Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Čo vlastne chce poslanec ?

redakcia SOLDátum22. 11. 2017 11:30:45TémaAktuálne témy

Ing. Tibor KrajčovičPráve som si prečítal ďalší z článkov p. poslanca PhDr. M. Hanusa (ďalej len poslanec). Ako tento poslanec interpeloval na septembrovom zastupiteľstve. Tak si teda pripomeňme jeho 3 interpelácie. Ako aj odpovede na ne.

Interpelácie a otázky poslancov – MsZ 21.9.2017:

PhDr. Hanus:

1. Kto má na starosti roznášanie pošty za Mestský úrad? Bola mi poslaná pošta do vlastných rúk na adresu, kde 3 roky nebývam. Poštu prevzala cudzia osoba.

S. Adamčíková: Poštu MsÚ roznášajú doručovateľky. Jednajú tak na základe dohody o pracovnej činnosti na dobu určitú. Ešte v deň konania MsZ 21.9.2017 bol vykonaný pohovor s doručovateľkou, ktorá doručuje v poštovom obvode, ktorého sa interpelácia týkala. Keďže udalosť sa stala už v polovici augusta 2017, nepamätala si, komu odovzdala obálku určenú do vlastných rúk p. Hanusa. Vzhľadom na toto pochybenie bola s doručovateľkou po vzájomnej dohode ukončená dohoda o pracovnej činnosti k 30.9.2017.

2. Kto má na starosti zverejňovanie zmlúv za mesto? Dochádza k výpadkom verejného osvetlenia a hľadal som zmluvu so spoločnosťou VERIMEX, ktorá sa stará o údržbu VO. Zmluva som medzi zverejnenými zmluvami nenašiel.

T. Krajčovič: Zmluvy zverejňuje podľa svojej právomoci vždy dotknutá osoba podľa druhy zmluvy. Ešte počas MsZ bolo p. poslancovi Hanusovi ukázané, kde sú na webstránke mesta zmluvy zverejnené. A medzi nimi bola aj spomenutá zmluva.

3. Z akého dôvodu chodí pracovník Mestského úradu odstraňovať poruchy na verejnom osvetlení. Toto má zabezpečiť externá firma.

T. Krajčovič: Presne ako popisujete. Pracovník mestského úradu ide priamo na miesto nahlásenia poruchy. Zistí jej rozsah a resp. určí možný dôvod poruchy. Jedným z dôvodov môže byť aj vyhodený istič. Pracovník mestského úradu ale isto neodstraňuje poruchy vo verejnom osvetlení.

 

 

Vo svojom článku poslanec poukazuje, že mu nebola daná odpoveď od prednostu. Tak poďme pekne poporiadku, ako sa veci presne stali:

 

21.9.2017 štvrtok – konanie MsZ. Interpeluje len a len tento poslanec. Ešte počas MsZ mu vedúca organizačného oddelenia poskytne informáciu, že s uvedenou paňou mala pohovor. Výsledkom pohovoru bolo ukončenie PRACOVNEJ DOHODY s touto doručovateľkou. Podotýkam doručovateľky vykonávajúcej doručovanie DOHODOU na DOBU URČITÚ. Poslanec dostal túto informáciu. Áno – vravel, že sme to nemuseli tak razantne riešiť. Ale opakujem – Dohoda o ukončení podpísaná – s dátumom 21.9.2017. Poslanec informáciu dostal.

22.9.2017 piatok – Na druhý deň príde od poslanca mail. Presne ako spomína. Lenže Dohoda o ukončení DOHODY už bola podpísaná. Túto informáciu deň predtým dostal. Čo teraz? Skončili sme ju predčasne o pár mesiacov ako na dobu čo bola podpísaná. Vzájomnou dohodou. Našim a aj poslancovým cieľom predsa je aby sa niečo také neopakovalo. Okrem toho je v pláne stretnutie s ostatnými doručovateľkami.

25.9.2017 pondelok – Všetci poslanci dostanú odpovede na interpelácie. Áno – aj poslanec je medzi nimi. Takže sa aj jemu dostalo odpovede. Presne 3 dni (je v tom víkend) ako sa domáhal nápravy a neprepúšťania vo svojom maily.

Október – stretnutie so všetkými dohodárkami (nielen poštu roznášajúcu). Jedná sa nám totiž veci riešiť.

 

Ja nechávam na každom z nás, nech si sami urobíme názor na riadky od poslanca. Ako pani dohodárka (mimochodom pani dôchodkyňa) prišla o prácu, ako bola prepustená, aké boli či neboli dôvody atď. A nie je to prvý raz, čo takto poslanec Hanus informuje. Prečo práve teraz – po 2 mesiacoch – to vie len on sám.

 

A prosím Vás – ak som niekomu počas môjho 7-ročného pôsobenia na MsÚ neodpovedal – dajte mi prosím vedieť. A poslanci prosím obzvlášť.

 

A aby som bol autentický, tu je doslovný opis interpelácie poslanca na doručovateľku. Je to samozrejme nahrané v archíve zasadaní mestského zastupiteľstva:

 

Ja by som sa chcel spýtať, kto má na starosti roznášanie pošty za Mestský úrad, ktorú roznášajú osobne do domov. Rád by som vedel, kto to je. Stalo sa mi niečo také, že mi bola poslaná pošta,  omylom, na adresu, kde 3 roky nebývam. Bola to pošta do vlastných rúk. A túto poštu som si náhodne našiel v schránke u mojich rodičov, ktorú niekto za mňa prevzal. A ja považujem za závažné zlyhanie toho doručovateľa, alebo toho, kto to má na starosti, aby odovzdal poštu do vlastných rúk cudzej osobe, ktorá to potvrdila svojim podpisom, ani si neoveril, že o koho sa jedná. Keby to bola nejaká výzva na zaplatenie od mesta, alebo niečo podobné, veď toto sa preboha nemôže stávať. Takže bol by som rád, keby som vedel, kto to má na starosti, ako sa to kontroluje, či si tie osoby, ktoré to doručujú vôbec overia, o koho sa jedná. Ako sa môže takéto niečo stať.“

Autor: Ing. Tibor Krajčovič

 

zdroj: www.sered.sk

 

- - -

poznámka redakcie: Reakcia prednostu Ing. Tibora Krajčoviča súvisí s uverejneným článkom poslanca Michala Hanusa:

http://www.seredonline.sk/clanky/reakcia-na-prepustenie-pracovnicky/


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre to by zaujimalo a mna ale | 23-11-2017 18:21:14
Na našej ulici nosí bývalá doručovateľka Pošty
to by zaujimalo a mna ale | 23-11-2017 18:08:19
asi ano ked to robia zamestnankyne mesta.
občan mesta | 23-11-2017 17:57:47
Článok som čítal na internet. stranke \"Sereďských noviniek\".
Stále nechápem prečo pán p.Hanus vec neriešil v auguste, kedy ku chybe zo strany doručovateľky prišlo, ale čakal až na najbližšie zastupiteľstvo, teda ďalších 5 týždňov a tam v interpelácii poslanca vec rozvíril. Keby mu išlo o serióznosť a dobrý úmysel tak by túto vec riešil bez humbuku, bez zastupiteľstva. Ale asi mu išlo o zviditeľnenie sa. Aj Pošta stále hľadá doručovateľky, žeby to bolo také zaujímavé a výnosné zamestnanie?
pre pre anonym | 23-11-2017 17:35:48
Pán poslanec Hanus to chcel riešiť Neverejne ? A vyšiel s tým na mestskom zastupiteľstve verejne pred všetkými a pred kamerami v priamom prenose.
Samoľúbosť ,nedocenenosť ,karma ?
nika | 23-11-2017 15:50:59
co ma spolocne s Msu to ze to su neni dorucovatelky z posty ale z mestskeho uradu ten ich zamestnava su volakedajsie zamestnankyne
Pre pre anonym | 23-11-2017 15:42:36
Počúvajte,čo ma spoločného MU s nedorucenou poštou,to už vám ozaj šibe?
Pre pre anonym | 23-11-2017 15:42:36
Počúvajte,čo ma spoločného MU s nedorucenou poštou,to už vám ozaj šibe?
pre anonym | 23-11-2017 15:33:16
asi neviete poriadne čítať, však p. Hanus to chcel riešiť neverejne. Ale škoda sa baviť. Úderka z MÚ proste musí robiť svoju prácu
Anonym | 23-11-2017 13:06:21
Stalo sa to v auguste a pán poslanec to po dvoch mesiacoch rozvíri, hovorí o tom ako o závažnom porušení a vykváka to na doručovateľku verejne, dožaduje sa zodpovednosti a keď to zodpovedná osoba okamžite vyrieši ešte v ten deň tak sa chce opekňovať. Mal to riešiť inak s vedúcou neverejne.
Najprv verejne niekoho zotriem a potom sa ako tupo čudujem.
A že poslanec.
Pre Jozef | 23-11-2017 13:04:37
Ja si myslím,že čitateľ,ktorý,nie je zainteresovaný do tej Vašej hry pro a kontra Majko,alebo primátor,prípadne mesto chápe lepšie ako Vy.Ked to teda nechápeme,tak nám to vysvetlí,čo týmto článkom chcel autor vyjadriť.
Jozef | 23-11-2017 11:19:10
Vidis, nechapes a aj tak sa k tomu vyjadrujes.
demokracia | 23-11-2017 11:11:55
odovzdat doporucenu zasielku urcenu do vlastnych ruk niekomu inemu je podla mojho nazoru hrube porusenie prac. povinnosti postara, takze ukoncenie PP resp. dohody je to minimum, co sa mohlo stat.
Predstavte si, ze v takto adresovanej listovej zasielke budete mat oznam napr. nastup do vykonu trestu, vysledky zdravotnej prehliadky alebo informaciu, ze ste zdedily 50mil.€...
...nechapem autora clanku, preco sa teraz ospravedlnuje
Halo | 23-11-2017 09:01:55
Prečo sa tu píše o všeličom,len nie o podstate veci.Ak ma pán Hanus,dostať zásielku doporucenu,musí ju teda dostať on,keď sa to nestane,je to hrubá nedbalosť,ak sa teda pán Hanus proti tomu ohradil,ma na to plne pravo,bez ohľadu na to ,ako sa k tomu postaví príslušný zamestnávateľ doporučila telky.Tento jednak,tak ako jednak,je možné,že mal na to aj iné dôvody,takže,vôbec nechápem,čo sa tu rieši.
Michal Hanus | 23-11-2017 06:12:09
Dna 21.9.2017 som sa naozaj realne dozvedel, ze ku dnu 30.9.2017 bude pani prepustena. Nie, ze uz stihli podpisat dohodu o ukonceni. Preto som ziadal 22.9.2017 aby to prehodnotil, kedze do 30.9. bol este cas. Aj ked som trapko ako tu niekto pise, ak by som mal vedomost o tom, ze dohoda je podpisana, nebude na druhy den pisat taky mail a ziadat nieco po funuse. Az taky trapko zas nie som. Ale ano, pisal som to v novembri, kedze sa clanok objavil v novembrovom cisle SN a toto bola reakcia nan.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 22-11-2017 21:59:47
Ako je možné, že na MsÚ nemajú novú adresu pána poslanca. Jemu neposielaju výmer do mestskej kasy? A čo nadriadený doručovatelky, resp. osoba ktorá mala na starosti zasielky? Alebo zákon padajuceho h*vna platí len pre plebs.
pre anonym | 22-11-2017 18:59:46
evidentne máš problém porozumieť čítanému textu
Anonym | 22-11-2017 18:40:33
Bežne sa končí zmluva k poslednému dňu v mesiaci.Podstatou je že vedúca p.Adamčíková ešte v deň interpelácie teda 21. dohodou ukončila pracovný pomer s doručovateľkou a V TEN ISTÝ DEŇ teda 21.o tom informovala p.Hanusa.
Keď sa 22 .p Hanus pýta prednostu Krajčoviča na niečo čo už sa udialo 21.a BOL O TOM INFORMOVANÝ 21,že s pani doručovateľkou bol pracovný pomer ukončený tak asi zaspal v spermobanke.Haló pán poslanec 21 je pred 22.
Ale u voľakoho aj počty idú naopak.
Emana | 22-11-2017 18:39:04
Viem, že takéto chyby by sa nemali stať, ale zobrať prácu doručovateľke ked je o túto prácu minimálny záujem ? Nemohla sa táto záležitosť riešiť miernejšie ?
Niekto sa tu fakt tvári ako by všetko robil na 100% .
takže ešte raz aj pre pána prednostu | 22-11-2017 17:09:03
ako úplný amatér a laik čítam to, čo napísal pán prednosta a citujem:S. Adamčíková: Poštu MsÚ roznášajú doručovateľky. Jednajú tak na základe dohody o pracovnej činnosti na dobu určitú. Ešte v deň konania MsZ 21.9.2017 bol vykonaný pohovor s doručovateľkou, ktorá doručuje v poštovom obvode, ktorého sa interpelácia týkala. Keďže udalosť sa stala už v polovici augusta 2017, nepamätala si, komu odovzdala obálku určenú do vlastných rúk p. Hanusa. Vzhľadom na toto pochybenie bola s doručovateľkou po vzájomnej dohode ukončená dohoda o pracovnej činnosti k 30.9.2017. Koniec citátu. Takže je vidno, že p. Hanusovi oznámili, že s dotknutou pracovníčkou ukončili PP k 30.9.!!!!!!!!! Ako mal p. Hanus vedieť, že oni boli takí šikovní a túto dohodu už ukončili 21.9 (síce s platnosťou od 30.9.). Bárs by boli takí rýchli aj v iných veciach.
Keby
pre len tak na okraj | 22-11-2017 17:06:19
veľmi sa mýlite. pán Krajčovič nedostal odmenu 30 000 ale 65 000 za 4 roky a to je dosť veľký rozdiel.
len tak na okraj | 22-11-2017 16:19:02
Nech p. Krajčovič verejne povie začo dostal 30.000€ odmenu aké zázračné veci mimo svojej pracovnej náplne vykonal. Alebo len stačilo to že chodil do práce ?
Anonym | 22-11-2017 16:18:37
Po prečítaní, naozaj Hanus je vyzlečený.
Lepšie je 2x merať a raz rezať.A najkrajšie je keď ide s krížom po funuse,že on nič.Trapko PhDr. Sládkovičovo?
veď je to jasné | 22-11-2017 15:47:00
Iba ON (myslím tu prednostu Krajčoviča) má vždy pravdu! A všetko si prekrúti tak, aby len všetko bolo ako ON povedal. Keď treba, tak aj pokričí. Všimol si niekto zo záznamov zo zastupiteľstiev jeho reakcie na poslancov, občanov,... ktorí sa pýtajú čo sa nemajú pýtať? Arogancia, sila moci, kult neomylnosti....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-11-2017 14:40:05
anonym | 22-11-2017 14:27:34 | - este niekto? Nech teda napiseme zopar slov o postaveni poslanec - uradnik...
anonym | 22-11-2017 14:27:34
No a Hanus je nahý!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign