Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Diaľkové vlaky RegioJet prepravili na Slovensku za prvý štvrťrok prevádzky viac ako 320-tisíc cestujúcich

159

RegioJet |MM| Vyzývame Železničnú spoločnosť Slovensko, aby rovnako zverejnila vývoj počtu cestujúcich vo svojich diaľkových vlakoch na trase Bratislava – Žilina – Košice.

 

Viac ako 320-tisíc cestujúcich využilo na Slovensku za prvé tri mesiace prevádzky (december 2014 – február 2015) diaľkové vlaky RegioJet. Z toho výrazná väčšina, takmer 214-tisíc cestujúcich, cestovala novými vnútroštátnymi vlakmi RegioJet, ktoré začali jazdiť od platnosti nového grafikonu 14. decembra 2014 na trase Bratislava – Žilina – Poprad Tatry – Košice a späť. RegioJet na Slovensku na tejto trase prevádzkuje denne 6 spojov, 3 v každom smere, a ich priemerná obsadenosť aktuálne dosahuje približne 400 cestujúcich na jeden spoj. Ďalších takmer 108-tisíc cestujúcich prepravili     na Slovensku medzinárodné spoje RegioJet spájajúce denne Košice, Martin a Žilinu s destináciami   v Českej republike.

 

Nové diaľkové vnútroštátne spoje RegioJet priniesli do slovenskej železničnej dopravy celkom novú kvalitu a koncepciu služieb. Cestujúci majú k dispozícii celý rad služieb a výhod, o ktorých do príchodu žltých vlakov ani nepredpokladali, že by mohli byť bežnou súčasťou cestovania v železničnej doprave.

 

V každom diaľkovom vlaku RegioJet môžu cestujúci ZDARMA využiť:

·         Bezplatnú rezerváciu a garanciu miesta vždy ako súčasť cestovného lístka

·         Kávu a ďalšie nápoje počas celej cesty zdarma

·         Bezplatné pripojenie na internet prostredníctvom Wi-Fi

·         Bezplatnú ponuku dennej tlače a časopisov

·         Možnosť sledovania filmov, čítania kníh, počúvania hudby na elektronickom zábavnom portáli

·         Možnosť rezervácie miesta vo vlakovej herni s kinom pre najmenších cestujúcich

 

a ďalšie palubné služby, vrátane prítomnosti a servisu palubného personálu v každom vozni, rovnako ako dôraz na čistotu, úsmev a aktívny zákaznícky servis.

 

Aj keď nám štát neprispieva na našu prevádzku ani cent, chceme, aby mali cestujúci šancu cestovať na úrovni. Zľavy pre sociálne skupiny, ktoré sa štát rozhodol kompenzovať iba ZSSK, poskytujeme i my, pretože by sme štátnemu dopravcovi, ktorému kompenzácie v rýchlikoch plne vykrýva, mohli cenovo len ťažko konkurovať,“ hovorí Radim Jančura, majiteľ holdingu STUDENT AGENCY, do ktorého vlaky RegioJet patria.

 

Diaľkové vlaky RegioJet premávajú bez akýchkoľvek dotácií, štát v nich narozdiel od rýchlikov ZSSK neprepláca ani zľavy sociálnym skupinám, ako sú napríklad seniori či študenti. Všetky zľavy a zvýhodnené cestovné RegioJet svojim klientom na Slovensku ponúka najmä preto, aby dokázal cenovo konkurovať štátnej ZSSK a aby aj deti, študenti či dôchodcovia mohli cestovať na omnoho vyššej úrovni, ako ponúkajú rýchliky štátneho prepravcu. Okrem týchto rýchlikov necháva štát ZSSK prevádzkovať aj vysoko stratové prázdne vlaky kategórie InterCity.

 

Výzva ministrovi Jánovi Počiatkovi:

 

Riešte prázdne a stratové vlaky IC ZSSK. Požiadajte manažment ZSSK, aby transparentne zverejnil počty cestujúcich prepravených svojimi IC vlakmi.

 

Okrem toho, že štát znevýhodňuje RegioJet ako novú konkurenciu tým, že mu na rozdiel od rýchlikov ZSSK nechce kompenzovať zľavy pre sociálne skupiny, nerieši s manažmentom ZSSK ani prevádzku vysoko stratových vlakov IC ZSSK. V nich naviac jako dominantný hráč uplatňuje politiku nezákonných podnákladových cien.

 

Tieto vlaky boli stratové ešte pred príchodom žltých vlakov na spomínanú trasu a ročne vygenerovali  stratu pohybujúcu sa na úrovni 3 milióny eur. V decembri 2014 z týchto vlakov naviac podľa dostupných informácií väčšina cestujúcich odišla – z časti do vlakov RegioJet, ale predovšetkým si ich ZSSK a štát „vykanibalizovali“ sami bezplatnou prepravou v rýchlikoch, ktoré takmer polovicu slovenskej verejnosti vozia „zdarma“. Predpokladaná strata vlakov IC ZSSK tak bude v tomto roku na úrovni 8 až 10 miliónov eur a ZSSK ju ako každý rok predloží k úhrade daňovým poplatníkom. Doprava zaisťovaná vlakmi IC ZSSK je pritom pokrytá rýchlikmi ZSSK, ako aj diaľkovými vlakmi spoločnosti RegiJet.

 

„Vyzývam preto ministra dopravy Jána Počiatka, aby nariadil ZSSK transparentne zverejniť počty cestujúcich vo vlakoch IC a vývoj ich počtu po zavedení "cestovania zadarmo" pre vybrané sociálne skupiny a po vstupe dopravcu RegioJet na trh. Daňoví poplatníci musia mať možnosť vidieť, o koľko väčšiu stratu z prevádzky týchto vlakov budú musieť uhradiť v tomto roku.

 

Tieto peniaze by bolo možné vložiť do zdravotníctva – nakúpiť niekoľko CT-čiek, zrekonštruovať nemocnice, zlepšiť výpalty zdravotným sestrám, alebo ich použiť na iné sociálne účely a celý rad iných užitočnejších vecí. A naviac, najlepšie vozne, ktoré ZSSK vlastní, by mala okamžite nasadiť na preplnené dotované rýchliky,“ vyzýva ministra Počiatka RadimJančura, majiteľ žltých vlakov RegioJet.

 

ZSSK naviac vo svojich IC vlakoch uplatňuje už niekoľko rokov politiku podnákladvých cien cestovných lístkov, ktorú tento rok ešte prehĺbila  a touto praxou, so zaručenými kompenzáciami od štátu v rýchlikoch, poškodzuje akýchkoľvek novoprichádzajúcich konkurentov,“dodal Radim Jančura.

 

RegioJet zároveň vytvoril 260 nových pracovných miest, štát nestáli ani cent

 

Slovenský vlakový a autobusový dopravca RegioJet za uplynulý rok naviac zaznamenal viac ako 200-percentný nárast počtu zamestnancov. Kým v januári roku 2014 žltý dopravca zamestnával 100 ľudí, koncom minulého roku to už bolo viac ako 360 zamestnancov. Najviac pracovných miest vytvoril RegioJet                  v Košickom a Nitrianskom kraji v súvislosti so zahájením prevádzky diaľkových vlakov z Košíc do Bratislavy a komfortnej vnútroštátnej autobusovej linky z Banskej Bystrice cez Nitru do Bratislavy.

 

O zamestnanie sa uchádzalo viac ako 4700 uchádzačov

 

"Rok 2014 bol pre spoločnosť RegioJet na Slovensku zlomový. Naša spoločnosť tu vytvorila viac ako 260 nových pracovných miest v autobusovej a vlakovej doprave,"hovorí Renáta Sklenářová, personálna riaditeľka holdingu STUDENT AGENCY, do ktorého spadá aj slovenský RegioJet. "Dopyt po práci v našej spoločnosti bol naozaj veľký, na vypísané pracovné pozície sme zaznamenali viac ako 4700 reakcií," dodáva Renáta Sklenářová.

 

Štát nové pozície nestáli ani cent

 

"Všetky nové pracovné miesta vznikli bez akejkoľvek pomoci či dotácie štátu, a to i na východe Slovenska, kde sa nezamestnanosť pohybuje stále na vysokej úrovni. Jedná sa o pozície zamestnancov, ktorí obsluhujú naše nové diaľkové vlakové linky RegioJet z Košíc do Bratislavy a komfortné autobusové linky RegioJet       z Banskej Bystrice do Bratislavy. Od štátu sme na prevádzku týchto spojov nedostali ani cent, naopak sme sa pri spúšťaní nových liniek, ktoré majú spríjemniť a skvalitniť cestovanie širokej verejnosti, skôr potýkali     s rôznymi obštrukciami zo strany štátnych úradníkov,"uzavrel Radim Jančura. 

 


Fotogaléria k článku:

159
Autor: RegioJet
159
Autor: RegioJet
159
Autor: RegioJet


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 27-03-2015 17:28:50
Psi stekaju...karavana ide dalej...ludia maju jedinu moznost...generalny strajk
pre gulak | 27-03-2015 17:19:54
Netreba mat vysoku skolu aby clovek rozumny videl objektivne co sa okolo nehodeje!Uz aj Figel straca nervy a pouziva osobne invektivy a kope okolo seba ako raneny kon!Ak ma niekto iny nazor ako jediny premyslajuci na tomto fore tak je mudry?Sa necudujme ze verejne vydrbavaju s obcanmi vyvoleny s podporou statu ked sa kazdy pasuje za spasitela !A pritom v riti bol a hovno videl!Prijemny zbytok zivota pri poklonkovani a nastavovani chrbata aby mohli udierat!Ja sa toho urcite nezucastnim
gulak | 27-03-2015 16:04:18
Ako od koho...
pre gulak | 27-03-2015 08:13:15
Nerozdavaj,ked nevies prijimat!
gulak | 26-03-2015 22:45:33
pre Petra...nalepku si nalep na svoje celo...pan najmudrejsi
gulak | 26-03-2015 16:23:51
Už je dávno dokázané..že politika je predajná devka...prečo sa čudovať,ked politici prechádzajú k iným stranám,či si založia novú stranu...
Peter pre gulak | 26-03-2015 15:43:44
Po tolkych rokoch nasej krehkej akoze demokracie by si mohol vediet,ze je jplne jedno a bez stranickej prislusnosti kto je pri koryte!My ideme dolu Vahom stale!Ak nebudes na sebe pracovat,tak tu nalepku jedineho premyslajuceho priklepneme danielovi!Ale zasa je badatelne,ze cim dalej tym viac sa pouzivaju oplzlejsie a osobnejsie invektivy na politikov,co znamena ze sa nieco v obdobi do desiatich rokov udeje!Nebude v tomHlina co sa upisal KDH,ani Matovicalebo Lipsic s Prochazkom!Hlina e krasny priklad ako sa z burica a zastancu ludu stane kvoli miestecku v parlamente zbludila ovecka pri Figelovi!TAK NAM TREBA!
shelley | 26-03-2015 05:44:28
Ja síce veľmi necestujem, ale do toho fanklubu by som išla.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-03-2015 22:17:39
Miro Motyčák | 25-03-2015 22:08:55 | - Miro, vazne sa mylis!! Ten dobytcak bol este z dob mojho dochadzania do skoly na pripoj cez Leopoldov alebo TT. A to bol este Lenin maly chlapec... ;-)
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 25-03-2015 22:08:55
Za minuly rok som isiel 20 ciest IC vlakmi ZSSK a od decembra Regiojetom zatial 14 ciest na tej istej trase TT-KE, takze myslim, ze viem porovnavat.
A osobne si myslim, ze RJ je jednoducho lepsi aj keby stal rovnaku cenu ako IC. Pohodlnejsie sedacky, ktore na tej dlhej trase uz clovek aj oceni, zaujimavy servis, stolik, zasuvka a viac miesta ako v IC, pohodlnejsi nakup a hlavne stornovanie listka. Napriek tomu, ze sa vsade pise o tom ako vsetky meskaju, som zatial zazil len jedno meskanie okolo 10 minut. A hlavne za listok IC som platil 22-25€ podla predstihu v akom som si listok kupil. V RJ to je 9-15€ podla triedy ktorou sa rozhodnem ist a cena plati stale, takze pre mna ako zakaznika dialkovych vlakov jednoznacne RJ. Aj keby zvysili cenu najnizsieho listku na 15€ tak je to podla mna stale velmi dobra cena za kvalitu cestovania na dlhsiu trasu.
Ale musim uznat, ze viest sa na pripoj zo Seredi tymi novymi poschodovymi jednotkami je obrovsky skok dopredu oproti tym smradlavym dobytcakom s dob mojho stredoskolskeho dochadzania do TT.
gulak | 25-03-2015 20:54:49
pre
Daniel prispevok pod Tvojim prispevkom nie je odo mna...nepisal som ho..
daniel | 25-03-2015 20:26:34
gulak len nemachruj ! Doteraz som si to myslel ja o sebe ! Ja už som okúsil členstvo v SNS. A komu sa to nepáči,mi môže...
gulak | 25-03-2015 20:11:27
A aby som nezabudol. Dzurinda nas ozobracil a Fico teraz zdiera. Asi budem volit SNS. Pretoze ja jediny som tu najviac premyslajuci clovek v tejto spolocnisti.
gulak | 25-03-2015 17:25:31
Smradi boľševickí sa rozliezli do všetkých funkcií s cieľom uškodiť obyčajnému ľudu,čo najviac a najlepšie sa im darí,ked nám vládne birmovaný komunista...
cestovatel | 25-03-2015 12:35:34
clanok je sice o vlakoch, ale ak ostane v seredi iba predrazeny bus slovak lines do ba, kde skoncime?
Jancura, chod aj cez Sered, ak su stale dotovani curaci...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-03-2015 09:04:04
Zaujimavy clanok:

Radim Jančura z Regiojetu odkázal lokálnym mocipánom : Stačilo, smradi!

Napísal Peter Cvik - 24.03.2015
1 3018

Linka Regiojetu z Bratislavy do Banskej Bystrice bude premávať za každého počasia. Bez ohľadu na to, či sa to “meteorológom” Belicovi z Nitry a Frešovi z Bratislavy bude, alebo nebude páčiť. Radim Jančura pochopil, že na Slovensku treba bojovať s nepriateľom presne jeho zbraňami, inak bude neúspešný.

Pri svojej snahe dostať licenciu, povolenie, súhlas, alebo ako sa tá byrokratická kravina vlastne volá, na prevádzkovanie autobusovej linky Bratislava – Banská Bystrica Jančura zistil, že jeho súperi hrajú s poznačenými kartami.

Jeden sa vyhováral na to, iný zase na ono, najinovatívnejší vo výmysloch bol však bratislavský župan, ktorý sa vyhováral na nesúhlas nitrianskeho kraja. Človek by už na takejto úrovni oprávnene očakával chlapskejší postoj predsedu VÚC a nie schovávanie za maminu sukňu, či v tomto prípade za otcove gate.

Napokon dostal Regiojet povolenie na linku z banskobystrického VÚC. Bol to prvý, ale asi aj posledný čin Kotlebu, s ktorým nemám problém súhlasiť. Dúfam len, že rozhodnutie nebolo opatrené razítkom s hákovým krížom…Radim Jančura a jeho Regiojet sa poučili po problémoch v Košiciach, kde ich lístky na vlaky nechali železnice predávať takmer na Luníku 9. Začal uvažovať, ale hlavne konať, ako slovenskí (nielen) regionálni politici. Pohral sa so zákonom a s jeho vysvetlením.

Bude realizovať dopravu pod hlavičkou “osobitná autobusová doprava”. Tá je síce určená len pre vopred dohodnutú uzatvorenú skupinu cestujúcich, ale tou sa podľa Radima Jančuru stanú vopred dohodnuté, uzavreté skupiny cestujúcich, ktorí nesúhlasia s korupciou a klientelizmom na Slovensku.

Pri kúpe lístka na autobus proste odkliknú na nete položku “nesúhlasím s korupciou a klientelizmom”. A na jednom kliknutí ušetria na ceste pekných pár €!

Geniálne veci sa vždy rodili z jednoduchosti. Radim Jančura je chlapík, ktorého môžu mnohí neznášať, môžu ho dokonca nenávidieť, ale nedá sa mu uprieť jedno. Svoje podnikanie nezaložil na Mečiarovej mafiánskej privatizácii, ani na smeráckych, štát vypaľujúcich dodávkach nepotrebného, desaťtisíc razy predraženého softvéru, ani na opozično – koaličnej zmluve o rabovaní historických zemí českých, ktorú kedysi zo svojich postov uzatvorili bývalý prezident Klaus a súčasný prezident Zeman.

On môže na rozdiel od istého slovenského politika smelo povedať, že zarába peniaze skutočne a nie obrazne, vlastnou hlavou!

Takže jeho odkaz všetkým lokálnym a “nadlokálnym” slovenským politikom znie :

Chcem na Slovensku robiť, zamestnávať a samozrejme aj zarábať. Bez ohľadu na to, či sa to vám páči, alebo nie. Jednoducho povedané : Smradi, už toho bolo dosť !

Ak bude Radim Jančura zakladať svoj fanklub, o fanúšikov nebude mať núdzu. Napokon, najlepšie to uvidí na počte cestujúcich z Bratislavy do Banskej Bystrice a späť.

takto na bolševícku bandu | 25-03-2015 08:43:19
Tu je Počiatkova odpoveď:
ZSSK pre cenovú vojnu zruší IC-vlaky do Košíc, v sobotu nepôjdu vôbec

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/7715443/zssk-pre-cenovu-vojnu-zrusi-ic-vlaky-do-kosic-v-sobotu-nepojdu-
vobec.html#ixzz3VNgRT7ly
PS: že by pán R. Jančura z trucu dotoval svoje spoje?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign