Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Čo najviac zaujíma čitateľov SoL

Ivan SklenárDátum08. 05. 2012 23:27:05TémaAktuálne témy

 

V priebehu včerajšieho (7.5.12) a dnešného (8.5.12) dňa bolo v SoL zverejnených celkom 16 autorských príspevkov, z ktorých minimálne  dva mali charakter akejsi upútávky na pripravovanú akciu. Z týchto šestnástich som vybral šesť s rôznou tematikou a zoradil som ich do tabuľky podľa časovej osi ku 8.5. o 21:45. V tabuľke je uvedená aj návštevnosť jednotlivých článkov. Tie som celkom legálne získal od p.Majka. Analyzovaním jednotlivých článkov podľa témy, obsahu a istým spôsobom exkluzivity som prišiel ku, pre mňa, trochu  prekvapujúcim výsledkom.

-          Najväčší záujem (asi 10 krát viac oproti ostatným) vyvolal článok informatívneho charakteru s dosť banálnou zápletkou (Pes vyvolal poplach)

-          Potom nasledujú štyri články s približne rovnakou návštevnosťou týkajúce sa rýdzo domácej Sereďskej problematiky, ktoré sú tu takpovediac na dennom poriadku

-          A s úplne minimálnym záujmom príspevok, ktorý možno onačiť bez zveličovania za exkluzívny

Totiž nie každý deň možno naraziť (aj v médiách s väčším dosahom a známejších ako je SoL) na autentické fotografie a exkluzívne informácie zo svetadielu, ktorý navštívi iba pár jedincov na svete, na  rozhľadeného  a scestovaného človeka, účastníka vedeckej expedície, navyše Slováka, ktorý bol ochotný v ten deň po troch predchádzajúcich prednáškach venovať ešte takmer hodinu zo svojho času. Nikomu nechcem vnucovať nič, čo ho má zaujímať a čo má čítať. Od toho som ďaleko! Taká doba tu už bola a verím že pominula. V diskusiách na SoL sa dosť často objavuje kritika aj na dobré veci. Viď nedávny článok o Plitvických jazerách od K.J. To naozaj je také ťažké rozpoznať kúkoľ od pšenice?

              Zverejnené                                         Názov článku                                 Návštevnosť

     Dátum           Čas

      7.5.12          13:48                 Pes vyvolal poplach                       1432

      7.5.12          20:23                 Pozná niekto tohto psíka?              120

      8.5.12         07:36                 Lesk a bieda spolurozhodovania   198

                          18:02                 Stretnutie s občanmi - video            171

                          18:38                 Fotospomienky Dr. Kristiana Brata   37

                          18:46                 Krívajúci pravopis                               115 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-05-2012 22:47:01
cervene | 09-05-2012 20:25:34 | - autor clanku poziadal o zmnu pristupu do diskusie.

Vzhladom k tomu, ze som Vas vyzval na reakci a aby ste sa nemuseli registrovat, kludne reagujte do chatu alebo do spravy cez formular v kontaktoch. Vasu odpoved nasledne premiestnim do diskusie.
Prijemny vecer.
Ivan Sklenár | 09-05-2012 22:38:45
Plný súhlas s obsahom príspevku anonyma 09-05-2012 21:15:07. Ďalšia diskusia by, nazdávam sa, už nepriniesla nič nové a hlavne nič pozitívne. V mojom príspevku som chcel poukázať na jedinečnosť, či ak chcete, exkluzivitu článku p. Majka o stretnutí s človekom, ktorý bol a ako ma presvedčil aj je ochotný sa podeliť o svoje vlastné zážitky . Je pravda že o Antarktíde sa dá toho vygoogliť oveľa viac, ale nie sa stretnúť s niekým kto to celé zažil a je Slovák. A v tom je ten rozdiel. V súvislosti s diskusiou ku tomuto článku ma napadol jeden evanjeliový citát od Matúša: Mt 7,6: "Nedávajte, čo je sväté, psom a nehádžte svoje perly pred svine, aby ich nohami nepošliapali, neobrátili sa proti vám a neroztrhali vás." Kto má hlavu aj na premýšľanie, nech premýšľa. A kto len na jedenie, tomu je zbytočné sa namáhať. Nech radšej oddychuje.
P.S. z nižššie uvedeného príspevku anonyma 09-05-2012 21:15:07 som si vzal poučenie a požiadal som administrátora o ukončenie ďalšej diskusie. Naozaj by bola zbytočná!
anonym | 09-05-2012 21:15:07
Dovolím si citovať vetu p. Majka - "Nastastie nie je nikomu nutene nic- kazdy si vybera co bude citat sam.". Absolútny súhlas. Týmto rozumným citátom by bolo vhodné aj ukončiť diskusiu k tomuto článku, v ktorom autor nezabudol pripomenúť, že "nikomu nechcem vnucovať nič, čo ho má zaujímať a čo má čítať.". To som rád. Nabudúce asi nebude potrebné sa zaoberať sociologickým prieskumom kto čo číta. Prajem pekný večer.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-05-2012 20:59:22
cervene | 09-05-2012 20:25:34 | - priatelu, co sa tyka Vasej uvahy, je minimalne zaujimava. Na prvy pohlad to vyzera tak, akoby ste veci skutocne aj rozumeli.

Pisete, ze som pochoval escapeonline.sk. Nepochoval - vyhodnotli som, ze je uplne zbytocne financovat portal, ktory mal dennu navstevnost tak nizku, ze jednoducho v prepocte ci uz na jedneho navstevnika alebo na jeden clanok boli naklady nerentabilne. Ukoncil som to, co som vymyslel - verim ze nemate nic proti tomu.
Ponuka pre Vas: ak mate pocit, ze som neurobil dobry krok, davam Vam moznost bez naroku na akukolvek odmenu ci odstupne pre mna pokracovat v zacatom projekte. Nie je potrebne nic ine od Vas, iba ho financovat dalej. Ak budete mat zaujem, budem jednym z aktivnych prispievatelov.
Staci, ked sa ohlasite.

Ja mam na cestovanie aj sukromny web majko.sk, na ktory tiez cas nemam.

Usudil som teda, ze reporter24.sk a SOL so svojimi rubrikami CESTOVANIE postacuju.

Co sa tyka "ked je hluchy den hodi to na SOL a zabije tym dve muchy jednou ranou ( najde zmysel pre kvadrilion nevyuzitych fotiek a pocitov a spravi si krizik k naplneniu poctu zverejnenych clankov za den )" - mylite sa uplne. Nikdy nemam hluchy den. Nikdy! Mam tem desiatky, len v konceptoch mam snad 150 rospracovanych materialov - dni su kratke, zial.
A kriziky u mna nejesvuju, nik mi za clanky neplati, prave opacne. Kazdy clanok je spojeny s nakladmi. Jedina vyhoda - fotografujem, filmujem a uz staci iba aspon ciastocne vytriedit a pouzit. To je moja vyhoda. A to je to, cim su noviny ine. Este aj ilustracky su originalmi. Nie sme odkazani na fotobanky ci kradnutie z netu tak, ako mnohi kradnu fotografie mne.

No a posledna Vasa veta - noviny budu zaber rosirovat do rozmerov, ktore budeme schopni zvladnut. Nastastie nie je nikomu nutene nic- kazdy si vybera co bude citat sam.

Ocakavam, ze neodmietnete ponuku a este sa ozvete ;-)
Matej Fraňo | 09-05-2012 20:41:25
VÚC Trnava prestala od nového roka zverejňovať pohotovostné služby lekární v Seredi - a podľa informácie od p. Plézela pohotovostné služby lekární v Seredi sú zrušené.
cervene | 09-05-2012 20:25:34
nalejme si cisteho vinka - pan Majko pochoval svoju odnoz webu ''escape online '' ktory sluzil na cestopisne foto-clanky a preto teraz hadze vsetky cestopisy a aj zazitky z dovoleniek na sered online ...
ked je hluchy den hodi to na SOL a zabije tym dve muchy jednou ranou ( najde zmysel pre kvadrilion nevyuzitych fotiek a pocitov a spravi si krizik k naplneniu poctu zverejnenych clankov za den )
ano fotky a rozpravanie mozu byt zaujimave, ale je to ako keby som isiel hladat futbalove vysledky na fara.sk ...
zvedavý | 09-05-2012 15:50:09
prečo nie sú dostupné údaje o lekárenských službách?!
anonym | 09-05-2012 14:09:14
Pri všetkej úcte, o Antarktíde sa našťastie dá dočítať v tisícoch článkoch v iných periodikách, nielen na SOL. Či? Ak sa chcem o nej čosi dozvedieť, vyberiem si sám kde to bude. Netreba sa vnucovať.
Nazor | 09-05-2012 12:16:48
Clanok je mozno exkluzivny a mozno autor/i ocakavali vacsiu citanost ale treba sa pozriet na fakty. Samotne medium sa vola SeredOnline z toho mi vyplyva (a tiez aj z dlhodobeho citania), ze sa skor jedna o lokalny projekt urceny pre vacsinoveho citatela. Myslim,ze je teda logicke ak citatel radsej precita clanok o Seredi ako o Antarktide bez ohladu na exkluzivitu. Ine by bolo ak by mal clanok nizku citanost (voci inym tam uverejnenym materialom) v mediu ktore je urcene pre cestopisy,cestovanie alebo dobrodruzstvo. Inak by som sa nad tym fakt nepozastavoval, citanost nie je meritkom kvality ale zaujmu, urcite je viac Seredanov ktorych zaujima Sered ako Antarktida.
anonym | 09-05-2012 11:07:19
Zdôrazňovať exkluzivitu článku je trochu zvláštne. To akoby bolo v štýle "čítajte toto". Čitateľ si predsa vyberie. Uznávam, že rozhovor a foto týkajúce sa Antarktídy je niečo výnimočné, ale prosím nechajte na čitateľoch či to budú aj čítať a či sa budú k tomu vyjadrovať. Takto sa o priazeň čitateľa jednoducho nebojuje. Ak sa čakalo viacej ohlasu na ten článok, bohužiaľ sa s tým treba zmieriť. To je "riziko podnikania" v tejto brandži.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-05-2012 10:10:57
Ja vnimam clanok Ivana Sklenara nie negativne a nemyslim si, ze by sa mal akokolvek dotknut citatelov.

Ivan Sklenar chcel zdoraznit exkluzivitu rozhovoru a fotografii z Antarktidy - skutocne exkluzivitu. Antarktida naozaj nie je New York ci niektora dovolenkova destinacia a Slovak. Ta kombinacia je jedinecna a myslim si, ze je to pocta pre kazdeho citatela SOL.
Jozef | 09-05-2012 09:57:58
ok, kazdy ma pravo citat co chce. Ja si precitam kazdy clanok tu na SOL, ku niektorym aj nieco kecnem, ale uznaj, ze ludi viacej bavia prkotiny a potom nestastia, ako zavažné veci tykajuce sa napr. mesta.
A asi tam niekde je ten Ivanov "kukol a psenica".
Či?
geco | 09-05-2012 09:46:27
jozef - ok, ale potom dost dobre nechapem zmysel tohto clanku...ja chodim na sol citat clanky, ktore sa tykaju nasho mesta, nie cestopisy /aj ked velmi rad cestujem/...
anonym | 09-05-2012 09:39:58
Tak načo je tu teda reč o tom čo sa číta a čo sa nečíta?
Jozef | 09-05-2012 09:08:02
keby si si precital Ivanov clanok pozorne, nasiel by si aj toto: "Nikomu nechcem vnucovať nič, čo ho má zaujímať a čo má čítať. Od toho som ďaleko! Taká doba tu už bola a verím že pominula"
geco | 09-05-2012 08:42:23
mozno by pan Sklenar mohol mat vpravo hore zvyrazneny banner, kde by nam presne napisal, co mame citat a co nie...aby sme aj my, blbi, konecne rozoznali kukol od psenice...
onanym | 09-05-2012 08:32:07
Tak, ked si niekto mysli, ze pan Majko je najmudrejsi a dotycny ma pocit, ze vie pisat lepsie, tak nech to skusi. Ja som rad, ze SOL funguju a clovek sa dozvie zaujimave veci.
anonym | 09-05-2012 07:04:03
Predsa len bude vhodné, ak sa nebude posudzovať kto a čo číta, nie? Aj o tom je demokracia. Sociologické štúdie o tom kto a čo číta s vyjadrením návštevnosti jednotlivých článkov sú zbytočné.
Majka | 09-05-2012 04:50:58
Mám taký dojem,že viac čitateľov je tu takých,ktorých nezaujíma ani tak daný článok a hned kritizuju,urážaju,akoby boli tí najmudrejší a bez chyby.Neviem si predstaviť,čo by robili bez SOL,kde by si vybíjali tu zlosť!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-05-2012 00:25:29
SPSK | 09-05-2012 00:14:10 | - klud clovece... Ak dosli argumenty, tak sa poobzerajte a hladajte nove. Iba tak sa dostaneme dalej. Iba ze patrite medzi tych, ktori sa dalej dostat nechcu... ;-)
zvedavý | 09-05-2012 00:21:29
pre p. Majko-Lesk a bieda spolurozhodovania
Tento Váš diskusný príspevok by si mali čítavať ako prvý bod na zastupiteľstve aby vedeli, že majú pracovať pre občanov.
Úplne sa s Vašimi názormi stotožňujem, veľká škoda že nie ste poslancom.
SPSK | 09-05-2012 00:14:10
A možno, že už má niekto ten klinec aj v hlave a píše a tára, a píše a tára, ale na seba nepozrie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-05-2012 00:07:41
Vyhodou takejto diskusie je, ze ked niekto trafi klinec po hlavicke presne, vacsinou to je aj pocut ;-), ze SPSK.
SPSK | 09-05-2012 00:01:14
Začínam mať pocit, že sa nám v Seredi začína rodiť nový, už druhý vševedko - spisovateľ a odborník takmer na každú problematiku.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-05-2012 23:43:26
Treba brat do uvahy dnesny den. Bolo fakt pekne pocasie a vela ludi bolo vonku, pripadne sa vratilo z predlzeneho vikendu.

Navstevnost clankov sa neustale meni a mna dost prekvapuje, ze citatelia navstevuju (a hodne) clanky stare aj niekolko mesiacov a rokov.

Co sa tyka materialu o Antarktide, bez prehanania, ide o mimoriadne exkluzivne foto a rozhovor. Len si to malo kto uvedomuje. Tieto zabery okrem nas ma este National Geographic.

Pri ceste domov som s Ivanom Sklenarom rozpraval, ze tak hodnotnu 1,5 hodinovu prednasku by bolo fajn dostat do Serede. Aj sme to tak trochu zavthli - ucast na Transsibirskej magistrale, na Islande ci na Cernobyle bola prakticky nulova.

Zavidim inym mestam, kde su ludia ini. A zavidim Cechom, kde na podobnu prednasku vypredaju kinosalu. U nas to urobime zadarmo a - plne su akurat tak krcmy... - a este larzenky - fetakov. (to len aby som nezabudol)

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign