Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Deň obetí holokaustu a rasového násilia

MVSR |MM|  Slovensko si dnes 9. septembra pripomína pamätný Deň obetí holokaustu a rasového násilia na pamiatku desiatok tisíc obetí, ktoré si vyžiadal režim Slovenského štátu v radoch židovského obyvateľstva a ostatných menšín.

Napriek tomu, že od týchto tragických udalostí uplynulo už viac než 70 rokov a  nedávno sme si pripomenuli 71. výročie SNP, odkaz týchto tragických udalostí je platný aj dnes. Holokaust ako najväčšia organizovaná a ideológiou národného socializmu a rasizmu riadená genocída v dejinách ľudstva sa nezačala plynovými komorami a koncentračnými tábormi, ale slovami o príživníkoch, parazitoch, pijaviciach na tele národa, ktoré treba odstrániť.

Podobné výroky, dehumanizujúce, paušálne odsudzujúce tisíce ľudí na základe príslušnosti k určitej skupine, národnosti či etniku vidíme bohužiaľ vo verejnosti aj dnes. Udalosti spred 70 rokov sú varovaním, kam môže takáto rétorika živená rasizmom a nenávisťou vyústiť.

V tejto súvislosti je dôležité pripomenúť, že obavy a strach verejnosti z utečeneckej vlny a masovej migrácie nemôžu byť ospravedlnením pre prejavy, ktoré prekračujú nielen hranice ľudskej slušnosti, ale i zákonov platných v SR.  Existuje jasná hranica medzi ústavou garantovanou slobodou prejavu, vrátane diskusie o problematike migrácie, a páchaním trestných činov v prostredí internetu.

Verejné hanobenie jednotlivcov alebo skupiny osôb pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine či pre ich náboženské vyznanie alebo verejné podnecovanie k nenávisti voči jednotlivcovi alebo skupine osôb z týchto dôvodov je v SR trestné (§423 a §424 Trestného zákona).


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Michal Pisarovic Michal Pisarovic | 16-09-2015 08:30:53
este red prvou svetovou vojnou boli rozne male vojny o ktorych sa malo pise

http://www.topky.sk/cl/13/1374737/Dovody-vzniku-1--svetovej-vojny-objasnene--Atentat-na-naslednika-tronu-len-zamienka-

http://historiavskratke.webnode.sk/prva-svetova-vojna/
Registrovaný Michal Pisarovic Michal Pisarovic | 16-09-2015 08:25:21
urcite a isto som presvedceny o tom ze nasilie bolo aj pred holokaustom :)
Defamation | 14-09-2015 21:46:37
Hashmatsa

EN název Defamation
Dokumentární
Izrael / Nizozemsko / USA / Austrálie, 2009, 91 min

Režie: Yoav Shami

Obsah
Provokativní kontroverzní dokument, ve kterém izraelský režisér Yoav Shamir cestuje po světě, aby zjistil, co v současném moderním světě znamená anti-semitismus. Shamir si také klade za cíl posoudit, zda se anti-semitismus skrývá pod povrchem v údajně civilizované společnosti, nebo se používá jen jako strašák pro politickou podporu sionismu. Existuje rozdíl mezi dnešním anti-semitismem a obyčejným rasismem, který se týká všech menšin? Všímá si snahy některých židovských skupin o nálepkování anti-semitismem při jakékoliv legitimní kritice vládní politiky Izraele. Je tedy anti-sionista nutně také anti-semita? Nabízí kritický pohled na mocnou americkou židovskou organizaci Anti-Defamation League (ADL), coby vlajkovou loď boje proti anti-semitismu. Shamir dává v dokumentu prostor i židovskému historikovi Normanu Finkelsteinovi, který nabízí své kritické názory na to, že anti-semitismus používá židovská komunita a zejména Izrael k politickému zisku. Komické a znepokojující záběry nabízí Shamir při doprovázení skupiny izraelských středoškolských studentů, kteří při návštěvě vyhlazovacích táborů v Polsku jedí sladkosti a přitom sledují archivní záběry vyhublých obětí Osvětimi. Někteří studenti později přiznali, že měli strach opustit svůj hotelový pokoj, protože byli varováni svými učiteli a agenty tajné služby, kteří je doprovázeli, že země je plná anti-semitů, co jim chtějí ublížit.(rej.pal)
Defamation | 14-09-2015 21:39:40
http://www.vimeoinfo.com/video/82671211/defamation-ako-sa-zneuva-pojem-antisemitizmus

Vimeo dokument 1:32:09 hod
anonym | 14-09-2015 19:18:27
Je iróniou, že nacisticky holokaust sa stal hlavnou ideologickou zbraňou na začatie a vedenie agresie!
daniel | 14-09-2015 19:10:52
Ty zbabelec bez mena ! Mňa si v tejto veci neber do papule! Ja som na túto tému nič nepísal. Iba som upozornil na jednu knihu!
gulak daniel a spol. | 14-09-2015 18:59:49
Typicki neonacisti,ako z prirucky popisani.Jedno je vsak iste.Pretoze nacisticke nemecko zabavilo ,lebo lepsie povedane ukradlo skoro vsetkym zidom ich majetok tak sa nepriamo podielali na tom pekle.To same plati pre vsetky obsadene krajiny v druhej svetovej vojny.O co vam ide? zahynuli miliony ludi,bol holocaust,alebo nie,tak prestante to zvalovat na zidov podla vasej zvratenej logiky.Prestante spinit pamiatku zahynutych ludi,nech boli co boli.
gulak | 14-09-2015 17:38:44
Tomáš..navštívil si tú stránku..zidovskelisty.blog.cz...a v kľude si si to prečítal...tak sa k tomu vyjadri..sú tam písané bludy..nezahováraj a zbytočne na mňa neutoč..viac krát sa k tomu nebudem vyjadrovať...ľudia,čo budú chcieť si tú stránku pozrú,prečítajú a možno tam najdu niečo zaujímavé...
tomáš | 14-09-2015 17:21:23
vieš gulak, zbytočne sa teraz vykrúcaš, odrazu si nič také nepísal? veď mi všetci dobre vieme, čo si písal. Sugestívne (bez dôkazov) si podsúval verejnosti ako keby nejakí židia (ktorých ani nevieš vymenovať natož preukázať akým spôsobom mali financovať tie vyhladzovacie tábory) sa vedome podieľali na chode plynových komôr. Tak nebuď sraľo a smelo sa k tomu prihlás, alebo chlapsky vyhlás, že ti huba predbehla rozum a odvolaj vypustené, alebo tretia možnosť zbabelo ďalej prekrúcaj.
gulak | 14-09-2015 17:09:23
Tomáš..tá stránka Ti nedá spať:)))..ale ja Ti poradím inu...najdi si..zidovskelisty.blog.cz..daj si tam historiu..prosinec 2010..ekonomické aspekty druhe svetové války..dúfam,že tuto stranku nenazveš neonacistickú:)))..a tiež sa nehraj na hlupeho..ja som nepísal,že tie banky postavili plynové komory,ale že časť ich kapitálu,slúžila na financovanie vojny...
tomáš | 14-09-2015 16:55:55
Gulak je to veľmi veľká zhoda okolností, keď tebou uvedené „dôkazy“ (to je prisilné slovo): C.Sutton-Wall Street the Rise of Hitler, C.Grieb-American Manifest Destiny and the Holocausts, Robert R. Kuczynski-Bankers Profits from German Loans, film.Banking with Hitler, I.G.Farben, banky BIS, Chase Bank, J.P.Morgan, všetky súčasne sú uvedené v článku Druhá svetová vojna: Kto ju financoval? Wall Street? na neonacistických stránkach beo.sk. Zdá sa, že opisovať vieš dobre, aj hrať hlúpeho, keď si bol demaskovaný. Len škoda, že sa nemôžeš hanbiť, keďže sa skrývaš za prezývkou podobne ako autor toho vykonštruovaného odpadu. Mimochodom, opísané názvy nejakých bánk mi ešte stále neozrejmili financovanie nacistických plynových komôr, ako to tvrdíš, skús mi to ozrejmiť, ale upozorňujem ťa, že plynové komory sa „roztočili“ v roku 1942.
anonym | 14-09-2015 16:23:05
Tomas , trápnosť atd. nezabúdajte, že pre vsetkych Izraelčanov (židovského pôvodu) ste aj vy antisemita a to bez ohľadu na vás názor na holokaust!
gulak | 14-09-2015 15:32:47
Tomáš...a kto sú majitelia tých menovaných bánk...a,čo tu stale omielaš nejaku stránku...ja o nej nič neviem a ked na tú stránku,často chodievaš..to je tvoja vec a do toho ma neťahaj..ale ked chceš vedieť odkiaľ čerpám informácie..tak si pozri nejaké britské dokumenty,kde rozprávajú diplomovaní historici..tam rozoberajú dosť podrobne 2.svetovú vojnu..ale v tvojom prípade to je asi zbytočné..som zabudol,že si sa narodil,ako genius,všetko vieš a nepotrebuješ čerpať zo žiadnych zdrojov...a Vy,čo tu do mňa rýpete a kvákate,že mám nejaké náckovské myslenie..k tomu,len toto..ako píše Tomáš..ste vyštudovaní psychologovia,ked to tvrdíte..alebo Vám,len vadia moje príspevky..čiže potom sa začínate podobať na fašistov..tým tiež vadilo,ak mal niekto iný názor,ako oni...
trapnost? | 14-09-2015 14:53:32
Ked je trapny Tomas,tak je trapne 85 procent Europy,preco ma byt trapny .Uvadza presne argumenty a vyvracia tie voloviny co si gulak niekde vygoogluje.Ked niekto realisticky napise ,hned sa radi k nejakemu zastancovi zidov.Vy ste trapny svojou tupustou.
anonym pre Tomáš | 14-09-2015 14:42:59
Tomáš podľa mna to čo sa snažíš predvádzať je na hranici trápnosti. Mal by si zakotviť na stránke DELET je to židovská stránke ale myslím si že tam by ti vysvetlili tvoj pomýlený postoj .
tomáš | 14-09-2015 13:49:59
ale ale gulak, čo zas odvádzaš pozornosť nejakým zlatom o tom sa predsa nebavíme, ja sa bavím o tvojej úplne prvej vete pod týmto článkom, pre prípad, že by si zabudol čo si vypotil, ťa citujem: \"Popieranie holokaustu..trestný čin..škoda,že neexistuje paragraf,ktorý by trestal..židovských bankárov a veľko priemyselníkov,ktorí finančne podporovali nemecký nacizmus,ktorých peniaze boli použité na výstavbu koncentračných táborov,či plynových komôr..\" Znova sa pýtam akým myšlienkovým žonglérstvom si k týmto záverom došiel, teda okrem vycuciavania článkov na neonacistickej stránke beo.sk. Kde máš konkrétne dôkazy o finančných transakciách tých spomínaných židov. Pochybujem, že si kvalifikovaný historik.
A k tvojej poznámke o popieraní holokaustu, no netvár sa zas ako neviniatko, tvoje radikálne názory na seredonline nie sú žiadnym tajomstvom, a ja som ti vysvetlil predsa súvislosť medzi popieraním holokaustu a revizionizmom, čo je v krycia clona pre šírenie relativizácie výsledkov druhej svetovej vojny, teda presne ako v prípade tvojho výroku.
gulak | 14-09-2015 09:02:21
pre tomaš...tu spomenutú stránku..beo..som doteraz nepoznal,ale rád si ju pozriem..píšeš,že informácie čerpám z netu..a Ty odkiaľ čerpáš informácie..si sa narodil,ako genius..vôbec si nemusel chodiť do školy..a kto tu píše o popieraní holokaustu...čo to tu skúšaš..a,čo povieš na dokument BBC..Kto financoval Hitlera...a,čo povieš na Švajčiarské banky..a Ty ako génius od narodenia istotne vieš ,že Svetový židovský kongres vyzval Švajčiarsko,aby vrátil zlato v hodnote viac,ako 2 miliardy dolárov,ktoré Švajčiarsko uchovávalo pre nacistov,taktiež aj Vatikán prechovával nacistické zlato..nemyslíš si,že Švajčiarsko,či Vatikán..majú práve neonacistické zmýšlanie...a istotne vieš,že v soľnej bani v Kaiserode nedaleko nemeckého mestečka Merkers..sa našlo zlato v hodnote asi 240 milionov dolárov..boli tam tiež mechy,ktore obsahovali zlate plomby zo zubov zabitých ľudí..a to zlato zhrabli banky..pozostalí,či nadácie..nedostali vôbec nič...to,len tak.mimochodom...
daniel | 13-09-2015 23:06:38
Ja budem na toho pána veriť až vtedy keď mi pristane v záhrade na lietajúcom tanieri :-)
InšAlláh ! Alah s tebou !
Poznáš svojho boha? | 13-09-2015 23:02:43
https://www.youtube.com/watch?t=10&v=3fLadRyVVW8
s.i.n. | 13-09-2015 20:39:48
tomáš | 13-09-2015 20:22:09: jednoducho si sa nezaprel. Prajem Ti pokojný spánok.
tomáš | 13-09-2015 20:22:09
s.i.n. to čo si vypotil ma núti zamyslieť sa, koľko musí človek blúdiť po internete, aby takto načisto osprostel? Keďže píšeš, že všetko so všetkým súvisí, tak som si nemohol túto skvelú pointu neoveriť. A naozaj funguje to presne tak. A ani som si nemusel dať veľa námahy. A že vraj ja som obeťou brainwashingu. Dovoľ sa mi hlasito zasmiať. A čo je potom tvoj „kamarát“ gulak, ktorý tak horúčkovito chcel čosi dokázať, že chudák v tom rozpoložení celkom zabudol uviesť, že všetky informácie opísal zo stránky www.beo.sk. Ani sa neobťažoval dať celý svoj text do úvodzoviek. Čo tam po nejakom práve duševného vlastníctva a autorských právach. To sa v týchto kruhoch nenosí. Je to skutočne poľutovaniahodné zúfalstvo, keď niekto vykráda ešte aj takéto pofidérne stránky , ale ja ti to gulak nezazlievam, lebo nebolo koho citovať, keďže skutočný autor tej zlátaniny je neznámy, rozumej, existuje pod nejakou vymyslenou prezývkou. Tvojim odporúčaním, aby som vraj nečítal Topky (čo asi súdiš podľa seba), si mi chcel asi naznačiť to, že by som mal zrejme čítať „onakvejšie“ veci, ako napr. už spomínaný web beo.sk, ktorý ako som zistil, veľmi rád navštevuješ a vykrádaš. Sorry gulak, ale kanálové splašky z neonacistického beo, nemajú žiadnu relevanciu, keďže nemajú vôbec nič spoločné so skutočnou historickou vedou. Týmto pofidérnym stránkam sa tu nebudem venovať, keďže o nich už dosť a lepšie pohovoril pán Smatana a každý súdny človek vie čo sú zač. Čo z toho ale vyplýva je to, že popieranie holokaustu je súčasťou širšieho smeru revizionizmu. Ide o úmyselné falšovanie, relativizáciu a deformáciu dejín rôznymi pochybnými indivíduami. Termíny antisemitizmus – konšpirácie – extrémizmus preto spolu veľmi úzko súvisia a nadväzujú na seba. Chápem však, že slabším jedincom pomáhajú takéto názory vyrovnať sa so svojou slabosťou. Ale o tom inokedy. Fajka zhasla. S neonáckami je debata komplikovaná.
Pre pre. | 13-09-2015 18:33:59
pre pre
pre. | 13-09-2015 16:32:41
pre.
daniel | 13-09-2015 13:27:14
Už by ste s tým pre pre pre aj mohli prestať ! Už keď ste takí zbabelí si sem dať svoje vlastné meno,mohli by ste aspom vymyslené. Len samé pre pre pre a pre a človek má z toho v hlave galimatyáš. Už ani neviem ktorý pre pre písal ktorému pre pre. A potom že ja som blbý...
Preprepre hovorím | 13-09-2015 13:15:10
A do tretice: ukážte mi kto pod týmto článkom hanobil rasu etnikum alebo náboženstvo? Peknú nedeľu .
pre pre hovorim | 13-09-2015 12:05:05
Hrate sa zo slovickami to co tu chcete vydavat za nazor to je ideologia,to svoje meno a to som oznacil,aj ja mam te nazor ,ze tu migranti v takej miere nepatria,ale nehanobim pritom ziadnu rasu,ziadne etnikum,a ziadne nabozenstvo,Nakoniec, precitajte si poucenie,ktore je aj na strankach SOL,keby sa dodrziavalo,tak by polovina ludi tu vobec nemohla prispievat.
pre hovorím | 12-09-2015 18:58:35
Vidíte a opäť ste to nepochopil : tentokrát nazývate názor niekoho iného ktorý sa nezhoduje s vašim , nenávisťou a že ma predsudky voči iným kulturam a podobne. Pokial žijete 47 mimo tuto krajinu a vykrikujete spoza hraníc o demokracii a poucujete nas ako mame myslieť a aké mame mat názory tak by som Vám rad oznámil , že to ste mali robiť pokial tu bola hlboká totalita a na iných miestach, možno by sme boli dnes na inej úrovni.
pre tomáš | 12-09-2015 17:31:17
Ty si bulo roka!
hovorim dodatok | 12-09-2015 17:14:02
O akej spolocnej lodi hovorite,ja nie som urcite s vami na jednej lodi a vehementne by som sa tomu branil.Na spolocnej lodi som s ludmi dobrej vole,s ludmi ktori nemaju predsudky k druhym kulturam,s ludmi ktori nehladaju za kazdu cenu len vsetko negativne,a som na jednej lodi napr.v tejto tazv.diskusii sTomasom alebo realistom.
hovorim | 12-09-2015 16:36:51
Ze to nema cenu s vami diskutovat.Ja zijem v demokracii uz 47 rokov a vy kolko?Tu v tejto demokracii to co sirite to nie je nazor ,ale presne to co som napisal.Migranti,zidi cigani usa eu,ako nahle naskoci toto tema okazite su tu ti isti ludia,ktori siria len nenavist a to nema s nazorom nic spolocneho.Hanbou ste Vy!!!!
anonym | 12-09-2015 16:18:22
Ako povedala Sára Rotschildová na smrteľnej posteli: Keď moji synovia chcú mier bude mier, keď chcú vojnu, bude vojna.
pre pre Tomáš | 12-09-2015 15:05:41
Je smutne že ľudí ktorí tu odprezentuju svoj názor a ktorý sa nezhoduje s tým vašim označíte z fleku ako rasistu, neonacistu a antisemitu. Prave ľudia ako vy sú hanbou tejto krajiny, nie pre vás názor, ale pre nerešpektovanie iného názoru. Bijete sa za pravdu ľudí pre ktorých ste len plankton, goj , otrok, plebs ..... a ľudí s ktorými ste na jednej lodi robíte fasistov rasistov antisemitov a opovrhujete nimi. Hanbite sa!!!!
pre tomas | 12-09-2015 14:42:14
Pan Tomas,vidite,ze to nema cenu diskutovat s takymito ludmi.Nechajte ich nech si melu svoje,veskera logika,veskere normalne myslenie uz davno nemaju,su uplne vedla kazdy rozumny clovek s nimi diskusiu pozastavil,nech si diskutuju sami.Vsetko obratia naopak.Je to smutne ,ze Sol sa stava pomalu ale iste platformou pre rasistov neonacistov a antisem.
gulak | 12-09-2015 14:09:06
pre presne...a Ty,čo si policajný špicel,ked ma tu ideš kádrovať..sa zobud,tu nie je diktatúra,ale demokracia..viem,že niekomu to nevonia..ale nechajme to tak..teraz niečo pre neveriaceho tomáša...tak napr.literatura..C.Sutton-Wall Street the Rise of Hitler,C.Grieb-American Manifest Destiny and the Holocausts, Robert R. Kuczynski-Bankers Profits from German Loans..prípadne angický film.Banking with Hitler..a teraz tiež trošku z historie..r.1943..sionista Izaak Grenbaum..riaditeľ Jewish Agency Rescue Committee..v prejave k sionistickej Výkonnej Rade..prehlásil..ak sa ma spýtajú,či by som dal peniaze na záchranu židov..poviem,nie,nie,nie..jedna krava v palestíne má väčšiu cenu,ako všetci židia v Poľsku...na financovaní druhej svetovej vojny...hlavne Nemecka sa podielala napr..firma I.G. Farben,kontrolovaná Rothschildovcami..jej produkcia bola väčšinou použitá na zbrojenie Nemecka...dalej banka BIS..Bank for International Settlements,Rockefeller Chase Bank,banka J.P. Morgan..nečítajte,len Nový Čas,či Topky...
s.i.n. | 12-09-2015 14:06:46
tomáš | 12-09-2015 13:12:04: takže osočovanie, urážanie a zosmiešňovanie diskutujúcich s iným názorom, bez použitia vulgarizmov ti ide celkom dobre. Škoda len, že ti uniká podstata problému. A tá spočíva v tom, že z kontextu ale aj historických skutočností za všetkými nešvármi spojenými so zdieraním domácich ľudí sú Židia. Viem si predstaviť, ako sypíš. A sú rozptýlení po celom svete, najmä vo veľkých krajinách s jediným cieľom, ovládnuť ich. V koho rukách sú nadnárodné monopoly, bankovníctvo a iné odvetvia, kde sa dobre zarába (aj zdiera) a nič nerobí? Ja si s mojimi vedomosťami vcelku dosť dobre vystačím. Najskôr to bude preto lebo, som neabsorboval brainwashing, ktorý tu nepretržite používajú média takým slaboduchým, ako Ty. Osvoj si jeden taký všeobecne platný axiom:V ŽIVOTE VŠETKO SO VŠETKÝM SÚVISÍ. A potom sa Ti nebude vôbec zdať že odbočujem od témy.
tomáš | 12-09-2015 13:28:22
Preto, aby si tu nemohol voľne distribuovať svoju primitívnu demagógiu a zbavil som ťa tvojej zatrpknutosti.
daniel | 12-09-2015 13:22:52
tomáš máš pravdu ! My všetci sme tupci a ty si ten najmúdrejší na zemeguli ! Prečo sa s nami primitívmi vôbec bavíš ? To je pod tvoju úroveň !
InšAlláh
Alah s tebou
tomáš | 12-09-2015 13:18:55
a je mi to až úplne trápne škriepiť sa tu s nejakými degešmi, ktorí mi odporúčajú inak vynikajúceho Solženycina, ako dôkaz údajného židovského financovania táborov smrti, to je neslýchaný amaterizmus a neskutočná hanba.
tomáš | 12-09-2015 13:12:04
takže takto, keďže sa tu do debaty zapojilo niekoľko čudných indivíduí, pričom predpokladám že mentálne na veľmi podobnej úrovni, budem odpovedať akoby jeden osobe, a to v prvom rade hlúpemu človeku, ktorý sa dokonca odvažuje dovolávať sa historických znalostí, ktoré sám nepreukazuje. Ja som sa nepýtal na pozadie boľševického režimu v Rusku, o tom vôbec nebola reč. Asi ste si pomýlil časopriestorové súradnice, alebo ste len úplne mimo. Ak máte problém porozumieť písanému textu, tak vám odporúčam vrátiť sa do školských lavíc ZŠ, lebo nie ste partner do diskusie. Ja som reagoval na tvrdenie jedného pisálka o židovskom financovaní nacistických táborov smrti, ak ste si ráčili všimnúť. Ale asi neráčili. To, že tu začnete odvádzať pozornosť od prvotnej otázky k nejakým derivátom, možno platí pre slabomyseľných na vašej úrovni, ale nič ste tým nepreukázali. Stali ste sa akurát obeťou povier vyplývajúcej z vašej vlastnej nevedomosti. A na záver vám zase ja odporučím jednu knihu na doštudovanie, lebo z vašim príspevkov sa dá poznať, že to potrebujete ako soľ. Kniha je od Raoula Hilberga a nesie názov The Destruction of European Jews. A ak by nestačilo, môžem rozšíriť ponuku.
Pre Tomáš | 12-09-2015 12:32:45
Tomáš Tomáš podla ak by sme sa hádali o pohlavy dieťaťa ktoré ty označis ako dievča a ja ti ako dôkaz ukážem jeho skutočne pohlavie tak aj tak ma obvinis že to dieťa som zamenil za iné poprípade označil dôkaz jeho pohlavia za kli.oris.

Skús alexand Solženicyn dve ste let pospolu
s.i.n. | 12-09-2015 11:26:14
Tomáš, nie je dobré, keď svoje emócie (vo všeobecnosti) nadraďuješ overenej a archívne zdokumentovanej histórii. Odporúčam prečítať knihu „Hrobaři Ruska“, ktorá vyšla v nemeckom origináli Die Totengräber Russlands v r. 1921, teda krátko po židobolševickom puči v Cárskom Rusku, a napísal ju Dr. Ernst Boepple (Deutscher Volks-Verlag, Munchen 1921). Do češtiny preložil Jaroslav Voříšek 1999. Takmer 100 r. pred VOSR nemecký filozof a básnik J.W. Goethe napísal toto:
„Dnes, bráchu, každý je v tvé zemi tak nebo onak s Israelem sešvagřený. Ten lstivý národ neumí si zoufat, leč pokud trvá pořádek, může jen doufat.“
V citovanej knihe o.i. stojí: „ Vůdci sociálně revoluční strany a menševiků byli Bernstein-Cohan, Lieber, GotzMartowitz- Cederbaum a další. ......Sotva sa Trockij-Bronstein, Kameněv-Rosenfeld a jim podobní ocitli za mřížema, okamžite byli ve jmému svobody vydávani za mučedníky idealismu. ...Vyvstává otázka: odkud měli bolševici obrovské sumy peněz na nákladnou propagandu a dlouhodobou a systematickou přípravu puče, neskůr přejmenovaného na VŘSR ?“
Rád by som pripomenul ešte niekoľko významných postáv Židov z toho obdobia:
- Zinovjev-Apfelmann guvernér Petrohradu a neskôr člen vlády
- Kamkov-Katz, komisár pre tlač
- Jakov Jurovskij (Sverdlov) –Jak Bronstein, člen vlády, zorganizoval exekúciu cára Mikuláša II. brat Zinovij Perškov-francúzky generál
- Kamenev-Rosenfeld delegát brest-litovského kongresu, člen politbira KSSZ
- Lejba Trockij-Berstein komisár pre armádu a námorníctvo, neskôr člen vlády
- Tobias Axelrod, moskovský finančník
- Béla Kún-Kohn, krvavý pohlavár Maďarskej republiky rád, neskôr ruský komisár pre revolúciu na Balkáne
- V.I. Uljanov (Lenin) po otcovi Žid, toho asi netreba ďalej predstavovať
A tiež je dobré si prečítať knihu „Kagan a jeho Bek“ kde je veľmi dobre popísaná história , mechanizmus žido-bolševickej mašinérie od vzniku ZSSR až po jeho rozpad. Dá sa vygoogliť.
Čuduješ sa že ich tu nemajú ľudia radi aj napriek mohutnej propagande v ich prospech v médiách?
pre pre Tomas | 12-09-2015 10:00:43
Pochval sa,co vies viac o druhej svetovej vojne?Ake vedecke a historicke pramene som prepasol pri studovani.To je neuveritelne clovek si nagoogluje nejaku hovadinu v internete,a mysli si ze objavil ameriku.
Pre tomas | 12-09-2015 09:29:04
Ak máš naštudované knihy dejepisu na úrovni ZŠ a SŠ niet sa či čudovať, že podľa teba 2 svetová vojna prebehlapodľa tam napísaných skutočnosti.
presne | 12-09-2015 08:13:36
Daniel,aspon podla toho,co sa mozem docitat z jeho diskusnych prispevkov ma klasicky profil neonacisty.Cudujem sa ,ze mu este nikto neukazal odtial,podtial.
daniel | 11-09-2015 22:04:50
inšAlláh
tomáš | 11-09-2015 21:51:31
aha takže gulagov advokát zlyhal a pritom má knihu. je to na smiech alebo na zaplakanie?
daniel | 11-09-2015 21:45:34
Knihu si kúp a dočítaš sa to sám :-)
tomáš | 11-09-2015 20:32:40
takže keď máš knihu o to menší problém to pre teba bude poskytnúť mená tých židov, ktorí preukázateľne pri plnom vedomí a nespochybniteľne financovali výstavbu vyhladzovacích táborov smrti, že?
daniel | 11-09-2015 18:29:23
tomáš na toto téma ti odporúčam vynikajúcu knihu : Robert Harris-Obchod s Hitlerom
tomáš | 11-09-2015 18:06:44
len škoda že ich preukázateľne nevymenuješ aj s tými údajnými finančnými transakciami, aby som si o tebe už nemohol myslieť, že si obyčajný krčmový truhlík
gulak | 11-09-2015 12:46:29
Popieranie holokaustu..trestný čin..škoda,že neexistuje paragraf,ktorý by trestal..židovských bankárov a veľko priemyselníkov,ktorí finančne podporovali nemecký nacizmus,ktorých peniaze boli použité na výstavbu koncentračných táborov,či plynových komôr...
Registrovaný Nemaďar Nemaďar | 09-09-2015 20:57:28
Maďarská kameramanka kopala do utečencov. Prepustili ju.

Toto isté by sa malo stať s tým maďarským ultranacionalistom a predsedom etnickej partaje ktorej jediným cieľom je pripojenie k Maďarsku,ukradnutie časti Rumunska, Srbska a Chorvátska pre ich Veľkomaďarónske ideály.ten, čo chodí do Budapešti na rady a porady. Sviňa je len sviňa. Nechápem, ako ho v Trnave dokážu akceptovať.Keby môj dedo vedel, že Beréni bude žialiť nad osudom Židov, nikdy by sa nepriznalk svojmu pôvodu. Berénimu by určite najlepšie svedčila uniforma Jobbíku a biely kôň. Škoda, že Ste ho nepočuli mondokovať v Budapešti.
tomáš | 09-09-2015 19:14:20
veď píšem - buľo roka! A antisemita k tomu. Nota bene: milióny zavraždených ľudí, z ktorých mnohí zomreli len preto, že sa narodili (nechceli byť) Židmi, je zodpovedných za činy dnešných židov, lebo majú spoločnú rasu.
Rado | 09-09-2015 17:31:24
A to že je dnes pácháne židmi na ostatných ludoch..to je v poriadku???? A predstav si že je.. prečo by som si mal niekoho uctievať ked len konflikty vo svete vyvolávajú..HM?
tomáš | 09-09-2015 17:09:15
škoda že zrušili anketu bulo roka, ty by si sa tam nestratil rado. Že páchajú dnes niekde židia nejaké zlo, je dôvodom neuctiť si pamiatku tých miliónov obetí holokaustu, na ktorých naopak bolo zlo spáchané? Odkedy si ty arbitrom o kolektívnej vine? Čo alebo kto ťa k tomu oprávňuje?
Rado | 09-09-2015 16:50:21
Ja neviem idete si uctievat židov..ale otočte si kartu v dnešnej dobe kolko zla napáchali židia a páchaju vo svete...to už nevidíte???.. však ani neuvidíte..lebo žid si žida zastane..to je jasné..a stále budete vyplakávat..aký ste boli týraní..lenže v dnešnej dobe si myslím páchajú židia neskutočne mnoho zla..a pospolitý lud bude zavádzaní mediami aký boli nemci zlý a neviem kto a neviem čo...ale židi boli najlepší..kdeže..klamete zavádzate svet a spoločnost..to Vám ide najlepšie...
Registrovaný Opozícia Opozícia | 09-09-2015 16:34:53

K vystúpeniu toho Berényho,ktorý zneuctil pamiatku deportovaných Židov zo Seredi. Keby som tam bol, osobne tomu Veľkomaďarovi napľujem pred všetkými do jeho papule. Mgr. József Berényi (* 6. jún 1967) je slovenský politik maďarskej národnosti, predseda Strany maďarskej komunity (predtým Strana maďarskej koalície).


A nezabudnite. Členom SMK môže byť len MAĎAR. Slovák nie, je to strana založená na etnickom princípe.V Sudetách to bolopodobne, asi tam tá sviňa nabrala inšpiráciu. To vyplýva priamo zo stanov SMK. Tak o čom tu ten Beréni melie????


Podobne to bolo aj v v bývalej ČSR /1918-1939/keď henleinovci začali vyháňať Čechov z ich vlastných domov na západe Československa.Kto sa postavil, toho zamordovali.Ako maďarskí fašisti teda Sálašijovci hádzali v Budapešti do ľadového Dunaja živých ľudí. Mali len tu smolu, že boli Židia. A ten Berényi vyvoláva nemávisť a štvanie medzi národmi. No fajn. A v Seredi hio nevedeli vypískať a poslať do riti. Alebo do Dolných Salíb medzi svojich.



Hitler sa obrátil na Česko-Slovensko s požiadavkou na odstúpenie Sudet Nemecku/ a čo chce Beréni?/. Tam vtedy nielen žilo 3,5 milióna Nemcov, ale bolo tu aj množstvo priemyslu a moderný systém pohraničných opevnení. Väčšina miestnych tzv. sudetských Nemcov bola fascinovaná Hitlerom a nacizmom. Ich tlak sa prostredníctvom ich politickej strany SdP a jej predsedom Konradom Henleinom stupňoval a donútil česko-slovenskú vládu k ďalším ústupkom. Tá nakoniec 5. septembra 1938 prijala aj Karlovarský program, ktorý zasahoval v niektorých svojich bodoch do suverenity Česko-Slovenska. Nemci, ktorých skutočným cieľom neboli autonómne požiadavky, ale pripojenie tzv. Sudet k Nemecku, však vyvolali incident v Ostrave a situácia vygradovala 12. septembra sudetonemeckým pučom, ktorý však bol potlačený. Sudetonemecká strana (SdP) bola ...

Takto sa správajú súkmeňovci toho hajzlíka Beréniho v Maďarsku. A opakujem to naposledy, pokiaľ takýto hajzlíci budú vo vedení Trnavskej župy, nič dobré od nich nemôžete očakávať.Ani omylom.

Utečenecká kríza

Maďarku prichytili, ako ubližuje utečencom aj ich deťom: Keď uvidel VIDEO jej šéf, ihneď konal
Kameramanka podrazila nohu utečencovi.



BUDAPEŠŤ - Maďarskom otriaslo krátke video, zachytávajúce kameramanku maďarskej televízie N1TV, ako na srbsko-maďarskej hranici podráža nohy utečencovi s dieťaťom v náručí a kope do utečencov, mladého dievčaťa a chlapca, ktorí sa predrali kordónom maďarskej polície. Jej počínanie zachytili ďalší novinári. Petra Lászlóová sa vzápätí ocitla na pranieri v sociálnych sieťach a prišla o prácu v stanici, ktorá je blízka nacionalistickej strane Jobbik.

daniel | 09-09-2015 13:46:43
Ja nechcem nič viac,iba hýriť a rabovať. Ale výdatne !
Herman Goering
anonym | 09-09-2015 13:11:32
Blížime sa k úplnému triumfu tých ideí, pred ktorými sa budú musieť klaňať city ľudstva, smäd po pravde, kresťanské a národné cítenie, ba dokonca i národná dôstojnosť. Pohýname sa presne opačným smerom - k materializmu, k zaslepenému hromadeniu peňazí za každú cenu.
Fiodor Michajlovič Dostojevskij, ruský spisovateľ (1821 - 1881)

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign