Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ako to vidím ja! "Svet bez peňazí"

Jana LachkovičováDátum01. 05. 2014 20:26:53TémaBlogy
1000

Milí priatelia,

všetci vidíme a veľmi dobre vieme, ako spoločenský systém funguje, či už v našej krajine alebo vo svete všeobecne. Nezamestnanosť stále narastá , ľudia čoraz častejšie páchajú samovraždy zo zúfalstva, lebo nevidia inú možnosť ako sa vymaniť zo začarovaného kruhu nekonečných poplatkov, nezmyselných nariadení a zákonov, byrokracie, korupcie a beznádeje, že sa niečo zmení k lepšiemu. Chudoba zasiahla už aj strednú vrstvu obyvateľstva. Po desaťročia, stále a každým dňom čakáme, že niekto niečo urobí, čokoľvek, čo by nám ľuďom zmenilo životy k lepšiemu.  

Pretože peňazí pri súčasnom spravovaní sveta nebude nikdy dosť a jednoduchý človek sa môže aj potrhať v niekoľkých zamestnaniach, najradšej by som túto, už neúnosnú realitu vyriešila tým, že by som zrušila peniaze.

Bohatí a mocní nebudú mať nikdy dosť, zákony budú robiť tak, aby vyhovovali  iba im a my, ostatní budeme tí, ktorí budú musieť tieto zákony aj dodržiavať. Môžeme robiť čo chceme, môžeme sa snažiť akokoľvek zlepšiť svoju finančnú situáciu. Zákony a množstvo stále nových a nových nariadení, nás budú zrážať neustále k zemi.

Je to cielená manipulácia ako udržať ľudí pri živote (lebo štát potrebuje dane) ale na druhej strane, aby sme veľmi nevyskakovali. Pre istotu sa posunie zasa odchod do dôchodku. Až zrazu zistíme, že už nevládzeme a spáchame samovraždu alebo otec vyvraždí celú rodinu aby sa netrápila, prípadne matka zabije svoje deti, lebo im nemá čo dať jesť.Táto taktika je zámerná. Hovorí sa jej: Cielená likvidácia obyvateľstva!

K takýmto názorom, presvedčeniu a napísaniu knihy „Svet bez peňazí“, ma doviedlo doslova zúfalstvo a beznádej, že sa stav spoločnosti zmení k lepšiemu.

Na základe osobných skúseností, prežitých udalostí, dlhoročného pozorovania vývoja spoločnosti ako aj súčasného diania vo svete všeobecne, som dospela k názoru a presvedčeniu, že jediná možná cesta k záchrane ľudstva a planéty Zem je cesta zrušenia peňazí v celosvetovom meradle.

Peniaze podľa môjho názoru, môžu fungovať iba v spoločnosti, v ktorej morálne hodnoty vysoko prevyšujú tie ekonomické. V spoločnosti, v ktorej ľudia nad hodnotou peňazí, v maximálnej možnej miere vyznávajú morálne hodnoty ako sú (pokora, úcta človeka k človeku, schopnosť pomáhať si navzájom a neokrádať  jeden druhého, schopnosť nepovyšovať sa a neponižovať, schopnosť nevlastniť a neovládať).    

Peniaze môžu existovať iba v spoločnosti, v ktorej životná úroveň obyvateľstva je vyvážená rovnomerne, kde nie sú priepastné existenčné rozdiely.                        

Peniaze môžu slúžiť ako platidlo iba vtedy, ak hodnotu peňazí, budú niekoľko násobne prevyšovať hodnoty morálne!!!     

Je viac než samozrejmé, že človek, ktorému sú odopreté základné ľudské práva (právo na život, potraviny, hygienu, bývanie, vzdelanie a zdravotnú starostlivosť) je schopný stav útlaku istý čas znášať, v žiadnom prípade však, ľudia nie sú ochotní takýto stav spoločnosti  tolerovať a akceptovať, čo v konečnom dôsledku znamená, že ľudstvo začne protestovať a domáhať sa svojich práv.

Dosiahnuť stav spoločnosti, v ktorej morálne hodnoty budú vysoko prevyšovať chamtivosť človeka po majetkoch, peniazoch, bohatstve a moci, sa mi javí viac nedosiahnuteľný ako fakt, že si my ľudia uľahčíme život tým, že odstránime jediný problém, ktorý nám stojí v ceste. V ceste k spokojnosti a spoločenskému rastu na úrovni morálnych a duchovných hodnôt.

Na fakt, že systém peňazí vo svete zlyháva v plnom rozsahu poukazujú aj tieto skutočnosti:

- celosvetová kríza, ktorej hlavným dôvodom jej vzniku je celosvetová korupcia na všetkých spoločenských úrovniach.

-rastúca zadlženosť krajín, bankroty štátov a bánk

- slabý hospodársky rast a obrovská nezamestnanosť

- narastajúca kriminalita a chudoba

- zvýšená migrácia obyvateľstva = neprimerané zaťaženie a zníženie životnej úrovne pre krajiny prijímajúce imigrantov

- rozmach zbraní, drog a obchodu s bielym mäsom na prostitúciu a orgány

- nepokoje, vojnové konflikty a terorizmus

Je evidentné, že doterajšie politické spravovanie sveta oligarchami a pohlavármi je neúčinné, nevykazuje žiadne spoločensky a ekonomicky zveľaďujúce sa prostredie, žiadnu schopnosť súčasných politikov prísť s novým riešením na celosvetovú krízu ako aj všetky vyššie uvedené problémy globálneho charakteru. Je zarážajúce, že v 21. storočí musíme riešiť tak banálne problémy, ktoré v žiadnom prípade nemajú byť vizitkou spokojného, spoločenského života na základe morálnych hodnôt.

Je bezpodmienečne nutné, okamžite urobiť RADIKÁLNE ZMENY v systéme riadenia spoločnosti !!!

Za desaťročia vládnutia politických garnitúr sa občania nedočkali žiadnych pozitívnych zmien. Práve naopak. Korupcia najväčších rozmerov, s tým súvisiaca prepadajúca sa ekonomika, katastrofálna životná úroveň obyvateľstva a narastajúca chudoba sú výsledkom vládnutia doterajších vlád.

Vo svete bez peňazí, kde každý bude vykonávať prácu ktorá ho baví, sa nikto nebude cítiť využívaný, bude mať dosť času na oddych, relaxáciu, svoju rodinu a to bude dôvod robiť svoju prácu s láskou.

Ak človek vykonáva akúkoľvek prácu z láskou a preto, že ho jednoducho baví, výsledný efekt sa odrazí aj na kvalite výrobkov alebo služieb. Bez zbytočného nátlaku, stresového, finančného, byrokratického a existenčného zaťaženia je človek schopný produkovať oveľa viac a kvalitnejšie.

Človek nepotrebuje ku šťastiu peniaze, majetky, moc, slávu a pocit, že niečo alebo niekoho vlastní. A ten ,kto si to myslí, sa veľmi mýli. Človek potrebuje lásku, slobodu, prácu a oddych zároveň.

Za peniaze si úprimnú lásku nekúpite, falošnú pretvárku áno.  

Vzhľadom k vývoju akým sa svet uberá je viac než nevyhnutné, urobiť všetko preto,  aby sme zabránili ešte väčšiemu morálnemu úpadku ľudstva, devastácii našej planéty a zotročovaniu jej obyvateľstva.

Verím v silu a význam myšlienok uvedených v tomto dokumente.                                                  

Myšlienky v tomto dokumente sú nadčasové a nie každý ich pochopí. Stoja však za povšimnutie a sú hodné zamyslenia sa nad sebou samými.

Ak si niečo nevieme predstaviť, to ešte neznamená, že sa to nedá zrealizovať alebo, že  to nebude fungovať.

Obrovským šťastím by pre mňa bolo, keby táto moja idea bola občanmi prijatá ako čistý a nezištný zámer o zlepšenie života na Zemi pre všetkých, bez rozdielu rasy, náboženstva, vierovyznania, sociálneho postavenia a následne zrealizovaná za podpory širokej verejnosti.

Na záver by som chcela poznamenať, že projekt „Svet bez peňazí“, nie je iba moja vidina nereálneho sna. Práve naopak. Nikdy v mojom živote som nevidela nič tak jasnejšie ako realizáciu tohto projektu, ktorého hlavnou myšlienkou je zrušenie peňazí celosvetovo a tým oslobodiť ľudí z nadvlády peňazí a finančných skupín.  

Myšlienkou žiť bez peňazí a nelimitovať sa nimi zbytočne, sa vo svete zaoberá veľmi veľa ľudí.

Je len otázkou času, kedy sa spojíme a budeme uvažovať nad tým, ako sa problémy dajú riešiť a nehľadať zbytočné prekážky.

Viac sa dočítate v kapitolách, ktoré budem postupne pridávať :

„Svet bez peňazí“, autor: J. Lachkovičová


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign