Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ako v praxi funguje takzvaná samospráva = samovláda

Juraj KuklaDátum23. 08. 2013 10:20:33TémaBlog Juraja Kuklu
666

I keď sa tento príbeh týka Brunoviec, mnohé hovorí o " takzvanom štátnom záujme a takzvanej samospráve" v celom štáte, ktorá je založená na  podlom antidemokratickom a protiústavnom princípe, pod heslom: "Čo je dovolené bohom, nieje dovolené volom". Čiže dvojaký meter,  jeden na práva a povinnosti občana,  iný na práva a povinnosti papalášov. 

Fakt často doslova "voly a zločinci"  môžu v tomto antidemokratickpom systéme, pod názvom samospráva rozhodovať o osude vzdelaných zodpovedných ľudí, lebo k zvoleniu nepotrebujú ani rozum, ani skúsenosti, lebo vraj by bol hlúpy občan, ktorý sa che stať "podnikateľ v samospráve"  a che sa stať zákonom chráneným bohom diskriminovaný. Stačí mu občiansky preukaz, podpora jemu podobných a zrazu sa stane  všemocným bohm nad občanmi. Stáva sa podnikatelom -  podniká s peniazmi a osudmi občanov, zodpovednosť nenesie a ľudia mu pod hrozbou trestu a súdov musia znášať peniaze na jeho kráľovský plat. 

A teraz príbeh: Svoj príchod v "štátnom záujme" dnes oznámila firma Enermont s.r.o. svojským spôsobom. Sedím pri počítači v tom rana a vzápätí zrušená elektrina v celej obci Brunovce, drôty miestneho vedenia roztrhnuté. Na križujúce vedenie, ktoré nebolo odstavené od elektriny, zhodila firma Enermont vodič zo stĺpa VVN 110 KV, ktorý vedenie skratoval a roztrhal.

Vybehnem von čo sa deje,  vidím na ulici susedov,  firmu HD elektronika, poslanca OZ Brunovce Šutovského a suseda  p. Mitošinku. Zisťujem. Aha,  vtrhla sem   firma Enermont,    začína  veľký projekt prestavby  na zdvojenie,   rozšírenie VVN  110 KV,  ktoré tu ničí občanov  a znehodnocuje ich pozemky bez náhrady už 50 rokov.  Začali naozaj svojsky. Najhrubším porušením predpisov  ochrany života a zdravia, bez odpojenia prúdu, bez zabezpečenia premávky na komunikácii  po ktorej  popod zhadzované drôty premávali autá  a chodili  ľudia. Na miestne  vedenie,  ktoré neodpojili od prúdu,  zhodili vodič VVN 110KV. Vodiče miestneho  vedenia odpálili, roztrhli. Jeden občan to prirovnal: "Vtrhli sem ako partizáni a druhý  občan Ján Mitošinka poznamenal,   za takéto zabezpečenie  by mal sedieť v base". 

 A kde je merito? Brunovská „samospráva“ vydala v októbri 2012 nesúhlasné  stanovisko k tejto stavbe a  starostka Júlia Masároá oznámila,  v súlade s verejným zájmom občanov občanov,  že žiada preloženie vedenia mimo intravilánu obce. Prehlásila, že všetko bude riešiť v spolupráci s dotknutými občanmi  o všetkom ich bude včas informovať a zo zasadania sme sa rozchádzali spokojní  s dôverou v  jej sľuby.  

Prišiel ale  veľký šok. Čo sa staralo?    Starostka  Júlia nás sprosto podviedla. Bez vedomia dotknutých občanov, v rozpore s verejným záujmom obce, dňa 27.12.2012 na zasadaní OZ, ktoré sa nám nepodarilo vypátrať, dala  poslancom Šutovskému Cibulkovi, Pisarovi a Mihalčíkovi  odhlasovať  opačné, teda kladné stanovisko k stavbe a to poslala Západoslovenskej energetike. Ani z týchto poslancov sa  nenašiel jediný,  ktorý by mal toľko zodpovednosti, svedomia,  alebo aspoň slušnosti, aby informoval dotknutých občanov,  že oni  rozhodli, že  rozhodnutie je opačné a Vaše pozemky budú naďalej a ešte viac znehodnotené zdvojeným VVN, väčšími stĺpmi  a väčším záberom ochranného pásma na Vaše pozemky.  

         Pretože starostke sa vôbec nedá veriť,  začali  sme komunikovať  s firmou, s projektovým manažérom Enermontu priamo. Prišiel a zasa ďalší šok.  Pýtame sa,  pre čo toto vedenie nepreložíte, je tu životná šanca po päťdesiatich rokoch,  veď vidíte, ako nás toľké roky,  bez náhrady  poškodzuje,  pozemky  sú znehodnotené ....     Odpoveď ale bola  zasa šokujúca. Veď Vaša  obec, starostka Masárová  a poslanci  súhlasia, čo Vás neinformovali?  Vyťahuje  vyjadrenie starostky, pozeráme naň ako vyjavení a hovorí. "Pre čo nám to až teraz hovoríte, že s vedením cez vaše pozemky nesúhlasíte,   skúsime ešte niečo urobiť,  ale za tohoto stavu je to  už asi neskoro".    

        Rozmýšľam  čo urobiť. Volám odborníkom,  radia  volajte políciu,  takto sa to nesmie realizovať, bez územného rozhodnutia nadivoko,  lebo ešte niekoho zabijú a keď im to budete teraz tolerovať,  tak čo budú robiť,  keď prídu s ťažkými mechanizmami  na Vaše pozemky a začnú stavať, betónovať obrovské stĺpy zdvojeného vysokého napätia? Čo urobiť?  Volať starostke? Nie veď tej sa nedá veriť ani za mak. Tá volá políciu na občana,  ktorý príde riešiť veci na obecný úrad.  Tak som zavolal projektovému manažérovi Enermontu o tom,  čo sa tu dnes odohralo. A to Vám išli aj na pozemky? No pravdaže. Ďalej sa pýtam a máte už  platné územné rozhodnutie na túto veľkú  prestavbu,  zdvojenie  VVN,  ktorú ste dnes u nás začali,  čiže    zväčšenie stĺpov, znásobenie vodičov,    rozšírenie  ochranného pásma   a zničenie ďalších našich pozemkov. Odpoveď znela  nemáme,  my nepotrebujeme, my ideme podľa § 56 stavebného zákona bez stavebného povolenia!!!  Toto snáď nieje pravda?   

        A zasa sme chtiac nechtiac pri základnej otázke. Na čo nám je takáto samospráva, takýto poslanci, ktorých sme si zvolili, načo nám je hlavný kontrolór  ktorý  nekoná,  starostka   ktorá nepracuje  s občanmi, pre občanov a  pre čo jej poslanci schvaľujú odmeny za takúto prácu,  za klamanie ľudí a mesačne nás stojí 1740 Eur?   

         V akom štáte to žijeme? Čo si má o tom myslieť radový občan,  čo do ničoho nevidí, ktorý nikdy nepríde ani na takzvané zasadanie obecného zastupiteľstva a dozvedá sa len skreslené informácie  v krčme.  Pre čo starostka neinformuje  dotknutých občanov o takýchto závažných veciach,  keď to  dokonca verejne sľúbi? Pre čo poslanec Šutovský zrazu súhlasí,   keď   pred tým vykrikoval opak. Pre čo jeho  čiernu stavbu  autoopravovne  postavenú pod týmto vysokým napätím starostka Júlia  zúfalo obieluje a iných prenasleduje? Podľa mňa,   verejný činiteľ   by sa mal po takomto počínaní  prinajmenej  od hanby prepadnúť.      

       Divoké  samospravovanie bez záujmu, znalostí a  zodpovednosti,   je  riadne zvrhlý, šport prekvitajúci na „zvrchovanom“ Slovensku. Nezodpovední starostovia a samosprávy sú to  najväčšie nebezpečie a   záťaž,   aká môže pre občanov   i štát  existovať,  no mocipánom a ich vykonávateľom práve takéto nekontrolovateľné  práčky peňazí 23 rokov vyhovujú,  lebo tu  sa  pod zámienkou samosprávy ešte   dá pokojne  rabovať a hlúpych občanov oblbovať.   


 

 


Fotogaléria k článku:

666
Autor: Juraj Kukla
666
Autor: Juraj Kukla
666
Autor: Juraj Kukla

Zobraziť všetky fotografie
666
Autor: Juraj Kukla
666
Autor: Juraj Kukla
666
Autor: Juraj Kukla


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
shelley | 24-08-2013 17:39:07
Tak toto snáď nie je pravda! ČO sú tu na tomto Slovensku ozaj všetci šibnutí? Ale ryba smrdí od hlavy, a preto páni z parlamentu na to kašlú. Majú oni iné priority! Ako čo najviac za volebné obdobie nahrabať. A po nás potopa. Potom to tu vyzerá ako v Kocúrkove.
Juraj Kukla | 23-08-2013 20:14:23
Ono je to tak,že Brunovské, ale aj každé iné sprosté volebné stádo len ticho plače a šúcha nohami. Na tomto je celá samovláda založená. Ľudia majú vo zvyku báť sa hoc koho. Občan nadáva len za bránou domu, na zasadanie kde o jeho osude rozhodne niekolko hlupákov nepríde ani za nič na svete a potom to tak vyzerá. Robia si čo chcú, rabovačka zadlžovanie, odmeny, úverom sanujú úver , alebo prídu elektrikári a robia s tajným požehnaním samosprávy to čo u nás. Občan začne konať až vtedy, keď sa ho to začne bytostne týkať a začnú mu škodiť. Je málo takých "somárov" ktorých štve to, keď samovláda škodí inému, nie jemu. Inak v tejto veci budeme konať obdobne ako navrhujete.
pre elektrokár | 23-08-2013 18:46:48
to ste tam mohli jednoducho napísať "drž hubu a krok!!
elektrokár | 23-08-2013 13:36:39
Už len samotný incident, ktorý sa odohral pri manipulácii s VVN linkou je plný porušení o práci na takomto diaľkovom VVN vedení. Netreba rozoberať ktorý predpis a ako bol porušený. Na to sú odborníci na inšpektoráte bezpečnosti práce (myslím že tato sekcia sídli tiež v NR). Už dávno tam malo byť podanie aj s popisom priebehu udalostí a ďalšie podanie na krajský stavebný úrad a samozrejme aj na št. políciu, ktorá je povinná sa s prípadom zaoberať. Ale to asi p. Kukla vy už dobre viete. Pokiaľ nebudete p. starostke podkurovať cez tieto inštitúcie, bude Vás terorizovať aj naďalej.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign