Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Camping opäť slúži verejnosti

Miloš MajkoDátum05. 06. 2014 22:26:34TémaVoľný čas
200

Po niekoľkých sezónach v campingu, ktoré sa žiaľ z pohľadu občanov môžu javiť ako premrhané sa od polovice tohto mesiaca začína blýskať na lepšie časy. Vyzerá to tak, že tento kút mesta, na ktorého návštevy sme boli zvyknutí v mladosti aj my, opäť ožije. Budovu si od jej vlastníčky prenajala mladá podnikateľka s významnými skúsenosťami vo viacerých druhoch prác získaných v zahraničí.

Už prví návštevníci mohli vidieť výrazné rozdiely, oprava toaliet a čiastočná zmena v interiéri bufetu, čistota a ochota obsluhy. To sú prvé predpoklady k príjemnému stráveniu poobedia či večera vašej partie alebo rodiny pri Váhu s občerstvením v tradičnom prostredí Ostrova lásky.

Zatiaľ sa počasie ukazuje ako priaznivé aj na vonkajšie akcie spojené s posedením na terase, či využitie tobogánu, ktorý sa v súčasnej dobe prenajímatelia snažia sfunkčniť. Nevyhnutnosť ísť s dobou si súčasní prenajímatelia uvedomujú a preto v dohľadnej dobe  by mal byť areál vykrytý aj internetovým pripojením wifi dostupným pre všetkých návštevníkov. V rekonštrukcii je aj zariadenie kuchyne, ktorá je nevyhnutná pre spokojnosť návštevníkov. Onedlho by malo byť zrekonštruované a sprevádzkované ubytovanie v desiatich izbičkách  s úhrnnou kapacitou  23 ubytovaných, ktoré môžu aspoň z časti prinavrátiť autocampingu slávne meno a opätovné zaznačenie tejto lokality do turistických máp aj s upozornením na možnosť ubytovania.

Autocamping na Ostrove lásky v Seredi bol po celé desaťročia až do revolúcie v r. 1989 neodmysliteľnou súčasťou mesta. Spomínam si na množstvo českých a východonemeckých turistov ležiacich na brehu Váhu a rekreujúcich sa. Ubytovaní boli v malých chatkách práve v campingu, ktorý žiaľ hneď po privatizácii namiesto zveľadenia podnikateľ z Galanty rozpredal načo areál spustol. Nemusí byť človek ani veľkým pamätníkom, aby si spomenul na vojenskú stíhačku odstavenú na parkovisku za súčasnou budovou, ktorá slúžila ako zaujímavá atrakcia pre deti.

V tejto súvislosti by bolo možno zaujímavé, aby si Sereďania prelistovali staré rodinné albumy a pohľadali fotografie pôvodného campingu a jeho okolia, nascanovali ich, či inou formou poskytli našej redakcii. Po ich zosumarizovaní by v priestoroch campingu hlavne mladým ľuďom ukázali, ako camping vyzeral a o aké možnosti v oblasti turistického ruchu jeho likvidáciou mesto prišlo.

Veríme, že nové vedenie campingu moderným myslením tejto lokalite vráti to, čo si zaslúži.

Čo pre návštevníkov pripravujú na najbližšie dni sme sa spýtali nájomkyne Renáty Žákovičovej.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Foto: Renata Zakovicova
200
Autor: Foto: Renata Zakovicova
200
Autor: Foto: Renata Zakovicova


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 11-06-2014 16:53:56
Pražačka je fakt dobré pivo,to,že v Lavaze čapujú Budvar som fakt nevedel,ten podnik ma v minulosti nijako neoslovil a teraz som tam nebol už dosť dlho,inak som počul,že Budvar sa bude čapovať v Afrikole,ked to bude pravda,tak chalan má vyhrate a camping má po sláve...
Lubo | 10-06-2014 20:35:27
Gulak skus balls, capuju tam prazacku, viacero druhov, velmi dobre pivko s maleho pivovaru, Plzen u nas neni plzen, v plzni je to pivo uplne ine ako na slovensku, samozrejme lepsie
pre gulak | 10-06-2014 20:27:31
čo sa kde čapovalo/čo si ja pamätám/:
u "Horváta"staré kino topolčiansky Topvar,
kasíno - hurbanovský zlatý bažant
v slovane bratislavský ležiak
u holicu nitra desina
a potom neskôr v pivárni v kaštieli tuším chodovar alebo predtým tiež bažant,neviem si už spomenúť
Jozef | 10-06-2014 17:29:52
Gulak, skus Lavazu, tam capuju Budvar. A je dobry.
Inak s tou nostalgiou mas pravdu.
Naozaj tu nic nebolo. A ani nebude.
Ale aj napriek tomu im drzim palce.
gulak | 10-06-2014 17:24:17
Camping-to je taká nostalgia,ale za čím,ked si pamätáte,tak sa tam čapovalo teplé pivo do plastových pohárov,ktoré boli naplnené tak do 2/3 objemu,zmrzlina,čo sa roztápala aj ked mrzlo a že tam chodilo kopec ľudí,ved kam inam by išli,ved tu iné nič nebolo,tak isto aj amfik býval plný,ale to sú časy dávno minulé a taká sláva sa im už nikdy nevráti,je zaujímavé tvrdenie,že prežitie campingu záleží na ľudoch či tam budú chodiť-no ale na druhej strane,najprv tých ľudí tam musí majiteľ nejako prilákať a som zvedavý,kto tam bude chodiť v zime...ale držme im palce---len jedna taká malá otázočka,budú tam čapovať aj Budvar,lebo to je pivo,ktoré sa v Seredi nečapovalo za komunistov a ani teraz,všade sa čapuje ten hnusný šariš a ktovie či aj tá čapovaná plzeň,nie je štrajchnutá šarišom...
dusan | 09-06-2014 08:12:37
keby sa snažilo aj mesto trochu pomôcť, napríklad taký postrek komárov by tam dosť pomohol...
obcan | 07-06-2014 13:31:52
Super, kemping som mal vždy rád, dúfam, že sa stane miestom bujarých letných zábav a mesto poriadne ožije, držím palce majiteľke a veľa mladých ľudí !!!
anonym | 07-06-2014 06:46:59
Vďaka tomuto článku a teda vďaka Sereďonline sme sa tam včera stretli viacerí. Je super, že ste :) a týmto spôsobom pomáhate rozvoju nášho mesta. Naozaj môžme byť radi, že súčasťou nášho mesta sú aj tieto odľahlejšie zákutia, ideálne na bicyklovanie či prechádzky. A taká zastávka na tomto príjemnom mieste je ozaj dobrou odmenou nielen pre dospelých, ale hlavne pre deti. V našom meste sa mi páči...
shelley | 06-06-2014 23:35:28
Holt, muselo prejsť 25 rokov, aby sme si opäť uvedomili, čo sme tu mali a čo by sme mohli mať.....ale najprv sa to muselo rozkradnúť, aby vznikla "mečiarovská kapitálotvorná vrstva".
sovereign | 06-06-2014 14:29:37
...v tej dobne nebol Vah kanalom splasiek... no, minimalne co sa tyka 80-rokov, tak Vah bola MEGA spinava a smradlava stoka, prave posledne roky sa kvalita vody vo Vahu zlepsila... Inak skoda arealu, tie chatky sa rozpredali nie hned po roku 1989, ale cez leto 1995, alebo 1996. Bol to nepremysleny krok, lebo camping bol celkom hojhe navstevovany, po roku 1989 tam byvalo dost turistov z Belgicka a Holandska, stacilo dat arela trocha dokopy a mohol byt z toho celkom dobry biznis...
j.r.nem. | 06-06-2014 14:11:52
Camping bol super.Ked sme sa odstahovali ,casto som tam spaval.Ale len do tej doby,dokial opity nocny strazca fuchtloval s pistolou a strelil presne do mojej chatky.To bol sok.Te nocny strazca sa vokal tusim Zemko,nach mu je zem lahka.Aj taketo prihody SA tam stavali.
onanym | 06-06-2014 14:04:39
Uz roky som tam nebol, ale chvalim snahu nieco urobit. Kemping bol vzdy fajn miesto, hoci roky to tam upadalo. Verim, ze sa to rozbehne a bude opat fajn:)
hombre | 06-06-2014 13:01:05
@nazor | 06-06-2014 09:33:21: na ktorú "tú dobu.." si to myslel? Lebo ja si pamätám na to keď camping bol naozaj navštevovaný domácimi hosťami ale aj pocestnými turistami. Ale cca od r.1975 až do r. 1990 sa postupne stávala z Váhu naozaj stoka. Liehovar Leopoldov vypúšťal cez retenčný kanál do Blavy pri Bučanoch a odtiaľ do Váhu pri Siladiciach hustý smradľavý odpad z kvasných procesov, v ktorom by neklesol na dno ani kameň. A ten zakontaminoval Váh tak, že sa ku brehu ani nedalo priblížiť kvôli smradu a už vôbec nie ísť do vody s úmyslom sa kúpať.A možno aj to bol dôvod, prečo začal Camping už pred r. ´89 upadať. Dnes má Váh oproti spomenutému obdobiu už peknú zelenú vodu! Aj ja prajem odvážlivcom R&I všetko to, čo im pomôže opäť urobiť z Campingu miesto na oddych a zábavu.
filip | 06-06-2014 11:31:52
Drzim palce Renatke a Ivanovi, nech sa vsetko podari. My uz mame jednu zorganizovanu akciu za sebou a vo vsetkom nam vysli v ustrety. Vidíme sa tam :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-06-2014 10:43:23
Moze prezit aj leto a aj zimu. Vela bude zalezat od obyvatelov mesta, ktori maju moznost rozhodnut sa, ci campingu prinavratia aspon cast popularity, aku si pamatame z minulosti.
anonym | 06-06-2014 10:35:17
Snaha je vidiet ale doba je ina. Vela fetakov a prekladky v okoli a doposial pokazene meno tejto lokality. Pokial viem tak dostavba a nadstavba podkrovia bola neskolaudovana tak ubytovanie asi nic moc legal a košer ale možno to už dotiahli,žumpa tušim na susednom pozeku v dezolatnom stave a kopu dalšich problemov ale snad to bude ok. V lete este možno ako tak ale zimu to neprežije. Samozrejme držim palce a cas ukaze ci to utiahne.
anonym | 06-06-2014 09:40:50
Držím palce, aby sa dobre darilo. Za našich mladých čias bol camping plný ľudí, my obyvatelia mesta sme tam rád chodili s malými deťmi a bolo tam super. Dúfam, že aj teraz sa to pomaličky obnoví a naši obyvatelia si nájdu nové možnosti na prechádzky a aj občerstvenie v príjemnom prostredí. Bolo by dobre aj okolie vykosiť, čo by už mohlo aj mesto s nezamestnanými, i keď viem, že to nebude majetkom mesta, ale bolo by to pre obyvateľov mesta.
nazor | 06-06-2014 09:33:21
Co bolo to uz vobec nemusi byt.
V tej dobe nebol Vah kanalom plny splasiek.
Doba bola ina a ludia inak travili volny cas.
Samozrejme sobota a nedela za pekneho pocasia je camping idealny na prechadzku.
klasik | 06-06-2014 07:26:19
nech sa dari, clovek by si myslel, ze to uz skonci uplne, ale aj dobre veci sa zjavne este deju
pozorovateľ | 06-06-2014 04:53:22
lyko, lysý, lýtko, lyžica, mlyn, plyn, blýskať sa...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign