Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Anketa medzi občanmi. Téma : voda - VIDEO

24

Dnes sme sa v podvečerných hodinách vybrali do ulíc Serede a urobili sme anketu s občanmi. Položili sme im otázku, čo hovoria na vzniknutú situáciu s pitnou vodou. Viac v priloženom videu.


Fotogaléria k článku:

24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-07-2013 23:08:41
Este dodatok k nasledovnemu, co ste uviedli:

"Kedysi som Vás považoval za toho správneho "rýpala - ak vás to urazilo, prepáčte, ale je to myslené v dobrom", ale sám som zistil, že vy svoj prvotný názor ani pod ťarchou argumentov neupravíte... budete tvrdohlavo obraňovať svoj prvotný úsudok."


Boli sme na dva a pol hodinovom rokovani na RUVZ a pozname system, ako veci s nahlasovanim NEfungovali. Opakujem a zdoraznujem posledne slovicko NEfungovali!!

Mame tak zavratne mnozstvo informacii, ze uplne presne vieme, kde sa diali ake veci a kde bol problem. Problem je v tom, ze nie vsetky chceme zverejnit a nieco je lepsie, ak zistia ti, ktori maju kompetencie zistovat a urcovat vinu.

A lisime sa v este jednom. Vy zko anonym mozete napisat cokolvek, minimalne na verejnosti sa nezhovadite. Ja tu vsak vystupujem pod menom a priezviskom, preto zvazujem co si mozem alebo chcem dovolit napisat.

Ci to niekto pochopi alebo nie, zial riesit nebudem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-07-2013 23:03:18
Majk | 27-07-2013 20:40:57 | - skutocne az zasnem nad tym, ako si chce niekto znasilnovat demokraciu vo svoj prospech. V com?

Trvdite: " Keďže nemáte toľko odvahy a nedokážete odpovedať na moje otázky ani na opakované výzvy, nemáte právo sa sťažovať na ľudí, ktorí ani vám neodpovedajú...!

Ja nemam cas a ni ziadnu, opakujem ZIADNU POVINNOST. Nie som za to plateny a kazdu minutu ktoru venujem tejto diskusii venujem zo svojho volneho casu, stoji ma to moje vlastne peniaze, energiu a CAS, ktory mi nikdy nik nevrati a nijako nenahradi! Ja to robim preto, aby obcania mali prehlad a dostatok informacii k rozhodovaniu sa vo veciach podstatnych pre ich zivot a pre zivot nas vsetkych.

Ti, od ktorych OPRAVNENE ziadame odpovede, su za to DOBRE PLATENI, je to v ich povinnostiach a dokonca sa ku komunikacii zaviazeli VEREJNE. Ja prijatelu NIE!!

Tvrdite nieco, co nie ste ochotny dokazat a tak zostava preukazatelne iba to, co tvrdim ja - vo veci, kto je za co plateny a kto je kym ovladany, riadeny ci financovany.

Takze, prepacte, no moje dieta je mi prednejsie, ako reagovanie na Vas 15 diskusny prispevok iba za posledne obdobie, ktory vyslovene obhajuje dodavatela spinavej vody za cenu cistej do tisicok domacnosti v meste a okoli.

Ano, nase a moje ciele a k tomu smerujuce kroky su zname, robime ich verejne, transparentne a je mi fakt jedno, ci sa s nimi Vy stotoznujete.
My v nich budeme pokracovat a myslim si, ze mame pomerne velke sance byt uspecni vo vysledkoch, ktore budu a uz aj su v prospech vacsiny obyvatelov.

Prajem prijemny zbytok vikendu.
obyvateľ | 27-07-2013 23:03:10
Pocul som ze to trestne oznamenie bolo pridelene na riesenie rodinke pana nacelnika mestskej policie. Preco asi? A kto to asi zariadil? A ako to asi dopadne?
BUDE TO SPLACHNUTE DO SEPTIKU.
Az je to pravda tak je to hnus co sa tu deje.
Peter Jantoška | 27-07-2013 22:31:57
Majk | 27-07-2013 20:40:57 | - nedá mi reagovať na Váš príspevok a trochu to vysvetlím. Keď ZsVS praskne potrubie alebo dôjde k havárií, tak je to normálna a vzhľadom na vek potrubia možno aj pochopiteľná vec. My to chápeme, chápu to aj občania mesta. Ale nechápem a asi aj občania nechápu, prečo ZsVS nekoná tak, ako má podľa zákona a podľa NV SR č. 354/2006 Z. z. . Keď tečie špinavá, čiže zakalená voda od usadením a pod., ZsVS má konať. Len pre informáciu uvádzam :
Ročný počet vzoriek minimálnych rozborov : 4+3 na každých
1 000 m3/deň z celkového objemu vrátane začatých.
Ročný počet vzoriek úplných rozborov : 1+1 na každých 3 300 m3/deň z celkového objemu.
Teraz pre vysvetlenie, čo je minimálny rozbor : Minimálny rozbor je určený na kontrolu a získavanie pravidelných informácií o stabilite vodného zdroja a účinnosti
úpravy vody, najmä na kontrolu dezinfekcie (ak sa vykonáva), mikrobiologickej kvality a senzorických vlastností pitnej vody. Tento rozbor obsahuje celkom 28 rôznych ukazovateľov a na 26.mieste je ZÁKAL.
Úplný rozbor vody : Cieľom úplného rozboru je získavať informácie o dodržaní limitov ukazovateľov kvality pitnej vody ustanovených v prílohe č. 1 alebo určených orgánom verejného zdravotníctva.
Úplný rozbor pozostáva z ukazovateľov kvality pitnej vody podľa prílohy č. 1 a z rádiologických ukazovateľov podľa
osobitného predpisu. Len pre upresnenie, tento rozbor pozostáva z 82 ukazovateľov.
Pokračujem ďalej. Ukazovatele, ktoré môžu nepriaznivo ovplyvniť senzorickú kvalitu pitnej vody : Amónne ióny, Hliník, Chemická spotreba kyslíka manganistanom, Chloridy, Mangán, Sírany, Sulfán voľný, Zinok, Železo, Sodík.
Z uvedeného vyplýva, že tu nejde len o Fe a Mn ako píšete. Keď ZsVS konala riadne a včas, prečo tak nekonala 30.5.2013, keď špinavá, zakalená voda tiekla 6 dní. A samozrejme nik nekonal ani pred 30.5.2013. Veď načo, reklamačný poriadok ZsVS je takmer neprekonateľný a všetko je robené len v prospech niekoho iného a nie v spokojnosť obyvateľov nášho mesta. Vtedy bolo asi všetko OK a nikto sa nepodal TO. Ale keďže 22.7.2013 nejakí 4 odvážlivci podali už spomínané TO, tak vtedy sa zobudili asi všetci a začali brať konečne svoju prácu na nasledujúce 4 dni poctivo. Som zvedavý, či budú rovnako svedomito konať aj v budúcnosti, keď opäť potečie špinavá, zakalená voda. Verím, že áno. Ale možno sa aj mýlim.
hombre | 27-07-2013 21:17:58
Majk, len pred asi hodinou som nahliadol do diskusie, ktorú tu vediete s p. Majkom. Chytáte sa každého stebielka, ako spochybniť konanie tých „štyroch statočných“ ktorí sa už hodne dlhú dobu snažia presvedčiť zodpovedných za daný stav, že nekonajú správne. V prvom rade je to ZsVS, ktorá si nastavila také reklamačné podmienky, že každý, kto sa chce sťažovať, jednoducho nepochodí! Viac sa dozviete o reklamačnom postupe na webovej stránke ZsVS. Bol som min. pri jednom stretnutí priamo s predstaviteľmi ZsVS, kde som sa mal možnosť presvedčiť, že sú si plne vedomí toho, že sú nenapadnuteľní! A podľa toho sa aj správajú! Okolnosti okolo poslednej udalosti so špinavou vodou zo začiatku tohto týždňa (22.7.) jasne dokazujú, že aj dnes by sme čítali o tom že voda nie je závadná, pokiaľ by nebolo padlo trestné oznámenie. Pohľad na (ne)závadnosť vody sa zmenil až potom, keď sa na RUVZ dozvedeli že bolo podané TO! Mám o tom viac ako presvedčivé indície! Takže všetka Vaša slovná ekvilibristika stojí takpovediac „na vode“. Vaša poznámka, skôr ironická otázka, či ZsVS mala búchať každému na dvere, je trapná. Ak ide o verejné ohrozenie a mám úprimný záujem o tom informovať ohrozených, tak použijem každý dostupný prostriedok, teda aj súkromné médium. Z iných vyjadrení o tomto probléme je jasné, že ZsVS si v prvotnej fáze nedali ani tú námahu, aby o zákaze používať vodu ako pitnú informovali mesto Sereď. Ale to konalo až na podnet RUVZ. Toto sú fakty a nie konštrukcie! Na záver si dovolím poznámku na Vaše „odborné“ vysvetlenie ohľadne kvality vody. Tá myslím je dostatočne jasne definovaná nariadením vlády SR č. 354/2006 Z. z. o ktorú sa opiera aj vyjadrenie RUVZ v GA. Odporúčam Vám, aby sta si Vaše podivné mangáno-železité teórie ponechal pre vnúčatá. Tie pravdepodobne budú počúvať Vašej teórii, pokiaľ nevyrastú. Prajem pekný zvyšok večera.
Majk | 27-07-2013 20:40:57
Posledný krát vám oznamujem, že ja nemám potrebu sa brániť, lebo mňa nik nenapáda. NIE SOM ZAMESTNANEC RUVZ, MESTA SEREĎ ANI ZSVS. Už to pochopte. Ale ja chápem súvislosti, prečo vy nechcete nikoho a nič pochopiť... vy sa o to nepokúšate, máte svoj cieľ... a ten som myslím tiež už opisoval. Keďže nemáte toľko odvahy a nedokážete odpovedať na moje otázky ani na opakované výzvy, nemáte právo sa sťažovať na ľudí, ktorí ani vám neodpovedajú...
Btw. nepitnosť vody tuším neurčuje ZsVS ale RUVZ, ktorý ju dozoruje... ale kto chce psa biť, palicu si nájde... Takže keď nepočúvate odpovede na svoje otázky, nie je potrebné ich ani klásť...
Kedysi som Vás považoval za toho správneho "rýpala - ak vás to urazilo, prepáčte, ale je to myslené v dobrom", ale sám som zistil, že vy svoj prvotný názor ani pod ťarchou argumentov neupravíte... budete tvrdohlavo obraňovať svoj prvotný úsudok. A máte pravdu, diskusia bez pochopenia iných je zbytočná. Len je smutné vidieť, ako všetci kopú do jedného a nepočúvajú nič a nikoho... Ale aj to je ľudská vlastnosť.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-07-2013 19:49:49
Majk | 27-07-2013 16:42:58 | - lutujem, ze uz niekolkuy krat po sebe nechcete pochopit, v com vidime problem v ZsVS.

Spravne uvadzate, ze oznamili zakalenie. A prave v tom to je. Oni totizto po dlhe roky oznamovali LEN Samotne zakalenie.
No to je nedostatocna informacia. To je to A a nepovedane B. Vzdy bolo potrebne oznamit to, co oznamili az po podani TO - takato voda nesplna kriteria na to, aby bola oznacena za vodu PITNU!! A kto a do akej miery v tomto napriek viacerym nasim upozorneniam a nahlaseniam ZLYHAL, nechajme na inych. Mozno sa vysledok nedozvieme na porvy pokus. To tak u nas na Slovensku byva, ja s tym dokonca uplne pocitam. Je nas vsak dost na to, aby sme boli trpezlivi.

Do momentu, pokym my budeme hovorit o jednom a Vy o druhom, tak nasa diskusia nebude mat koniec a ja si svoj cas vazim na tolko, aby som v nej nepokracoval, nakolko to je uplne zbytocne.

V ostatnom prosim mate moznost branit sa. Tak sa brante!
Majk | 27-07-2013 16:42:58
A v čom ste sa nemýlili pán Majko??? keď poviete A, tak povedzte aj B.
Opakujem, vodári informovali MsÚ aj hygienu. Z Vášho vyjadrenia mi vychádza, že vodári mali zabúchať na každé dvere a každému osobitne oznámiť zakalenie vody a následné riešenie? To si určite robíte srandu. Podľa ich informácií oznámili problém štátnemu dozoru nad hygienou a samospráve, ktorá má prostriedky na oboznamovanie obyvateľstva (rozhlas, net, VPP a čo ja viem ešte čo...), čiže využili svoje možnosti na maximum. A na rovinu, určite nepredpokladáte, že SO číta každý obyvateľ Serede. Možnosti meste sú asi troška väčšie ako SO.
Právny štát tu je, zástupcami obyvateľov sú riadne volení ľudia. Ak máte dôkazy o neprávostiach páchaných na Vás, môžete využiť právne prostriedky - ale tie už ste aj použili, takže Vaše právo týmto nebolo dotknuté, keďže Polícia podľa článku na Vašich stránkach toto podanie prijala. Alebo máte informácie o návrate komunizmu, feudalizmu, či iných izmoch? Ak Vám toto zriadenie nevyhovuje, máte právo založiť stranu, hnutie a ako zvolený zástupca ľudu môžte zaviesť právo, ktoré vyhovuje Vám, alebo skôr ľudom, ktorí by sa za Vás postavili. Zase používate svoju konštrukciu o nefunkčnom právnom štáte, ktoré sú veľmi ťažko dokázateľné... priam nedokázateľné, lebo každé zriadenie si svoju vládu odôvodní viac ako dokonale a za nefunkčné ho môže označiť až ďalšie právne zriadenie....
Ani to, že kalná voda je nepitná nebude asi celkom presné označenie, keďže sa na Vašich stránkach objavila informácia, že o nahlásení kalnej vody na hygienu a odobratí vzoriek bola táto voda označená za pitnú. A ruku na srdce, koľkokrát sme sa napili z vody v potoku alebo prameňa v lese a prežili sme. Dokonca aj bez zdravotných ťažkostí. Pitná voda má viacero parametrov a pre človeka je najväčší problém bakteriologické a mikrobiologické znečistenie. A to nebolo zistené. Ale áno, farba a chuť pri zakalenej vode je problém. Ale až od určitej hranice sa stáva závadnou z týchto parametrov.
RUVZ má podľa mňa tiež určené parametre, ktoré musí dodržať. A to, že vy ponúknete možnosť pre pracovníkov RUVZ, neznamená, že ju musia využiť, keďže aj oni sa musia riadiť nejakým poriadkom a predpismi. A nemôžu si ich vymýšľať na kolene, prípadne ich ohýbať podľa potreby. Takže napádanie RUVZ je taktiež asi bezpredmentné. Keby to využili vo Vašom prípade, môže toto žiadať každý bloger, každé nezávislé médium a to je asi neúnosné. Ale zase sa zopakujem, mesto ako také má najväčší dosah na svojich občanov. Vy ste mohli prebrať údaje z mestskej stránky a bolo by všetko v poriadku a ľudia by boli informovaní taktiež. Ale to asi nie je vo Vašich aktuálnych vzťahoch s mestom možné.... Ale to zase neriešia občania...
Podľa môjho názoru sa ZsVS nesprávala k občanom mesta ako k zvieratám, to je zase konštrukcia a krivé obvinenie. A píšete ho verejne. Budem to xtý krát písať, ale oboznámenie zákazníkov bolo riešené cez ich zvolených zástupcov s najväčším dosahom.
Ja som odpovedal na Vaše otázky, ale z Vašej strany som sa nedočkal odpovedí. Nie je troška nefér vyžadovať od iných niečo, čo nie je dodržané z Vašej strany.

Tak skúsim ešte raz:
Čo podľa Vás mala urobiť ZsVS, aby ste boli spokojný?
Ale spýtam sa Vás, nie je lžou, že ZsVS nekonala?

Nechápem, aké peniaze, ktoré mi za môj názor majú stáť, máte na mysli. A k tomto by som tiež chcel od Vás vysvetlenie, lebo to tiež môžem brať ako osočovanie...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-07-2013 14:43:04
Majk | 27-07-2013 14:00:55 | - som rad, ze som predpokladal spravne.

Zakoladom k pochopeniu uloh vo veci jednotlivych stran je vyjasnit si pojmy.

V prvom rade je dolezite hovorit o tom istom - my prioritne upozornujeme na to nekonanie vodarov, vedenia mesta a RUVZ vo veci okamziteho a objektivneho informovania obyvatelov, co a v akej kvalite im je pri havariach dodavane do vodovodu, ci to je pitne a kolko za to platia!! To je uplny ZAKLAD.

Vsetko nasledne, teda ostatne je vecou ZsVS a uprimne, mna to nezaujima.

Co sa tyka informovania verejnosti - VO VEREJNOM ZAUJME zlyhali (niektori viac, ini mozno o nieco menej) dovolim si povedat ze vsetci.

Nemate pravdu v tom, ze my sme povinni informacie o stave NEPITNEJ VODY dodavanej tisickam obyvatelov do vodovou povinni zhanat. ZsVS, RUVZ a vedenie mesta SU POVINNI BEZODKLADNE MAXIMALNE UCELNE INFORMOVAT VEREJNOST - hovorime o tzv. VEREJNOM ZAUJME.
Nejde tu totiz o informacie, ktora herecka nastupovala do auta bez nohaviciek a podobne. IDE O ZDRAVIE OBYVATELOV a to tisicov.

Veci sa maju tak, ze v plne fungujucom pravnom state, by v takomto pripade medium ako SOL bolo kompetentnymi poziadane o sucinnost, bolo by poziadane o zucastnovanie sa zastupcu media na krizovom riadeni a o online informovanie verejnosti o aktualnom stave.

Zijeme vsak v state, ktoreho prax umoznila IGNOROVANIE media kompetentnymi, umoznila neskore konanie kompetentnych a dopustila stav, kedy skutocne ucinne opatrenia boli prijimane az po podani trestneho oznamenia, kedy si nieto asi uvedomil, ze za urcitych okolnosti niekomu kto kona zle ci nekona vobec, moze hrozit niekolkorocna basa.

Vazeny pane, nie je vobec podstatne, co si o veci myslite Vy alebo ja. Dnes je podstatne to, do akej miery bude snaha zistit vinnikov doteraz, zabezpecit napravu (nemam na mysli preplachy ci vymenu potrubia, to nie je moja starost) v informovani verejnosti a - uvedomte si, ze dnes kazducky obyvatel mesta vie, ze voda kalna, dost urcite nesplna prislusne normy a teda nemoze byt povazovana za pitnu!!

V tejto veci nejde o mna, o Vas ci o mojho suseda. Ide o obyvatelov mesta a to je vazeny pane silne susto pre kazdeho kompetentneho, verte mi. Momentalne lepi viacerym.

Dolezite je ponaucenie, ktore si kto vezme.

Preukazatelne sme RUVZ ponukli pred niekolkymi tyzdnami ON LINE moznost informovat verejnost priamym vstupom ICH ODBORNIKA. NEREAGOVALI!!

Je viacej veci, ktore budu este predmetom riesenia v kratsej ci vzdialenejsej buducnosti.

No a na zaver, je tu etika a elementarna nevyhnutnost spravat sa k ludom a platiacim zakaznikom aspon o nieco
inak, ako k zvieratam...

Mrzi ma, ze ste opomenuli dolezite pripomienky v mojom prispevku - chapem vsak dovody...
anonym | 27-07-2013 14:32:46
vsetci boli vyrozumeni, len konecni spotrebitelia vody nie. teda ano, az na zasah SOL s oneskorenim viac ako 24 hodin.
Majk | 27-07-2013 14:00:55
Pán Majko, tak ako vy, aj ja mám právo na svoj názor. Vaše vyjadrenie o mojich príspevkoch je troška nadsadené, toľko príspevkov som určite nepridal. Ale to je zase vaše riešenie, každého, kto vidí problematiku trocha inak zosmiešniť, uraziť, nech stratí záujem s Vami komunikovať. Ale budiž, je demokracia a vy máte taktiež právo na svoj názor.
Ale spýtam sa Vás, nie je lžou, že ZsVS nekonala? Preplachy začali v pondelok po zistení zákalu. Prvá cisterna začala zásobovať Sereď hneď po zákaze používania vody z vodovodu na pitné učely. Ďalšie sa pridali z okolitých OZ po vybavení ich príchodu. Mesto bolo vyrozumené o poruche, hygiena bola upovedomená o poruche. Do spätného výroku o využiteľnosti vody na pitné účely bol neustále vykonávaný preplach a zásobovanie pitnou vodou. Keďže išlo o poruchu, ktorú som už popísal, nič iné ZsVS ani robiť nemohla.
Čo podľa Vás mala urobiť ZsVS, aby ste boli spokojný?
Podľa viacerých článkov, ktoré som si tu prešiel, Vás irituje, že s Vami ako s médiom nekomunikovali zástupcovia ZsVS a komunikovali s MsÚ. Ale predpokladám, že SO nie je tlačové oddelenie ZsVS, rovnako ako ním nie je Markíza. A Markíza sa tiež nesťažovala, že nebola hneď informovaná. Ste súkromné médium so snahou o zlepšenie života vo Vašom meste. To Vám každý kvituje. Ale hádam sa nechcete dostať na úroveň Topky.sk, Cas.sk a všetko, čo vydajú iní len kopírovať. Vás nemôže iritovať to, že nie ste prvý, kto je vyrozumený o nejakej aktivite v meste. Áno, asi ste najsledovanejší (aj keď počítadlo na webe je rovnako relevantné ako tachometer na aute). Ale to Vás neoprávňuje na exkluzivitu informácií od kohokoľvek. Tie si musí získať SO samé. A keď s ním niekto nechce komunikovať, tak nebude. Generálny riaditeľ ZsVS si dovolil Vám odporovať a riešiť problematiku podľa pracovných postupov a prevádzkových poriadkov. Podľa predpisov ZsVS to asi tak má byť.
Nechápem, aké peniaze, ktoré mi za môj názor majú stáť, máte na mysli. Ak si zase domýšlate to, že som zamestnancom ZsVS, tak Vás sklamem. Ale platiť mi môžu, rovnako ako aj vy. A keby som bol na mieste niekoho, koho začnete bombardovať podobnými konštrukciami, tiež by som sa s Vami odmietol baviť. Lebo podobné MYSLEL SOM SI, NAZDÁVAL SOM SA je vrcholom drzosti. Ak niečo neviete, nemôžte si proste povedať, môj názor je univerzálna pravda. Ako majiteľ objektívneho média to musíte mať podložené dôkazom. A som presvedčený, že tento nemôžte mať, keďže na mojej výplate sa ani po dokonalej analýze ZsVS nepodiela...
A posledná odpoveď, svedomie sa ozýva, len v tejto dobe ho asi nemá nikto čisté. Predpokladám, že ani Vy nie, pán Majko.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-07-2013 12:24:45
Majk | 27-07-2013 09:32:26 | - naozaj dokladne demagogicky zhrnute to, co vyhovuje vylucne tym, ktori nekonali a zaujem konat ani len neprejavili.

Do SOL ste za posledne obdobie vlozili asi 20 diskusnych prispevkov tvrde obhajujucich ZsVS.

Noviny umoznuju aj taketo konanie a ja chapem Vas zaujem na takomto krajne ucelovom podavani informacii. Pytam sa Vas osobne, stoji Vam to za tie peniaze? Svedomie sa stale neozyva?
Majk | 27-07-2013 09:32:26
Trocha zhrnutia...
Voda bola mikro a bakteriologicky v poriadku - čiže infekcie, kožné ochorenia a smrť nehrozili.. Išlo o zvírenie usadenín železa a mangánu vinou zvýšeného dopravovaného množstva vody.
Vodárne vykonali jediné možné nápravné riešenie - preplach potrubí a dočasné náhradné zásobovanie vodou bez zvírených médií...
Cenu vody si neurčuje ZsVS sama, ale štátny orgán - URSO (úrad pre reguláciu sieťových odvetví)
Keď som dobre študoval šeky, tak od tohto januára je vodné znížené ( o pol centu ;-) )
31.7.2013 sa má odklepnúť výmena celého potrubia do Serede, ale v letných mesiacoch bude tento problém asi aj naďalej, keďže železo a mangán je súčasťou podzemnej vody a pri kontakte vody so vzduchom sa tieto častice zrážajú a vytvárajú nános v potrubiach... No a pri väčšom odbere vody vznikne rýchlejšie prúdenie a to tieto častice mangánu a železa dajú do pohybu k vodovodným kohútikom...
gulak | 26-07-2013 16:39:29
Toto všetko je dôsledok bordelu v celej republike-monopol si určí cenu,sám si rozhoduje o platoch,zo zisku na úržbu dáva,len to nevyhnutné-pritom si dobre pamätám,že vždy,ked sa zvyšovala cena vodného a stočného,tak sa argumentovalo,že je to preto,aby podnik mohom investovať do výmeny potrubia----bla bla bla....
michal | 26-07-2013 09:25:19
Som zvedavý kto sa toho chytí a bude niečo riešiť. Poslanci a spol máte šancu sa realizovať bojujte za svojich voličov. Skoro každý mesiac a pol tečie hrdzavá voda a pokiaľ viem tak povinnosťou vodární je vodu vyčistiť (vypustiť špinavú)a nie že ja sa idem napiť vody a musím čakať 5 min kým sa voda vyčistí aby som sa mohol napiť. Tú vodu čo som si musel odpustiť aby som sa mohol napiť ja platím ako čistú nezávadnú pitnú vodu. Žijeme v 21. storočí a pijeme dobre zaplateny tekutý hnus. Som zvedavý kedy sa budú opäť zvyšovať ceny za to že vodárne akože skvalitnili svoje služby a pritom nám z vodovodu bude tiecť ešte "kvalitnejšia" voda ako doteraz.
náfuka | 25-07-2013 19:39:17
Super sa to nafúklo :)) toto je cesta ako nám bude lepšie....
maria | 25-07-2013 16:28:33
neviem čo si mám o tomto všetkom myslieť ked ráno v.rozhlase nam vyhlasuju že vodu nemáme piť a o pár hodín tu istú vodu už môžeme piť už je nezávadná nepochopím načo potom rozhánali ludí k cisternám
Sered | 25-07-2013 13:21:43
od dna 25.7 2013 sa voda može pit .
občianka | 25-07-2013 10:45:06
tak inak dnes som videla vláčiť babku vedro s vodou. Ja viem, že sa nedá, aby cisterna stála na každej ulici, ale bývala dosť ďaleko od cisterny. No pomohla som jej. Ale koľko dní takto budeme fungovať? Hanba vodárňam, keď si predstavím koľko rokov tú vodu pijeme.
občianka | 25-07-2013 10:45:05
tak inak dnes som videla vláčiť babku vedro s vodou. Ja viem, že sa nedá, aby cisterna stála na každej ulici, ale bývala dosť ďaleko od cisterny. No pomohla som jej. Ale koľko dní takto budeme fungovať? Hanba vodárňam, keď si predstavím koľko rokov tú vodu pijeme.
Philip VI. | 25-07-2013 09:19:41
Pre: ivana | 25-07-2013 06:30:37

Máte pravdu, trochu som pogooglil a Sunar, detské kaše a mlieka sa robia z vodou, ale kakao rozhodne nie, iba lacné instantné čokolády :)
anonym | 25-07-2013 08:47:07
smutný tento stav v meste. Naozaj malé deti sme tej vode kúpali, dávali im ju piť. Čítala som na fcb, že mamička onkologicky chorého chlapčeka aká bola nešťastná, že mu tú vodu dávala predtým aj ona piť. Len aby nemal problémy malý. Ja len dúfam, že aj my ostatní nedostaneme nejaké kožné problémy zo sprchovania v tej vode.
ivana | 25-07-2013 06:30:37
Philip VI. | 25-07-2013 06:17:58

sunar sa robí z vody odjakživa. aj všetky mlieka pre bábätká.

a kakavo, hmmmm, možno je nejáke instatné :-)
Philip VI. | 25-07-2013 06:17:58
Nič v zlom, ale jeden príspevok ma pobavil. Odkedy sa Sunar a "kakav" robí z vody? :D
serdes | 24-07-2013 22:51:14
-žitný ostov = najlepšia voda. Dajte to do normálu, nech môžem chlastať z vodoodu..

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign