Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Cítim sa byť súčasťou mesta, no o jeho diskreditácii neviem

Miloš MajkoDátum21. 05. 2015 23:37:00TémaTak to vidím ja...
200

Samosprávu a jej fungovanie sledujem minimálne 18 rokov (možno ešte dlhšie) dôsledne však nepochybne aspoň posledné desaťročie. Najskôr som svoje názory vyjadroval na oficiálnej stránke mesta Sereď v diskusii a v svojich internetových doménach www.majko.sk a ďalších. Od momentu založenia Seredonline čitatelia môžu v archíve postupne nájsť materiály týkajúce sa mesta za čias primátora Vladimíra Vranoviča a samozrejme jeho nástupcu v úrade Martina Tomčányiho. Za tie roky som sa stretol naozaj so všeličím, bol som pri výmenách názorov poslancov na úrade aj mimo neho, pri konfliktoch obyvateľov s policajtami, poslancami i vedením mesta a vypočul som si stovky až tisíce ľudí nielen negatívnych ale aj pozitívných skúsenostiach s konaním volených zástupcov, úradníkov i už spomenutých policajtov.

Zažil som už naozaj všeličo. Pre mňa až nepochopiteľné výroky a útoky poslancov MsZ voči sebe navzájom.  Napríklad vo volebnú noc na začiatku prvého volebného obdobia  primátora Tomčányiho  som osobne  videl a počul poslanca Kyselého tvrdiť:  "ak podvodník Tomčányi bude v Seredi primátor, to je smutne", "podvodník ktorý získal pozemky"  či "Martin Tomčányi 20 rokov robil podvody na tomto meste" ...  Absolvoval som tisíce diskusií pod stovkami článkov na SOL ako i tú naozaj asi najvážnejšiu a najtvrdšiu,  trvajúcu  niekoľko dní pred poslednými komunálnymi voľbami.

Po takýchto vážnych výstupoch ľudí  som si skutočne  myslel, že ma už nič nedokáže prekvapiť. A mýlil som sa.

Fantázia nami volených zástupcov evidentne nemá hranice, o čom som sa presvedčil dnes po prečítaní si programu Mestského zastupiteľstva zvolaného na 25. mája 2015 - 17.00hod. primátorom mesta Ing. Tomčányim. V bode 3 programu sa píše: "Stanovisko ku kampani smerujúcej k diskreditácii mesta Sereď." A tak rozmýšľam. Kto je "mesto Sereď", kým  a akým spôsobom má byť diskreditované? Primátor mesta verejne tvrdí, že prebieha alebo prebiehala dokonca nejaká kampaň na diskreditáciu mesta  Sereď. Neskromne si dovolím považovať sa za súčasť mesta Sereď - za pomerne aktívnu a pozornú súčasť mesta v ktorom žijem, no nezaregistroval som žiadnu kampaň, ktorá by smerovala k diskreditácii nás občanov. A preto rozmýšľam, čo asi môže byť schované za bodom 3. keďže nie sú k pozvánke priložené žiadne materiály, ako by sa patrilo pri zvolávaní na zasadanie tak závažného orgánu akým je  MsZ.

Načo si ešte spomínam:

- poslanci MsZ v minulom volebnom období predali majetok mesta - budovu bývalého predškolského zariadenia zjavne pod cenu znaleckého posudku stanovenú príslušným znalcom. Toto sa nepáčilo poslancovi Kurbelovi, podal podnet na prokuratúru a o svojej nespokojnosti informoval verejnosť aj na stránkach SOL

- došlo k prenájmu tepelného hospodárstva Mestského bytového podniku súkromnej firme konateľom mestskej s.r.o.-čky bez toho, aby zmluvu pred jej podpísaním videli poslanci MsZ, ba dokonca zmluva nebola prerokovaná ani na legislatívno-právnej komisii. S takýmto postupom opätovne nebol spokojný poslanec Kurbel, nakoľko tvrdí, že prenájom je pre mesto nevýhodný, resp. nevie v zmluve žiadnu výhodu pre mesto nájsť. Opätovne o veci informoval verejnosť aj na stránkach SOL.

- vo výberovom konaní na post hlavného kontrolóra mesta boli spracovateľom podmienok výberového konania navrhnuté a následne poslancami MsZ schválené podmienky zjavne nad rámec zákona. Na toto sme verejnosť upozornili na stránkach SOL. Pred hlasovaním pri samotnej voľbe boli poslanci MsZ upozornení dvomi kolegami na zjavnú protizákonnosť výberového konania. Napriek tomu väčšina poslancov hlavnú kontrolórku zvolila, nehľadiac na etiku a možné poškodenie práv tých, ktorým bola nezákonnými podmienkami mestom Sereď odopretá možnosť uchádzať sa o túto volenú funkciu v samospráve.

- primátor mesta na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám zverejnil výšku odmien, ktoré udelil prednostovi za posledný rok, následne za ďalšie 3 roky a výšku odmien vedúcich odborov a ostatných zamestnancov. Teda, aby náhodou niekto nechápal zle, nie odmien udelených súkromne z vlastného vrecka, ale z verejných finančných zdrojov. Teda peniažkov nás všetkých.

- pred pár dňami poslanec Kurbel na tlačovej konferencii prítomným médiám jasne a zrozumiteľne povedal, že napriek ďalšiemu uplynulému času stále nechápe výhodnosť prenájmu tepelného hospodárstva Mestskému bytovému podniku súkromnej firme a bol by rád, keby sa občania (asi mal na mysli aj voličov, ktorí ho zmocnili zastupovať ich záujmy v Mestskom parlamente) dozvedeli konečne o veci pravdu.

- na  výšku odmien udelených primátorom prednostovi a zároveň výšku odmien udelených prednostom niektorým vedúcim oddelení zaujala aj čitateľov. Nuž je potrebné čudovať sa, keď sa jednalo o odmeny v hodnote pekného rodinného domčeka, prípadne vysoko nadštandardného bytu ponúkaného v lokalite ako je Sereď ? Ľudia teda vyjadrujú svoju nespokojnosť a  pýtajú sa, čo je za tým ? Dnes primátor mesta v podstate neodpovedal na otázku či je jedna z evidentne najlepšie odmenených vedúcih oddelení  úradu  rodinným príslušníkom prednostu úradu, ktorý je jej nadriadeným. Nemusel, to je pravda. Ale niečo mi napovedá, že by mal. Keďže financie sú dosť citlivá téma a obyvatelia mesta už ôsmy rok akosi majú možnosť na citlivé veci pýtať sa verejne tu na  SOL.

- na toľko občanmi kritizovaný  územný plán, pri ktorom sa ešte asi potrápi ako jeho zhotoviteľ, tak obhajcovia...

No a dnes o pol tretej popoludní som sa ja primátora mesta opätovne v súlade so zákonom o slobodnom prístupe k informáciám spýtal na niekoľko údajov, ktoré umožnia porovnať odmeny bývalej prednostky Hanusovej so súčasným prednostom Krajčovičom. Pre úplnosť, ešte dodám že otázok je viacej, ale tie ďalšie nie sú až tak podstatné.

Iba hodinu nato, bol poslancom mesta rozoslaný e-mail s pozvánkou na pondelkové mestské zastupiteľstvo s už uvedeným jediným bodom.

Určite som si narýchlo pri večernom espresse nespomenul na všetko podstatné, čo sa za uplynulé obdobie udialo. Určite by som mohol písať o špinavej vode, petangovom ihrisku, 50 ročnom nájme budovy Sokolovne a z nájmu vyplývajúcom záväzku pre mesto, cenzúre v SN, teda médiu nás občanov, nevpustení občanov na komisiu ktorá delila dotácie, o zastupiteľstvom ignorovaných petíciách občanov, o vedením mesta ignorovaných  hlasoch rodičov k zvyšovaniu poplatkov za MŠ  a ďalších veciach. Opätovne niečo mi napovedá, že to by bola až príliš hlboká história.

Objektívne - možno teda neviem o všetkom, čo by mohlo vrcholovým predstaviteľom nášho mesta vadiť. Pýtam sa však verejne. Môže diskreditovať mesto Sereď - teda obyvateľov niečo z vyššie uvedeného?

Takto krátko pred polnocou pri hlbšom zmyslení sa nad fungovaním samosprávy  získavam pocit, že diskreditovanými a ponižovanými sú skôr samotní obyvatelia mesta a to tým, čo sa v meste za posledné obdobie deje a najmä dlhodobou absenciou komunikácie a požadovaného vysvetlenia  tohto diania vedením mesta.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Michal Pisarovic Michal Pisarovic | 25-05-2015 06:44:34
bohuzial ani robenie zloby nam nepomoze.
pre občan a anonym | 23-05-2015 19:27:04
Snád tam máte nejaké zázemie alebo výhody, keď sa tak k tomuto problému staviate? Tu sa riešia problémy, ktoré sú v rozpore s s dobrými mravmi a na chyby treba poukazovať. Alebo ako barany si toho nevšímať, všetko tolerovať? Veď sa jedná o naše peniaze, o naše majetky.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-05-2015 18:05:59
Občan | 23-05-2015 17:20:57 | - Vas 7 prispevok s obdobnym obsahom v diskusii. Neberiem Vam nazor, no aj moja trpezlivost ma hranice. Takze som Vam teda ja osobne zaplatil moznost uverejnit rovnaky nazor uz vcera.
Osobne nemam problem s jeho opakovanim, no to si musite dohodnut individualny diskusny priestor na SOL. Kontakt na mna poznate. ;-)
Občan | 23-05-2015 17:20:57
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
pre lola | 23-05-2015 08:08:31
takže opravit a toto slovo prosim od lola preložit. Mas na to ?
pre pisatelov | 23-05-2015 08:05:25
Zrejme niekto opomenul, o com zastupitelstvo je. Program tohto zastupitelstva je nezmysel.
Ty lolo | 22-05-2015 21:26:36
Ani len napisat to slovo nevieš, načo ti ho vobec niekto bude vysvetlovat...? Ked vieš napisat sem mal by si vediet použiť aj google, len to by si to musel vedieť napisať... trolo :-)))
&&&&& | 22-05-2015 20:41:09
Prosim o doslovny preklad slova DISKRETIZACIA.
Dakujem
p.Tomčányi | 22-05-2015 20:34:58
Zvolávam mimoriadne zasadnutie, tam sa uvidí.Len pre informáciu
prosba k všetkým poslancom | 22-05-2015 18:26:27
Vážené pani poslankyne a páni poslanci. Ak skutočne máte na srdci záujmy nás občanov a zveladenie nášho mesta, tak toto všetko nemôžete pripustiť. Prosím, dajte návrh na odvolanie primátora Tomčányiho a žiadajte jeho vysvetlenie všetkých týchto \"káuz\".
gulak | 22-05-2015 15:57:56
To je dôsledok toho,že väčšina seredanov ignorovala voľby..a oznam pre kreténov...to,že je niekto zvolený...neznamená,že je vyvolený a môže si v meste robiť,čo chce...
aby sa nezabudlo | 22-05-2015 15:47:27
Na margo začiatku prvého volebného obdobie Tomčányiho som bol taktiež očitým svedkom, ako naša p. kontrolórka mesta podporovala kandidáta na primátora Kyselého a Tomčányimu ani nevedela prísť na meno a okydávala ho, kde sa dalo. Ale ešte tej noci ako sa dozvedela výsledky volieb tak rýchlo otočila kabát a bola prvá v pizzérii, kde sa pchala do z.... Tomčányimu a zrazu sa strašne tešila z jeho víťazstva.Jednoducho charakter!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-05-2015 15:25:56
Občan | 22-05-2015 14:13:54 | a Anonym | 22-05-2015 14:30:17 | - suhlasim, som nezaujimavy. Rozmyslam, preco Vam teda stoji za to, reagovat na moje prispevky... ;-)

Ale na druhej strane, co ma nezabije, to ma posilni. Takze co tak za ist cestou - za kazdy utocny prispevok jedna otazka na sefa - mozno sa este nieco zaujimave dozvieme. Co Vy na to? ;-)
hnupe | 22-05-2015 14:37:01
ty budes jeden z tych dvoch haj...zlov preco si teda neuviedol svoje meno??? ty truba
Anonym | 22-05-2015 14:30:17
Plne súhlasím, Majko je samozvanec. Iba raz kandidoval za poslanca, aj tak ho nezvolili.
Občan | 22-05-2015 14:13:54
Komu česť, tomu česť, pastierovi trúbu! V tomto prípade primátorovi česť a Majkovi trúbu! Primátor bol DEMOKRATICKY zvolený voličmi - tým sa bude aj zodpovedať keď príde čas. Ale kto to je Majko? Samozvanec na čele nickov a anonymov.
seredan | 22-05-2015 13:12:12
pan Majko .vsetka cest Vam a vdaka Vasej praci aspon ako tak vieme co sa deje v meste .
pravda | 22-05-2015 13:05:13
uz pomaličky prihára niektorým....darmo pravdu nechce nikto počúvať...škoda že náš národ je od čias komunizmu taký dolepený...Pán Majko nedajte sa zastrašiť,médium má neuveriteľnú silu...to vy viete najlepšie
este raz | 22-05-2015 12:56:36
ich cest sa zachova len ked odstupia a vratia spreneverene financie spat do mestkej pokladnice kde patria .nie na sukromne ucty.
neviem naco tak male mesto ma tolko funkcii ako viceprimator prednosta a dalsi blbeckovia . to bolo za socializmu. na chod mesta su tam iny uradnici .uplne tam na tieto funkcie staci jeden poskok alebo pajac to je jedno ako ho nazvete a ked si bude plnit funkciu ako ma a nebude si nanahat vlastne ksefty - vid prednosta .vela penazi bude aj pre mesto a na ine potrebne veci .
anonymous | 22-05-2015 12:49:24
Občan | 22-05-2015 12:40:39
Pán Majko nie je v nijakej funcii a je to veľká škoda.Lenže ľudia ako on majú jednu veľmi zlú vlastnosť - slušnosť a úprimnosť, preto ich nikto nikdy nikam nezvolí.To čo sa robí u nás v meste plne vystihuje vyjadrenie býv. predsedu parlamentu, ktorý to raz pekne povedal - Vyhraj voľby, môžeš všetko!A primátor s jeho partiou sa podľa toho aj riadia.Lenže zabúdajú, že my nie sme ich majetok ani poddaní, my sme občania mesta Sereď, ktorí ich platia a ich povinnosťou je starať sa o záujmy všetkých občanov - bez výnimky a firemnej, rodinnej alebo klubovej príslušnosti.
Občan | 22-05-2015 12:40:39
Majko, ty samozvanec. Teba niekto volil?
diskriminácia | 22-05-2015 11:57:50
Asi sa cítia diskriminovaní preto, že to už ľudí unavuje a otvorene vyjadrujú svoj názor a nesúhlas, aby o nich a bez nich rozhodoval o ich majetku, a rozhodovalo pár volených ľudí, ktorí by mali byť pre ľudí a nie ľudia pre nich. Asi to presáhlo únosnú hranicu a treba to riešiť.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-05-2015 08:53:20
anonym | 22-05-2015 08:46:29 | - adresovane mne? Obcanovi, patriacemu medzi ludi, ktori sa svojou pracou poskladali prednostovi na odmeny v hodnote pekneho rodinneho domceka?

Zaujimave pocity... ;-)

Nie, nie - obcan vystraseny byt nemusi. On to tu cele totiz plati.
anonym | 22-05-2015 08:46:29
Taký seredský článok zdá sa mi že píšete voľajako vyplašene.
Marek Sladky | 22-05-2015 07:21:35
Tú diskusiu by musela viesť p Janegová a otázky by mali byť známe vopred. Ináč nehrozí žiadne posedenie v relácii: na slovíčko pán primátor :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-05-2015 06:53:47
občan | 22-05-2015 06:32:25 | - ja sa uz niekolko mesiacov v tychto veciach a rokov vo veciach inych snazim o diskusiu s primatorom mesta - nedari sa. Najdete v inych clankoch v archive.

Este dnes primatora aj poslanca Kurbela vyzvem na diskusiu znovu.
občan | 22-05-2015 06:32:25
Ešte raz sa chcem spýtať p. Majka, či by bol ochotný zorganizovať verejnú diskusiu medzi pánmi : Vranovič vz. Tomčányi. Bolo by zaujímavé počúvať fakty a tvrdenia. Verím, že táto diskusia by bola viac zaujímavá, ako problémy, ktoré teraz rezonujú v meste a po nej, by bolo podľa mňa všetko uvedené na pravú mieru.
Marek Sladký | 22-05-2015 03:44:24
Niekde som písal, že za svoje peniaze chcem 100% kvalitu lebo budem robiť zlobu. Tak sa mesto tiež rozhodlo, že za svoj plat z našich peňazí tiež začne robiť zlobu. Nájde si hlavného nepriateľa, rozoštvávača pokojnej idylky v našom meste a verejne ho zlynčuje na zastupiteľstve. Dohodnú sa, že na neho podajú trestné oznámenie, vytiahnu nejaké úspechy z minulosti, resp. info o dobrej kondícii mesta ale najmä budú čakať, že ľudia prídu na zastupiteľstvo v minimálnej zostave.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign