Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Chystá sa totálna blokácia miest, UNAS vyhlasuje štrajkovú pohotovosť

Peter ČačkoDátum14. 03. 2016 01:58:23TémaAktuálne témy
1139

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) vstupuje do štrajkovej pohotovosti. Dopravcovia vyhlasujú pohotovosť s jasným odkazom.

Pomaly sa z pozornosti strácajú protesty sestier, pôrodných asistentiek, učiteľov a už prichádzajú ďalšie. Ešte si mnohí pamätajú na blokádu ciest kamiónmi v rôznych častiach Slovenska z roku 2010, situácia sa môže čoskoro zopakovať. Dopravcom dochádza trpezlivosť.

"Ak nebudú do 1.6.2016 splnené požiadavky Dopravcov (UNAS), aktívnych ľudí a podnikateľov (10 jasných požiadaviek na webe www.uniadoravcov.sk), tak vedzte, že spravíme všetko preto, aby minimálne Bratislava, Dunajska Streda a Žilina boli totálne zablokované s tým, že budeme požadovať predčasné voľby na Slovensku. Bude to počas predsedníctva Slovenska a nebudeme ustupovať akejkoľvek vláde ani o mm. Európa potrebuje jasný odkaz, čo nepotrebujeme na Slovensku a čo potrebuje celá EU." uviedol predseda UNAS JUDr. Róbert Huran.

Facebook: https://www.facebook.com/events/1135822633125207/

Požiadavky:

1. Zníženie a fixácia spotrebnej dane z nafty a benzínu na minimálnu úroveň požadovanú EÚ.
2. Zníženie sadzieb a zliav dane z motorových vozidiel podľa ČR.
3. Zníženie limitov pre uplatnenie zliav z Mýta na polovicu.
4. Zníženie hornej hranice sadzieb pokút a správnych deliktov (napr. objektívna zodpovednosť) o 75%.
5. Zníženie dane z príjmu na 16% alebo menej.
6. Zrušenie daňovej licencie.
7. Zrušenie povinných minimálnych odvodov u živnostníkov.
8. Zrýchlenie doby odpisovania majetku vo všetkých odpisových skupinách na polovicu.
9. Zníženie odvodov tak, aby čistý príjem zamestnanca bol aspoň 2/3 z jeho ceny práce.
10.Samosudca, ktorý nie je schopný rozhodnúť obchodný alebo pracovný spor do 6. mesiacov, bude mať pozastavený plat až do rozhodnutia.

Zdroj: Facebook

         www.uniadopravcov.sk


Fotogaléria k článku:

1139
Autor: Peter Čačko

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Peter | 16-03-2016 13:29:20
Už minule sa najväčší autodopravcovia dištancovali od tejto skupinky nespokojných.Zdochýnajúci kôň kope okolo seba.Ešte to možno skúsia s učiteľmi a sestričkami,len treba veriť,že sa poučili a žiadne predvolebné populistické kortešačky už nebudú a nenehajú si zničiť karieru a životy.
realista | 15-03-2016 21:16:10
Trosku pomylene,strajk je boj pracujucich,teda zamestananych ludi za lepsie platy a pracovne podmienky.V ziadnom pripade pod tuto kategoriu patria zamestnavatelia,teda dopravcovia.To si nemusi stat nechat lubit a sudne vymoct financie a skody,ktore vzniknu po blokadach.Bolo to nedavno v Prahe ,kde blokovali taxikari,teda zivnostnici a teraz ich jedneho po druhom odsudzuju a musia platit pokutu.
Jozef | 15-03-2016 12:50:59
Miso, netliap, chcu zablokovat par vacsich miest.
Nezijes v labirinte, aby si sa nedostal tam, kam chces.
A nikdy nebudu branit prechodu zachrannych zloziek, to by nespravili.
Pisarovic | 15-03-2016 12:42:13
pre Michal:
ty si to predstavujes nejako velmi jednoducjho.
Asi si nejaky manazer a zarabas 2000e ked nevidis co sa deje.
re prečo | 15-03-2016 10:25:09
Tak sa vyser na živnosť ,chod do Don Jingu,tam zaplatia odvody automaticky,minimálku dostaneš určite a svet je opäť krásnejší!Aké jednoduché.To potrebuješ takúto radu ak nezarobíš ako živnostník ani minimálnu mzdu?
seredan | 15-03-2016 09:55:47
Zníženie hornej hranice sadzieb pokút a správnych deliktov (napr. objektívna zodpovednosť) o 75%. Toto co je za podmienku? Ja by som vam tie pokuty zdesatnasobil. Priblble hovada co jazdia na kamionoch po uzkych cestach a vytlacaju osobne auta pomaly do jarkou si nic ine nazasluzia. Len nech vas pokutuju, nicite cesty, ohrozujete vodicov. A ked mate platit pokuty len sa vyhovarate. Jazdite jak ludia a aj pokuty vam klesnu. Nehadzem vas vsetkych do jedneho vreca, je aj vela slusnych kamionistov, ale su medzi vami aj dementi co neberu ohlad na nikoho a na nic.
cepenan | 15-03-2016 08:58:22
Dávno som sem nepisal.práve si pozerám vyplatnu pásku.cena práce 2880e a výplata na účet 1510e.kam išlo 1370e? Stále tu plačú živnostníci podnikatelia.chcem sa opýtať aj vy zaplatíte skoro polovicu svojho zisku na odvodoch?platím jak dement zhruba 1500e každý mesiac štátu a čo dostanem?no hovno lebo kam sa pohnem platím znova či zubár doktor atď...už ma nebaví robiť charitu tomuto štátu...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-03-2016 08:30:14
pre Michal-\"sa nezblázni,vezmeš si dovolenku\" | 15-03-2016 08:01:27 | - to je predsa nezmysel, ziadna sanitka, hasici ci ine auto IZS zablokovane pri ziadnom strajku nemoze byt.

Strajk v spolocnosti neakceptujucej prava obcanov a podnikatelov financujucich jej chod a teda existenciu povazujem za spravny.
pre Michal-"sa nezblázni,vezmeš si dovolenku" | 15-03-2016 08:01:27
no neviem,či budeš taký vysmiaty,keď Ti v napr.v nemocnici oznámia,že nejakí dopravcovia zablokovali sanitku s Tvojou manželkou,alebo auto lekára,ktorý sa ponáhľal do nemocnice aby operoval Tvoje dieťa...
Michal | 15-03-2016 07:43:37
Nech zablokujú keď o tom budú ludia vedieť dopredu. Ludia by mali blokovať BA už teraz alebo ísť do ulíc urobiť pekný bordel pri týchto politických hrách.Všetci sedíme doma na riti.
Anonym - sa nezblazni, vezmeš dovolenku
Peter | 14-03-2016 23:02:50
Iba tak málo a také banálne požiadavky?Kúúrnik,ved to je nejaký volebný program.Takú naivitu som tu ešte nezažil a to sa tu už pár organizácií snažilo o štrajk.Neboli jednotný minule a nebudú ani teraz.Posledné posmrtné krče sklamaných vládychtivých jedincov.Zablokujú jednu pravidelnú linku autobusu s robotníkmi do práce alebo jedno auto plné živnostníkov smerujúce za prácou a bude veselo hned na mieste.Počkajme si uvidíme!Dáme nejaké kurzy na stávkovanie?
Obcan | 14-03-2016 20:43:53
Na SLovensku este NIKDY nebol ziadny strajk uspesny a nebude ani tento.
Dopravcom som vtedy fandil,ale aj hocikomu inemu by som,kto ma gule ale ukazali ako sa vtedy pokakali ako vsetci ,,strajkujuci,,-vid.naposledy ucitelia.
Ak by sa nasla niekedy skupina co to dotiahne naozaj az do konca,tak sirak az na zem...

anonym | 14-03-2016 19:51:48
Nech ich boh ochranuje, ak budu blokovat cestu, po ktorej prave pojdem. Trestne oznamenie za obmedzovanie osobnej slobody ich neminie.
gulak | 14-03-2016 13:03:55
Kto vie na čom fičia..
Pisarovic | 14-03-2016 12:58:06
nerozumiem o co ide
anonym | 14-03-2016 11:36:03
No konecne sa to tu rozbehne.
prečo | 14-03-2016 09:44:02
všetkých hneď označuješ za podvodníkov. Je veľké množstvo malých živnostníkov, pre ktorých sú tieto \"minimálne odvody\" privysoké. Po odpočítaní odvodov im nezostane ani tá minimálna mzda a aj tak sú tí ľudia radi, že majú aspoň nejakú prácu. Zrejme sa vyznáš v tom, ako sa robí umelé znižovanie, keď z toho hneď upodozrievaš všetkých. Nakoniec na kontrolu sú tu iné orgány, tak nech pracujú a kontrolujú. Nebudeme sa tu predsa upodozrievať medzi sebou a žrať sa navzájom.
Peter | 14-03-2016 07:20:35
Všetko ok, len jeden bod ma zaujima:

7. Zrušenie povinných minimálnych odvodov u živnostníkov.

To ako nebudu platiť nič alebo len dobrovolne povedzme podla toho kto kolko chce napr. 5e alebo nič a dochodok sa im vyráta z čoho...? (či rovnako ako jednej skupine protežovanych \"tiežspoluobčanov\" z priemernej mzdy ktoru nikdy nezarabali po cely život, resp. ani len minimalnu lebo cely život nerobili...?). Lebo ak by to bolo od vyšky prijmu po novom by ako je to na Slovensku už zvykom 95% živnostníkov záhadne nič nezarobilo...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign