Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ad Oznámenie o začatí správneho konania - ANKETA

19

 

Mesto Sereď na svojej web stránke dňa 26.9.11 vydalo oznámenie pod č.j. ORM 6202/2011 o začatí správneho konania ohľadne  výrubu stromov v tzv. „Malom parku“ na nám. Slobody. Je to súčasťou projektu revitalizácie  Centrálnej mestskej zóny (CMZ). Dostal som sa ku jednému dokumentu z vykonávacieho projektu, kde je naznačené, ktoré stromy budú vyrúbané. Po preštudovaní som zistil, že z celkového počtu 80 stromov, až 34 !! ks sú lipy (Tilia cordata). Stromy, ktoré tam rastú po dve až štyri generácie. Čo ma šokovalo je, že z celkového počtu 30 ks líp, tvoriacich aleju súbežne s hlavnou cestou, až 25 má stihnúť rovnaký osud ako tie tri pred Perlovkou, o ktorých sa tu písalo už dosť. Na priloženom obrázku  sú vyznačené žltou farbou. Stromy označené červene zostávajú. Popri týchto lipách do celkového počtu 80 patria tuje a nejaké dve či tri čierne borovice. Toto sa skrýva za oným oznámením o správnom konaní. Chcel by som sa vrátiť trochu do r. 2009, kedy sa s celým projektom CMZ začalo. Pre lepšiu orientáciu čitateľov v kratkosti zrekapitulujem čo dnešnému stavu predchádzalo:

-       dňa 27.5.2009 na mimoriadnom zasadnutí MsZ odprezentoval poslanec  Ing.arch. R.Král svoju štúdiu zameranú na obnovu CMZ

-       Na tomto zasadnutí sa zároveň prijalo rozhodnutie o poskytnutí priestoru pre pripomienky občanov mesta. Termín pre podanie pripomienok bol myslím 10.6.09

-       16.6.2009 nasledovalo ďalšie mimoriadne  MsZ, kde bola poslancom prezentovaná konečná podoba štúdie tohože autora a ktorú poslanci aj schválili uznesením č.109/2009

-       O pripomienkach občanov sa však nediskutovalo. Ani s predkladateľmi a ani v pléne. Tu je nutné podotknúť, že tento bod programu bol z nejakých záhadných dôvodov presunutý  z popoludňajšieho rokovania hneď na ráno!

-       Následne na to mesto Sereď vyhlásilo verejnú súťaž pod č. 4382/2009 na vypracovanie realizačného projektu (RP)

Po zhruba 40 dňoch som sa informoval na odd. územného plánovania a stavebného poriadku, na stav vypracovania realizačného projektu (RP). Priamo na oddelení som zistil nasledovné:

-       Podklady pre vypracovanie RP: architektonicko-urbanistická štúdia R.Král, 05/2009

-       Realizačný projekt je vypracovaný a je pripravené (pred vydaním) aj Stavebné povolenie

-       Projekt bol zadaný spoločnosti ProVia s.r.o. Trnava

-       Hlavný architekt: Ing.arch. Róbert Král

-       Zodpovedný projektant: Ing. M. Škoda

-       Sadové úpravy: Ing. Barbora Mederliová......

-       Dopravný režim v priestore pred cukrárňou, drogériou,...:NEZMENENÝ

-       Pripomienky občanov predložené na MsÚ v súlade s výzvou:IGNOROVANÉ

V Technickéj správe sa o.i. píše: „Štúdia (rozumej podkladová) bola po pripomienkovaní verejnosťou a odbornými komisiami (stavebná komisia, predseda Ing.Král) prejednaná a odsúhlasená investorom, t.j. mestom Sereď “. Ved. Odd.  Ing. Halabrínovej som položil dve otázky:

  1. Ako boli zapracované pripomienky občanov do RP
  2. Kedy bude pripomienkové konanie k vypracovanému RP

Tu sú odpovede. Ad1) pripomienky sa budú podľa pamiatkárov riešiť v priebehu realizácie stavby, s dodatkom „tak to povedal Ing.Král“ a ad2) pripomienky ste mohli dávať do 3.8.09. Na moju otázku, kde to bolo zverejnené, som sa dozvedel „na úradnej tabuli a aj na stránke Mesta Sereď “. Treba poznamenať, že nič také po 3.8. som na ofiálnych stránkach mesta nenašiel.

 Na vyššie popísaný sled udalostí ohľadne revitalizácie CMZ si vyžaduje položiť ďalšie ptázky:

Koľko projekčných kancelárií sa prihlásilo do verenej súťaže na vypracovanie projektu?

Na základe akých kritérií bol projekt zadaný práve spoločnosti ProVia s.r.o. Trnava, kde celkom náhodou bol hlavný arch. projektu p.Ing.arch. Král?

Načo boli obyvatelia mesta vyzvaní na predkladanie pripomienok, keď tieto s nimi nikto neprerokoval a aspoň ani formálne nezamietol  hoci ajz vymysleného dôvodu?                                                                                                                             Každý, aj významovo menší projekt, pred jeho realizáciou býva prerokovaný s dotknutými účastníkmi. V tomto prípade sme to my, občania mesta Sereď. Ak sa bude tento projekt realizovať v jeho súčasnej podobe, budú sa naň pozerať najmenej tri generácie obyvateľov tohto mesta. Nie som architekt. Avšak z pozorovania podobných úprav námestí a zón, na ktorých sa odohráva život v našich, ale aj v zahraničných mestách mi neuniklo, že všade sa snažia zvýrazniť, či zachovať to, čo bolo v tom ktorom meste dominantou alebo cennou pamiatkou (mestské studne, brány, staré domy či pamätníky...), čo tvorí históriu samotného mesta.  V Seredi to však neplatí. Za ostatných 40 - 50 r. sa zbúralo v Seredi viac ako polovinu historickej časti mesta. Prečo si poslanci mesta osvojili samojediný návrh arch. Krála a prečo nedali priestor aj iným odborníkom? Je takýto postup v súlade s verejným záujmom občanov mesta Sereď? Skôr sa mi zdá, že je to v záujme jedného občana Serede.  Stojíme pred chvíľou, kedy sa možno rozhodne o tom, že opäť a navždy zmizne niečo, čo tvorilo kolorit nášho mesta a aj jeho históriu. Je to oných 34 ks líp, z ktorých niektoré majú blízo 100 rokov.

 

-

pozn.redakcie : vzhľadom k nestrannosti novín sme kontaktovali vedenie mesta s možnosťou vyjadriť sa k danej problematike. No do tejto chvíle nám vyjadrenie nikto neposkytol.

 

 


Anketa: Myslíte si, že vzhľadom na vyššie popísaný sled udalostí a pomerne nízku informovanosť občanov mesta o tejto veci, malo by mesto Sereď urobiť prieskum medzi jeho občanmi, kde by sa mohli ku danej veci jednoznačne vyjadriť skôr, ako sa pristúpi ku likvidácii stromov na Nám. Slobody?



Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko


Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 08-10-2011 19:33:02
Súhlasím s názorom väčšiny diskutujúcich, ľudia, ktorým záleží na Seredi sú väščinou o 9,00 hod v práci, mestská internetová stránka stojí za ......... a tak len na SOL si môžeme vylievať srdiečka a hovoriť svoje názory, ktoré však nikto nepočúva, nuž čo, ....... asi do budúcnosti si naplánujem nejaké dva , tri dni z dovolenky na to aby som mohla utekať na MÚ, ak sa bude znovu prejednávať vec s ktorou nesúhlasím :-(
stania | 06-10-2011 13:30:03
len by som chcela vediet, ze ci si na mestskom urade naozaj myslia, ze napr. mamicky s detmi sa pojdu s detmi hrat do betonoveho parku k hlavnej ceste, ked v meste je takmer nemozne najst bezpecne a ciste detske ihrisko.... podla mna je to uplne cele zle vymyslene a zatie peniaze sa mohlo zrealizovat pre obcanov nieco lepsie...
anonym | 06-10-2011 06:48:45
Tak je tak, keď sa jedno hovorí a druhé robí.
anonym | 06-10-2011 01:26:27
Revitalizácia = obnova životných funkcií, oživenie, vzpruha, posilnenie

Prečo sa v tomto prípade hovorí o revitalizácii ?
Nazývajme veci pravým menom LIKVIDÁCIA
anonym | 05-10-2011 22:33:46
Tak asi toto cita aj Veselicky, a pochopi, ze za dva roky sa aj v hlavach ludi mohli zmenit nazory,lebo sa rozculoval, ze kde sme boli doteraz, ze sme na to mali dva roky. Je to nelahodny, takmer neslusny ton od cloveka, ktory ma hajit zaujmy obcanov a je plateny z ich dani, nezabudajte na tuto malickost. Preco ist hlavou proti muru. Neda sa povedat, dajme hlavy dokopy a urobme "burku mozgov", hladajme to naj? Netreba v kritike hned hladat nepriatelstvo. Ako napisal "nie je neskoro" mnohi sa o tom vtedy nedozvedeli. Suhlasim, aj ja som bol mimo a nevedel som o tomto. Tak hovorim, ze to treba prehodnotit, a nie za kazdu cenu preinvestovat taku obrovsku sumu - to tie peniaze mozu rovno spalit. Alebo nech sa to da detom do skol.
nie je neskoro | 05-10-2011 18:38:43
Mnohi z nas mali mozno pred 2 ma rokmi ine starosti, ja napr. s tazko chorymo rodicmi,a vtedajsie vedenie asi nestalo za to, aby niekto reagoval, lebo neverili v napravu. Ale teraz mame noveho primatora, tak vkladame nadej, ze zdravy rozum zvitazi. Martin, napravit chybu nie je hanba a nikdy nie je neskoro. Verime.
xyz | 05-10-2011 15:51:42
stručne-za predpokladu,že lipy v aleji pri ceste sú zdravé,je ich výrub v akomkoľvek počte prejavom vrcholnej necitlivosti k histórii ako aj prejavom diletantizmu a arogancie tzv. odborníkov a ostatných zainteresovaných...
anonym | 05-10-2011 15:25:33
čo bola Ficova vláda
zlepenec zlodejov a kriminálnikov, ktorí by pri spravodlivo fungujúcom súdnictve a prokuratúre sedeli v base. Jediné čo Ficovu vládu zjednocovalo boli zlodejiny. Dohodnúť sa vedeli skutočne jednohlasne a bez nejakých straníckych bojov.
citatelka | 05-10-2011 14:04:59
som zhrozená, že má byť vyrúbaných toľko stromov, no občania mali by sme niečo urobiť, keď kompetentný ako vidieť veľa nerobia, hlavne v lete je v parku veľa ľudí, mamičiek s detičkami....
treba dať priestor mladým architektom, v našom meste ich je dosť....
pre diskutujúcich | 05-10-2011 06:36:09
Pozrite si prezentáciu revitalizácie z r. 2009 vyššie , robil ju arch. Král ,bola tu uverejnená . Prečo Ste nereagovali vtedy , ale teraz v r.2011 ? A tie urážky ,ktoré sa tu objavujú sú naozaj nevhodné a nemali by sa tu objavovať. Chcem sa opýtať pre koho je takáto diskusia , na takejto úrovni prospešná ?
nocna | 05-10-2011 05:29:45
Vacsina ludi v Seredi nema ani na tu 4. kategoriu pohostinstva a nemoze si dovolit ist si na to pivo alebo ani o to nestoji, ale Miro ma pravdu.Neuraza. Dobre to vycislil a je to arogancia minat na taky "projekt" take hrozne sumy. Minimalne je to nemoralne a argumentacia Veselickeho, ze vsak prelozene: - z cudzieho krv netecie - mesto da "len 5%",ostatne nam daruju, je arogancia. Sprosta EU nech dava na nase hluposti. Cela ta myslienka byvaleho vedenia mesta. Asi by sa to malo nahlasit komisii, co dozera na hospodarenie s EU peniazmi. Mne zachvilu konci sluzba, tak sa tesim do postele. Lidi bdete.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-10-2011 23:58:39
Znovu diskutujucich vyzyvam k slusnemu spravaniu sa v diskusii. Oboznamte sa najskorej s maximalnym mnozstvom informacii, ktore sa snazime postupne uverejnovat. A nasledne nazory vyjadrujte civilizovane, aby nebolo potrebne obmedzit diskusiu.

Urcovanie urovne diskusie autorom clanku je nevyhnutnym obrannym opatrenim v pripade, ze autor clanku neciti potrebu sustavne odolavat atakom anonymnych diskutujucich, ktori si tuto diskusiu mylia s debatou pri pive v 4. cenovej skupine. Vsetko sa da vyjadrit aj slusne a korektne.
miro | 04-10-2011 23:42:13
tak tak , vidime sa 10.10.2011 v priaznivejsom case a
.
neda mi to , ale arogantnost L. Veselickeho , to je skoda hovorit. dedo vypocitavy . a takych si platime v meste. ach.
a este si napise ze mesto zaplati za revitalizaciu len 5 percent. boha jeho tam , ved za 40 000 000 byvalych korun to musi byt taka revitalizacia, ze ked nas navstivi japonec, rus a american s anglicanom , tak si musia sadnut od uzasu na prdel a dostat 3 infarkty z toho parku.
bohuzial dostanu tak jedine porazku z toho trapneho amaterskeho projektu...
prihlasenie | 04-10-2011 22:01:17
Pan Veselicky urobil to iste, co sa v SOL tiez robi, ze pre urcite temy sa jednoducho da reagovat len po prihlaseni. Na kazdeho ma platit rovnaky meter. Demokraticke, teda je, alebo sa musia prihlasit vsetci, a je jedno pod akym menom, alebo sa nikto nemusi, alebo sa musia vsetci a to s Mail - adresou a pravym menom. A nie raz tak a raz tak. To je moj nazor.
Adela | 04-10-2011 21:17:54
Tak dobre, sme dve, ja si budem teda pisat 1.Adela
Adela | 04-10-2011 20:34:31
Pre anonym,myslim,že stred zaujmov to je ako vyšity
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 04-10-2011 20:11:17
Zopár poznámok ku prebiehajúcej diskusii:
- Mojou snahou bolo upozorniť na problém, ktorý sa týka nás všetkých a nie vyvolávať prejavy, kde prevládajú emócie nad meritom veci. Týmto sa zároveň ospravedlňujem za nevhodné príspevky tým, ktorým boli niektoré emotívne príspevky adresované
- Zopár diskutujúcich poukázalo na opačný postup, teda najprv správne konanie a potom verejná diskusia k problému. Asi majú pravdu.
- Chcel by som upozorniť na obr. 6/34 a 7/34 kde sa už vlastne „výrub začal". Ten strom s č.110 na pláne výrubu má po celom obvode nevratne poškodenú kôru a je už vlastne odpísaný. Taký zásah sa nedá spraviť za 5 min a predsa si to nikto nevšimol...
Na záver jedna lepšia správa, podľa ktorej sme špatne pochopili plán pre výrub o ktorý sa čiastočne opiera môj článok. Podľa nej, nemá byť vyrúbaných 34 líp, ale len 16! Tá, na citovanom obrázku je žiaľ už sedemnásta...O tom, či sa má alebo nemá zastaviť tento projekt a s akými následkami, nechajme prehovoriť kompetentných 10.10.11
anonym | 04-10-2011 18:56:16
To nie je rekonštrukcia parku,ale likvidacia.Začina to výrubom stromov a skončí to namestim bez zelene.HANBA TAKEMU PROJEKTU A POSLANCOM.
j.f. | 04-10-2011 18:38:44
pre: páni tzv. diskutujúci | 04-10-2011 16:24:19
takto sa zasa vyjadruje moj 10rocny syn. :)
páni tzv. diskutujúci | 04-10-2011 16:24:19
Tento projekt bol kompletne schválený na Mimoriadnom zastupiteľstve dňa 27.5.2009 . PREČÍTAJTE SI UZNESENIA Z TOHTO DŇA A POTOM OSOČUJTE ,URÁŽAJTE A OBVIŇUJTE .Úroveň diskusie je zodpovedajúca mentálnej úrovni automatickej práčky . A to som tú pračku urazil. V Seredi je populárne nadávať na všetko a na každého.Bravo Seredané . Komu slúži debata na takejto úrovni ?
anonym | 04-10-2011 15:23:40
Určite by sa mal pozvať nezávislý dendrológ, aby najprv posúdil stav stromov
anonym | 04-10-2011 13:20:16
Kontaktujte Greenpeace a uvidíte ten záujem verejnosti :-)
anonym | 04-10-2011 13:18:38
Poslanec (ing.arch)-schvalovatel projetu za MsZ = autor projektu - tak "trochu" sa to nebije, udajne sa tomu hovori stret zaujmov.......zda sa ze v nasom zastupitelstve nic nove pod slnkom.... a na riesenie tychto problemov je aj zriadena komisia
Stuttgart21 | 04-10-2011 13:10:10
Chranit stromy vlastnym telom, hudbou, tancom, citanim knih v parku, co planovali vyrubat, ale s prislubom, ze po ukonceni projektu vysadia nove. Tam to uz rok ludia robili a stale su aktivni a zacina sa prehodnocovat, a byvaleho sefa Baden-Württemberska to stalo stolicku, lebo dal rozohnat aktivistov.
karol | 04-10-2011 13:08:28
citatel ''pracujem'' to napisal velmi vystizne.
clovek , ktory sa o dianie v meste aj zaujima nema moznost ist rano o 9.00 hod na pojednavanie. ked robi nocnu , tak je rad ze rano zalahne do postele a odpocinie si a bezny clovek je rano o 9.00 hod davno v praci. tak sa uz tomu MM tolko necudujte... osobne si myslim , ze kazde jednanie by malo byt vo vecernych hodinach. ale kto chce veci ututlat to dokaze.
som zvedavy na nove informacie. a na prezentaciu 10.10.2010 berem dovolenku.
.
privazovanie k stromom a podobne akcie k zabraneniu amaterskej revitalizacie beriem ako uplne poslednu krajnu moznost, ku ktorej som ochotny sa pridat
anonym | 04-10-2011 12:56:38
vela ludi pracuje a kvoli tomu nemohli prist, ale to im prave vyhovovalo...a kedy to maju zacat rubat? podme sa o tie stromy priviazat
anonym | 04-10-2011 12:54:49
No a co teraz, nemalo by sa zodpovedat Vranovicove vedenie, ktore s tym zacalo? Ak to ide z EU fondov, musi to byt preinvestovane, aby to neprepadlo? Aj ked to, na co sa pouziju, nie je prinos, iba ak financny pre urcitu skupinu? Ako pracujuci som tiez nemohol prist, a bo by som rad. A myslim, ze to uz bola vopred hotova vec, alebo sa mylim? Seredske novinky alebo oficialna stranka Mestskeho uradu nam da vediet?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-10-2011 12:49:11
pracujem | 04-10-2011 12:47:30 | - suhlasim.
pracujem | 04-10-2011 12:47:30
Kto robi od 7,30 do 18,00 nema sancu aj keby chcel. Vsade vo svete sa taketo veci, kde je potrebna ucast obcanov posuva na skore vecerne hodiny.To by veci urcite pomohlo a ludia by dostali sancu. To v Nemecku aj rodicovske zacin az o 20,00.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-10-2011 12:46:40
Priatelu, dopadne to tak, ako to v minulosti nastavili ludia, ktori vzhladom na nezaujem verejnopsti mali moznost to nastavit podla seba. Pravdu? Moj pocit? Tak pravdu - bezmocnost a pocit jedneho z poslednych, ktori maju co povedat vo veci, ktora sa nielen mna ale aj mojho dietata priamo dotyka. A sklamanie. Sklamanie nad tym, ze napriek zavaznosti situacie prislo na stretnutie tusim 7 obcanov - slovom SEDEM a z toho 4 (STYRIA) boli zo SOL.
SOL, teda konkretni jednotlivci sa uz pred dvomi rokmi postarali o to, ze sa informacie vcas dostali medzi ludi. Portal SOL publikoval aj teraz maximum informacii. A noviny SOL ako jedine prinasaju aktualne informacie vtedy, ked to je potrebne a prospesne pre verejnost. Kde su ostatne media? Kde bola ich sila pred dvomi rokmi a kde je ich sila teraz?

Nemam zaujem o konfrontacny charakter diskusie a samotnych novin uz vobec. Ale pytam sa, dokedy budeme vsetci zatvarat oci nad tym, co je v spolocnostio chore a napriek tomu dlhodobo nielen tolerovane ale dokonca podporovane?
Bobo | 04-10-2011 12:23:35
Ja napríklad som tam nebol, pretože som pracujúci človek, ale chcel by som vedieť, ako to celé prebiehalo a ako to dopadlo.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-10-2011 11:56:22
Za najhorsie povazujem to, ked od svojho stola bez poznania faktov robia ludia radikalne zavery. Potom diskusia vyzera tak ako vyzera a nevedie nikam iba do slepych uliciek.
To je chyba a doplatime na to vsetci.
Nie iba v tomto pripade, vo vsetkych obdobnych.
Kto z diskutujucich dnes bol na MsU a vypocul si dalsie potrebne fakty?
SEREDAN | 04-10-2011 11:31:33
Tiez som toho nazoru aby sa zelen v nasom parku zachovala...vsade na svete sa snazia ludia zachovat zelen a stromy a len v Seredi chcu spravit taketo neuvazene rozhodnutie. Nechapem preco sa to vsetko robylo potichu...80 percent obcanov nevedelo o tejto revitalizacii...a teraz ked pravda vysla najavo a vidite pani poslanci ohlas ludu a stale nepodnikate napravne riesenie tohto problemu. Jedna otazka na arch.Krala preco nejde vypilovat park do Trnavy??
anonym | 04-10-2011 11:28:38
Dufam ze tento projekt sa čoskoro zruší a naozaj pan primator tu vedel vypisovat len pred volbami ked mu islo o hlasy nas volicov nech nezabuda kto sa mu sklada na plt, ze sme to my obcania tohto mesta a zcne uz konecne konat ohladom maleho parku a nech s tu uz konecne vyjadri.!!!!!
anonym | 04-10-2011 11:24:35
karol a robo jednoznačne suhlasim s vami nech sa cele vedenie mesta na čele s primatorom hanbí
karol | 04-10-2011 11:05:16
kaslat na eurofondy, predsa tu nebudeme mat za kazdu cenu najdebilnejsi projekt co uzrel svetlo sveta a dalsiu ostaru na 3 generacie, len preto aby sme minuli eurofondy.
.
Ved to co predviedol architekt Kral, nema cenu ani 5 centov, nie to este 1 MILION EURO !
.
FUJ Kralovi a FUJ vedeniu mesta !
.
ved sa pozrite na zastavbu v lavej linii od mosta cez vah po most na zeleznicu. ved v tej linii nieje okrem kostola ziadna historicka stavba a to len preto ze niekto chcel v minulom rezime stavat silou mocou a dal vsetky cenne stavby strhnut...
.
jedine stastie ze dnes ta diskusia zacinala o 9.00 hod. ked normalny clovek tvrdo maka, lebo by mali o jedneho nasrateho diskutujuceho navyse.
.
a ti co tu mavali najviac reci tak mlcia a mlcia a mlcia...
som zvedavy na reportaz z dnesneho pojednavania.
Robo Horvath | 03-10-2011 23:38:33
Keď tadiaľ prechádzam na jednej strane máme odstavené smradľavé naftové autobusy a na druhej aspoň peknú alej ako balzam. Ale treba si uvedomiť jednu dôležitú vec a to že nikto z nás tam tú peknú alej nesadil.Ani arch.Král a ani poslanci a preto nemajú ani vlastnícke a ani morálne právo len tak bez názoru nás obyvateľov mesta len tak rozhodnúť o výrube.Na takéto závažné rozhodnutie treba verejné referendum a obyvateľom nášho mesta treba predložiť viac možností,nie len
jednu a nech si vyberú a rozhodnu o budúcom vzhľade tejto časti mesta.Určite Robo Král nie je ten,čo zjedol všetku
múdrosť na vzhľad nášho mesta.Podobný postup pre obyvateľov svojho mesta ide realizovať aj mesto Martin,tak dúfam že to bude príkladom aj pre naše mesto.
Anabella | 03-10-2011 22:36:10
...tie peniaze, čo mesto plánuje dať na revitalizáciu parku v centre a vyrúbať tam stromy, ktoré sú pre mnohých vzácne a cenné by malo radšej investovať na úpravu pasáže popri Váhu a vybudovať tam konečne nejakú oddychovú zónu, veď to si ten priestor vyžaduje a priam po tom volá...to vari naše mestské zastupiteľsvo nevidí?
Ľuboš | 03-10-2011 20:39:03
A čo tak postaviť tam Tesco? Ináč keď si to predstavíte bez tých líp - ten holý priestor, že odvšadiaľ uvidíte Lidl - no na grc toto mesto.

Včera som išiel okolo Lidlu a pred zadným vchodom (tam, kde zásobujú) ležal skapatý potkan (asi 40 cm dlhý + chvost). Len neviem, či skapal na starobu, alebo z jedla, čo tam predávajú.
anonym | 03-10-2011 20:36:38
Podľa môjho názoru by to mala byť hra svetiel, vody, stromov, prírodnej kamennej dlažby, hlavne vytiahnuť tie staršie stromy, ktoré pamätajú posledných pár desaťročí, načo kupovať nové drahé stromy???
anonym | 03-10-2011 20:14:07
najlepsie by bolo tam spravit pekne parkovisko,alebo postavit polyfunkcnu budovu... naco su nam parky? :)
Marek | 03-10-2011 20:14:07
http://www.sered.sk/data/spravy_pdf/20110926140401.pdf to naozaj je zajtra posledný termín na pripomienky. Kde by som našiel ten projekt v digitalnej podobe na webe , keď nemam možnosť sa tam zajtra dostavit?
anonym | 03-10-2011 19:57:14
o tom, ze projekt sa bude skor ci neskor realizovat vedelo uz sucasne vedenie mesta min. od zaciatku roka , ked sa v novych funkciach "rozkukali". Iba uradnicke natahovanie (asi na ministerstve, verejne obstaravanie a pod.) oddialilo , ze projekt sa zacina realizovat az teraz. Cely rok bol cas riesit aj veci, ktore teraz vyzeraju max. palcive - vyrub zelene a pod. preco neboli verejne stretnutia doteraz?
anonym | 03-10-2011 19:46:09
co to vsetci mate s tou novou sutazou ? ziadna nebude, to vobec nie je alternativa k realizacii ... jedna sa o dotaciu z eurofondov, zmluvy su podpisane na konkretnu projektovu dokumentaciu, bud sa zrealizuje projekt za 1 mil eur ako je alebo bude v tomto meste opat to co sa rymuje s rovno. a tie utoky na sucasne vedenie mesta su zbytocne, rozhoduje tu zastupitelstvo (rozhodlo pokial viem este v roku 2009) nie primator, uvedomte si o aku sumu ide. Mimochodom ake mate vzdelanie pani Loffler a Sklenar, ked sa viete tak jednoznacne vyjadrit k zdraviu tych stromov ? Vidam tu vase prispevky casto a nemam pocit, ze by ste to vedeli posudit.
Lucia | 03-10-2011 19:44:08
Bohužiaľ predchádzajúci príspevok zatal do živého, pod projekt sa podpisuje architek on ma za to zodpovednosť čo je na projekte . Či sa to schváli to záleží na na vedení mesta Sereď , no pevne dúfam že nie .
anonym | 03-10-2011 19:35:49
Nejak tu je niektorým zle od žalúdka z tohoto vedenia, ale keď som dobre čítal, tak to bolo pripravené a schválené za pána Vranoviča a životné prostredie mal na starosti pán Gáblik. Čakám vyjadrenia týchto pánov. Samozrejme súčasné vedenie môže asi celý proces ešte zvrátiť. Možno... To závisí od štádia v akom sa celý prípad nachádza. Ale kým lipy stoja, treba problém dôsledne prebrať a najlepšie bez primitívneho urážania( viď predchádzajúci príspevok). Určite platí aj v prípade námestia staré: 3x meraj a raz rež!
Maro | 03-10-2011 19:28:27
No je to vyslovene účelove ,že je zasadnutie zajtra o 9:OO . Ten projekt je chorý a pan architekt Kral to asi nemá v hlave v poriadku. Ten park by sa dal prerobit tak, ze by nam ho závideli všetci návštevníci Serede. Treba doriešiť , osvetlenie, chodníky, co by prispelo aj k lepšej bezpečnosti občanov a nie riešiť to výrubom stromov . A nechce tam Pán Architekt vypracovat projekt nejakej multifunkčnej budovy , ked tam uz tie 100 ročné lipy nebudu? A aspon 3 x tak vysokú ako postavili na Garbiarskej ulici(zdravotnícke stredisko) , Bola tam pekná zelená časť , kde sme v lete hravali futbal ,nahánačku v zime stavali snehuliakov . Treba všetko vybetónovat!!!! V drogách uz Sereď dávno predbehlo Petržalku , už len v mnostve betonu na meter štvorcový
anonym | 03-10-2011 17:28:49
ako tu uz zaznelo veselicky s tomcanyim tu vedeli pisat asi iba pred volbami. je mi z nich na grcanie
tojas | 03-10-2011 17:13:19
zrovna utorok o 8.55 hod si idem kupit vajca do jednoty. ked pojdem naspat sa stavim sa na meskom urade, a ked ma tam niekto svojim zadubenym vysvetlovaniem a nepresvedcivymi argumentami preco ma prebiehat revitalizacia tak ako je nadstavena teraz nahneva, spravim mu asi na hlave prazenicu :DD
boch chran Sered pred tym co sme si zvolili.
a to ze L.V ako to tu niekto pisal podomnou sem v minulosti pisal kadejake kraviny a teraz pri zavaznych veciach mlci , spolocne z ostatnymi poslancami , ktory sa tu isli pretrhnut pred volbami svojimi clankami a prispevkami je holy fakt.
to sme si uz ozaj mohli zvolit to blond zjavenie z tejto stranky. na meno si nespomeniem ale myslim to v dobrom .
Ján S. | 03-10-2011 16:08:19
Preco su pripomienky 4.10. a predstavenie projektu az 10.10? Nemalo by to byt naopak? Zda sa mi to velmi prvoplanove a prehodene. Rovnako sa mi zda termin 4.10. o 9:00 velmi nestastne zvoleny (dokonca ucelovy), nakolko v tomto termine vacsina obyvatelov je v praci. Rovnako vidim problem v tom, ze pan Kral je okrem architekta revitalizacie namestia aj poslanec a clen komisie, ktora to schvaluje. To by nebol problem, avsak ako presne napisal pan Motycak, problem je v tom, ze nebola ziadna sutaz navrhov - proste mesto nedalo ani sancu vypocut si nazory inych architektov. Bud je teda pan Kral bezkonkurencny architektonicky genius na urovni Gaudiho, alebo ide o politicku malu domov. Zatial vsetky kroky mesta smeruju zial k druhej moznosti - nasilu tlacit projekt, ktory nemusi byt najlepsi.

Bol by som rad, ak by pan Kral obetoval trochu svojho casu a napr. napisal sem clanok, v ktorom ludi presvedci o tom, ze jeho projekt je taky skvely. Dostava nase peniaze, je nam to trosku dlzny.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-10-2011 15:05:54
pre Lubomira Veselickeho | 03-10-2011 14:45:08 | - myslim si, ze ton komunikacie s predstavitelom mesta ste nezvolili adekvatny. V novinach je v sulade so zakladnymi pravidlami demokracie moznost nepovolit diskusiu pod konkretnym clankom. Rozhoduje o tom vylucne autor clanku. L.Veselicky tuto moznost vyuzil.

Mam za to, ze takymto pristupom diskutujucich dosiahnu obcania mesta iba ignorovanie verejnosti v informovani a obcania budu mat stazeny pristup k informaciam.

Vidim cestu vo vyuziti vsetkych zakonnych moznosti vyjadrenia nazoru obcana aj na revitalizaciu namestia. Zakonne sposoby bez osocovania musia byt postacujuce na presadenie vole vacsiny obyvatelov - ak by neboli, tak nebudeme dalej mat pravo nazyvat sa demokratickou spolocnostou.

Obcania maju moznost zajtra o 9:00 hodine slobodne vyjadrit svoj nazor na MsU. Je na obcanoch ci pridu.
Prosim diskutujucich, diskutujte slusne a neutocte na inych, invektivy nikam nevedu. Od spolocnych cielov zucasnene strany práve opacne - odvracaju.
Ľubo | 03-10-2011 15:01:22
pred volbami vedel písať nielen o teplej, ale aj o studenej vode a po voľbách akoby onemel.
anonym | 03-10-2011 15:01:14
Verím,že pán primátor a súdruh zástupca pozvali na zahájenie pílenia aj obe najsledovanejšie televízie, veď je to iná káva ako dve zhorené autá alebo pár feťákov.
anonym | 03-10-2011 14:49:31
No boli casy ked p.poslanec taketo sposoby "silno" kritizoval, teraz mu to vyhovuje......
pre Lubomira Veselickeho | 03-10-2011 14:45:08
ty si zablokuj este diskusiu pod vlastnym clankom, aby ti tam nemohli pisat anonymovia ty poslanec. Patris do jednej z bandy mestkeho uradu ktora nepochopila , ze ten trapny projekt treba zrusit a vyhlasit novu sutaz...
.
10.10 .2011 - sa ide robit prezentacia revitalizacie - TO JE SRANDA. este len zajtra pochopia NASI POSLANCI, ze ziadna revitalizacia sa v dnesnej AMATERSKEJ podobe od arch. Krala NEBUDE ROBIT !!!
a moze sa aj cely architekt Kral aj rozkrajat...
.
.
K oslavam vyrocia 700 rocnej prvej pisomnej zmienky o meste navrhujem dat na vsetky prijazdove cesty do mesta velke tabule:
.
Vitajte v: CIRKUS SERED
dakujeme nasim starostom a mestkym poslancom
anonym | 03-10-2011 14:27:01
Tak to je dobré! 10.10. budeme mať peknú prezentáciu, ako sa to bude rúbať - nie je to tak trocha odpútavanie pozornosti od dátumu 4.10., kedy je možné zasiahnuť do správneho konania vo veci výrubu???...a potom po prezentácii zaznie veta: "A keďže ste mohli namietať dňa 4.10. na ústnom pojednávaní, ale ste tak neurobili..."
anonym | 03-10-2011 13:17:21
ako vidiet z ineho prispevku na planovanej prezentacii 10.10. sa povie ako bude revitalizacia riesena a..."fajka zhasla". Sak je vybrany dodavatel, zmluva a...robit teraz zmeny....asi tazko. Je to z eurofondov a cely mechanizmus je rozbehnuty.
Registrovaný Eva Slaninová Eva Slaninová | 03-10-2011 12:05:32
Už na videu je vidieť, že park je pekny aj teraz, stačí len opraviť chodník a lavičky prípadne osvetlenie. Myslím, že v oveľa horšom stave je park pri kaštieli.
Učiteľka slovenčiny | 03-10-2011 11:55:04
Máš doktorát zo slovenčiny? Kto bol tvoj telocvikár ked nie si majster sveta v behu na 100m? Nech pracuje nadalej zadarmo!!Može za to že si drevo? Riešia sa tu iné problémy a nie gramatika a pravopis ! Aspon že si suhlasil s jeho názorom!
anonym | 03-10-2011 10:36:32
Ešte že sa v Seredi našiel občan, ktorý na tieto nešváry verejne poukázal. Dúfam, že nezmyselný projekt sa prehodnotí a nájde sa aj lepšie riešenie. Som za úpravu malého parku, ale k spokojnosti občanov a nie k spokojnosti(finančnej) jednotlivca ,alebo skupinky.
****** | 03-10-2011 10:17:13
Cisty *****i seredsky sak to nehajte jak to tam je neeee!!!!!
A policajty robte si poriadne poriadky stimi co tam spavaju!!!!
anonym | 03-10-2011 10:09:45
Pred pár minútami to vyhlasovali v rozhlase. Ide o odstránenie "divorastúcich drevín".
no a čo? | 03-10-2011 08:23:50
...A TERAZ JE PRÁVE TEN BOD ZLOMU!!!...
nepomôže písať do SOL, treba prísť v utorok na konanie na MÚ (ak ho niekto zo strachu pred občanmi nepresunie na inokedy :), vzniesť tam oficiálne námietku, podať tam oficiálne sťažnosť na doterajší postup v konaní a domáhať sa toho, aby sa prihliadalo na pripomienky občanov, aby žiadne povolenie na výrub nebolo vydané, a nech sa tým aj zastaví realizačný projekt, no a čo?!?... - nechcem veriť tomu, že to súčasní kompetentní odignorujú tak, ako niekto v minulosti, lebo ak sa boja názoru občanov, nie sú schopní riadiť mesto a nemajú čo hľadať na svojich postoch...že treba preinvestovať európske peniaze? tak sa vrátia, no a čo!? že na lepší projekt treba viac peňazí? tak ich žiadajme! máme na to (snáď) kompetentných! ... pretože po funuse nám bude veta "A čo by ste chceli za tie peniaze?!" na dve veci...
Hulayz | 03-10-2011 03:27:28
A najviac ma serie, že verejnosť ani nebude poriadne vedieť, čo sa na námestí ide robiť.A zbadajú sa až kedˇ bude neskoro...
hulayz | 03-10-2011 03:24:06
V Seredi pred Jednotou zničili aj tie malé ostrovčeky zelene a spravili tam buzerák ako v kasárnach...
hulayz | 03-10-2011 03:20:53
anonym | 02-10-2011 11:38:17 zoberme si priklad z dolnej stredy,kde sa buduje namestie. kolko stromov vyrubali??? A viac slov netreba...
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 03-10-2011 00:55:21
Najhorsie na celej situacii je, ze keby to pan Sklenar nezverejnil na SOL, tak by takmer nikto z obcanov ani netusil, ze sa nieco take bude diat. A ak mesto odignoruje nazor vacsiny ludi, ktori su proti vyrubu stromov v malom parku, tak to bude len obrovska facka svojim volicom. Je pravda, ze cely tento projekt vznikol za minuleho vedenia a chcem verit, ze toto sucasne bude v tejto otazke osvietenejsie a pojde cestou dialogu so svojimi volicmi a bude sa zaujimat o ich nazor a bude ho aj brat na zretel. A nie potichucku nieco schvalit a az ked bude v strede mesta rubanisko, tak sa ludia spamataju a budu hromzit.
anonym | 02-10-2011 23:36:24
vzhladom na velkost projektu a hlavne zmenu tvare Seredi by som cakal, ze mesto bude nas obcanov informovat. Aspon minimom informacii, upozornenim, ze sa vobec nieco deje. Osobne sa az teraz dozvedam prve informacie o tomto projekte a nehovorim, ze sa s malym parkom nema nic robit. Myslienka je super. Celkovo sa tu snad nieco zacne robit. Za posledne obdobie som si pocestoval trochu Slovenskom a aj mesta o polovicu mensie, panu bohu za chrbtom vyzeraju podstatne lepsie (vybudovane) ako Sered. Hovorim ANO, podme zmenit Sered, aby sa nam v nej lepsie zilo a aby sme po nej radi chodili,aby mamicky nemuseli dochadzat na detkse ihrisko autom a pod. Ale podme to urobit spolu, dajme sancu vyjadrit sa obcanom a ludom co tu ziju (velakrat Ing.,Arch. a ludom co pracuju v problematike) a informujme ich PRECO sa idu napr.rubat stromy. Ma to takyto a takyto dovod preco to chceme takto robit.A poviem si fajn, ma to logiku. Ale neverim, ze takyto projekt by navrhol a schvalil clovek, co ma zahradnicke vzdelanie a ma aspon trochu vztah k prirode. Tu ma vztah asi kazdy len k vlastnej penazenke mam take zdanie.
anonym | 02-10-2011 22:26:23
Miro Motycak - palec hore za nazor!
anonym | 02-10-2011 19:25:58
Martin Kašník - názor správny.

P.S. Len pre informáciu - kam si chodil na ZŠ a kto bola tvoja učiteľka slovenčiny? Ja len tak či aj ona pôjde štrajkovať za vyššiu mzdu...
Registrovaný Martin Kašník Martin Kašník | 02-10-2011 17:56:01
so mzdesený ked som zistil, že revitalizovať park chcú tým že vyrúbu 80 krásnych a velkých stromov ???? a miesto nich vysadia ešte menej malých stromčekov na ktoré budeme musieť čakať min. 10 rokov aby z nich boli naozaj stromi... ved toto je choré ! načo to je dobré , bol by som rád kedy zodpovedný by mi na to odpovedali lebo na uzaj nechápem na čo to je dobré ... a ako sa to bude vlastne revitalizovať ???? dúfam že nie tak: že vyrúbu velké krásne stromi, sprvia nové chodníky a dajú nové lavičky na ktorý budú celý den rozvalený naši "tmavší spoluobčania" ... ak sa má prebehnúť takto tak to radčej nech ostane tak jak JE !!!!
anonym | 02-10-2011 16:56:22
Osobne si myslím, že malý park radikálnu zmenu nepotrebuje. Možno dať hore na pamätník wi-fi anténu a pokryť park sieťou tak, aby tam mladí ľudia mohli prísť s notebookmi a tráviť tam čas. Možno dobrý nápad by boli el. zástrčky v lavičkách.
Milan | 02-10-2011 16:28:52
Tiez si myslim, ze tento projekt tak ako je prezentovany teraz a v tejto podobe nie je dobry a treba ho zastavit. Ako obyvatel namestia kategoricky nesuhlasim s vyrubom stromov. Vo vyspelych krajinach sa takymto zasahom vyhybaju, nakolko si tam uz ludia uvedomili, ze zabetonovat vsetok volny priestor je chore. Zelen ma okrem estetickej ulohy aj regulacnu ulohu co sa tyka kvality ovzdusia a mikroklimy. V dnesnej dobe ked sa hovori o globalnom oteplovani si treba uvedomit, ze stromy funguju aj ako prirodzena klimatizacia. Je dokazane, ze v parkoch je aj cez horuce dni teplota nizsia o 4-5 °C oproti zastavanym plocham. Postupne na to prichadzaju aj v betonovej dzungli v New Yorku, kde chcu pocas niekolkych rokov zasadit 1 milion novych stromov a na strechach budov sa zacinaju uplatnovat tzv. zelene strechy, ktore prirodzene reguluju klimu v budovach. Ale ako to uz byva zvykom u nas sa na tento fakt pride tak o nejakych 20-30 rokov a potom sa tu budu niektori tvarit ako objavili "Ameriku". Cize naozaj treba povedat, aby aj kompetentni dobre porozmyslali, co tu po nich zostane.
anonym | 02-10-2011 12:24:57
fakt to treba zastavit cely tento chory projekt
xxx | 02-10-2011 11:59:19
ciganom treba nove lavicky!nevedia ochranit velky park.je tam hrozne ist na prechadzku s detmi!
anonym | 02-10-2011 11:38:17
zoberme si priklad z dolnej stredy,kde sa buduje namestie. kolko stromov vyrubali???
anonym | 02-10-2011 11:20:00
a ze architekt inzinier, myslim ze lepsi projekt by spravil hocijaky student stavitelstva z priemyslovky v trnave napr. a mohli by sa k tomuto vyjadrit poslanci na cele s primatorom
ján | 02-10-2011 08:42:25
myslím že betónu je už v seredi dosť a prišiel čas na návrhy ktoré by boli trochu viac nadčasové ale to asi bude v tomto momente dosť koplikované kedže nie je priestor na voľnú diskusiu a zázemie ktoré ma predkladateľ tohoto projektu na mestskom úrade je veľmi veľké. je na škodu veci ak osobné záujmy prevládajú nad verejným záujmom a nerešpektujú pohľad z druhej strany zo strany občana ako uživateľa pre ktorého je v konečnom dôsledku park určený. dnes je na mestskom úrade už našťastie iné vedenie ktoré má moju dôveru a bude v takýchto prípadoch predpokladám viacej načúvať hlasu z mesta. na okraj návrh ktorý predložil p. motyčák je v podstate dobrý a určite inšpirujúci ktorý by zavial čerstvý vánok aj do seredského skostnatelého myslenia.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 02-10-2011 00:37:04
Taktiez som sa pred 2 rokmi potesil, ze sa ma nieco robit s "malym parkom". Pamatam si, ze prave vtedy som asi zacal registrovat SOL, ked som si pozrel zaznam prezentacie od architekta Krala. Vtedy som bol este student architektury a tak som samozrejme pisal aj svoje pripomienky na MsU.

(- som študent fakulty architektúry v BA a keď som sa dozvedel, že sa má revitalizovať Námestie Slobody v Seredi tak som sa úprimne potešil, lebo jeho súčasný stav nie je bohviečo. Ale po zhliadnutí prezentácie som bol dosť sklamaný, najmä absolútnou neoriginalitou a amatérskou úrovňou grafického spracovania a prezentácie návrhu. Podľa môjho návrhu je absolútny nonsens aby námestie, ktoré by malo byť na niekoľko desaťročí srdcom mesta navrhne architekt bez architektonickej súťaže, ale aby som len nekritizoval tak by som chcel ponúknuť možné riešenie. Najlepším riešením a pri tom aj pomerne lacným by bolo vypísanie študentskej súťaže na ideový návrh revitalizácie námestia za pár eur by ste dostali viacero ideových návrhov a myslím, že väčšina by mala aj nejaký nápad a nebola by len vydláždená plocha s pokladanými lavičkami. Keďže som na škole už piaty rok tak som už niekoľko takýchto súťaží zažil a všetky strany si to pochvaľovali. Tak aj škola, ktorá mala zároveň tému na riešenie ateliérovej tvorby pre študentov, študenti mali určitú motiváciu na riešenie súťaže a mesto dostalo viacero sviežich nápadov. Ak by to nevyhovovalo z časových dôvodov ďalšou možnosťou by mohlo byť vytvorenie tzv. workshopu, keď sa stretne počas pár dní, trebárs jedného víkendu, na jednom mieste viacero architektov
a spoločne tvoria viacero návrhov a názorov na riešené územie.
Oboma možnosťami by mesto za pomerne malý finančný obnos
získalo viacero návrhov, z ktorých by si mohlo vybrať ten ktorý by najlepšie vytvoril to pravé centrum mesta a zároveň by to bola šanca pre mladých architektov aby ukázali svoje nápady a svoje názory na to ako podľa nich malo vyzerať námestie 21 storočia. Neviem či Vás môj návrh nejak zaujal, ale včera som ukazoval viacerým spolužiakom a aj svojmu zamestnávateľovi spracovanú štúdiu revitalizáciu námestia a od nikoho som nepočul slová chváli, ale skôr rozčarovania nad tým ako je ten návrh zastarali nielen spracovaním ale aj urbanistickým riešením. Snáď moje pripomienky padli na úrodnú pôdu, lebo mi nejde o nejaké kritizovanie pána architekta. Skôr o to aby som aspoň za niečo v meste nemusel hanbiť.)
.. na to mi po par dnoch odpisali, ze vsetky pripomienky boli predlozene a budu zapracovane, ale ziadne nemaju taku zasadnu povahu,aby musel byt prepracovany povodny projekt. Mrzi ma, ze utorok budem v Brne cely den a nemozem sa zucastnit na uz spominanom stretnuti, lebo by som si rad vypocul nazory, preco musia padnut stare zdrave stromy. Podla mna je to neucta k svojmu mestu a uprednostnenim nejakeho kseftu pred tym najlepsim riesenim pre mesto aj neucta k obcanom ako takym, pre ktorych by mal tento verejny priestor primarne urceny. Dufam, ze sa este bude dat dany stav zvratit a zabrani sa hluposti, ktoru nam budu nase deti otlkat o hlavu. Tak ako nakoniec aj dnesna generacia nechape, ako mohli zmiznut viacere stare domy v meste, ktore mozme videt len na historickych fotografiach a boli nahradene podpriemernymi skatulami.
ja+ | 02-10-2011 00:16:14
pridam svoj nazor:
1: osobne mi ide v prvom rade o zachovanie lipovej aleje pozdlz hlavnej cesty. ta ma v pravom zmysle historicku hodnotu (jej vek cca 111 rokov) vsetky ostatne stromy, kriky su stare tak max. 40 rokov a az na ozaj par doslova par vynimiek by sa v ramci revitalizacie mohli kludne vypilovat a vysadit tam kvalitne dreviny ktore by tvorili uslachtilu a reprezentativnu cast vysadby. Dnes nieje predsa problem preniest na kamione aj cely velikansky platan co je pri kastieli...
2: zasadne nesuhlasim s planom od sucasneho architekta a som jednoznacne za vyhlasenie novej sutaze, ktora by jednoznacne priniesla ovela kvalitnejsie navrhy.
3: a ako tu uz bolo niekde spomenute, celej revitalizacii musi predchadzat dokladny hlbkovy archeologicky prieskum na celej ploche maleho parku. Aj ked mapy za poslednych 300 rokov neukazuju , ze by v tych miestach stali nejake kamenne stavby, tak by vyskum urcite priniesol zaujimave nalezy a obohatil by zbierkovy fond seredskeho muzea...
.
Je to jedinecna sanca dat novy nadych Seredi, tak nedovolme aby to dopadlo tak katastrofalne ako na inych miestach v meste...
zvonar | 01-10-2011 23:32:05
...cize vyrubom stromom a betonovou revitalizaciou zmiznu cigani? To je sofistikovany pohlad.
anonym | 01-10-2011 23:27:48
jednoznace to chce zmenu. Prevazne v malom parku kocuju romovia a dokazu tam presediet skoro dely den. Malo kedy tam je vidiet studenta na lavicke ze caka na svoj sutobus. Bud su tam romovia alebo deti ktore vnoci slopu z jednej flase. Je mi luto stromov ale vazne by to chcelo zmenu. Niekde kde si moze clovek len tak sadnut s rodinou, s priatelmi a citit sa prijemne. Kto chce viac prirody tak velky park, prechadzka pri hradzi a podobne.
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 01-10-2011 21:44:17
musim dodat este jednu vec pre doplnenie. Pracovnikov mesta som kontaktoval aj ja. Odpovede na moje otazky som aj dostal, no po ziadosti o suhlas na ich zverejnenie som tento suhlas nedostal. Po kontaktovani p. Veselickeho som dostal odpoved, ze o tomto projekte bude zvolane stretnutie obcanov, kde bude odprezentovane.
Podla vyssie uvedeneho na porovnanie:
vyrub 80 ks stromov(ktore nie su chore, nic neohrozuju, nikam nezasahuju, nicomu neskodia), zasadenie 47 ks stromov
cize len POLOVICA stromov bude nahradena. Nez sa nove stromy rozrastu, potrva to ROKY!
Co chce mesto organizovat v parku na Namesti Slobody, ze potrebuje odstranit polovicu stromov? Kam sa obcania maju chodit prechadzat v lete? Na beton, alebo do tiena stromu?

Niektore rozhodnutia v nasom meste mi stale zavanaju casmi socializmu, kedy na zdovodnenie niektorych rozhodnuti stacilo: "Lebo p. Zincica povedal, ze to tak bude."

Pevne verim, ze rekonstrukcia Namestia Slobody ma sluzit obcanom. A teda sa o nazor obcanov mesto aj zaujimat bude.
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 01-10-2011 21:38:29
AKTUALIZÁCIA : pridané video
KATASTROFA | 01-10-2011 21:29:59
No to je doslova neuveritelne.
Ved uz o absolutnej hluposti revitalizacie maleho parku podla sucasneho navrhu svedci aj fakt , ze sa vyberalo iba z JEDINEHO navrhu architekta Krala, ktory ocividne nemal prave svoje plodne dni a jeho katastrofalny navrh o tom svedci...
Ked sa pod toto v dnesnej dobe podpise niekto z vedenia mesta, pomyslim si ze je HLUPAK, bez stipky vkusu a nezaujmu o buducnost Serede...
o ignoracii pripomienok obyvatelov ani nehovorim.
JEDNOZNACNE treba vypisat NOVU SUTAZ !!!
.
a o tom , ze lipy minimalne v trojrade pozdlz hlavnej cesty maju minimalne 100 rokov svedcia aj fotky na jednom blogu o historii Serede. google.sk vam to vyhlada...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign