Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ako to teda je s mestskou vodou? - VIDEO zo stretnutia vedenia mesta s občanmi

Ivan SklenárDátum04. 09. 2012 11:19:11TémaAktuálne témy
200

Včera sa po dvoch mesiacoch konalo stretnutie vedenia mesta s občanmi. Napriek ako obyčajne silným diskusným príspevkom pod viacerými článkami, na stretnutie došlo asi tridsať občanov, čo v pomere k prítomným poslancom  MsZ , vedeniu mesta a vodárom bolo dosť málo.

Úvod stretnutia patril práve vodárom, ktorí sa veľmi zložito a zbytočne podrobne snažili prítomným vysvetliť, kde problém s kvalitou vody vzniká. Svoj názor k danej problematike nám do redakcie poslal  Ivan Sklenár:

Po obsiahlej diskusii na OZ ZsVS a.s. v Šali, čo malo neskôr pokračovanie na MsÚ v Seredi na stretnutí s občanmi, som sa dozvedel nasledovné:

1.    Problém s kvalitou vody, najmä s jej priezračnosťou je nie len v Seredi, ale prakticky všade, kam je distribuovaná voda touto spoločnosťou (GA, SA, NR,..). To dáva celému  problému trochu iný rozmer, než len sťažovanie sa na OZ Šaľa. O to viac by však mali predstavitelia mesta vyvíjať tlak v tejto veci na kompetentný orgán (riaditeľstvo ZsVS a.s.). V tomto smere  názor p. poslanca Sidora (viď rozhovor s ním, ktorý poskytol pre SoL) že by sa mali dať dokopy viacerí občania a konať, mi pripadá tak trochu alibisticky. Práve MsZ je orgán volený občanmi mesta a má hájiť ich záujmy hlavne v tak všeobecnom záujme akým je verejný mestský vodovod. Okrem občanov tú istú vodu odoberajú aj školy a MŠ a celý rad iných subjektov, ktoré platia dane tomuto mestu. Inak som rád, že aspoň on bol ochotný pre SoL zaujať ku tejto téme svoj názor.

2.    Zafarbenie vody je spôsobené zvýšeným obsahom mangánu (Mn) a železa (Fe), ktoré ale je podľa predstaviteľov ZsVS v norme (?). Pripúšťam že v norme je na zdroji, teda na studniach, kde sa voda čerpá a kde sa robia pravidelné odbery vzoriek. Nemyslím si však, že je tomu tak aj v rozvodnom potrubí, odkiaľ ju odoberajú konzumenti. A koncový úsek potrubia, ktorý už patrí odberateľovi, je len nepatrná časť potrubia, ktorá robí problémy.

3.    Pracovníci ZsVS robia preplachovanie koncových úsekov rozvodných potrubí vždy, ako dostanú upozornenie od občanov na znečistenú vodu. Pýtal som sa ako a kedy tie preplachy robia, lebo ja som takú činnosť ešte v Seredi nevidel. To však ale nemusí byť smerodajné. Za dôležité však považujem to, že táto metóda je neúčinná. Preplach potrubia so svetlosťou 200 a viac mm (čo je dimenzia hlavných potrubných vetiev rozvodu v meste) je a aj zostane dlhodobo neúčinné, pokiaľ sa to bude robiť odpúšťaním niekde na koncových potrubiach so svetlosťou hydrantu. Takto sa môže dosiahnuť preplach koncového úseku potrubia s menšou dimenziou, čo problém rieši len na krátku dobu a len na danom miestnom úseku.

4.    ZsVS venuje t.č. hlavnú pozornosť plneniu záväzkov SR po vstupe do EU, čo znamená hlavne budovanie kanalizačných sietí a menej rozvodu vody. To trochu dáva odpoveď, prečo sa venujú technickému stavu potrubných rozvodov (najmä ich vnútornej čistote) tak málo, na čo my všetci odberatelia doplácame.

5.    Je pomerne málo takých telefonátov od občanov Serede na stredisko v D.Strede, ktoré upozorňujú na kalnú vodu. A z toho mála je opäť málo takých, ktorí udajú o sebe a mieste odberu informácie.  No comment.

Na záver možno len konštatovať, že vyhliadky na zmenu k lepšiemu sú dosť pesimistické. Určite to nie je dobrá správa pre občanov mesta. Ale situácia nie je neriešiteľná. Kedy začne platiť aj v praxi heslo: Pite zdravú vodu z vodovodu?

- - -

Podľa môjho názoru, občanov nezaujíma prečo k dodávkam nekvalitnej vody dochádza. Zaujíma ich, prečo dlhé roky platia za nekvaôlitný produkt toľko, ako za kvalitný, prečo majú biele prádlo prať dva razy na vlastné náklady a kedy im dodávateľ začne ich škody a zvýšené náklady vhodným spôsobom kompenzovať. Prípadne, ich zaujímajú zľavy, ktoré im dodávateľ poskytne.

Ostatný čas stretnutia  občania využili na položenie iných otázok, žiaľ asi  45 minút vyčerpaných práve vodármi chýbalo a otázky čitateľov sme položiť nestihli. Preto ich zašleme e-mailom a odpovede vedenia mesta uverejníme.

- - -

Ďakujeme  pánovi  Sklenárovi  za možnosť použiť jeho koncept k materiálu zo stretnutia vedenia mesta s občanmi. Nechceli sme duplovať články najmä preto, lebo gro stretnutia boli práve otázky týkajúce sa kvality vody dodávanej z verejného vodovodu.

Úvodný a záverečný text: Miloš Majko


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jozef st. | 06-09-2012 11:40:19
odpoveď pre - Pre jozef st. | 06-09-2012 06:00:10

odpoeď pre feudálneho pána z mestského feudálneho panstva
vrzli dvere vrzli pánty zjavili sa b****anti, chviľu vydrž a budeš ukončený aj ty lebo už ti nie je rady na tom feudálnom léne o ktorm si myslíš že je tvoje, dlho nepotrvá a ľudia sa zobudia, vidiac že tie prechmaty ktoré robíte vas udupú same.
feudálovia mesta Sereď | 06-09-2012 09:43:36
Súhlasím s názorom Jozefa st., v časti kde sa vyjadruje
k arogancii akou bolo reagované na otázku občianky. Najskôr ju nechali sa "vyrozprávať", čo im vyhovovalo, aspoň nedošlo
na iné otázky /kauza trávnik a pod./, lebo čas si prísne sledovali ! V diskusii stačilo slušne pani zastaviť a povedať jej, že je tam zákaz vodenia psov a pod., a nie takým spôsobom voči vystupovať proti staršej naviac invalidnej dôchodkyne ! Tá časť videa je vhodná k predvolebnej kampani.
Otázka vody : to nie je problém, ktorý sa týka jedného občana a jeho zmluvných vzťahov s dodávateľmi. To je problém občanov mesta. A predstavitelia mesta tu vystupujú ako keby sa ich problém netýkal, predsa urobili niečo navyše !, rokovali aj zavolali prestaviteľov vodární. ČO ešte chceme ?.. Stačí ak platíme dane a z našich daní ich.
Pre jozef st. | 06-09-2012 06:00:10
Jednoducho Jožko ,čo porodený bol ťažko.
Riešiť nevie , píše veľa, kerá by ho doma chcela?
Pisať to vie skoro každý, jožko bude jožkom navždy...
Jozef st. | 05-09-2012 23:59:09
Neuveriteľná arogancia ktorá srší z pána prednostu,ktorý si dovolí občianke mesta povedať, (zaujímavé náčelník mesta osloví prednostu viceprimátor, čo tam ešte robí náčelník) že natárala nezmyslov, sila toto nemá obdobu, neuveriteľná arogancia poslanca v zadnej rade, ktorý si dovolí skákať voči občianke mesta, viete páni že vy všetci za tým vrchstolom ste platení z daní poplatníkov mesta SereĎ , viete, že vy môžete akurát každému povedať iba ano ďakujem preveríne , ano ďakujem preveríne, toto nie je poslanecký zbor toto nie je prednosta toto je človečina ktorá si myslí že sedí teraz za stolom kde môže vládnuť tak ako chce, spamätajte sa všetci na tom úrade, a začnite slúžiť, slúžiť a nie správať sa ako majitelia a feudálovia mesta Sereď. škoda reší , to treba iba odvolať a vyhlásiť nové voľby,
a ešte k vode, keby mestu išlo o dobro občana aby občan spokojne žil a mal sa dobre, tak voda je vyriešená šmahom ruky , na to ste hradní páni na to ste tam aby ste ssa starali do vody ktorá trápi ľudí už 15 rokov, a vy na to jednoducho povedane serete. keby sa primátor o to začal zaujímať a keby robil tlaky tak ta voda je už dávno vyriešena, akurát tým čo tu vykrikujete že to nie je vaš problem dávaate najavo vašu aroganciu a nechuť starať sa do problémov občanov mesta, a občan staraj sa , keby tak všetci prestali platiť dane, tak by ste sa poskladali všetci ako zhnité hrušky chodte už konečne od koryta prestaňte sa hrať na dobrodincov keď nemáte záujem na vyriešení obyčajnej posra*ej vody. už aby vas všetkych odvolali - hambite sa všetci
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-09-2012 23:40:11
AKTUALIZOVANÉ: Vložené fotografie zo stretnutia vedenia mesta s občanmi
shelley | 04-09-2012 23:07:05
Na šľak trafenie! Ty nie si náš partner! Obhajuje svoje a podnikové záujmy, čo tam po ľuďoch. Holt, monopol je monopol. Chlapci, nedajte sa, treba do toho biť!
Obcan | 04-09-2012 22:23:17
Ešteže existujú zabávači z Kubína a ľudia chľastajúci pred krčmami ktorí sú slušní . Ľudská schopnosť skomplikovať aj čo sa nedá je nekonečná.
Nech žijú pacholíci so svojou záľubou .
Ľudia to sme sa už dočista zbláznili ? | 04-09-2012 22:21:48
http://jurajpolacek.blog.sme.sk/c/307143/Pojdes-do-basy-alebo-ako-Bossovia-Slovensko-rozkradli.html

Pôjdeš do basy... alebo ako Bossovia Slovensko rozkradli
Kašlem na slobodu slova, | 04-09-2012 22:19:58
http://blog.tyzden.sk/fedor-gal/2012/09/03/kaslem-na-slobodu-slova/
A teraz čo ? | 04-09-2012 21:59:25
09806 - ZSP
Vestník č. 159/2012 - 20.8.2012
OZNÁMENIE O ZRUŠENÍ POSTUPU ZADÁVANIA PODLIMITNEJ ZÁKAZKY A OPRAVE
Formulár: Príloha č. 8 k vyhláške č. 530/2009 Z. z.

Druh postupu : Verejná súťaž.
Druh zákazky: Práce.



ODDIEL I. VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ I.1. Názov, adresy a kontaktné miesto (miesta)
Správa majetku Sereď, s.r.o.
IČO: 46439773
Námestie republiky 1176/10, 926 01 Sereď
Slovenská republika
Kontaktné miesto (miesta): Námestie republiky 1176/10 , Sereď
Kontaktná osoba: Ing. Vladimír Práznovský
Mobil: +421 907983608
Telefón: +421 317892094
Fax: +421 317892447
E-mail: jan.mizak@evob.sk;prednosta@sered.sk
Adresa hlavnejstránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.oiv@sered.sk

I.2. Druh verejného obstarávateľa a hlavný predmet alebo predmety činnosti
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa
Iné (uveďte)
Organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona:
§ 6 ods. 1 písm. d).
Rekreácia, kultúra a náboženstvo
I.2.2. Hlavný predmet alebo predmety činnosti
Iné (uveďte)



ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY II.1. Opis
II.1.1. Názov zákazky podľa verejného obstarávateľa
Futbalové ihrisko s umelým trávnatým povrchom.
II.1.2. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je výstavba futbalového tréningového ihriska s umelým trávnatým povrchom, vybavením, oplotením, osvetlením a NN prípojkou podľa priloženého výkazu výmer a projektovej dokumentácie.
II.1.3. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 45236110-4.
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 45212221-1.


ODDIEL IV. POSTUP IV.1. Druh postupu
IV.1.1 Druh postupu
Verejná súťaž.
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu pridelené verejným obstarávateľom
5/2012
IV.2.2 Evidenčné číslo oznámení podaných elektronickou formou
IV.2.3 Predchádzajúce oznámenie týkajúce sa tejto zákazky
Áno.
Ak áno, informáciu označte v príslušných podtlačených okienkach: Oznámenie o vyhlásení verejného obstrávania.
Číslo oznámenia vo VVO: 08716-MSP, číslo VVO 141/2012 z 8696.
IV.2.4 Dátum odoslania pôvodného oznámenia
23. 7. 2012


ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE VI.1. Oznámenie zahŕňa
Zrušenie postupu zadávanie zákazky.
VI.2. Informácie o zrušenom postupe zadávania zákazky
Žiadna zmluva nebola uzavretá
Súťaž bola zrušená podľa zákona č. 25/2006 Z. z.: § 46 ods. 2 zmenili sa okolnosti, za ktorých sa vyhlásilo verejné obstarávanie.







VI.4. Ďalšie doplňujúce informácie

VI.5. Dátum odoslania tohto oznámenia
16. 8. 2012
zákon 25/2006 Z.z. | 04-09-2012 21:56:41
§ 46
Zrušenie použitého postupu zadávania zákazky

(1) Verejný obstarávateľ a obstarávateľ zruší použitý postup zadávania zákazky, ak
a) ani jeden uchádzač alebo záujemca nesplnil podmienky účasti vo verejnom obstarávaní a uchádzač alebo záujemca neuplatnil žiadosť o nápravu v lehote podľa § 136 ods. 3 a námietky v lehote podľa § 138 ods. 5,
b) nedostal ani jednu ponuku,
c) ani jedna z predložených ponúk nezodpovedá požiadavkám určeným podľa § 34 alebo § 35a a uchádzač neuplatnil žiadosť o nápravu v lehote podľa § 136 ods. 3 a nepodal námietky v lehote podľa § 138 ods. 5,
d) jej zrušenie nariadil úrad.

(2) Verejný obstarávateľ a obstarávateľ môže zrušiť použitý postup zadávania zákazky aj vtedy, ak sa zmenili okolnosti, za ktorých sa vyhlásilo verejné obstarávanie.

(3) Verejný obstarávateľ a obstarávateľ je povinný bezodkladne upovedomiť všetkých uchádzačov alebo záujemcov o zrušení použitého postupu zadávania zákazky s uvedením dôvodu a oznámiť postup, ktorý použije pri zadávaní zákazky na pôvodný predmet zákazky.

(4) Verejný obstarávateľ a obstarávateľ na požiadanie oznámi Európskej komisii dôvody zrušenia použitého postupu zadávania zákazky a úradu pošle oznámenie o zrušení použitého postupu zadávania zákazky na uverejnenie vo vestníku.
okolnosti | 04-09-2012 21:26:03
Aké okolnosti sa to zmenili? a kto zistil že sa okolnosti zmenili?
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Oznámenie zahŕňa
Zrušenie postupu zadávanie zákazky.
VI.2. Informácie o zrušenom postupe zadávania zákazky
Žiadna zmluva nebola uzavretá
Súťaž bola zrušená podľa zákona č. 25/2006 Z. z.: § 46 ods. 2 zmenili sa okolnosti, za ktorých sa vyhlásilo verejné obstarávanie.







VI.4. Ďalšie doplňujúce informácie

VI.5. Dátum odoslania tohto oznámenia
16. 8. 2012
dobre tomu rozumieš | 04-09-2012 20:58:13
ozaj? | 04-09-2012 20:40:58

ozaj bolo zrušené len to ešte nevedia
ozaj? | 04-09-2012 20:40:58
http://www.e-vestnik.sk/Vyhladavanie/OznamenieVestnik#EVestnik/Detail/41670 Dobre tom rozumiem že VO bolo zrušené?
karavana už došla | 04-09-2012 19:53:46
nie ešte len začína cúvať a peniažky sa budú vracať, veď VO skončilo tak k čomu ideme ?
kosacka | 04-09-2012 19:10:26
karavana sa zastavila ...
http://www.e-vestnik.sk/Vyhladavanie/OznamenieVestnik#EVestnik/Detail/41670

niekde inde uz dosla ...
http://www.sme.sk/c/6519062/nori-chcu-spat-tisice-eur-ktore-dali-na-ihriska.html
no tak zase ideme | 04-09-2012 18:42:51
čakať ešte dva roky , kým sa zmení situácia či ideme to odvolať v referende všetko ?
čo tam umelá tráva | 04-09-2012 18:39:51
hlavne že tečie voda špinaváááá z našich kohútikov tráva tá už je dohodnutáááá
pracujúci | 04-09-2012 18:08:17
tak som si dve hodinky popozeral video zo stretnutia s občanmi , som v rozpakoch z niektorých opytujúcich . Radní páni promtne odpovedali. To sa nenašiel nik čo by sa pýtal na umelú trávu? My čo pracujeme nemáme možnosť prísť a pýtať sa
ten zástupca primatora | 04-09-2012 17:45:26
bol teda riadne nervózny, teraz len bola vidieť arogancia moci ako sa v praxi premieta, len škoda že neprišlo viac ľudí a na margo tych prvych dvoch, to je to čo už roky v tejto bananovej republike frčí, čo chceš odo mňa ja nie som tvoj partner, veď predsa vodu odo mňa ty neberieš, rieš si to so svojim partnerom, hahahaha , takto sa v praxi odfajčujú ľudia ktorí berú vodu od nedodavateľa, veď to nie ja to predsa on a on - veď to nie ja to ten prvý -:)
geco | 04-09-2012 17:30:51
ten pan frano bol riadne nervozny, to cvakanie perom...
anonym | 04-09-2012 17:10:17
Celkom slusne zhovadenie :-)
Pavol Pachník | 04-09-2012 15:11:01
Vážený pán náčelník mestskej polície, žiadam Vás aby ste ma neoprávnene neosočovali - že to je môj názor, ktorý hovorí že na verejnosti sa môžu piť alkoholicklé nápoje, sorry asi by ste mali byť trošku viac zbehlý v zákonoch,a poštudovať tie zákony , ste jeden represívny orgán ktorý by mal zákony ovládať, ctiť si ich a nie sa vyhovárať na niekoho kto s tým nemá nič spoločné, ak nie preštutujte si konkrétne nálezy ÚS SR, ktorý už v roku 1997 vydal nález o tom, že zakazovať všeobecným generálnym zákazom požívanie alkoholických nápohov na verejnosti proti všetkým fyzickým osobám, je porušenie základných ľudských práv, prosím nevkladajte mi do úst slová ktoré som nikdy nepovedal, a prosím Vás ešte ak nerozumiete veci, ktorá sa týka alkoholu, nevyjadrujte sa ... iba sa zosmiešňujete, ja som tu nie na to aby som bol Váš nárazník, a aby ste sa vy ako náčelník mestskej polície vyjadril - podľa Pachníka ako mi tu povedal zástupca primátora, alkohol sa na verejnosti môže piť. Jednak ja nie som Pachník, pre Vás jednak sa som to nikdy nepovedal, a ďalej ak nepoznáte konkrétne nálezy US SR, tak by som na vašom mieste pomlčal ja nie som pre Vás žiadny sparingpartner, vážený pán náčelník mestskej polície do ktorého si môžete udrieť, pretože neviete urobiť poriadok iným ako spôsobom ktorý sa prieči konkrétnym nálezom ÚS SR.

A ešte k vyjadreniu Pachník, ja tu nie som na to aby som Vás poučoval a aby ste mi vkladali do úst niečo čo som nepovedal, ja som nikde nepovedal, a ani netvrdil, to čo ste povedal vy pán náčelník a čo ste vložil vy do mojich úst - podľa pachníka je alkohol možné požívať ... kontrolujte sa prosím a potom sa budeme rozprávať otvorene vecne a zákonne.

Ak vy ukladáte slušným ľuďom pokuty za to že pije pred krčmou pivo a má na zaplatenie pokuty, čomu ja hovorím zneužívanie zákona, ... ale od bezdomovca to nikdy nevyberiete, tak ste sa priznal ku tomu že sa nedá pokutovať bezdomovec, tak ste vlastne prejavil svoju vôľu a verejne že nepoznáte zákon a robíte si trhací kalendár zo zákonov.
česť vašej práce, ale takto sa to nedá ... a ja som nič podobné nepovedal, iba pre Vás pán náčelník - tieto skutočnosti vyslovil Ústavný súd SR, ktoré nálezy si treba preštudovať ak chcete robiť náčelníka mestskej polície ..
aby ste sa nemuseli vyhovárať na Pachníka aj s pánom druhým viceprimátorom .. len škoda že nemáte ešte tretieho viceprimátora ktorý by ma označil za triedneho nepriateľa ...
Prajem pekný deň ... a trošku sebareflexie ...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign