo keď ste mali vtedy pripomienky tak ste ich nepodali?

A čo sa týka Liptovského Mikuláša, tak tam je momentálne sadzba dane podľa ich VZN o miestnych daniach ( § 29, ods 15, http://www.mikulas.sk/files/File/vzn/vzn072011.pdf ) 0,035€/m2/deň, čo v reále znamená 0,035 €* 12 m2 (1 miesto) * 365 dní = 153,3 € /rok. Neviem či ste nepostrehli informáciu, že daň V Liptovskom Mikuláši má byť 15€/mesiac, ale na rok 15 € to sa mi nezdá, ale možno sa mýlim.
janka | 08-11-2012 23:55:32
Nechápem vás. Najprv nariekate, že nemáte kde parkovať a teraz, keď máte možnosť, tak stonete na to, že je to drahé. Tak fakt vám dať do ruky hov.. a týždeň nepustiť k vode. Alebo čakáte, že vám urobia vo vchode miestečko, nedajboh pred dverami? a hádam ti za to aj zaplatia?Keď si už kúpiš auto za niekoľko tisíc, tak 200ečiek ťa nezabije. Ale máš istotu, že neobídeš sídlisko tri krát dokola, kým zaparkuješ.
Kritika? | 08-11-2012 14:49:11
Nikto nenuti ludi tie miesta kupovat, a ked si ich nikto nekupi tak budu vsetky zadarmo. Boze ludia kedy sa prestanete spravat tak malomestiacky.
Erich | 08-11-2012 13:35:56
Podľa mňa sú ceny nastavené správne. Ak má ZŤP miesto zadarmo, tak ho navždy zaberie a nie je nútený ho zrušiť, ani keď prestane používať auto. Navyše je tu možnosť, že má 100 metrov ďalej garáž, ale keď má to miesto zadarmo...

Ak by bola bežná cena 15€, je možné, že by sa parkovacie miesta minuli.
to sa nedá ani komentovať ! | 08-11-2012 12:21:30
Aj v Liptovskom Mikuláši pripravujú VZN o parkovaní - info TV Markíza 17.00 / -- cena parkovného za 1 vozidlo má byť 15 eur.
V Seredi - 200 eur, invalidi 30 eur !!! Veď ID dnes majú problem zaplatiť si lieky, čo všetko nám ešte spoplatnia !?
V meste sa nevytvárajú podmienky, aby tam občania zostávali, mladé rodiny a pod. , ale vytvára sa tlak , aby občania hľadali iné možnosti -- presťaovania sa !
Registrovaný Martin Vasko Martin Vasko | 08-11-2012 10:21:38
Dobry den,
dakujem mestu za poskytnutie moznosti zaobstarat si vyhradene parkovisko. Platim poctivo dane a tato dalsia "dan" je bohuzial prirodzenym dalsim vyvojom.
Sklamanim bol dnes telefonat od p. Heribana, v ktorom ma informoval, ze miesto mozem mat iba v blizkosti trvalej adresy.
Ospravedlnujem sa Vam p. Heriban za to, ze si mozete miesto strcit do riti. Bolo to odo mna naozaj nepekne.
Do odstahovania, vas coskoro byvaly obcan.
Jánošik | 04-10-2012 19:43:26
Spoločne ignorovať.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign