Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Aprílové rokovanie mestského zastupiteľstva

Iveta TóthováDátum26. 04. 2013 11:45:41TémaMestský úrad

Organizačné oddelenie MsÚ Sereď  Primátor mesta zvolal rokovanie Mestského zastupiteľstva podľa harmonogramu na 16.apríla 2013. Prinášame vám prehľad najdôležitejších bodov rokovania. Kompletné informácie z rokovania, uznesenia MsZ, zápisnicu, účasť poslancov a ich hlasovanie si môžete pozrieť na web stránke http://www.sered.sk/mestsky-urad-poskytovanie-informacii


    Informatívna správa o činnosti mesta Sereď a Mestského úradu v Seredi od ostatného rokovania MsZ
Dňa   27.2. 2013   sa uskutočnilo rokovanie   so  zástupcami   spoločnosti Sl.S -  s konateľom p. Brennerom  a  finančným   riaditeľom     Ing. Krajčovičom  -  vo veci pokračovania výstavby bytových domov v rámci projektu Meander, dlhodobé neriešenie  úpravy priestorov   v okolí   vybudovaných   bytových domov, úhrada   dlžnej  čiastky Mestskému  bytovému podniku,  oprava  cesty   na  Kukučínovej ulici  a výstavba  novej  cesty podľa projektu.
28.2. 2013 sa   uskutočnili   Majstrovstvá mesta v plávaní na ZŠ J. Fándlyho .
Na  základe  uznesenia   MsZ, ktoré  bolo prijaté   na  rokovaní  dňa  26.2. 2013  bolo  zvolané  pracovné   stretnutie   vo   veci    racionalizácie    škôl. Na stretnutí   dňa  5.3. 2013  boli  prerokované  kritériá  pre rozviazanie   pracovného pomeru z dôvodu  racionalizácie  škôl, pôvodné  školské  vzdelávacie programy , navrhnutý bol nový školský vzdelávací program.  Po dôkladnej  analýze   stavu žiakov   v triedach boli žiaci  rozdelení.        
V Dennom  centre  v Seredi sa 7.3. 2013  uskutočnilo  stretnutie  seniorov   pri príležitosti MDŽ.   Spojenie dvoch denných centier do jedného sa ukázalo ako krok správnym smerom. Pre členov centra sú  naplánované  aj ďalšie   akcie  z oblasti  kultúry a športu.     
So zástupcami  VÚ v Seredi bolo 19.3. 2013     uskutočnené   rokovanie , ktorého predmetom  bola  zmluva  o   spolupráci  pri  odstraňovaní   skládok, úprava  priestoru  v poronde na  vybudovanie  cyklotrás  v priestore  pri  Váhu, príprava   plochy  na  vybudovanie   umelého   trávnika na štadióne.       
Na Mestskom  úrade  v  Seredi boli  20.3. 2013  prijatí darcovia krvi, ktorí  sa  za    niekoľkonásobné  bezpríspevkové    darcovstvo  krvi   stali   držiteľmi Zlatej Jánskeho plakety a Diamantovej Jánskeho plakety .Ocenenie si prevzali 6 držitelia Zlatej plakety profesora Jánskeho za 40 resp. 30-násobné darovanie krvi a 1 držiteľ Diamantovej plakety za 80-násobné bezpríspevkové darovanie krvi.
Dňa 20. 3. 2013 sa konalo stretnutie so zástupcami športových klubov.
Na 20.3. 2013  bola   zvolaná  Dozorná  rada   Mestského  bytového podniku  s.r.o. v Seredi.    V súvislosti so žiadosťou pána R. Áča  o   uvoľnenie   z  funkcie   konateľa  MsBP.
J. E. Mons. Ján Orosch vymenovaný apoštolský administrátor Trnavskej arcidiecézy vykonal 20.3. 2013 návštevu Serede.  Na mestský úrad prišiel  spolu  s  osobným sekretárom Dp. Mgr. Milanom Červeňanským a miestnym dekanom Dp. Mgr.Václavom Ďurčom. Rokovanie  sa uskutočnilo  za účasti  poslanca MsZ   JUDr. Irsáka  a viceprimátora Bc. Veselického  a  boli  prerokované   možnosti spolupráce Rímsko-katolíckej cirkvi  s mestom pri zveľaďovaní cirkevnej školy sv. Cyrila a Metoda a návrh na spôsob úpravy cirkevného pozemku medzi Perlovkou 2 a Kostolnou ulicou.
Za účasti  zástupcov  dotknutých  obcí, pre ktoré mesto  Sereď   vykonáva činnosti na úseku  Spoločného  školského   úradu  a  Spoločného  stavebného  úradu,    bolo 22. 3. 2013  uskutočnené   vyhodnotenie  činnosti  týchto   úradov .
Na stretnutí s predsedom  Trnavského samosprávneho kraja 25. 3. 2013,  boli prerokované  otázky spolupráce   týkajúce  sa  športovej  oblasti, kultúrnej oblasti a  vyjadrená bola   nespokojnosť mesta so stavom  a   údržbou   ciest, ktoré   podliehajú   pod VÚC. 
26. 3. 2013 sa  konala  Slávnostná akadémia   pri príležitosti  Dňa učiteľov spojená  s  oceňovaním    pedagógov z   materských,   základných  a   stredných    škôl  z nášho   mesta.  Aj  tento  rok    bolo  navrhnutým   pedagógom  odovzdané ocenenie   za ich   prácu  a celoživotnú angažovanosť v oblasti  školstva.  Celkovo   bolo   ocenených   12 pedagógov    
 Akciu darovania krvi zorganizovalo 26.3.2013 v malej zasadačke Mestského úradu občianske združenie Mladá Sereď v spolupráci s mestom Sereď a Národnou transfúznou stanicou. O bezpríspevkové darovanie krvi bol veľký záujem najmä medzi mladými ľuďmi. Krv  darovalo   28  ľudí.  
2.4. 2013   bolo  na  mestskom úrade  uskutočnené  ústne  konanie  spojené  s miestnou obhliadkou za  účasti  zástupcov  Krajského pamiatkového  úradu  v  Trnave    vo  veci Revitalizácie   zámockého parku  v Seredi -   rekonštrukcie   prístupovej   cesty   ku kaštieľu a  amfiteátru. Pamiatkového  úrad   predložil  k predmetnej  rekonštrukcii prístupovej  cesty výhrady.   
V priebehu mesiaca apríl sa uskutočnili rokovania s riaditeľom SAD Ing. Pererczom, kde boli dohodnuté podmienky výhodnejšej, resp. bezplatnej prepravy členov jednotlivých združení pôsobiacich na území nášho mesta, ktorí si predložili svoje požiadavky na prepravu na mestský úrad.
Uskutočnili sa stretnutia k príprave koncepcií, informácie o formálnej a obsahovej stránke pripravovaných koncepcií pre oblasť školstva, športu, sociálnych služieb, kultúry a bytovej politiky, požiadavky na spracovanie podkladov, predstavenie časového harmonogramu tvorby a prijímania koncepcií.
PCP Invest, s.r.o., so sídlom ul. Niklová, Sereď, predložil Obvodnému úradu životného prostredia Galanta zámer činnosti „Vysokoúčinná výroba elektriny a tepla založená na ekologických princípoch“ podľa zákona č. 24/2006 Z. z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie. Dňa 09.04.2013 bol zámer doručený na Mestský úrad v Seredi a 10.04.2013 bola táto informácia zverejnená na úradnej tabuli mestského úradu. Zámer je sprístupnený na verejné nahliadnutie na oddelení územného plánovania a stavebného poriadku Mestského úradu v Seredi a na webovom sídle MŽP SR po dobu 21 dní od zverejnenia informácie. Verejnosť môže doručiť svoje písomné stanovisko k zámeru na Obvodný úrad životného prostredia Galanta resp. na tunajší úrad.
15.4. 2013  sa uskutočnilo kolaudačné   konanie    na Sokolovni, minimálne  nedostatky  budú odstránené.  Slávnostné  otvorenie   tohto športového  stánku   bude 3. 5. 2013.  Konanie  Majstrovstiev  Slovenska v basketbale je plánované v  tomto  športovom   stánku. 
Zimná údržba nás v tomto roku stála doteraz viac ako 47 tis. €. Pokračuje čistenie mesta, oprava výtlkov na miestnych komunikáciách technológiou infražiarenia (v celkovej sume 19 tisíc €), čistenie komunikácií, orez stromov. S čistením komunikácií začal aj VÚC.
Pripravované akcie:
Na 18. 4. 2013  je plánované  stretnutie   so  zástupcami    spoločnosti   SITA, kde  došlo   k zmene    vedenia.
Na 11. 5. 2013  je plánované  odhalenie  pamätníka obetiam  misií, táto   akcia  je organizovaná v spolupráci  UNPROFOR a záštitu   prevzal   predseda  vlády  SR Róbert Fico, ktorý  by  sa  mal zúčastniť   na  tejto   akcii.
Kultúrne leto bude otvorené 7.6. 2013. Akcia   by sa  mala   konať   v spolupráci  so spoločnosťou  Hubert. 

   Správy hlavnej kontrolórky
Mestské zastupiteľstvo v Seredi zobralo na vedomie:
- Správu z následnej finančnej kontroly zameranú na hospodárnosť, účinnosť a efektívnosť hospodárenia s finančnými prostriedkami v areáli „Kasárne Váh“ a uložilo prednostovi úradu na júnové MsZ pripraviť návrh na odpredaj nehnuteľností v areáli „Kasárne Váh“. Stráženie areálu bude mesto zabezpečovať do 30.6.2013.
- Správu z následnej finančnej kontroly dodržiavania podmienok VZN č. 6/2004 o podmienkach poskytovania jednorazových sociálnych dávok z rozpočtu mesta Sereď v rokoch 2010 – 2012. Je potrebné vypracovať nové VZN s určením kritérií poskytovania dávok a zvážiť spôsob preukazovania mimoriadnych výdavkov.
    Mestské zastupiteľstvo schválilo Zásady hospodárenia a nakladania s majetkom mesta Sereď.
    Všeobecne záväzné nariadenia
Mestské zastupiteľstvo v Seredi sa uznieslo na:
- VZN č. 4/2013, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č. 7/2011 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach, ktorých je mesto Sereď zriaďovateľom
- VZN č. 5/2013 o financovaní základnej umeleckej školy, materských škôl a školských zariadení na rok 2013 a o zrušení VZN č. 15/2012 o určení výšky dotácie na prevádzky a mzdy žiaka ZUŠ, MŠ a školského zariadenia na území mesta Sereď na rok 2013, VZN č. 1/2000 o používaní technického prostriedku na zabránenie odjazdu motorového vozidla, VZN č. 3/2008 o určení miesta a času zápisu detí do 1.ročníka ZŠ, VZN č. 2/1999 pre prijímanie, evidenciu, vybavovanie a kontrolu sťažností , VZN č. 3/1999 pre prijímanie, evidenciu a vybavovanie petícií doručených MsÚ a VZN č. 1/2006 o hospodárení a nakladaní s majetkom mesta Sereď.
- VZN č. 6/2013, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č. 1/2005 Trhový poriadok - o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhovom mieste – príležitostný trh Seredský hodový jarmok.
    Mestské zastupiteľstvo v Seredi sa neuznieslo na VZN o ochrane nefajčiarov.
   Školy a školské zariadenia:
Mestské zastupiteľstvo v Seredi:
- schválilo Správy o hospodárení ZŠ, MŠ a ZUŠ za rok 2012
- zobralo na vedomie Priebežnú správu – Racionalizácia siete ZŠ P.O.Hviezdoslava a J.A.Komenského, ktorých zriaďovateľom je mesto Sereď.
    Hospodárenie mesta:
Mestské zastupiteľstvo schválilo:
1.    záverečný účet mesta za rok 2012
2.    celoročné hospodárenie mesta Sereď za rok 2012 bez výhrad
3.    použitie prebytku hospodárenia za rok 2012 nasledovne:
a)    čiastku 12 548 € prideliť do rezervného fondu
b)    čiastkou 38 685 € tvoriť fond rozvoja bývania
4.    dotáciu KŠÚ Trnava 16 392 € použiť v rámci príjmových finančných operácií rozpočtu v roku 2012 nasledovne:
a)    v čiastke 197 € na vykrytie výdavkov spojených s dopravou žiakov ZŠ J.Fándlyho
b)    v čiastke 16 392 € na úhradu výdavkov ZŠ J.A.Komenského spojených s havarijnou opravou rozvodov vody a kanalizácie
5.    kladný rozdiel finančných operácií v čiastke 277 151 € použiť na tvorbu rezervného fondu.
Poslanci MsZ vyjadrili spokojnosť s prebytkom hospodárenia, kladným rozdielom finančných operácií a s efektívnym nakladaním finančných prostriedkov mesta.
Mestské zastupiteľstvo schválilo správu o hospodárení Domu kultúry v Seredi za rok 2012 a zobralo na vedomie správu o hospodárení spoločnosti Správa majetku Sereď s.r.o. za rok 2012. Pri správe o hospodárení SMS sa poslanci zaujímali, akú úsporu finančných prostriedkov priniesol vznik spoločnosti. Konateľ spoločnosti Ing. Krajčovič odpovedal, že zisk bude spoločnosť tvoriť až v roku 2014, ale úspora vo výške 45 tis. € už vznikla z 3 investičných akcií a z úspory DPH na energiách, táto úspora bola použitá na zveľaďovanie majetku (strecha na ihrisku v Hornom Čepeni, školy). Je však dôležité udržať si nájomníkov v nehnuteľnostiach mesta.
Mestské zastupiteľstvo schválilo II.zmenu rozpočtu mesta Sereď na rok 2013. Predmetom zmeny rozpočtu sú najmä tieto skutočnosti: presun realizácie niektorých rozpočtovaných investičných akcií na rok 2013 na obchodnú spoločnosť SMS s.r.o. Sereď (umelý trávnik, vstupné dvere do objektu NOVA), potreba zvýšenia výdavkov spojených so zakúpením nového servera, zvýšenie rozpočtu škôl a školských zariadení a transferov na šport, zreálnenie niektorých kapitálových výdavkov s prihliadnutím na výsledky verejného obstarávania na dodávateľa, úprava rozpočtov škôl, presun finančných prostriedkov v čiastke 400 € na poslanca do jednotlivých programov rozpočtu na základe rozhodnutia poslancov MsZ a zapracovanie do príjmových finančných operácií rozpočtu mesta zostatkov dotácií za rok 2012 v čiastke 16 590 €.
    Mestský bytový podnik
Mestské zastupiteľstvo zobralo na vedomie:
- Správu o výsledku hospodárskej činnosti MsBP s.r.o. Sereď za rok 2012
- Informatívnu správu o využívaní geotermálnych vôd mesta Sereď
- informáciu o vzdaní sa Róberta Áča funkcie konateľa spoločnosti MsBP s.r.o. Sereď a schválilo vymenovanie Ing. Martina Káčera dňom 17.4.2013 do funkcie konateľa spoločnosti na dobu určitú do 15.9.2013.
K tomuto bodu rokovania vystúpil M.Kucharovič, člen dozornej rady MsBP a informoval poslancov o možnostiach zlepšenia hospodárenia spoločnosti a úspory finančných prostriedkov. Poslancom sa tiež osobne predstavil nový konateľ spoločnosti Ing. Martin Káčer.
   Nakladanie s majetkom mesta Sereď
Mestské zastupiteľstvo schválilo
- vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže na zámer prenajať pozemok v lokalite Malý háj za účelom vybudovania bioplynovej stanice
- prenájom pozemku pod  prefabrikovanou garážou na Čepenskej ul. Andrei Dúbravcovej
- zámer prevodu nehnuteľného majetku formou zámennej zmluvy – časť parcely na Krásnej ul. vo výmere 20 m2 do vlastníctva Západoslovenskej distribučnej a.s. a rovnakú výmeru pozemku do vlastníctva mesta
- prevod nehnuteľného majetku na základe výsledkov výberu uchádzača formou obchodnej verejnej súťaže: objekt bývalého Denného centra na Nám. slobody  do vlastníctva Mgr. Michaely Pastorkovej za cenu 51 tis. € a objekt bývalého Denného centra na Jesenského ul.  do vlastníctva Jána Kurbela za cenu 71 501 €.
- zriadenie vecného bremena, bezodplatne, na dobu neurčitú, spočívajúcom v práve Západoslovenskej distribučnej a.s. umiestniť energetické zariadenia na pozemkoch mesta Sereď.
Mestské zastupiteľstvo v Seredi zrušilo uznesenia č. 19/2013 o výpovedi z nájomnej zmluvy nájomcom stánkov vedľa SLSP, nájomné zmluvy mali byť vypovedané dňom 30.9.2013. Tento priestor je riešený v pripravovanom Územnom pláne mesta a preto sa počká najprv na schválenie  Územného plánu mesta.
    Rôzne
Mestské zastupiteľstvo schválilo úpravu platu primátora, ktoré súvisí so zvýšením priemernej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve za rok 2012
Primátorovi patrí plat, ktorý je súčinom priemernej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve vyčíslenej na základe údajov Štatistického úradu Slovenskej republiky za predchádzajúci kalendárny rok a násobku 2,53 podľa  § 4 ods.1 zákona.  Mestské zastupiteľstvo môže takto určený plat zvýšiť v súlade s § 4 ods. 2  zákona až o 70 %. Súčasný plat primátora je 3.083, - EUR. Pri zachovaní doterajších koeficientov pri výpočte platu primátora by plat primátora pri zohľadnení priemernej mzdy zamestnanca   805 €  zvýšený  tak ako doteraz o 55 % v zmysle § 4 ods. 2 zákona , predstavuje  3 157 Eur mesačne. Primátor nemá nárok na žiadne mimoriadne odmeny.

- vymenovanie JUDr. Jána Mizeríka do funkcie náčelníka Mestskej polície v Seredi od 1.5.2013 na dobu neurčitú
- Rokovací poriadok komisií Mestského zastupiteľstva v Seredi
- zmeny v harmonograme zasadnutí MsZ nasledovne: dopĺňa sa zasadnutie dňa 21.5.2013 vo večerných hodinách a mení sa zasadnutie z 18.6.2013 na 11.6.2013.
Mestské zastupiteľstvo vyhovelo protestu prokurátora Okresnej prokuratúry v Galante proti VZN č. 1/2002 Štatút Mestskej polície a uložilo náčelníkovi MsP pripraviť návrh VZN v zmysle § 22 ods. 3 zákona č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii v znení neskorších predpisov na júnové zasadnutie MsZ.
Mestské zastupiteľstvo súhlasilo s uverejňovaním inzercie a reklamy v Seredských novinkách s tým, že sa cena za jedno vydanie zníži z doterajších 1 100 € bez DPH na 800 € bez DPH, rozsah SN sa zvýši z terajších 8 strán na 12 strán – rozdiel 4 strany budú vyhradené na reklamu, v prípade neobsadenia všetkých 4 strán bude voľná plocha ponechaná pre zverejnenie informácií z mesta a na stránkach SN nebude uverejňovaná reklama na ponuky erotického charakteru a taktiež  sa nebude inzerovať politická reklama politických strán, komunálnej politiky  a komunálnych politikov.

 

zdroj: mesto Sereď


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-04-2013 23:51:07
anonym | 26-04-2013 20:32:53 | - gratulujem!! Ste naozaj skutocnou vzorkou chapania reality v nasom meste.

Pouzijem Vas prispevok v novom clanku - fakt by som to lepsie nenapisal, ani keby som sa po*ral.
anonym | 26-04-2013 20:32:53
No prosím, koľko kriku bolo kvôli reklame na SN. Vraj tam budú pred voľbami reklamy na poslancov. A oni pritom schválili, že tam nebude citujem : politická reklama politických strán, komunálnej politiky a komunálnych politikov.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign