Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

AS Trenčín - ŠKF iClinic Sereď 5:1 (2:0)

Igor LehockýDátum06. 08. 2018 12:53:29TémaFutbal
63

Hralo sa 3.kolo Fortuna ligy a sereďania smerovali na Myjavu, teda akoby „domov“, lenže štadión Spartaku Myjava je prechodne domovským stánkom aj pre AS Trenčín ktorý preto bol domácim celkom vo včerajšom stretnutí, takže ak trenčania nedokončia svoj štadión v Trenčíne do skončenia súťaže, s týmto súperom sa ŠKF iClinic stretne v Myjave 4 krát za sezónu. Pred včerajším zápasom padali rôzne typy na konečný výsledok, Trenčín mal v nohách okrem domácej ligy aj zápas predkola EL, mohlo sa zdať že kľúčoví hráči AS budú na lavičke a z tohto pohľadu sa špekulovalo že by sereďania mohli mať šancu uhrať prijateľný výsledok. Jeden z domácich, starší pán ktorý sa posadil vedľa mňa v sektore vyhradenej pre novinárov si tak celkom „objektívne“ z tohto pohľadu typol remízu 1:1 a priznám sa, nebol ďaleko ani od mojej predstavy aj preto, lebo víťazstvo nad Senicou v 2.kole mohlo priniesť do hláv hráčov ŠKF určitý pokoj a dôveru vo vlastné schopnosti aj napriek tomu, že káder ŠKF iClinic je ešte stále vo „výstavbe“ a až do skončenia prestupov v septembri sa tak zrejme bude diať. Od 19.00 hod. na Myjave už v slnečnom a príjemnom počasí po búrke počas dňa mohol zápas začať na kvalitne upravenej hracej ploche.

Prvé minúty naznačili ako asi bude vyzerať priebeh prvého polčasu, mená v zostave AS ako Sleegers, Azango, Ubbink, El Mahdioui s kapitánskou páskou, Skovajsa, Van Arnhem i ďalší znamenali vysokú kvalitu a s dvojmetrovým hrotovým aj keď ešte iba 18 ročným Umehom budila zostava domácich rešpekt. Ale v 3.minute sa hostia zo Serede nadýchli k zaujímavej akcii stredom pola, lopta letela za obranu domácich, Ulrich za ňou nemohol vyštartovať lebo bol v jasnom ofsajdovom postavení preto loptu nesledoval, z hĺbky pola za ňou vyrazil Richnák ale postranný v tom neprehľade „jasne“ videl ofsajd a brejk hostí bol zastavený v zárodku, čo už. Domáci trenčania v ďalších minútach tvorili hru a pomaly hľadali spôsoby zdolania defenzívy hostí, Michalík a Djiby Ba mali plné nohy práce s dlháňom Umehom ktorý napriek svojej výške a veku ukázal v práci s loptou že je veľkým prísľubom pre AS Trenčín pre ofenzívnu silu. V 11.minute prvú žltú videl z hostí kapitán Serede Mečiar ktorý si úplne zbytočne nedokázal odpustiť rečnenie na adresu hlavného po odpískanom faule v prospech domácich. V 16.minute sa zdalo, že pas na ľavom krídle si rukou spracoval Skovajsa, jeho center do šestnástky Umeh nebezpečne tečoval na bránu, Penksa v bráne hostí reflexívne na dva krát loptu prikryl. V 20.minute po rohu domácich Penksa loptu boxoval pred šestnástku, z 18m Yem vystrelil späť na bránu, loptu Penksa vyrazil. V 23.minute Skovajsa centroval do šestnástky hostí z ľavej strany, Umeh v súboji s Djiby Ba loptu pred päťkou minul ale nabehol do nej z pravej strany nepokrytý Sleegers a druhý dotyk znamenal prudkú loptu do siete – 1:0. Už v 25.minute zraneného Baeza v ŠKF musel nahradiť Gatarić. V 38.minute si trenčania podávali loptu na ľavom krídle v okolí šestnástky hostí, loptu nakoniec dostal El Mahdioui, pripravil si zakončenie a z 18m presne k pravej žrdi zvýšil na 2:0. V 45.minute pravdepodobne po výskoku zle došlapol Mečiar, podopieraný opustil ihrisko ale to už bol záver polčasu a hlavný o pár sekúnd polčas ukončil. V ňom sereďania nezopakovali svoj herný prejav zo zápasu so Senicou, nádej na prijateľný výsledok klesala asi po každej jednej práci s loptou v podaní hráčov AS, ktorí sa futbalom bavili, rešpekt nováčika v zápase bol zjavne prítomný, sereďania tak ako v prvom kole nedokázali dlhšie udržať loptu na svojich kopačkách a často krát riešili ofenzívu domácich iba odkopmi lopty, pri rozohrávke z vlastnej obrany obrancovia vynechávali z hry stred pola a dlhé lopty zväčša získavali s prehľadom trenčania ktorí iba v štandardkách hostí zvyšovali pozornosť v defenzíve.

Do druhého polčasu zraneného Mečiara striedal Hučko, ktorý hneď v 51.minute videl žltú za zákrok odzadu na Zubairiho. V 54.minute sa z domácich presadil aj dvojmetrový mladík Umeh, technický oblúčik za obranu hostí si v šestnástke do nábehu spracoval a k pravej žrdi nedal šancu Penksovi – 3:0 a to už bolo zlé.V 58.minute ostrý zákrok na hosťujúceho Richnáka vytiahol domáci Azango ktorý kosou odzadu hrubo poslal Richnáka k zemi za žltú. V 63.minute z domácich Azanga a Zubairiho vystriedali Kadák a Čataković a o minútu na to svitla výsledková nádej pre hostí. Dlhý pas stredom pola Ventúra poslal na Gatarića za obranu domácich, Gatarić bol pri lopte skôr ako vybiehajúci Šemrinec v bráne AS a už v šestnástke domácich v sklze pekne obstrelil brankára i vracajúceho sa Lawrenca a k pravej žrdi znížil na 3:1. V 71.minute si nabudení hostia vypracovali ďalšiu šancu na skórovanie opäť stredom pola na Gatarića, ktorý za obranou domácich sám proti Šemrincovi ešte možno zbytočne hľadal prihrávkou doľava Ulricha ktorý by zakončoval do prázdnej brány ale obrana loptu a zámer hostí odvrátila na roh, škoda. V 74.minute na druhej strane dostal stredom pola za obranu hostí dobrú loptu Ubbink ale Penksa našťastie dobre čítal hru a vybehnutím ukradol loptu pred Ubbinkom. V 80.minute Ulricha striedal v ŠKF Militosyan a v 84.minute žltú za faul na Djibyho Ba videl z AS aj Umeh ktorý po niekoľký krát si inak nevedel poradiť s veľmi kvalitnou osobnou defenzívou Djibyho Ba na neho v druhom polčase v ktorom v  85.minute Umeha vymenil Mance. V 89.minute si domáci hodili dlhý pas za obranu hostí, ktorý v šestnástke hostí perfektne spracoval Čataković, ten „povestný“ prvý dotyk Hamza zmákol bravúrne čo bol ideálny prvok k zakončeniu v ktorom Čataković nezaváhal a z 13m k pravej žrdi nedal Penksovi šancu – 4:1 a aby toho nebolo málo ešte v 90.minute si podali domáci loptu po ľavej strane, veľmi jednoducho, presne a v rýchlosti Skovajsa z ľavej strany poslal po zemi milimetrovú prudkú loptu pred zadnú žrď kde z jednotky akciu zakončil Sleegers ktorý z blízka upravil výsledok na konečných 5:1.

Zápas malo sledovať 789 platiacich divákov, z ktorých skupinka sereďanov vytrvalo aj za nepriaznivého stavu hlasito fandila ŠKF iClinic. Trenčania potvrdili úlohu favorita aj napriek zhustenému programu FL a EL a s 9timi cudzincami v zostave ukázali svoju kvalitu. Asi kniha by sa dala napísať o tom, prečo kvalitní futbalisti pre FL sa hľadajú všade inde len doma nie takže pozerať sa na túto skutočnosť kriticky už dávno nie je otázkou doby v ktorej žijeme a obmedzovať povolený počet cudzincov v klube by znamenal iba úpadok kvality našej najvyššej futbalovej súťaže, pretože naposledy sa kvalitne s talentami a mládežou zo slovenských miest a obcí pracovalo nedávno...asi pred 30 rokmi... a o tom by bola asi ďalšia kniha. Slovanu, Trnave a Trenčínu každý ozajstný futbalový fanúšik musí priať iba úspech v boji v EL, pretože futbal na najvyššej klubovej úrovni v skupinách EL a UEFA vráti aj na Slovensko futbalové nadšenie, divácky záujem a s tým spojený obrovský finančný benefit ktorý stojí na počiatku kvality v kluboch všade vo svete.

Tréner ŠKF iClinic Sereď Michal Gašparík po zápase povedal že vedeli že ich čaká ťažký súper, vo štvrtok si ho mohli pozrieť v TV ako hrali, rýchly, technický, kombinačný futbal, spoliehali sme sa trošku na to že budú unavení. Na začiatku zápasu sme ich nechali hrať, chceli sme hrať na brejky čo sa nám miestami aj podarilo. Taký lacný prvý gól ktorý sme im darovali to sa nesmie stávať v lige, potom dali druhý gól, pekná strela, mali sme tam ešte nejaké náznaky na skorigovanie výsledku. Druhý polčas sme si povedali že ich skúsime vyššie napádať, skúsime dať kontaktný gól aby sme znovu došli do zápasu, to sa nám nepodarilo, dostali sme tretí gól. Potom druhá polovica druhého polčasu, dali sme gól na 3:1, ďalšia šanca tam bola na 3:2, boli by sme sa dostali do zápasu, boli tam nejaké náznaky ďalších šancí, domáci mali tiež nejaké šance, my sme potom dostali štvrtý a piaty gól, krutá realita pre nás. Na otázku spokojnosti k štartu nováčika, 4 body v troch zápasoch odpovedal že štart slušný, ako povedal mali remízu historickú, víťazstvo, teraz prehra čo sme vedeli že nás čaká, ale trošku sme sklamaní z toho priebehu že sme dovolili súperovi streliť toľko gólov, pritom sme tam mali aj my šance, keby to skončilo 5:2, 5:3, alebo 3:1 tak to berieme ale toto 5:1 je trošku moc, musíme sa z toho poučiť, chalani si musia uvedomiť že prvá liga je o niečom inom ako 2.liga. Zhodnotíme si to, ukážeme kde sme urobili chyby a ideme ďalej, túto stranu vytrhneme alebo obrátime a ideme ďalej bojovať, iné nám nezostáva.

Asistent trénera AS Trenčín Vladimír Cifranič povedal že si myslí, že do stavu 3:0 to bolo z ich strany celkom v poriadku, prvý polčas sme viedli 2:0, v prestávke sme nabádali hráčov k aktívnej hre aby neposadili súpera na koňa, po treťom góle sme to ale neboli my, takých 20 minút sme mali zlých, súper znížil, mal tam aj nejaké šance ešte, my sme boli dosť nepresní, nehrali sme tak ako sme si povedali – na dva dotyky, podcenili sme tam niektoré situácie ktoré sme ale vyriešili, ale pomohol nám štvrtý gól, následne aj piaty. Myslím si, bez urážky Serede, je to nováčik, tá kvalita bola na našej strane. Na otázku či sa dobre naladili na Feyenoord povedal s úsmevom, že samozrejme, aj keď EL je už iná káva, my si tento zápas triezvo zhodnotíme pretože aj keď zápas skončil 5:1 nebolo až tak jednoznačné v niektorých momentoch a poctivo sa pripravíme na štvrtok.

Zostavy   domáci: I.Šemrinec   L.Skovajsa, J.A.Lawrence, P.R. van Arnheim, R.Yem, A.El Mahdiou (K), C.P.Ubbink, A.M.Zubairu(63.H.Čataković), P.E.Azango(63.J.Kadák), CH.E.Umeh(85.A.Mance), J.J.Sleegers

                hostia: P.Penksa   M.Mečiar(K)(46.T.Hučko), Ľ.Michalík, A.O.Baez(25.N.Gatarić), Ľ.Ulrich(80.V.Militosyan), A.Morong, R.Richnák, B.O.Adekuoroye, D.Ventúra, T.D.Ba, M.Sus

ŽK: 58.P.E.Azango, Ch.E.Umeh – 11.M.Mečiar, 51.T.Hučko

Góly: 23.,90.J.J.Sleegers, 38.A.El Mahdiou, 54.CH.E.Umeh, 89.H. Čataković -  64.N.Gatarić

Strely celkom – 15 – 5

          na bránu – 8 – 1

          mimo bránu – 6 – 2

          zblokované – 1 – 2

Rohy – 4 – 9

Fauly – 10 – 15

Ofsajdy – 3 – 5

Rozhodoval: Peter Ziemba    


Fotogaléria k článku:

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Zobraziť všetky fotografie
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign