Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ďakujeme, stačilo...

Igor LehockýDátum29. 07. 2011 19:01:41TémaBlogy

Asi takto nejak by sa dalo parafrázovať rozhodnutie riaditeľa KR PZ v Trnave, pod kontrolou prezidenta Policajného zboru, ktorý v týchto dňoch odvoláva z funkcie riaditeľa Okresného riaditeľstva PZ v Galante . Dalo by sa povedať, lebo tak to skutočne vyzerá, že len pred pár dňami boli do funkcií riaditeľa OR PZ a jeho zástupcov ustanovení noví ľudia, do ktorých rezort MV SR vložil dôveru koncom minulého roku 2010 a už je tu rozhodnutie, ktorým vo svojich funkciách niektorí skončili, teda asi po ôsmych mesiacoch. Situácia v okrese Galanta bola známa hádam na celom Slovensku, najmä v spojitosti s udalosťami v Seredi a neskôr aj v Galante. Preto od nového vedenia polície v okrese Galanta minister vnútra, policajný prezident a aj riaditeľ KR PZ v Trnave koncom roku 2010 očakávali jediné: zastaviť úpadok nepriaznivej verejnej mienky o činnosti polície, stabilizovať personálne policajtov vo výkone, odstrániť zo svojich radov nespoľahlivých policajtov a nastúpiť cestu riadneho plnenia funkcie Policajného zboru v štáte a spoločnosti tak, aby aspoň obyvatelia napr. aj v Seredi mohli mať názor ten, že policajti chcú chrániť a pomáhať.

Či sa to niekomu páči alebo nie, najpodstatnejším kritériom hodnotenia práce radových policajtov Obvodných oddelení PZ je spokojnosť alebo nespokojnosť verejnosti a to bez akéhokoľvek ospravedlňovania objektívnymi príčinami, ktoré trebárs aj bránia celkovej spokojnosti občanov. Obyčajných ľudí nikdy nezaujímajú a netrápia vnútorné problémy rezortu MV SR, tie musia riešiť ministri a prezident Policajného zboru, od toho tam sú a ich zmysel práce a prijatých opatrení musí mať rovnaký cieľ, spokojnosť verejnosti. Neexistuje vyšší princíp pre plnenie úloh Policajného zboru v štáte a Sereď je toho príkladom, keď ľudia nepriamo rozhodli v minuloročnej petícii o tom, že vo funkciách na OR PZ v Galante a na OO PZ v Seredi musia začať pracovať noví policajti, ktorí budú schopní plniť základné poslanie polície . Žiaľ, zo skúseností minulých týždňov a mesiacov je možné dôjsť k záveru, že niektorí policajti nie sú schopní alebo ochotní pochopiť svoje poslanie a funkciu a je im bližšie prísť o zamestnanie, ako rázne zakročiť voči tomu, kto nerešpektuje zákony a pravidlá slušného spolunažívania. Prečo sa tak deje, na to musia dať odpoveď nadriadení, no a tá prišla. Keď sa niekoľko rokov v mysliach policajtov budovalo presvedčenie, že najľahšie je klamať policajné štatistiky a takto vykazovať uspokojivé výsledky, je to o to ťažšie. Policajný zbor je polovojenská ozbrojená organizácia, v ktorej musia platiť jasné vzťahy z pozície nadriadený - podriadený, lebo tak sú koncipované aj všetky zákony a interné normy vo vnútri Policajného zboru a koniec koncov, tým smerom je aj namierené nové hodnotenie policajtov podľa kritérií, ktoré uvádza do praxe policajný prezident. Za neplnenie úloh, odvolanie z funkcie. Veľmi jednoduché a jasné pravidlo, ktoré núti a bude nútiť policajtov k poctivej práci už v duchu spomenutého " pomáhať a chrániť". Kto to v polícii pochopí, nemusí mať obavy o svoju budúcnosť. Kto to nepochopí, ostáva mu asi len veriť, že mu zabezpečí financie v civilnom živote ten, komu ako policajt v uniforme podával ruku vo chvíľach, keď ho mal posadiť do služobného vozidla a na základnom útvare voči nemu konať ako proti obvinenému.

Veľmi podstatné budú prvé kroky nového vedenia OR PZ, podľa ktorých bude možné tušiť, alebo aj badať zmeny v správaní policajtov, preto treba zaželať novému riaditeľovi OR PZ šťastie v rozhodnutiach. Občania si želajú spoľahlivú a silnú políciu, lebo je to úplne legálna a oprávnená požiadavka každého slušného človeka v tomto štáte.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 04-08-2011 21:24:16
preco vsetci hladate chybu iba u policajtov???trochu na zamyslenie:bavi vas robota,ktora nema zmysel,bo to co spravite niekto stale nici???nie.ako maju potom radovi prislusnici PZ robit svoju robotu,ked sami vidia,ze to nema zmysel???bud to znici clovek z kraja,z organizovaneho,z prezidia,z prokuratury alebo zo sudu.
treba si uvedomit,ze ryba smrdi od hlavy a aj odtial to treba zacat aj zo zmenami,bo pokym sa nic nezmeni tam vyssie,tak sa nezmeni nic v praci radovych policajtov.
anonym | 31-07-2011 14:30:57
Policia v tejto oblasti nekona, k tomu viacero nezvladnutych pripadov = vyvodenie zodpovednosti voci sefovi. Ved to uplne normalne vsade na svete. Neviem preco sa cudujete, ze bol niekto odvolany.
anonym | 31-07-2011 13:32:04
Dajte nejaký link.
Matej Šalmík | 31-07-2011 12:54:16
Ozbrojený bezpečnostný zbor - áno. Polovojenská organizácia - áno...každý policajt je totiž takisto vojakom...linčujte ma, prečítajte si Ivora ale najprv.
anonym | 30-07-2011 20:31:42
V rámci OR PZ Galanta pracuje cca 200 - 220 policajtov. Takže informácia, že na OR PZ sú stovky policajtov je pravdivá.
anonym | 30-07-2011 12:52:32
Zákon hovorí, že PZ je ozbrojený bezpečnostný zbor. Nespomína žiadnu polovojenskú organizovanosť. Nebudem polemizovať o tom či je pravda na Vašej strane alebo na strane zákona. Dovolím si však najprv veriť charakteristike uvedenej v zákone, až potom Vám. Skúste to nejako predýchať.
Igor Lehocký | 30-07-2011 11:55:49
Anonym 10:51:53, Vaše poznatky o tom, že v rámci OR PZ sú stovky policajtov sú fakt vážne, zase som sa posunul vo svojej nevedomosti.
Ak sa okresný šéf všemožne snaží a nevie ovplyvniť konanie každého jedného policajta ( použil som Vaše vyjadrenia ), prezradím Vám čo nasleduje: rozhodnutie krajského šéfa resp. jeho návrh na odvolanie okresného šéfa, ale nikomu to nepovedzte. Pokiaľ pracujete vo firme alebo súkromnej spoločnosti, kde sa nosia uniformy s hodnosťami, strelné zbrane a podriadený pri určitej príležitosti podáva v pozore hlásenie svojmu nadriadenému, tak Vám gratulujem a Vaše myšlienky či polícia je alebo nie je polovojenská organizácia, majú miesto za klobúkom, lebo tam má miesto aj Vaše "len tak na margo". Skúste napísať radšej svoje skúsenosti s vystupovaním policajtov na verejnosti, počas služobných zákrokov,s kým sa stýkajú v súkromí,čo ste videl, prípadne čo ste počul, či ste spokojný s prácou polície a zdôvodnite svoje vyjadrenia. Aj Váš hlas alebo skúsenosť sa môže podieľať na tom, či v okrese Galanta budú občania miest a dedín s prácou policajtov spokojní alebo nie a nezabúdajte na to, že výsledky práce polície nie sú iba ich vnútornou záležitosťou, naopak, nikdy neboli a nemôžu byť.
anonym | 30-07-2011 10:51:53
Treba si uvedomiť, že v rámci OR PZ sú stovky policajtov. Keby sa okresný šéf všemožne snažil, nikdy neovplyvní konanie každého jedného policajta. Funkcionársky chlebíček je záležitosť na dobu určitú. A ráta sa zodpovednosť. Tá sa v prípade potreby, okrem jednotlivca, vyvodzuje aj voči šéfovi. Častokrát sú nútení odísť ľudia, ktorí na svojej pozícii urobili maximum, ale nie všetko je v ich silách ovplyvniť.
Inak s tou polovojenskou organizáciou ste to neviem ako mysleli. Policajný zbor nie je polovojenská ozbrojená organizácia, ale ozbrojený bezpečnostný zbor. Trochu rozdiel. Ak to posudzujete podľa vzťahov nadriadený - podriadený, potom sa to hodí na každú firmu, kde niekto niekomu šéfuje a kde je niekto niekomu podriadený, lebo tak sú koncipované vnútorné normy v týchto firmách. To len tak na margo.
Igor Lehocký | 30-07-2011 10:13:55
Anonym "SK", prečo nenapíšete, v čom zavádzam občanov a prečo takto verejne podsúvate názor, že tak robím? Ak máte pocit, že niektoré moje vyjadrenia majú súvis s udalosťou napr. v Zemianskych Sadoch, tak Vás môžem ubezpečiť, že nemajú. Majú súvis iba s poznatkami o vystupovaní policajtov na verejnosti či už v uniforme, alebo aj v civile počas osobného voľna,získanými za niekoľko rokov. A v SOL od rôznych anonymov na túto tému bolo popísané dosť. Ak niektorí z funkcionárov PZ v súčastnosti ignoruje verejnú mienku o negatívnych poznatkoch v práci policajtov v Seredi alebo v okr. Galanta, je iba otázkou času, kedy skončí.

Anonym 07:57:10, v niektorých častiach s Vami celkom súhlasím. Nie náhodou som uviedol, že v polícii musia platiť jasné vzťahy, nadriadený - podriadený. Aký je nadriadený na OR PZ, OO PZ, taký je aj podriadený ale o stupeň horšie. Ako sú vydávané príkazy na plnenie služobných povinností, tak ich podriadení aj vykonávajú. Pokiaľ nadriadený na úrovni OR PZ nedokáže dostať zo svojich podriadených maximum, musí počítať s tým, že nadriadený z úrovne KR PZ, Prezídia PZ si to ľahko všimne a ten sa nebude pýtať na príčiny a týždne meditovať o objektívnych príčinách, ten rozhodne tak, ako sa to deje v súčastnosti, nič viac a nič menej.
anonym | 30-07-2011 07:57:10
Neodpustím si trošku irónie, ale ak by tu bolo tých sľubovaných 20 tisíc policajtov, pravdepodobne by vôbec nebolo potrebné vymieňať riaditeľa OR PZ. Lenže na neschopnosť a prázdne slová vždy doplatí nižšie postavený. Hádam len nikto nečakal, že dobrovoľne odstúpi krajský šéf, samozrejme, že si to odniesol okresný riaditeľ. Nový riaditeľ v GA bude pracovať za rovnakých podmienok s rovnakými ľuďmi, preto možno po čase skončí rovnako. Nebude mať na ružiach ustlané. Nevďačná funkcia, nevďačná robota. Zoberte si do úvahy udalosti posledných mesiacov - vražda v GA, pokus o vraždu v GA, odfláknutý zákrok v Zemianskych Sadoch, útek zlodeja v GA. Ale povedzme si objektívne - ak sa niekto rozhodne, že niekoho odpraví, okresný riaditeľ sa môže postaviť aj na hlavu a nič s tým neurobí. Ak radový policajt zbabre zákrok, okresný riaditeľ to v tej chvíli nijako neovplyvní a jednoducho nezabráni tomu, že sa to zbabre. Ibaže niekto si to odniesť musí.
SK | 30-07-2011 00:23:43
p.Lehocký v niektorých informaciach zavadzate obcanov, to sa nerobi...mimochodom p.Siska je clovek s velkým srdcom a preto tak dopadol...tažka politika žial
anonym | 29-07-2011 23:29:11
stavim sa o 1 EURO, akej bude novy riaditel v GA narodnosti...nic porti inym narodnostiam...ale myslite ze to je nahoda?
anonym | 29-07-2011 23:03:20
stale bude to iste tak ako sa policajti v civile stretavaju s hajzlami
dado | 29-07-2011 21:30:09
trapne divadlo pripomina my to futbalove muzstvo ked sa nedari tak dame noveho trenera lenze ten novy bude len stale z toho isteho stada
anonym | 29-07-2011 21:26:55
Myslím, že k tomu výrazne prispelo toto... http://spravy.pravda.sk/policajti-opat-nezasiahli-usiel-im-zlodej-aut-foz-/sk_domace.asp?c=A110727_122442_sk_domace_p29
anonym | 29-07-2011 21:20:45
Neviem či riaditeľ KR PZ v Trnave chcel aby pán Siska chodil so samopalom v ruke a ničil to. To sa jednoducho nedá. A toto bol všetko len trik pána Spišiaka vymeniť riaditeľov a celé vedenie. Čo urobí nový riaditeľ? Asi toľko ako ostatní a všetko bude stále dokola. Jeden žralok sa zabije a príde ďaľších desať aby ho odtiahli. To je všetko len kamufláž že sa niečo deje a pritom to bude vždy to isté a nič sa nezmení.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign