Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Boli schválené dotácie pre oblasť mládeže, TJ a ŠK

Iveta TóthováDátum23. 01. 2014 19:08:06TémaMestský úrad
24

Do 10. januára mohli záujemcovia na MÚ doručiť žiadosti o dotáciu na rok 2014 pre oblasť mládeže, TJ a ŠK.  V utorok 21.1. 2014 zasadala Školská a športová komisia pri MsÚ Sereď a jednotlivé žiadosti vyhodnotila.

Prítomní bol predseda komisie : Ing. Norbet Kalinai  a členovia:  Mgr. Silvia Kováčová, Ing. Ľubomír Kyselý, PaedDr. Jaroslav Čomaj, Božena Vydarená, Róbert Stareček

Zápisnica zo zasadania komisie : http://www.sered.sk/data/2_samosprava/volene_organy/komisie/program/5/20140121zapisnica.pdf

 

Uverejňujeme tabuľku s výškou požadovaných dotácií a sumu, ktorú komisia schválila :

 


Fotogaléria k článku:

24
Autor: Iveta Tóthová

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Ivan Sklenár | 02-02-2014 11:45:04
Andrea | 02-02-2014 09:09:13, cenzúra | 01-02-2014 22:47:40 a ďalší: sťažujte sa na daný stav na MsÚ, najlepšie u viceprimátora alebo prednostu . Mesto SN distribuuje prostredníctvom doručovateľov Slov. Pošty a tá túto službu nerobí zdarma! A ono to pravdepodobne skončí ako s tým separovaným odpadom. Viď: článok každá minca má dve strany
pre:Andrea | 02-02-2014 09:31:20
Nám dávajú noviny vždy a pravideľne do schránok.Chyba bude v tých,čo ich roznášajú.Nie každý má internet,aby sa dozvedel čo sa deje v meste!Takže si myslím,že nie sú to zbytočne vyhodené peniaze,práve naopak.
Andrea | 02-02-2014 09:09:13
Do nasho cinziaku chodia ale vzdy tak ze tie noviny ako kopu papiera rovno hodia do krabice s letakmi do kosa. Takze si myslim ze to vobec nema zmysel a je to nezmyselne mrhanie peniazmi.
cenzúra | 01-02-2014 22:47:40
Do nášho činžiaku Seredské noviny nechodia a obsah sa dozvedám len sprostredkovane. Čo sa týka cenzúry, nemajú na to právo až na hrubosti, vulgárne a oplzlé slová. Inak každý má právo vyjadriť svoj názor a postreh. Ak sa niekto mýli, nech to uvedú na pravú mieru a nie sa hrať na mŕtveho chrobáka! Voľby? Uvidíte, že kandidátke budú všetci. Bárs´ by to nebola pravda.
obcan | 01-02-2014 22:00:39
preboha p. majko to kde zijeme? ze cenzurovane. Len na tom pracujte drzim palce
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-02-2014 20:36:27
podakovanie | 31-01-2014 09:05:09 | - potesili ste ma, no ja asi nepotesim Vas.

Toto je prvy clanok po dlhej dobe, ktory CENZURA pustila do SN tlacenej podoby. CENZURA zasahuje dokonca aj do internetovej verzie media, na ktore sa financne skladame vsetci.

Podotykam, ze vsetko mam podlozene a na zverejneni materialu pracujem.
pre V. Herega | 01-02-2014 18:51:38
Kiež by nás tu bolo takých ako Vy viacej. Krásne napísané, plne súhlasím vo všetkom . Palec hore a 1:0 pre Vás :D
pre seredonline | 01-02-2014 16:45:37
nebojte sa urcite tam chodia, a pre anonym ten clanok si precitalo vela ludi ktori nechodia na SOL alebo nemaju pristup pocula som ako o tom bola rozprava v kauflande. To vidim pozitivne , lebo aj to su volici. Len hlavne do volieb nech nevychladneme a pametajme si toto vsetko. Prajem si aby tato diskusia trvala do volieb a aby ju este navstivilo viac a viac ludi.
anonym | 01-02-2014 15:36:51
Pre pani: podakovanie | 31-01-2014 09:05:09, O veľkosti písmen a umiestnení toho článku v SN p. Majko nerozhoduje. Túto Vašu pripomienku adresujte redakčnej rade SN, prípadne tajomníkovi redakčnej rady. A tým je pán viceprimátor Veselický. Vy sa môžete iba tešiť, že sa vôbec niečo také objavilo v SN. Svoj názor na SN môžete vyjadriť v priloženom dotazníku. Nepremeškajte tú príležitosť!
seredonline | 31-01-2014 21:02:37
Keď naši páni nechodia na SOL, tak nech sprístupnia svoju stránku na ktorú chodia a tam sa dozvedia mienku ľudí-daňový poplatníkov z ktorých daní sú platení, o nich a o ich práci.
podakovanie | 31-01-2014 09:05:09
včera sa mi dostali do ruk seredské novinky a touto cestou dakujem a velké dakujem p. majkovi za to že tam uverejnil ten článok o rozdávaní odmien kontrolorke a poslancom a hlavne za to že tam aj spomenul mená tých múdrých dvoch poslancov, nakoľko v správe zo zastupitelstva sa tieto mená nespomínuju však prečo škodiť týmto dvom poslancovm. A som tomu strašne rada pretože mnoho ludí nechodí na seredonline ,ale takto si to určite všimnu aj dôchodcovia v novinách. LEn škoda mohlo to byť troška vačšími písmenami a na prvej strane. Dakujem p. Majko
zvedavý | 31-01-2014 07:28:12
p.Herega, palec hore,veľmi komplexne zhodnotené a preto sú pani z úradu dosť nervozny
-a potom že oni na SOL nechodia,čoby nie ,len sa im to veľmi zle číta
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-01-2014 21:50:46
Pre Vladimíra Heregu | 29-01-2014 17:09:54 | - nemam pocit, ze by niekto popieral dobre a pre vsetkych obcanov prospesne veci.
Vieme, co bolo urobene za 3 roky a zaroven aj vieme, ze na vacsinu veci boli pripravene projekty a zabezpecene aj potrebne financne prostriedky.

Ludia vedia ovela viac, ako sa na prvy pohlad zda. Registruju pozitivne, no aj negativne kroky vedenia mesta a poslancov MsZ. Ale to je v normalnej spolocnosti prirodzene, nie?

To ze ma niekto iny nazor na nieco automaticky neznamena, ze je nepriatelom. Ze to predstavitelia samospravy tak vnimaju, je ich problem a len oni samotni sa s nim musia vysporiadat.

Cim sko si voleni zastupcovia uvedomia, ze obcania sa coraz viac zaujimaju o dianie v meste, o samospravu, o financne toky v nej, o transparentnost a pod., tym menej konfliktnych situacii bude vznikat.

Je pravdou, ze doba sa meni a zauzivany system uzatvorenosti samospravy. poslancov medzi sebou a pod. je nastastie minulostou.
Chapem, ze niektorym zacina byt smutno, no vyvoj nezastavite a kazde jeho umyselne spomalovanie ci ignorovanie sucasneho stavu vyvoja v spolocnosti je dnes vazne okate, na co obcania reaguju stale citlivejsie.

Ja som tomu naozaj rad...
Vladimír Herega | 30-01-2014 21:34:32
pre "neznámeho" 17:09:54
Vážený, ak niekomu píšete je slušnosť sa predstaviť.Ale ok, beriem, že pracovníci Msú to moc vo zvyku nemajú.
1.Ukážte mi, kde som vo svojich príspevkoch urážal futbalistov alebo slušných ľudí.Ak mi nejaký takýto príspevok nájdete, verejne sa na tomto fóre ospravedlním.
2.Píšete, že si mám najprv rozmyslieť - ak mám s čím, či tuná ešte niečo napíšem.No zase Vás sklamem, mám s čím rozmýšľať a budem sa aj naďalej vyjadrovať k dianiu v meste, nakoľko aj ja so svojimi daňami prispievam do kasičky, ktorá je voči niektorým taká štedrá.
3.Teraz poďme po poradí.
Kaštieľ.Čo sa týka jeho osudu, verte, že sa o to zaujímam a mrzí ma, že kultúrnohistorická pamiatka sa tu doslova rozpadá ale státisíce sa vrážajú do jedinej veci a to je, zase sa opakujem futb. štadión.Pozor, toto nie je kritika ani urážanie futbalistov.Toto je kritika vynakladaných prostriedkov, ktoré mohli byť využité oveľa užitočnejšie.Mesto, ktoré dokáže zrenovovať niečo také ako je historická pamiatka, z nej dokáže vyťažiť nemalý zisk.Vedia to všetci naši susedia aj každá krajina, kde pod. pamiatky stoja.
To, že sa viedol súdny spor s RKC, je v tomto príp. vedlajšie.Spor ako taký sa neskončil ani včera ani predvčerom, no ani po jeho ukončení, v tomto príp. úspešne pre mesto sa s kaštielom nepohlo.Investovať doňho len tretinu finančných prostriedkov ako do iných aktivít, vyzerá úplne inak.
4.Pýtate sa, či som slepý ak nevidím pokrok, ktorý naše mesto dosiahlo od roku 2011.Nie nevidím.Ukážte mi ho prosím.Ak tým myslíte nové obchody, resp. predanú polikliniku a už polorozpadnutú cyklotrasu, nuž to je skôr na zaplakanie než sa hrdiť nejakým pokrokom.Mimochodom, 17000 mesto bez lek. pohotovosti je totálny neúspech.Čo sa telocvičny týka akou je napr. Sokolovňa, tak neviem neviem, či to je zrovna žiarivý príklad na pokrok, či nejaký úspech.
5.Kultúrne akcie v meste,ok, super, je ich viacej.Hodový jarmok je síce viac menej o cigánskej a pive ale lepšie než nič.A zase sme pritom, že úplne nevyužitá ostáva história nášho mesta a chudák rozpadnutý kaštiel.
6.A teraz pritvrdíme.
Problém s vodou, ktorú tak nadšene míňali naši spoluobčania na Cukrovarskej.Výsledok?Dlžná suma cca 65000 eur, uhradená kedy?????Že sa tým nikto nepochválil.Zrejme sme sa na ňu vyzbierali všetci, že.
Že sa neangažujem osobne?Angažujem, ako domovník som sa spolu s pár ďalšími ludmi, i ked nás nebolo veľa o pričinil rozsiahlu rekonštrukciu nášho činžiaka a usporili sme obyvateľom nemalé peniaze.Aktívne separujem odpad, ktorý ešte aktívnejšie smetiari miešajú zase dokopy.Takisto si udržiavame čistotu pred činžiakom a staráme sa o zeleň.
Čo sa týka informovania ohladom vývoja situácie s pitnou vodou, informoval som sa osobne.Odpoveď kompetentných, riešenie je na dohlad a bude realizované v blízkej budúcnosti.Žiaľbohu, zase je to asi sci-fi, pretože bordel tečie pravidelne a platíme ho aj naďalej.Samozrejme o nejakom odškodnení za poškodené oblečenie a spotrebiče do dnes nikto ani len nemukol.Radšej sa vymyslela rozprávka o blbom strojníkovi, čo pustil do potrubia vodu pod vysokým tlakom.Nuž a takto by sme mohli pokračovať do nemoty.
Jediné čo chcem a čo chce aj väčšina slušných ľudí v Seredi, je byť na svoje mesto hrdý.Lenže nie takýmto štýlom, že sa tu lejú milióny do zábavky pre pár ľudí, a na ostatné kašlať.Je tu veľa vecí, čo by si zaslúžili pozornosť mesta a urýchlené riešenia.Kamery, ktoré evidentne nefungujú alebo fungujú kedy ako chcú.Nedávne udalosti v meste tomu nasvedčujú.Cintorín, kde sa nesvieti, chodníky a cesty ako po bombe, atď atď.Slušný ľudia, vážený pán neznámy, sa nemusia ukrývať pod trápnymi nickmi ako obcan, anonym a iné.Prečo majú poslanci problém stretnúť sa s ludmi a prebrať s nimi zoči voči to čo ludí trápi a čo sa nerieši?Prečo je taký strašný problém vysvetliť banálne veci ako tomu bolo aj nedávno s odmenami.Vážený, doba minulá kedy všetci držali huby je preč.Zastupiteľstvo platíme my a nám sa musia zodpovedať.Či sa Vám to páči alebo nie.
Má úcta
P.S.Osobne držím futbalistom palce a prajem veľa úspechov.Opakujem,že moje príspevky nie sú nijako namierené proti nim ani proti nijakým slušným ľuďom.Ide mi len o transparentné prerozdelovanie financií pretože to je u nás obrovský problém.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 29-01-2014 21:33:02
Jedine, co ma napadne, pri vsetkych tychto nasich "kauzickach" je: To sa vazne nehanbia a nieje zo svojho konania trapne? Pred svojimi kolegami v praci, svojimi susedmi, svojimi rodinami, pred sebou samym? A na druhej strane sa sama ponuka otazka, ci sa tak arogantne a povysenecky zacne chovat kazdy clovek, co zrazu dostane nejaku funkciu. Asi to budeme musiet zistit na jesen, ked tymto skonci zarucna doba. :))

Svojho casu som bol tiez clenom jednej z komisii a neviem si predstavit, ze by som hlasoval za neucast nejakeho obcana, ktory by sa chcel zucastnit. Skor sme mali opacny problem, ze sme chceli nejak nalakat ludi, aby sa o Uzemny plan zaujimali, kedze sa jedna o dost dolezitu vec. Svojim konanim len este viac upozornili na to, ze chcu nieco robit poza chrbat. Ako ked si male dieta zakryje oci a mysli, ze potom ho nikto nevidi.
Jozef | 29-01-2014 19:49:44
a este sudruzenko zabudol na dalsie kauzy.
Za malu cenu vysoku kvalitu cyklotrasy, nedokoncenu cestu z dovodu vyberu super firmy, ktorej ukradli lopaty, na vyrubanu lipovu alej, super kauf - sokolovnu, kvalitny kruhac v cepeni, cestu nikam do parku, makadan na detskom ihrisku v parku, uchlypkavanie v okruhu 50m od kostola, spaleny travnik na stadione, umely super travnik skoro zadara. Na co som este zabudol? Ze to bolo pred Majitelom/Martinom? Ved vacsina z Vas tam lapi uz roky.
A ozaj - este vysoko kvalitne VZN, ktore prokurator, ktory
"prokurátor vôbec vie, voči čomu dáva protest a možno mnohokrát ani nevie, kde je Sereď..." podla samonasieracieho poslanca/pracovnika skolstva ,napadol.
Obcan | 29-01-2014 19:25:12
Pre Vladimíra Heregu | 29-01-2014 17:09:54

Pan poslanec som rad ze spominate ,,seknutie ciganov na Cukrovarskej.
Ako rad p.Majko hovori,SOL disponuje velkym archivom,takze som rad ze ste vyriesili tuto kauzu:

http://www.seredonline.sk/clanky/narastanie-dlhu-za-vodu-zastavene-takmer-dvojmilionova-sekera-bude-riesena-nasledne/

Som naozaj rad ze ste ,,sekli ciganov z Cukrovarskej,, a predpokladam ze ten dlh skoro 70 000 eur je splateny,ved treba uznat ze to bolo chore a na druhej strane-hlavne od toho kto to umoznil a je obdivuhodne ze ste to dokazali vyriesit a oni to zaplatili.
Komu menovite mozeme podakovat za to ,,seknutie,, ?
Pre Vladimíra Heregu | 29-01-2014 17:09:54
Ste slepý ak nevidíte, že Sereď ide od roku 2011 dopredu. A oveľa rýchlejšie ako Galanta, alebo Šaľa. Keby sa Sereď systematicky rozvíjala takýmto tempom posledných 20 rokov boli by sme inde. Kde ste boli a čo ste robili tých posledných 20 rokov? Ak sa vám tu nepáči, skúste vo svojom voľnom čase napríklad trénovať deti v nejakom krúžku, alebo zdvihnite zo zeme plastovú fľašku, alebo zorganizujte nejakú brigádu, vysaďte pred činžiakom pekný záhon atď. Fantázii sa medze nekladú.
Ste slepý ak nevidíte, že sa pohol po dlhoročných súdnych sporoch aj problém s kaštieľom. Skúste sa spýtať Júliusa Matisa - budete aspoň trochu v obraze.
Ste slepý ak tvrdíte, že sa v Seredi nič nedeje: námestie, likvidácia katastrofálnych záchodov pri Perlovke, chodník na Vinárskej, "seknutie" Cigánov na Cukrovarskej, parkoviská, výborné kultúrne akcie na svetovej úrovni - Déczi, Stivín, Scholtze, Slováček, Bílá a tak by som mohol pokračovať ešte veľmi dlho. Som Sereďan a som hrdý, že máme konečne vedenie mesta aké si slušní Sereďania zaslúžia.
A informujte sa na meste o tom v akom štádiu je riešenie problému s vodou, ktorý sa tu hromadil desaťročia. A rozmyslite si(ak máte čím) či budete v budúcnosti písať ďalšie nezmysly a urážať slušných ľudí a športovcov.Howgh!
anonym | 29-01-2014 06:55:05
Jozef 27.1.o 10.17 predostrel prehľad dotácií do futbalu od r. 1999.Výška dotácií cez l mil. SK začala rokom 2007 a v tomto prúde aj pokračuje. Prečo sme my občania-voliči tento stav nekritizovali už vtedy?Samozrejme teraz dôvodia, že peniaze nutne potrebujú na činnosť, veď už dávno za predchádzajúceho zastupiteľstva takúto výšku dostávali.
seredcanko | 28-01-2014 22:54:49
Vladimír Herega | 28-01-2014 22:39:41

Palec hore... nikdy necitam dlhe komentare, ale tento bol prvy co som precital dokonca.... Presne a hlavne "trefne" napisane...
Vladimír Herega | 28-01-2014 22:39:41
Padlo tu veľa názorov a jasné, že každý si bude hájiť tú svoju pravdu.No každá minca má dve strany.Samozrejme, fanúškovia futbalu a ľudia naňho prepojený budú tvrdiť, že investície, ktoré smerujú do tohto športu sú prepotrebné a nevyhnutné.Určité investície sú nevyhnutné pri každom športe a činnosti.Logicky však by malo platiť, že čím vyššie sumy niekam smerujú, tým väčší počet ľudí by mal mať z toho osoh.Bohužiaľ pri sereďskom futbale tomu tak nie je.Máme FIFA trávnik za 350000 eur pre mančaft 3. ligy, na ktorý sa bežný človek zrejme nedostane aby si zahral s deťmi alebo len tak s priateľmi, či??Takisto ako aj štadión, či hociktorá časť z neho mimo tribúny je pre bežných ľudí nedostupná, alebo sa mýlim???Čiže hovoriť o tom, že státisíce, ktoré náš futbal zhltne sú investícia pre všetkých, je blbosť.Potom je tu otázka, na ktorú nikto z poslancov alebo primátor nedal odpoveď.Prečo sa leje toľko peňazí len do futbalu?Je kopa iných športov, ktoré majú celkom slušné úspechy ale o pod. dotáciách môžu len snívať.Pomlčím o mult. hale, ktorá bola zamietnutá, nechcem sa opakovať.I keď ani o tom z dotyčných ťažko platených poslancov nedal ani slovo vysvetlenia.Nedávno tu zaznel názor, že liať do kaštiela peniaze je hlúposť.No stačí sa pozrieť na našich susedov, či už je to v Čechách, v Rakúsku a dokonca si to uvedomili aj Poliaci, z ktorých sme sa ešte nedávno smiali.Teraz sa celý svet môže smiať akurát z nás aký sme blbý, že furt tolerujeme partičke samo vyvolených, aby nás ťahali za nos.Opraviť kaštieľ a spraviť tam priestory, ktoré by našli mnohoúčelové využitie by určite nebola márna investícia.Bohužiaľ dosť smutné, je, že aj ked bola snaha pár ľudí, aby čo to zachránili z našej histórie, mesto ani len nehlo prstom aby im nejako prispeli, s výnimkou jedného poslanca, ktorý prac. na výkopových prácach pre archeológov zasponzoroval občerstvenie.Veľa ľudí s nickmi ako obcan, anonym a pod., sú zamestnancami priamo Msú, stačí si v podstate prečítať ich príspevky a hneď je jasné, odkiaľ vietor fúka, resp. ktorá linka je žhavá :-))), obhajujú kadejaké nezmyselné predražené investície a tvária sa ako keby spasili svet.Padol tu názor, že ľudia sa hnevali, že mesto nekoná ked bol v Seredi drogový boom a mládež nemala kam chodiť.Nuž ten problém je tu stále, on nezmizol a mládež stále nemá kam chodiť.Nie každý totiž túži byť futbalistom, alebo basketbalistom a zase sme pritom, pretože ostatné športy v našom meste doslova prežívajú.Veslársky klub síce prežíva ale o niekdejších úspechoch môže len snívať, pod. ako modelársky klub, kde svojej doby chodilo hodne moc detí a mládeže.Cyklodráha, super nápad, no pri rýchlosti jej rozpadu to bude o 3-4 roky už len veľmi príjemná spomienka.Cena = kvalita, ale to by sme na Slovensku asi chceli už priveľa.Teraz ma viacerý odsúdia za názor ale bohužiaľ nezdieľam ho len ja.Sereď ako taká je totálne zakapaté mesto.Za 24 rokov sme sa pohli kam?Nikam.Mesto, ktoré mohlo profitovať z histórie, sa teraz búcha do pŕs, že nie je zadĺžené a máme super futbalistov ale máme aj predanú polikliniku - určite super kšeft pre niekoho, kde je už problém dostať sa aj k ortopédovi, alebo sa dostať na rontgen skôr ako po 2-3 hod. čakania, ak im samozrejme fungujú mašiny.Regabilitácie?Katastrofálne čakacie doby, chirurgia jak by dal, labák stiesnené podmienky v kamrlíku.Proste mesto, kde žije vyše 17000 obyvateľov ale nemá lek. pohotovosť, má pravidelne špinavú vodu, za ktorú cvakáme nie málo, rozbité cesty, chodníky, bordel okolo smetiakov, super kamery, ktoré snímajú koho a kedy chcú a cinorín, kde sa už ani nesvieti.Ale poslanci sa tvária, že je všetko ok a oni spasili mesto a nadeľujú si odmeny ako králi.Realita je však taká, že okrem štadiónu :-)) tu nie je kam ísť.Knižnica, kde chodí niekoľko tisíc občanov pomaly zápasí o prežitie, pretože príspevky mesta sú viac než žalostné.A potom tu máme stále nevyriešený problém s vodou, od ktorého dali všetci diplomaticky ruky preč.Ono sa to samo.No samosato nevyrieši.Ale netýka sa to futbalu ani štadióna, takže to nie je pre nich téma číslo 1.Týka sa to hájenia práv občanov, čo je pre nich neznámy pojem.A najviac ma pobavil výstup a urazený tón pár poslancov, čo koho do našich odmien.Nuž nás je do toho veľa, vážené dámy a páni.Nadelujete si z našich daní, preto máme právo vedieť začo?Pretože ak by mesto bolo len štadion, tak ste jednotky v jeho zveľaďovaní.No bohužiaľ nie je.Preto by ste konečne mohli prestať pchať miliony len do jednej veci a začať sa starať aj o ten zvyšok, o ktorý ste doteraz inak než rečami ani nezakopli.
anonym | 28-01-2014 21:34:05
Milan naozaj si taký naivný keď si myslíš, že z tých peňazí tečúcich do futbalu nemajú osoh konkrétne osoby?
Jozef | 28-01-2014 20:35:32
Milan a vsimol si si, ze vacsina projektov bola zaplatena z fodov EU, zo statneho fondu rozvoja byvania a z inych fondov roznych ministerstiev SR?
Len tie "vyhodne " idu z mestskeho rotpoctu.
Dokumenty najdes na ofic. mestskych strankach v sprave o projektoch.
Milan | 28-01-2014 20:21:27
Všimli ste si, koľko z mestských peňazí ide na prevádzku materských škôl, koľko peňazí sa dalo na rekonštrukciu škôlok a škôl, koľko peňazí ide na sociálne veci, teda aj pre seniorov? Tvrdiť, že peniaze idú iba do futbalu a dokonca, že poslanci či niekto iný má finančný profit z toho, že peniaze idú futbalu, je minimálne pritiahnuté za vlasy. Nemyslíte?
Jeden z predvolebnych Martinovych slubov bol: ..."pripraviť projekty na voľnočasové aktivity, podpora športu, detí, mládeže i starších občanov" | 28-01-2014 15:01:13
Správne!!!! Občania ignorujte mená na kandidátkach tých. čo teraz rozdeľujú a vládnu.
voľby | 28-01-2014 14:42:00
Bolo by ideálne, keby sa kandidátke objavili mená ľudí, ktorí svoje kvality potvrdili činmi, nie predvolebnými gulášovými stretnutiami. Aby si tí ľudia, ktorí sú tam zabetónovaní 20 rokov a sú neustále vystavovaní verejnej kritike sa tam neobjavili.Žiaľ, patent na rozum majú politické strany, ktoré si tam presadzujú svojich kandidátov. Ale ako to oplyvniť, keď dostanete hotový zoznam kandidátov? Uvidíte, že sa tam objavia aj terajší poslanci. Veď tento post nie je na zahodenie.
Volič, ale už nie pre dnešných mocipánov | 28-01-2014 13:06:46
Jeden z predvolebnych Martinovych slubov bol:
..."pripraviť projekty na voľnočasové aktivity, podpora športu, detí, mládeže i starších občanov"
On ich možno aj pripravil, tie projekty, ale hneď aj založil. S rôznych správ mám info, že ani pre mládež dohromady nič moc a ani pre seniorov veľa nedal. Len vo futbale sa vidí. Presne si to vystihol. Dávajú len tam, odkial sa im aj niečo ujde. A asi to nebude málo, keď do toho pchajú tolké Ečka s našich spoločných. Našťastie sú tu voľby a ak nebudú niektorý ľudia prispatý a pojdu voliť úplne nových neprehnitých a normálnych, tak by to mohlo byť lepšie.
Jozef | 28-01-2014 12:26:51
Jeden z predvolebnych Martinovych slubov bol:
..."pripraviť projekty na voľnočasové aktivity, podpora športu, detí, mládeže i starších občanov"

ked si porovnate ten nepomer 3000 pre mladez a 75000 do sportu, tak evidentne svoje sluby plni.
Tym nechcem tvrdit, ze nieco sa neujde aj pre sportujucu mladez, ale.....
A pozrieme sa niekedy po pol roku o kolko sa navysi kapitola sport.(futbal) Predpokladam tak o cca 50000.-
Či?
no neviem | 28-01-2014 12:00:28
Nemyslím že poslanci sú pomýlený pri rozdeľovaní penazí. Naopak dobre vedia koľko a kam treba posať aby šplechlo z toho niečo aj im. Môj názor. Ved je logické aj pre deti, že je tu viac možností kde potrebuje mesto dať peniaze a tým určite nie je pre niektorých prioritný futbal
kritéria | 28-01-2014 10:56:47
Aké kritéria? Sú vôbec nejaké? Kto stanovuje tieto kritéria? Kto ich splňa, len futbalisti? Dôchodcovia ,bývajúci v činžiakoch ,ktorí dosiahli vek 65 rokov, tí snád naspĺňajú kritéria na zľavu z dane z nehnuteľností? Spĺňajú ju len dôchodcovia bývajúci v rodinných domoch? Alebo občania, ktorí majú porozbíjané chodníky? Používa sa rovnaký meter pre každého? Alebo pri rozdeľovaní odmien bol použitý iný, výhodný pre nich?
pre obyčajného podnikateľa | 28-01-2014 10:07:01
Možno by bolo fajn miesto toho "dovracania" keby ste si pozreli aj podrobné kritériá prideľovania výšky dotácií. Aké dôvody by mali byť v zápisnici, keď sa dotácie rozdeľujú podľa plnenia kritérií ?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-01-2014 09:06:32
občan | 28-01-2014 06:37:49 | - poslanci MsZ predali licanciu na polikliniku sukromnej firme, pre ktoru je chory po cely zivot odvody platiaci obcan tovarom.

Ale to je do inej rubriky.
obyčajný podnikateľ | 28-01-2014 09:01:49
Je to dosť veľká hanba. Hlavne ľudí z komisie čo to rozdeľovali. asi by som sa dovracal keby som sa ráno pozrel do zrkadla na ich mieste. V zápisnici mi chýbajú dôvody ich rozdelovania a prisudzovania výšky dotácií.
A keď mesto mieni zvyšovať neustále dane za účelom aby ich potom " objektívne a správne" rozdelilo, tak začínam uvažovať ako neplatiť, pretože si z nás robia predstavitelia mesta dobrý deň a sme im na smiech!
občan | 28-01-2014 06:37:49
Mesto nemá financie na zdravotnú pohotovosť na škôlky a školy na opravu ciest a chodníkov,ale na druhej strane za zatvorenými dverami rozdelia fotbalistom veľké peniaze.Osobne nechodím na fotbal a ani množstvo obyvateľov tohto mesta,ale lekársku pohotovosť,škôlky a školy ako aj cesty a chodníky využivajú všetci tak čo je potom podstatnejšie.Vedenie mesta má úplne pomýlenú predstavu ako sa majú rozdelovať financie.
štadión | 27-01-2014 21:27:34
Čím viac občania vyjadrujú svoju nespokojnosť a znechutenie k práci poslancov hlavne pri rozdeľovaní finančných prostriedkov, tým viac sa prejavuje egoizmus, arogancia a cynizmus vedenia futbalového klubu. Bez trochu sebaúcti stále ryžujú na úkor iných skupín z rozpočtu mesta. Len tí sú úspešní, ktorí majú široké lakte, alebo zástupcu v zastupiteľstve? Všetci sme si rovní, ale niektorí rovbnejší? A konečne, šport je dôležitý, ale nie najdôležitejší. Sú dôležitejšie priority života ktorá treba riešiť.
anonym | 27-01-2014 20:19:38
No pozrime sa, hráčom platí klub a ten je súkromný, takže do toho ma nič nie je. Ok. Ak je teda štadión mestský, znamená to, že si môžem hocikedy vybehnúť na trávnik a zahrať si tam? Veď štadión je mestský, nie?
anonym | 27-01-2014 20:16:49
pre zaujímavosť som si pozrel OBJEDNÁVKY na stránke mesta SMS s.r.o. a za január tam pribudli objednávky týkajúce sa futbalu:

2.1. Vyčistenie priestorov štadióna ŠKF v Seredi 200,- € bez DPH

14.1.Vyčistenie priestorov štadióna ŠKF v Seredi 200,- € bez DPH

23.1.Uloženie PVC podlahy v objekte štadiona ŠKF v Seredi 1 153,50 € s DPH

24.1. Výroba drevených dosiek do objektu štadióna ŠKF v Seredi 75,- € s DPH
Jozef | 27-01-2014 19:51:18
reakcia z miest najvyssich bude v tzv. kurveni (srry za vyraz) dobreho mena blbymi narazkami. To uderka dokaze fajne.
Ale kto chce ten sa rozkuka a vie.
Aj napriek tomu sa zo SOL stalo jedno z naj medii.
A ako hovorieva Milos, archiv je swinja.
...a volby sa zvolebnievaju.
Obcan | 27-01-2014 19:27:44
pre anonym | 27-01-2014 19:11:29

Vsak prave preto ze mesto plati skoro vsetko,tak pani podnikatelia platia vyplaty do ktorych nikoho nic.
Lenze ak by museli tahat aj naklady na vsetko ostatne,tak by zas nebolo na vyplaty,ze ?
To mi pripomina tu oblubu ze zamestnam ludi,ale len dlhodobo nezamestnanych z uradu prace za ktorych dostanem od statu peniaze a tym padom z mojho pohladu pre mna makaju zadarmo,im dam minimalku a som este ,,vazeny podnikatel,, :-)))

Jozef | 27-01-2014 17:59:33

Dakujem za uznanie,ocakaval som skor negativnu reakciu priamo z miest najvyssich :-)
Ako spominal p.Majko,pri citani x prispevkov sa da podla stylu pisania identifikovat osoba aj keby menila nicky kazdy den.
Asi aj moj styl je taky,iste sa da poznat,ked aj nie a niekto chce zareagovat,staci skopirovat nick s casom ako teraz ja a zareagovat na daneho cloveka.
Ten ,,Obcan,, mi automaticky vyhadzuje ak chcem prispiet,system si to pamata,tak zo zvyku na neho klikam,neako sa mi ten nick aj celkom paci :-)
Nieje podstatne kto som,podstatna je diskusia na urovni,aj ked kriticka,ale bez osocovania a urazok,preto sem pisem.
Ale uz som rozmyslal aj nad tym neakym nickom,kedze niektori nevedia rozoznat podla prispevkov diskutujucich a ,,obcanov,, sem pise viac :-)
Uvidime,mozno v buducnosti :-)))
Peter | 27-01-2014 19:26:09
Bohužiaľ ste mimo,ale ak myslíte tak ja Vás presviedčať nebudem!Samá kritika všetkého to už je národným športom na Slovensku.Kritika má zmysel ak je podložená reálnym riešením toho ktorého problému!Len tak niečo zniesť pod čiernu zem bez relevantného riešenia je len čisté osočovanie a ohováranie!Každý má svoje priority a tá väčšina sa nie a nie vykrištalizovať.Ja chcem chodník,Vy parkovisko ,Jano trávnik,Jana kvetinový záhon,všetci ihrisko pre deti,škôlku zadarmo.....Nikto nechce čakať a chce byť prvý!Požičiam celkom kvalitnú tlačiareň s kopírkou!
pre:občan | 27-01-2014 19:15:44
Veľmi múdro napísané!Vďaka Vám!
pre anonym | 27-01-2014 19:11:29
Prečo ťa to zaujíma?To mesto neplatí,na to majú iných sponzorov lebo futbalový klub j súkromný!!Pozor nie štadion!!
Jozef | 27-01-2014 17:59:33
pre: Obcan | 27-01-2014 17:49:51
prosim Ta, daj si nejaky "nik", aby som sa Ti vedel podakovat za Tvoje prispevky, a aby to podakovanie neislo niekomu inemu
pretoze "Obcanov" sem pise viac.
Skus trebars "Ja Obcan nie z MNV".
Dakujem Jozef.
anonym | 27-01-2014 17:51:00
Koľko berie priemerne taký hráč Serede?
Obcan | 27-01-2014 17:49:51
Vazeny pan z MsU alias Peter,anonym,obcan...(ten Majko ma pravdu ze po precitani x prispevkov sa da naozaj clovek identifikovat aj bez IP adresy)-uz je po pracovnej dobe :-)
Ale k veci:

1.- to ze nieje vidno ,,narkoboom,, nieje zasluha mesta ani policie ktora o nicom nevie,alebo roky monitoruje,ani to neznamena ze zmizol,ono to tu je stale.

2.-som rad ze deti budu mat kde ist sportovat,vezmem ich na ten novy umely travnik,verim ze im nikto nebude robit problemy (kedze bol zaplateny z dani ludi)a je to naozaj pre vsetkych obyvatelov tohto mesta.
Tesime sa.

3.-Park,ak som si dobre vsimol vacsina diskusii a negativnych pripomienok bola na zlikvidovanie ZDRAVEJ lipovej aleje,len kvoli tomu aby park lepsie ,,vynikol,, a kvoli zachodom co su jak past na oko.
Zrazu slo opravit zachody v starom parku,myslim ze tych par metrov by nikoho nezabilo.

4.-cyklotrasa,ako som uz pisal aj predtym,cas mi da za pravdu ze do 5r sa urcite useky rozpadnu (preco uz teraz vyrasta v novom asfalte burina ?! a preco ju postrekuju,ak je to kvalitna praca ? )
Inak napad chvalim,som za vsetkymi desiatimi aj smerom na Kaskady.
Ale toto je pruser (a este len bude) a kompetentni to vedia.

5.-podujatia,myslim ze sa toho organizuje viac,je tam snaha,ak su neake chyby a su nevedome,da sa to pochopit,kazdy kto pracuje aj nieco pokazi,ale v tomto velky problem nevidim.

6.-parkoviska,tazka doba,ale problem zaparkovat,aky paradox :-)))myslim ze este s parkovanim velky problem nieje,samozrejme ak niekto nechce parkovat ako Flinstounovci ze skoci do auta rovno z balkona :-)

7.-Mate pravdu nikdy sa kazdemu nezavdacite,nech spravite cokolvek,ale mozete sa priblizit k tomu aby ste sa zavdacil vacsine.

8.-Pekny vecer :-)
Peter | 27-01-2014 16:13:12
Keby ste sa niektorí obzreli do zadu ako si protirečíte!Ked bol v Seredi narkoboom,tak ste sa sťažovali že deti nemajú kam ísť športovať tak sa zgrupujú a fetujú a po baroch flákajú!Vysedávajú za počítačom a pod.Urobil sa malý park zle je,urobila sa cyklotrasa zle je,urobilo sa ihrisko zle je!Organizujú sa podujatia zle je!Kto by nám vyhovel?Ani besná sviňa!Kde sa majú tie parkoviská porobiť?Tam kde je trocha zelene a zasa je niekto nespokojný!Což takhle dát si špenát?
Jozef | 27-01-2014 12:03:38
marian, asi preto, ze okrem miestnych dani maju samospravy prijem z podielovych dani. A to znamena, ze zo vsetkych dani z prijmu, ktore stat odvedie, vracia samospravam 67%.
A ked sa zadari od tohoto roku to mozno bude 70,3%.
Takze moje dane a miestne poplatky idu vo vacsej miere do Serede a nie do TT, alebo Ba..
marian | 27-01-2014 11:46:07
preco sa nestazujete na stadion v trnave alebo na slovane bratislava. to ide tiez z nasich penazi zo vsetkych.
Jozef | 27-01-2014 10:51:45
keby si poznal Zakon o obecnom zriadeni, tak by si vedel, ze komisie zriaduje a rusi zastupitelstvo.
Takze Robo sam asi zmoze zmenit ..nic.
A pozri si volebnu ucast, jedno pri ktorych volbach.
Ludi to serie az ked sa to tyka ich osobne, ale volit svojich zastupcov aj tak nechodia.
pre r.horvatha | 27-01-2014 10:41:04
Treba,treba,treba,takto teda spravte.Vypisovat co je treba vie kazdy!
Robo Horvath :( | 27-01-2014 10:28:19
No berme to tak ze doteraz to robili ti isti skoro 20 rokov. Treba si pozriet historiu komisii a kto v nich tahal tu hlavnu nitku pocas toho obdobia. Jednoducho staci, dost a dovidenia. Chce to zmenu,novu krv co prinesie ine zmyslanie. A to by malo nastat skoro kazde volebne obdobie a v komisiach obzvlast. Inak ludia co sa dostanu na tieto posty vyprahnu a po rokoch uz nemaju co priniest a naopak len si upevnuju svoje postavenie a chodnicky svojich zaujmov. A to ze na komisiu dokonca nepustili ani par obyvatelov odvazlivcov len dokazuje pravdivost toho co tu uz roky pisem. Po takomto arogantnom skrate uz mala nastat vymena predsedu a clenov tejto komisie a pre primatora by to malo byt memento ze tadialto cesta transparentnosti a moznej kontroly verejnostou nevedie. Treba si uz treba otvorit oci a pokial neurobia zmenu co uz asi neurobia tak ich skratka treba odstavit a vymenit nakolko ich doterajsia moznost nam ukazala ze ich smerovanie a rozdelovanie je neobjektivne,netransparentne bez akejkolvek obhajoby a vysvetlenia ci konzultacii s verejnostou o ich konani a bez akejkolvek pritomnosti a kontroli verejnosti, coho dosledkom je rastuca nespokojnost nas obyvatelov co toto vsetko vlastne platime.
Jozef | 27-01-2014 10:17:18
v 2009-om roku bol tu, na SOL clanok o financovani futbalu.
Cast z neho:
"Takže, čo nás stojí futbal dohromady? _ _ _ Otázky SeredOnLine.sk: Ziadost doplname o nasledovne otazky: 1.) ake financne prostriedky Mesto Sered vlozilo do fungovania Mestskeho stadiona za ostatnych 10 rokov - ziadame uviest vsetky dotacie, financnu pomoc vo vsetkych formach a pod.) 2.) ake financne prostriedky rocne vynaklada Mesto Sered ako vlastnik Mestskeho stadiona na jeho chod a udrzbu 3.) aky financny prijem plynie pre mesto z prenajmov stadiona ako od sportoveho klubu, tak z vyberu vstupneho na zapasy a podobne 4.) ake financne dotacie dostava Futbalovy sportovy klub na svoju cinnost od Mesta Sered rocne - ziadame uviest za obdobie ostatnych 10 rokov 5.) ziadame Vas o kopie najomnych zmluv so vsetkymi doplnkami tykajucich sa prenajmu Mestskeho stadiona 6.) ziadame Vas o informaciu, ci je stadion poisteny 7.) ziadame o informacie, ci je na stadione zamestnany pracovnik / pracovnicka platený (alebo akokolvek dotovany) MsU Odpovede ziadame v zakonom stanovenej lehote zaslat e-mailom na seredonline@seredonline.sk a kopie zmluv si vyzdvihneme na MsU na zaklade e-mailovej vyzvy. Naklady v sulade s platnou legislativou uhradime obratom. Dakujeme. S uctou Robert Rybarsky Seredonline - - - Odpoveď vedenia MsU: Poskytnutie informácií v súlade so zákonom č. 211/2000 Z.z., o ktoré ste nás požiadali dňa 30.08.2009. Bod.č.1 Finančné prostriedky vynaložené na prevádzku / energie vrátane vodného a stočného ,údržba budov a prevádzkových strojov/ za ostatných 10 rokov / roky 1999 až 2008 vrátane / čiastka 182 tis. € (poznamka redakcie: 5 482 932.- Sk) Bod.č.2 Finančné prostriedky vynaložené na prevádzku štadióna za rok 2008 v čiastke 24 630 € (poznamka redakcie: 742 003.- Sk) z toho : * energie vrátane vodného a stočného v čiastke 16 tis.€ * údržba budov a prevádzkových strojov v čiastke 8 630 € Bod č. 3 ŠKF užíva areál štadióna s výnimkou plôch užívaných Tenisovým klubom Sereď a reštaurácie bezodplatne na základe Zmluvy o výpožičke. Mesto nemá príjmy z prenájmov štadióna / časti užívanej ŠKF / ani z výberu vstupného, tieto sú príjmom ŠKF. V zmysle Zmluvy o výpožičke sú finančné prostriedky získané prenechaním voľných priestorov štadióna príjmom ŠKF. Bod č. 4 Odpoveď je spracovaná v tabuľke, ktorá tvorí samostatnú prílohu. Bod č. 5 Kópie nájomných zmlúv - tento bod s Vami osobne, alebo telefonicky prerokuje JUDr. Pastuchová. Bod č. 6 Mesto má v zmysle platnej poistnej zmluvy č. 3001000901 poistené proti združenému živlu budovy , ktoré sú evidované v majetku mesta a ktoré sa nachádzajú v areáli futbalového štadióna v Seredi. Bod č. 7 Medzi ŠKF Sereď a Mestom Sereď je uzatvorená dohoda v súlade s ktorou sú ŠKF Sereď uhrádzané náklady za služby vykonávané správcom budovy a areálu futbalového štadióna v Seredi v čiastke 426,50 € mesačne. V Seredi dňa 07.09.2009 Financovanie ŠKF mestom Sereď: Prehľad o výške poskytnutých finančných dotácií z rozpočtu mesta Sereď na činnosť ŠKF v r. 1999 - 2009 v Sk Rok – suma dotácie v Sk 1999 - 416,000.- Sk, 2000 - 518,000.- Sk, 2001 - 515,000.- Sk, 2002 - 545,000 .- Sk, 2003 - 544,000.- Sk, 2004 - 619,000 .- Sk, 2005 - 596,000.- Sk, 2006 - 760,000.- Sk, 2007 - 1,355,600.-Sk, 2008 - 1,495,000 .- Sk, 2009 - 1,385,147.- Sk - - - Mesto Sereď týmto občanom predkladá fakty. Je na čitateľoch aby z konkrétnych informácií posúdili, ako to vlastne s financovaním futbalu a štadióna v našom meste je."

http://www.seredonline.sk/clanky/seredsky-futbal-a-pravda-o-jeho-financovani-1/

za ostatne roky tie sumy podstatne rastli.
Obcan | 27-01-2014 09:46:51
Pan uradnik,alebo poslanec-dobra otazka ci sa neboji p.Majko stretnut :-)
Ale ked sa ma niekto z vas stretnut,pozriet ludom do oci a vysvetlit narabanie s ich peniazmi,tak zacnete utocit,prekrucat,obvinovat ...
Ak tam sedi naozaj chlap co ma gule,tak si obhaji za co hlasoval.
A to ze media vedia manipulovat,prestrihat,vytrhnut z kontextu neobstoji,lebo Majko robi taketo reportaze bez strihu,takze ho nemozete obvinit z manipulacie a to sere,ja viem :-)
Majko nema problem sa stretnut s hocikym,ale obdivujem jeho nervy ako chce mesto zo seba spravit obet a z neho cloveka co za to moze a aj tak ostava v klude.
Pisem to uz niekolky raz-ludom nevadi ze sa da na sport,ale sere ich ze v takomto meste nieje ani poriadna pohotovost,vykrikovali ste ako nieje penazi na nic a treba vsetko co sa da pozvysovat a aj ste to spravili,nasledne si nadelujete (taka aka je pravda,su alebo niesu prachy ?) robite rozdieli medzi ludmi a hlavne ta vasa nenazranost uz bije do oci.
Ano,ked bude niekomu v noci zle,pojde sa postavit na Tytes a bude kukat na umely travnik,iste sa mu ulavi,alebo o rovno jeb.e.
Ak sa chcete hrat na FC Barcelona,tak pozrite ako to funguje tam,vravi sa tomu SPONZORI.
Ak bude toto mesto fungovat tak ako ma a budu prebytky,nech sa dava rocne aj milion eur na futbal.
Ale tu chcipol pes.
Pisete ze Majko ma zasponzorovat futbalistov.
Preco by to robil,ak nema ako konicka futbal ?
Tym sa hrdia ini ,,podnikatelia,, a idu na to typicky slovensky-my sme podnikatelia,nieco dame aby sa nepovedalo,ale inak natahujeme ruky,nech nam to cvaknu radsej obcania,potom pojdeme na stadion,budeme si podavat ruky a usmievat sa ako postihnuty...
A to ludi sere,nie futbal.
Ak Sered ma na 5-tu ligu,nech ju hra,ak na 2-hu nech ju hra,ale vsetko v ramci moznosti.
Preto v nizsich sutaziach hraju vacsinou dediny,preco v prvej lige nehraju tiez ?
Jasne,je to o financiach,ale tie musia zabezpecit SPONZORI.
Tak uz pochopte ze najskor treba zabezpecit zakladne veci a potom nec je aj zabava.
Pekny den prajem.
anonym | 27-01-2014 09:39:55
Je vždy ťažké rozdeľovať peniaze. Tie robia rozbroje aj v rodinách, predtým veľmi súdržných. Jeden chce opraviť kaštieľ, druhý chodníky, parkoviská,cesty, multifunkčnú halu pridať MŠ, ZŠ, úľavy na daniach a iné. Nikdy by sme sa nezhodli, pretože každý z nás máme inú prioritu. Inú má 20-ročný,inú 30,40,50,60,70-ročný. Ako nájsť ten správny meter.To doteraz nikto nenašiel. Každý má svoju pravdu,beriem to tak, že nie každému sa dá vyhovieť.
Asi takto | 27-01-2014 09:14:00
Já tiež nechodím na štadion, ani ma to nezaujíma. Len ma zaujíma to čo ostatných. Ako je možné že na šport sa nájde vždy dostatok penazí , pričom to môžme brať len ako zábavku pre určitú skupinu a pre deti v MŠ a podobné potrebnejšie, nutnejšie a zaujímavejšie veci sa peniaze škrábu len cez rodičov? Nemám nič proti športom ako takým, ale ak už chcú športovať je to dobrovolné , tak nech si dačo hradia sami, nech si aj sami prispievajú - stále sa šport berie ako záľuba. Čoš škôlka ,škola sú povinné zo zákona, tak prečo tam rodičia musia platiť také poplatky, kupovať deťom prac. zošity a podobne? Prečo radšej mesto nedá peniažky tam? Neni to hamba aby sme platili deťom knižku v prvom ročníku , ktorú majú mať na pamiatkupri nástupe do zš? Ano poviete si , no tak zase sa niekto vykecal , uvolnil si ventil na nervoch a bude kľud. No možno je to aj tak , ale páni dotyčný by sa už mali konečne začať správať tak ako sa patrí. Peniaze rozdelovať spravodlivo tak kam patria a kde sú nevyhnutnejšie. Prajem pekný deň
iansan | 27-01-2014 08:35:48
seredan | 26-01-2014 21:53:42, oprav to, nie je ich viac ako 2,5 %
Anonym | 27-01-2014 07:44:00
Ako by ste tie peniaze ináč navrhli rozdeliť ? A Čomaj nie je predsedom basketbalu. Nech rozdelujú do športu nešportovci, lebo oni vedia čo šport potrebuje, že?
S tým futbalom je to už nudné, okolité mestá majú umelú trávu aspon 8 rokov, v Seredi sa to konečne spraví a útočí skupinka ludí ktorí ani na štadióne poriadne neboli. P. Majko, prídite v nedelu na zápas cez týžden na tréningy a urobte rozhovory s trénermi, hráčmi, fanúšikmi.
Poďte na tribúnu a uvidíte 600 - 800 sereďanov na zápase, choďte do šatní aj do mládežníckych natočte čo sa za posledné roky urobilo. Alebo sa bojíte stretnúť reálnych ludí?
Môžete zasponzorovať a kúpiť dresy, lopty štucne, kopačky a potom choďte na basketbal, hádzanú , stolný tenis , aikido, atď atď. Aj tam treba lopty , dresy, trénovať , cestovať.
Ak budete spolufinancovať aspoň jeden klub jeden rok možno sa začnete dívať na svet skutočnými, nie virtuálnymi očami .
Pre:Jozef | 27-01-2014 05:25:20
Nemyslím si,že je proti nim-NAOPAK!Robia špinavosti spolu!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-01-2014 04:00:25
Som rad, ze prinasanie informacii vo faktoch postupne meni rozmyslanie obcanov. Nie je potrebna propaganda a zavadzanie ludi - stacia informacie a vacsina si nazor urobi sama...
seredan | 26-01-2014 21:53:42
som zasadne proti tomu, aby isli peniaze na futbal. Ta parodia co sa nazyva futbal je len chaba ukazka sportu. Treba radsej spravit parkoviska, chodniky, zriadit pohotovost na poliklinyke. Nie peniaze vyhadzovat do luftu pre par vyvolenych, ktorych vysledky aj tak tri stvtriny ludi nezaujimaju.
problém | 26-01-2014 20:24:46
Žiaľ, je to problém v celej našej spoločnosti. Oni si myslia, že my sme tu pre nich a nie oni pre nás. Také je aj ich správanie. Konečne to vidíme ako je to v Bratislave s výstavbou megakasína, že protest občanov neberú na vedomie.
Jozef | 26-01-2014 20:13:36
...a preco si myslis, ze majitel mesta, pardon primator je proti "nim" ?
Nie systém, | 26-01-2014 19:18:10
ale primátor by mal ináč primátorovať,keď vidí čo robia a nie tiahnuť s nimi!
pre zlý systém | 26-01-2014 18:34:10
Veď každá volebná komisia má 6-10 členov a to každý zastupuje jednu stranu. Bol som členom už takejto volebnej komisie, ale neviem o čom točíte. Kto by si dovolil vybrať hlasovacie lístky z odpadového koša, potom ich podľa seba upraviť a ešte aj zobrať obálku, uložiť ich tam a vhodiť do urny. Úplný bluf, veď si ich môžete zobrať so sebou, alebo roztrhať.Problém je v tom, že občania volia stále tých istých a potom sa divia, že to ide tak, ako ide. Že sa nič nemení,len poslanci zostávajú tí istí.
zlý systém | 26-01-2014 16:31:51
Vedúci klubov alebo organizácií nemajú čo robiť v komisiach. Oni majú predložiť požiadavku do určitého termínu, ale rozhodovať má niekto iný-nezainteresovaný. Tak isto je aj volebný systém. Pretože si ho chránia tí na najvyšších postoch. Zbytočne sa hneváme, darmo sú postavení kritike, je to ako hrach na stenu. Všetci budú znova na kandidátkach. Keby sa zmenil systém volieb, že by ste mohli roztrhať zoznamy kandidátov a hodiť ich do odpadového koša, a voľby by boli neplatné, bolo by to iné. Ale keď ich dáte do vedľajšej urny, vôžu si ich upraviť. Takže ťaháme za kratší koniec. Ich drzosť a arogancia nemá obdobu.
pre anonym | 26-01-2014 16:23:00
Investovať peniaze do kaštieľa je ako ich pustiť dolu Váhom!Bezodná studnica,kde postupná oprava nie je ekonomická!Do parku ano ,ale nikto na slovensku nechce investovať do Seredského kaštieľa aj keby mu ho dalo mesto zadarmo plus 1 euro!
pre:Robo Horváth | 26-01-2014 16:20:50
Určite to vadí obyvateľom,čo vidno už aj z diskusie.A čo spravia páni?!Rozdeľujú a šafária s našimi peniazmi za zatvorenými dverami.Kto si s nimi pomôže?Teraz sa tu píše,ale to po čase utíchne a budú robiť stále a stále čo im vyhovuje,nie obyvateľom.
anonym | 26-01-2014 16:12:56
a co keby sa mesto uz vysporiadalo s takymto anonymom horvatom, co steka na vsetko a hlavne na sport
chod sa kuknut do satni pre deti na stadione , do sokolovne, na komenskeho do telocvicne, co sa vsetko robilo a robi
ale.ale | 26-01-2014 15:58:36
Kam chodi najviac divakov na futbal v okoli???????..Galanta..43divakov..Sala..150divakov..
Robo Horvath :( | 26-01-2014 14:54:19
Konecne sa vam trosku otvaraju oci. Treba ich co najskor odstrihnut a odohnat od mestskeho valova. Nase mesto este stale nieje dostatocne vysporiadane s minulostou. Ako ja osobne nemam nic proti osobe napr. pana Čomaja a uz sa to tu preberalo
http://www.seredonline.sk/clanky/svieckova-manifestacia-jeden-z-najvacsich-verejnych-protestov-proti-totalite/
ale z moralneho hladiska urcite nema co robit vo verej funkcii jednak na poste riaditela skoly tak v ziadnej komisii mesta. A kandidatov podobneho rangu tam je viacero. Vidim ze stale je to v tomto meste uzavrety kruh co je hrôza a pokial sa toto uz konecne nezmení tak budeme stale preslapovat na jednom mieste a v tej istej žumpe. Pokial by bola vôla a chut tak to vedenie mesta môze zmenit ale vidim ze to nechcu menit lebo asi im to takto vyhovuje. Je otazne ci aj nadalej to takto chcu obyvatelia a ak nie tak dokedy im to budeme tolerovat. A samozrejme ze pokial bude komisia zlozena z veducich funkcionarov dvoch ci troch klubov tak o transparentnej ci spravodlivej delbe financii na sport mladeze v meste môzeme zabudnut.
a pamätáme | 26-01-2014 14:49:08
a pamätáme si aj to, keď tu hrávali mužsttvá ako Komárno, Štúrovo, Dubnica, Inter B,Bánovce,... a bez toho, že by to bolo na úkor všetkých obyvateľov Serede, ako je tomu dnes. Že to sponzorovala väčšinou kedysi Ni huta, bola vec jej riaditeľa a nie poslancov mesta a jeho richtára!
pamatame | 26-01-2014 14:21:16
Ked neboli v Seredi sponzori,tak tam chodil super ako napr.Salgocka.Abraham.Gan....atd...
Registrovaný Vladimír Herega Vladimír Herega | 26-01-2014 14:19:07
re: 12:45
Flaša poloprázdna alebo poloplná?Bolo obdobie ked sa neprispievalo takmer na nijakú športovú činnosť , teraz máme dobu, kedy sa tlačí len do jedného športu.Prečo sa neinvestuje rovnomerne do každého?Už som spomenul Taekwondistov, ktorý získali zlato v Španielsku.Koľko do nich mesto investovalo?Zato futbal je tu Mekka športu, idú tam milióny.Problém je, že mimo neho všetko ostatné pomaly stojí, zase sa naskýta otázka, prečo?Prečo sa nepodporil projekt Mult. haly s klziskom?Veľa ľudí by bolo šťastných ak by nemuseli chodiť min. do Trnavy ak sa chcú venovať hokeju alebo korčulovaniu, resp. čakať na neviem aké mrazy, aby zmrzli štrkoviská.Toto je hanba tých čo o dotáciách rozhodujú, čo si vyhradzujú právo riadiť chod mesta, ale je to o nás bez nás.Ich ideálnou predstavou ako by to malo fungovať je, že si budú rozhadzovať miliony a občania budú držať huby.Preto sa ihneď zamietla účasť občanov pri komisii, preto im vadia výstupy určitých ľudí na pravidelnom zasadaní Msz.Bohužiaľ, je tu nová doba a ľudia majú právo vedieť, prečo si nejaký hej poslanci vyhradzujú právo bez vysvetlenia udelovať státisíce eur podľa lubovôle.My sa skladáme na platy im, nie opačne.Treba si to uvedomiť.Ich povinnosťou je odpovedať na otázky a hájiť záujmy a práva občanov, ktorý ich zvolili, nie svoje vlastné.Preto sa vôbec nedivím rodičom, ktorý majú deti v MŠ, že sú naštvaný.Im pozvyšovali poplatky o 100% a odôvodnili to hlúpimi výhovorkami.No dať relevantnú odpoveď podľa čoho sa rozdelili dotácie je už zrejme nad ich sily.
anonym | 26-01-2014 13:36:32
Len za posledné 3 roky sa mohol za naliate peniaze do ŠKF zrekonštruovať kusisko kaštieľa.
anonym | 26-01-2014 13:35:44
doplním: plus majú príjem z predaja lístkov !!!
pre re Vadimír Herega | 26-01-2014 12:45:23 | 26-01-2014 13:25:40
Futbalový štadión je mestský. Je to pravda. Ale klub ŠKF, ktorý tam hráva má iný status! Je to súkromný športový klub! Okrem už spomínaných dotácii mesto uhrádza energie,z jeho peňazí ide drobná údržba, ale mesto dalo vymeniť okná, zaplatilo generálku sociálnych zariadení,...Je pravda, povýšilo sociálnu úroveň tohoto zariadenia. Ale komu slúži? Z 80% hráčom, ktorí majú so Sereďou spoločné len to, že obliekajú dres ŠKF SEREĎ. Celé je to o egu niekoľkých poslancov, ktorí tam našli svoj druhý domov! Niekto sa tu pýtal, za koho kopú členovia komisie Kyselý - za seba a starých pánov ktorí naháňajú ten "kus volskej kože" vytvarovaný do guľata, J.Čomaj- za AŠK basketbalový klub Sereď, Stareček- ŠKF. Je normálné, aby komisie boli obsadené prevažne poslancami, ktorí potom čo si na komisii navrhli aj odsúhlasili v MsZ? To v Seredi nie je dosť iných občanov, ktorí nie sú záujmovo zaťažení, vedia v danej problematike zaujať racionálne stanovisko? Systém komisií s akože "poradným" hlasom je kompletne zhnitý!! Je to jedna hamba!!!
re Vadimír Herega | 26-01-2014 12:45:23
A čo sa zmení na poliklinike ak nebudú dotácie pre štadion?Poliklinika je úspešne predaná do súkromných rúk ako píšete,ale štadion je mestský nie?Už tu bol útlm v šporovom odvtví a to bolo rečí,že mesto nekoná!Teraz pri trocha snahe knať je zasa nespokojnosť s tým že koná!Je tá fľaša poloplná alebo poloprázdna?
nespokojný občan | 26-01-2014 11:17:08
Je normálne, že v športovej komisii o peniazoch rozhoduje vrcholný funkcionár vo futbalovom zväze a takisto ďalší v basketbale? Nie je to stret záujmov? Ako ich rozhodnutie môže byť objektívne?
pre Rodič | 26-01-2014 09:11:10
Prítomní členovia: Mgr. Silvia Kováčová /spoločný školský úrad!!!/, Ing. Ľubomír Kyselý /koordinátor zlučovania škôl!!!/, PaedDr. Jaroslav Čomaj /riaditeľ školy!!!/. ZA KOHO KOPÚ?
Rodič | 26-01-2014 01:25:06
Som rodić dieťata, ktore chodi do škôlky na Murgašovej. Chodte sa pozriet na dvor. Preliezky a šmyklavky este z čias socializmu. Podobne to určite vyzerá aj inde. Je pravda, źe su krasne zrekonštruované. Hrdza vybrúsená, prehnité spoje vyvarené, derava strieška čiastočne vymenený plech. Všetko krásne vymalované.... Taktiez plot vymalovaný. Na dvore postavena pre deti nova loď na hranie. Źe to je dobre. Mate pravdu. Choreé na tom je len to, že na tom nemá zásluhu mesto, ale rodičia detí, zamestnanci škôlky. Rodičia zasponzorovali a našetrili prispevkami na opravu, farbu, loď atď. Vo svojom volnom čase vymalovali a opravili vsetko. A mesto im za odmenu, zvyšilo poplatky pre ich deti. Prečo? Aby mohlo dať desaťtisice ročne na futbal.... Detom by tam stacil aj ozajstný travnik, nemusia mat umelý. .. Tu vyrastajú budúci platitelia daní do mestskej kasi a nie na futbalovom štadione. Podobných porovnaní urcite najdeme viac. A to sa nemusim vyznať ani do futbalu.... Stači rozmýšlať rozumom....
A čo sa tyka toho, že či si tu prevadzkovateľ niećo rieśi z minulosti... To normàlnych ľudí nezaujíma, ći to je tak. Podstatne je to, źe sa tu občan Serede platiaci dane, moze vyjadriť, na rozdiel od oficialnej stranky, kde takato diskusia nemôže existovať...
Mam menši nàpad. Čo keby zamestnanci mesta zorganizovali brigádu s futbalistami a pomohli zrekonštruovať materské a základné školy. Veď obćania Serede to uz majú u nich predplatené. A aspoň by vyuźili nezvyčajné spôsoby tréningu...
pre smiesne | 25-01-2014 22:13:53
Tak ako to bolo už v predošlom komentáre uvedené, že nikto sa nerobí odborníkom na futbal, ale že ide o princíp prerozdelenia finančných prostriedkov z rozpočtu mesta. Iste, ako ste to uviedol, že je potrebné kosiť štadión o tom tiež nikto nepochybuje. Ale sú aj iné, dôležitejšie veci.Všetci jedným dychom nadávame aké je špinavé mesto, neporiadok okolo kontajnerov, porozbíjané chodníky...Všetci prispievame svojimi daniami a ako je to možné, že dôchodcom bývajúcim v rodinných domoch dávajú zľavy na daniach a bývajúcim v čínžiakoch to zamietli. V iných mestách dôchodcom poskytujú neporovnateľne viac výhod. Naši poslanci zamietajú bežným občanom to, na čo majú právo, tak ako aj zúčastňovať sa zasadania mestského zastupiteľstva. Podľa mňa je to porušovania občianskych práv a tým sa dostávajú do podozrenia, že niečo nie je v poriadku. Preto by si mali svoj postoj prehodnotiť.
smiesne | 25-01-2014 21:20:37
nie som odborni ale viem ze ten rozpocet co dostavaju sa divim ze staci na udrzbu stadiona od kosenia travy az po.........milion veci a to nehovorim od pripraviek az po dorast...
Vladimír Herega | 25-01-2014 20:40:39
re: Smiešne
Pán odborník, prezraďte nám čo je také smiešne?Ak ste si príspevky poriadne prečítali, zistili ste, že nikto nekritizuje hru ako takú, futbalistov, či úspechy.Tu ide o úplne niečo iné, čo je zase smiešne tým ľuďom, ktorý musia chodiť po rozbitých chodníkoch, cestách, obdivovať rozpadnutý kaštieľ, vyčkávať hodiny u lekára na poctivo predanej poliklinike ale môžeme sa chodiť pozerať na zápasy na štadión, ktorý bude pomaly stáť viacej ako majú extraligové kluby.
smiesne | 25-01-2014 20:03:23
Ako tak citam ozaj vsetci odbornici co sa tyka futbalu...ozaj iba na smiech...
Vladimír Herega | 25-01-2014 19:20:17
re Otazka
Vážený pán/pani otázka, zamestnanec Msú, ktorý sa nikdy neráčite predstaviť.Vieme, že 99% zamestnancov seredského Msú je Občan,Anonym a pod.
Na vašu otázku, resp. podotknutie, že je komické, že p.Majko chcel byť v komisii dodám len toľko, že je komické ale bohužiaľ ironicky komické, že táto žiadosť bola zamietnutá.Je na mieste otázka prečo?Vy sa máte zodpovedať nám, občanom tohto mesta, ktorý platia vaše dvíhanie rúk a ničnerobenie, resp. odklepávanie si absolútne neadekvátnych odmien.Začo?Čo ste pre mesto urobili?Je jasné, že ste veľmi nervózny z toho, že ľudia sa začínajú čoraz viac pýtať, ako to v našom meste funguje, resp. nefunguje.
Vladimír Herega | 25-01-2014 19:09:48
Tak futbal dostal zase nadelené, veď to sa niet čo diviť, keď o tom rozhodujú, dolemenovaný s p.Starečkom.Ten bol, je aj bude vždy srdcom futbalista, tak by súhlasil aj s miliardou pre nich.Ok, nie som proti, ale prečo by sme to mali platiť my občania?Prečo to neplatia sponzori alebo páni poslanci zo svojho, keď tu budujete super štadión??Zase sa vrátim k tomu, že keď sa rozhodovalo o výstavbe multif. športovej haly, boli všetci proti lebo sa zrazu brali ohlady na ľudí -veľký hluk na stavenisku a pod. V príp. financovania seredského futbalu sa tu už nikto nepýta nikoho, či s tým súhlasí a či mu to neprekáža.Ako kedy už bude dosť?Koľko ľudí treba ešte zabezpečiť aby bolo dosť?Taekwondisti, čo ako jedny z mála domácich športovcov dosiahli reálny úspech na medzinárodnom podujatí nedostali od mesta ani len príspevok na letenky.No našim extraligistom možno za chvíľku kúpime aj tryskáč.Páni poslanci, leziete už akurát na nervy s vašou rozhadzovačnou politikou.Dúfam, že ste si toho vedomý, takže pred voľbami prosím neotravujte s lístkami na podpisy, bo miesto podpisu môžete dostať veľmi pikantný pozdrav.A plne dúfam, že ľudia, pôjdu voliť konečne normálnych ľudí, nie túto partiu, čo si z nášho mesta a rozpočtu spravili svoj veľkostatok a tvária sa ako keby tam sedeli naveky.A poprosil by som, i keď na futbal nechodím, za tie státisíce čo ste do nášho futbalu už napchali postaviť aspoň obdobný štadión aký má Bayern.Bo s týmto tempom, ho cenovo už predbehnete.Plne sa omlúvam všetkým športovcom futbalistom, ktorých sa môj príspevok mohol dotknúť ale bohužiaľ, každý normálny človek si už uvedomil, že investície, ktoré sú do neho v našom meste smerované už so športom nemajú dávno nič spoločné.Šport a najmä futbal je kolektívna hra, lenže u nás je to veľmi dobre sponzorovaný koníček z mestského rozpočtu, z ktorého má úžitok minimum ľudí.Na záver posledná otázka, na ktorú by som poprosil odpoveď od poslancov samotných.Prečo sa závratnou rýchlosťou a s nadšením odklepávajú pre futbal milióny no historická pamiatka, ktorej renovácia by určite potešila omnoho viacej ľudí necháva chátrať?Objekty ako je kaštiel môžu byť pre mesto obrovským prínosom, rozhodne väčším než FIFA trávnik.Som zvedavý na vaše odpovede, páni z Msú, veľmi dobre platený z našich daní.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-01-2014 18:59:44
Otázka | 25-01-2014 18:49:30 | - pod kazdym clankom s inym nickom - co takto vstko zosumarizovat do jedneho prispevku?

Vydrzte, dozviete sa aj to, preco 5 obcanov dalo PISOMNE svoju ziadost o ucast na komisii kde boli rozdelovane verejne financne zdroje a aj to, k comu vlastne odmietnutim ich ziadosti v Seredi doslo.

Chapem Vasu obhajobu konania clenov komisie - transparentnost pri rozdelovani spolocnych penazi vadi viacerym volenym funkcionarom a to nielen v nasom meste.

Vsetko pomalicky krok za krokom.
Otázka | 25-01-2014 18:49:30
Až komicky vychádza záujem p. Majka o účasť a pozorovanie komisie pri rozdelovaní peňazí. Vaše OZ nie je Občan rozhodni? Anii sa nečudujem komisii že si neželala Vašu prítomnosť ako uchádzača o dotáciu.
Prečo ste nechceli sediet na komisii po minule roky?
Vtedy ste žiadosť o natačanie nedali, prečo?
Ide o komisiu a komisia je na rozdiel od vas zvolený poradný organ Msz a je dobre že Kalinay nepatrí k ludom ktorí sa dolafotajú z ludí ktorí trpia frustráciou .Ako poslanec VUC to bol v Seredi prepadák, žeby komunálne voľby na jeseň ?
rozpočet | 25-01-2014 17:47:34
Aby sa mohlo štedro nadeľovať futbalistom, museli poslanci odsúhlasiť zvýšenie daní z nehnuteľností.Ako bolo medializované, na zľavu majú niektorí občania, okrem iného aj dôchodcovia vo veku nad 65 rokov. Ale paradoxom je, ako to v našom meste býva, že aj dôchodcov začali selektovať. Dodatočne začali v miestnom rozhlase vyhlasovať, že sa to týka len občanov bývajúcich v rodinných domoch, nie tých, ktorí bývajú v činžiakoch. Tento podraz urobili aj pri odvoze veľkorozmerného odpadu.Na každom kroku je tu diskriminácia a rodinkárstvo. Preto títo dôchodcovia svojimi daniami prispievajú na našich futbalistov. To robia aj s niektorými klubmi. Využívajú tieto prostriedky efektívne a pre vlastných členov, alebo pre cudzích-nečlenov,len aby mali argument na požiadavku o príspevok.
gulak | 25-01-2014 16:16:57
Poskytnúť dotácie je fajn-no kedže sú to prašule daňovníkov-tak by každý občan mal mať možnosť kontroly-napr. skontrolovať futbalový klub-ak to nie je možné-tak je to,len obyčajné sprosté pranie peňazí....
anonym | 25-01-2014 13:54:47
Vzniká kdejakých klubov čo len drančia od mesta peniaze.Nehovorím, sú kluby, ktoré veľmi dobre pracujú a dotáciu si zaslúžia, lebo robia pre mládež, priťahujú mládež, venujú sa jej.Ale sú kluby, ktoré niekto založí s úmyslom len vydrankať z mesta peniaze.Nerozumien činnosti Cosmos,Interliga a iné im podobné.Sú to zamestnaní ľudia, tak nech si svoje aktivity hradia zo svojho, alebo zho sponzorského.Dúfam, že komisia skúma či už v meste nemáme 10 rovnakých, alebo podobných "krúžkov" s podobnou záujmovou činnosťou.
Pre J&T | 25-01-2014 11:32:21
Nepíšte sprostosti, lebo keď modelári nesplnili kritériá , sú iné možnosti a vždy sa aj pre nich peniaze a podpora našli, len nedostali z tejto položky .
Najprv si overte a nenapádajte.
pre:p.Mako | 25-01-2014 10:46:41
Presne tak!100% pravda.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-01-2014 10:13:46
Prave ze si to uvedomuju a preto utoky.

Neprekvaluju ma a som na ne zvyknuty - pocitam s nimi. Utoky boli, su a aj budu.
Vzdy vtedy, ked dojde k poukazaniu na nieco, co pred zrakmi obcanov - volicov malo zostat utajene.

Az komicky posobi uplne nepochopenie funkcie media v spolocnosti. My nie sme ucastnikmi boja o moc. SOL informacie sprostredkovava a poukazuje na chore dianie v samosprave, na nedemokraticke kroky a VZDY dava moznost obhajenia krokov tym, ktori ich vykonavaju. Malokedy (vlastne v poslednej dobe takmer nikdy) vsak niekto z kompetentnych chce o veci komunikovat.
Prave toto ma ako obcana uraza. Nestalo sa, ze by som niekedy nebol volit, platim mestu dane a mam teda pravo na informacie nielen ako novinar, ale aj ako obcan.

Utoky su vzdy, ked trafime do cierneho a v poslednej dobe sa to stava dost casto. Rozpracovanych je viac materialov, no ja nie som ochotny zverejnovat nic bez korektnych podkladov.

Je smiesne, ae niektori ludia maju pocit, ze okrem nich vsetci naokolo zeru seno...
p.Majko | 25-01-2014 10:00:40
Nech je aká koľvek diskusia,vždy Vás "napadnú",neuvedomujú si,že bez Vás by sme vedeli akurát tak veľké nič.Ďakujem Vám.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-01-2014 09:33:20
Zulu | 24-01-2014 23:34:33 | - nemiesal som sa do nazorov obcanov, no neda mi nespytat sa. Myslite to vazne?

Napiste prosim verejne, ako som otocil cokolvek co Vas napada. Mate priestor neobmedzeny - menujte konkretne co ako malo byt a ako je mnou otocene.

Dakujem.
pre:ZULU | 25-01-2014 08:18:57
Rok čo rok len športovci!Samozrejme,keď majú vyvoleného v komisii!To chcete povedať,že deti nepotrebujú na krúžky dotácie?A deti idú po skončení domov a nie do krčmy ako futbalisti!Veľmi veľa požiadaviek sa zamietlo a prospešnejších ako je futbal!Nuž nemajú známosti-nedostanú dotáciu-o tom je celé vedenie MsU!Nevadí im ako sú obyvatelia nespokojní a kritizujú pridelenie odmien,ďaľší úder-dotácie!Je vidno ako sú im ich voliči a obyvatelia ukradnutí!
Zulu | 24-01-2014 23:34:33
Sú mestá, ktoré neposkytujú žiadne dotácie. Ja sa teším, že v Seredi sa dotácie poskytujú na šport, lebo šport je potrebné podporovať. Vždy je lepšie, keď ľudia športujú, ako keď drogujú.A keďže p. Majko všetko otočí tak, ako to vyhovuje jemu, vôbec sa nečudujem členom komisie, že nedali súhlas na to, aby sa zúčastnil zasadnutia.
rozpočet | 24-01-2014 22:58:43
Futbalisti už nemali dostať žiadny príspevok. Oni dostali viac než dosť. Obrovskú sumu na umelý trávnik, vlani na plastové okná. Na čo ešte žiadajú? Ešte je im málo? S jedlom rastie chuť. Tak aj oni. Vedia, že im sa vyhovie, že pre nich poslanci majú slabosť. Je to od nich veľká drzosť, že si dovolia dať takú požiadavku, keď druhým sú požiadavky zamietnuté, a ešte väčšia od poslancov, že neakceptujú ostatných a robia si čo chcú. A preto si myslím, tí občania, ktorí sa chceli zúčastniť rokovania poslancov aby tam išli a nenechali sa vyhodiť. Majú na to právo.
Obcan | 24-01-2014 17:34:07
pre anonym | 24-01-2014 16:29:06

Uplny suhlas,naraz by to bolo az moc okate ;-)
Nuz bude to zaujimave sledovat pocas roka a neskor sa obzriet ci sme mali pravdu :-)
pre anonym | 24-01-2014 16:29:06
ešte zostalo pre školskú a športovú komisiu niekoľko desiatok tisíc na rozdeľovanie. Takže tých 35 000 nie je vôbec konečná suma. To je len na teraz. A som si istá, že ešte v priebehu roka dostanú ďalšie peniaze, tak ako to bolo každý rok.
anonym | 24-01-2014 16:01:58
Vidím,že športový klub futbalu žiadal na I. polrok 40 000€,dostal na celý, opakujem celý rok 35 000€.
Pokladám to za správne, že nedostali to, čo žiadali. Ale mňa zaujíma iná vec, kto kontroluje účelnosť a opodstatnenosť, hospodárnosť čerpania tejto poskytnutej dotácie.
Samozrejme kontrolu aj iných takto poskytnutých dotácií.
rozpočet | 24-01-2014 15:50:38
Myslím, že drzosť a bezočivosť našich poslancov presahuje medze. Málo je im kauza o odmenách, pokračujú s rozdeľovaním rozpočtu. Preto zamietli zľavu na dani z nehnuteľností dôchoscom bývajúcich v činžiakoch, preto im zamietli odvoz veľkorozmerného odpadu, aby svoji mohli štedro nadeliť z rozpočtu. Preto bolo potrebné zvýšiť dane, aby sme mohli futbalistom, cyklistom štedro nadeliť ako každý rok, pretože len oni tu existujú. A ako to, že občiania nemajú právo vedieť ako sa nakladá s ich peniazmi? Ak svoju prácu vykonávajú čestne, nemajú čo skrývať. A keď sa niečo občanom nepozdáva, tak je na mieste to zdôvodniť. Dali sa voliť, aby slúžili všetkým občanom, nie len niektorým skupinám. Ale ako sa zdá, že opak je pravdou. Potom ich neváhajte znova voliť.
tak zase | 24-01-2014 15:07:22
Ako tak pozerám zasa si naši športovci prišli na svoje. Čo z toho vlastne má mesto, ked ich tak dotujeme? Nie je to náhodou - voľný čas? Tak prečo si to nehradia sami? Alebo aspon polovicu? Možno by viac zostalo inde,nie? Tak predsa je to pravda ako sa aj min. rok písalo že na športovcov mesto nešetrí a vždy dostanú hojno hojno a hojno a ostaný len hov.o teda čo zostane. Tak športu zdar Sered plná talentov. Nech sa vám darí športovci naši , veľa medailý, výhier .....
Obcan | 24-01-2014 11:35:26
Preco take tajnosti s tym preco boli viaceri odpisani-bud nedostanu ani fuka,alebo ,,nesplnaju kriteria,, ?
Vsak je moznost to im aj obcanom vysvetlit preco su rovni a rovnejsi.
Kde je teda problem ?
Robo Horvath :( | 24-01-2014 10:58:11
A este asi neviete ze to hlavne ihrisko uz je podla noveho planu nevyhovujuce a tie prostriedky co mesto doteraz dalo do ihrisk za brankami na oboch stranach pôjdu do luftu. A priznam sa ze som sa bol pozriet aj na ten super travnik a pokial sa bude vyuzivat herne a aj komercne tak ako to tu bolo ružovo prezentovane pred touto investiciou tak tej pvc travičke nedavam zivotnost ani do ukoncenia deklarovanej zaruky. Ale inak je tu pekne pocasie a len tam nalievajme financie obyvatelov a takom rozsahu nadalej. A napr. modelarom nedajte ani len to posrane 1 euro. Je to hrôza co sa tu deje.
tibor | 24-01-2014 10:03:44
komisia schvalila tak je vsetko ok :)
neoblobna logika, to je jak biblia ktora sama o sebe vravi ze je pravdiva.
Este by si tam mohli odhlasovat svoju neomylnost, a nabuduce uz ani zapisnicu netreba robit, vsak naco by boli kontrolovani.
Ale hlavne je ze sa drzia v trende ktory sa na slovensku rozmohol
http://www.sme.sk/c/7077515/paska-zakazal-fotit-co-robia-poslanci-v-parlamente.html
Pre Ivan | 24-01-2014 09:44:45
si myslis ze ked niekdo pise z internetu ze je cely den zavrety doma zo zatiahnutimi zaluziami? Ze nevie ako to tu u nas funguje? Teda skor nefunguje. Jednu vec viem iste, ze najlepsie sa kuju pikle ked sa veci dohaduju za zatvorenimi dverami(a teraz nehorovim iba o pridelovani dotacii)
Viete preco tu poniektori tak nemaju radi anonymnich diskutujucich? Lebo nemozu nemozu zautocit na nich ako na osobu, a tym znehodnotit argument ktory diskutujuci vytiahne.
Vo velkom sa to pouziva v nasom parlamente.
preIvan | 24-01-2014 09:44:45 | 24-01-2014 09:53:38
tak nam to vysvetli, nech sa paci
Ivan | 24-01-2014 09:44:45
jaaaj slovač slovač, furt sa len stazovat to je Vase, keby daju tomu stazujete sa, keby daju tomu zase sa stazujete :) nikdy nikomu nevyhovies. Ani jeden z Vas do toho nevidi, sedi doma iba za internetom a mudruje. Pritom nemate bani len sajnu otom :)
pre anonym | 24-01-2014 08:55:18 | 24-01-2014 09:29:03
a co je teraz ten stadion? to ze mame umele ihrisko je uplna parada, ale to ze maninetly su pol metra za ciarou, to je trochu nedotiahnute, to ze tam neni pri nom ani jedna rada sedaciek, kde by si divaci mohli pozret napr. pripravny zapas je tiez vyhra. za branou su tenisove kurty, za druhou je miniihrisko, to je rarita asi len v Seredi. vobec sa nepracuje koncepcne, chcel b som vidiet nejaky plan rozvoja, alebo nejaku strategiu, mne to pride proste len dajte nam na rok peniaze, my si volaco z toho spravime a buduci rok uvidime. To je chliev a nie stadion.
anonym | 24-01-2014 09:14:06
a zase futbal...milion korun na pol roka plus im platíme všetky opravy a pod, plus majú príjem ZA PREDANÉ LÍSTKY !!
anonym | 24-01-2014 08:55:18
Mne je jedno ako sa dotácie rozdelili, pretože nemám deti čo by chodili do školy a aj vnúčatá mám dospelé. Ale viem, že pokiaľ boli školopovinní tiež fin. zdoje z mesta išli viacmenej na futbal. Ten bol podporovaný vždy najviac.
Nie som fanúšik futbalu,a z toho dôvodu pre mňa by nemuseli dostať ani cent,ale prečo toľko žlče ste nemali v minulých rokoch ako teraz. Už by teraz nemuseli dostať nič, pretože zo štadióna by bola ošarpaná ruina, a zasa by tu niektorí neboli spokojní, prečo mesto s tým nič nerobí.Aj tak sa dá, aj tak sa dá.
marek | 24-01-2014 08:12:36
Keďže do súkromného klubu idú mestské peniaze (aj z mojich daní) , tak odteraz by mali mať seredania vstup na futbal zadarmo minimálne do konca sezóny. Pardon nie zadarmo, veď sme im to zaplatili z našich daní. A mr. Kalinai koľko berie ako organizátor počas zapasov?
lubo | 24-01-2014 07:51:41
akoze kto tam sedi, ved to tam mate napisane.

predseda komisie : Ing. Norbet Kalinai

členovia: Mgr. Silvia Kováčová, Ing. Ľubomír Kyselý, PaedDr. Jaroslav Čomaj, Božena Vydarená, Róbert Stareček

J & T | 24-01-2014 02:03:36
Môžu sa hanbiť! Čo hanbiť...kopať do zadku ich už treba!!! Do futbalu zase uliali tisíce € a deckám napr. na modelársky krúžok (čo je záslužná činnosť pre mladých aj do neskoršieho veku, sám sa tomu venujem) nevedia uvolniť pár stovák. Špine...
Vie mi dať niekto kontakt na kompetentnú osobu, čo riadi ten krúžok? Rád tým deckám prispejem aspoň časťou z tej sumy, o ktorú žiadali...
iansan | 24-01-2014 00:12:54
Obcan | 23-01-2014 21:58:13 "na bavkanie sa s amatérskym futbalom..." a čo ten černoch čo hral za Sereď na jeseň je tiež amatér? Iba ak by pracoval u Starečka v obchode za stravu a ubytovanie. Alebo ako je to vlastne? Vysvetlí to niekto?
Realita | 23-01-2014 23:56:38
No neviem ci s takymto rozpoctom na buduci rok sered postavi ten stadion pre 50 tisic fnuskov :D
Obcan | 23-01-2014 21:58:13
To bola dobra otazka-kto to tam sedi...
Smiesne,alebo skor na zaplakanie je ze na bavkanie sa s amaterskym futbalom idu desattisice eur (na polrok)-niesom proti futbalu,ale nech si to platia ako je to vsade-sponzori.
Az raz budu prachy,tak sa da aj viac na futbal-ved sami poslanci povedali ze niet penazi :-)
Ale ako bolo vidno na konci roka,alebo teraz,zrazu sa objavia :-)))
Nenormálne mesto | 23-01-2014 20:22:09
je táto Sereď a schvaľovanie v ňom!To čo je zas?!Tak deťom nie a na šport,futbal rok čo rok!Kto tam sedí,že sa takto schvaľuje?!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign