Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Aby sa ľudia dozvedeli, čo chcú vedieť ...

Miloš MajkoDátum14. 08. 2010 23:59:59TémaREDAKCIA

Ešte pred takými tromi rokmi keď mesto nepoznalo SeredOnLine.sk, sa väčšina ľudí ani len nezamýšľala nad fungovaním mesta, v ktorom žije. Nezaujímal ich obsah rokovaní mestských zastupiteľstiev, ako, za čo a prečo hlasujú poslanci, čo stojí chod MsÚ a že za peniaze ktoré nás táto inštitúcia stojí máme právo aj niečo požadovať. Ľudia nevedeli prečo nie sú pokosené verejné zatrávnené priestranstvá, nezaujímalo ich za čo a kto opravuje (alebo neopravuje) mestské komunikácie. Nemali možnosť verejne posťažovať sa na obťažujúci hluk, prach či stále citlivejšie vnímanú kriminalitu. Nebola tu platforma, ktorá by bežnému človeku zdarma poskytla mediálny priestor a nebola tu možnosť verejne vytvoriť tlak na riešenie vecí, ktoré trápia mnohých z nás. Keď bol problém, sťažovať sa bolo možné tak jedine na "lampárni", či tí otrlejší a vytrvalejší si mohli mesiace a roky dopisovať s úradníkmi, ktorí si podľa obsahu ich vyjadrení v listoch zaslaných občanov, z nich skorej robili srandu, ako riešili veci, za ktorých riešenie sú občanmi platení. Dnes SeredOnLine.sk je a ako denná návštevnosť, tak jednotlivé diskusné príspevky napovedajú, že sme si na SOL zvykli a považujeme ich takmer za dennú súčasť nášho života. Stále však nechápem požiadavky a názory niektorých čitateľov. Nie sú spokojní keď sa v meste nič nedeje, no nadávajú aj vtedy, keď sa deje. Keď poslanci MsZ neriešia bežné problémy ľudí nadávajú na ich nečinnosť a keď ich riešia, nadávajú na kroky, ktoré podnikajú. Stále viacej sa zamýšľam nad tým, ako je možné, že niektorí ľudia sú snáď hrdí na to, keď sa do konkrétnej osoby môžu verejne navážať či osočovať ju. Blíži sa koniec leta. O chvíľu sú tu komunálne voľby. V nich rozhodneme o tom, kto nám bude "vládnuť" - správne slovo by však malo byť - slúžiť. Zamýšľam sa nad tými desiatkami hodín strávenými na zasadaniach MsZ a nad aktivitou jednotlivých poslancov. Nad ich hlasovaniami, nad ochotou a spôsobom vyjadrovania názorov, spomínam si na ich postoje k jednotlivým prerokovávaným problémom, na názory na kauzy, ktoré všetci stále máme na pamäti. A rozmýšľam, ako asi budú bežní ľudia voliť. Dajú hlas tomu, kto sa vždy verejne a ku každému problému vedel vyjadriť, bol čitateľný pre svojich voličov, informoval ich o svojich zámeroch a krokoch k ich naplneniu smerujúcich, alebo budú voliť tých, ktorí sa o názor voliča zaujímajú iba pred voľbami... Budú voliť klasické a ošumelé staré tváre, alebo dajú šancu novým, progresívnym mladým ľuďom, ktorí vzhľadom na svoj vek predsa len každý problém hodnotia inak... Neviem, no verím, že každý zodpovedný človek si uvedomí, že žiadne voľby nie sú iba o tom jedinom dni. Že volebné obdobie trvá štyri dlhé roky. A premrhanie šancí ponúkaných pre obdobie tých ďalších štyroch rokov spôsobí, že z mnohých dnes ešte detí, pri ďalšej zmene budú už dospelí ľudia.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Ľubomír Veselický | 16-08-2010 22:17:43
Dvere má každý stále otvorené. Ale čas sa kráti. Na predstavenie kandidátov bude veľmi málo miesta. A tak budú zasa rozhodovať sympatie a nie reálne poznanie schopností.
občan | 16-08-2010 07:57:38
Ako počúvam, zasa sa hlási spústa ľudí za primátora.Hovorí sa o týchto: Himpán,Troják,Rampášek,Tomčáni,Vereš,Lovecký,Kyselý,Vranovič,Vydarená,Veselický.Ak ešte nejakých viete,napíšte.Čo tak anketa,v SOL?
Peter | 16-08-2010 07:50:59
Opravte si gram. chybu hneď v prvej vete, citujem: "Ešte pret!". Správne má byť "pred". Strašne to bije do očí. :-D :-D
Marek Olša | 16-08-2010 04:42:22
no všetci kričte, "chceme mladú krv" :D:D blázni Tiež sa mi nepáči, že podaktorí tam majú vysedenú jamu a držia sa zubami nechtami a nedajú šancu druhým... Len tam neposadte milí občania "mladého", lebo Seredi tím pribijete další klinec do rakvy. Môj hlas má už jeden ujo u mňa rezervovaný, ak si nato trúfne.. :-*
Robo | 15-08-2010 23:51:54
Presne tak.Treba dat sancu aj inym.Treba prekopat chodnicky vdacnosti a znamosti A hnet po volbach treba nove vyberove konania na ved. pracovnikov MsU.A konecne zacat zverejnovat vsetky objednavky a zmluvy aby aj obcania mali moznost kontroly a reakcie.Toto je cesta k lepsej buducnosti.A toto budu pre mna kriteria vyberu poslanca pri buducich volbach.
anonym | 15-08-2010 22:59:45
PLNE SúHLASíM S šLáNKOM P. mAJKU. Veď aj jama na komunikácii smerom na polokliniku pri niekdajšej pekárni je už hotová, to znemená, že články SOL aj keď sa nepriznávajú čítajú kompetentrní mesta a robia nápravu.Tiež súlasím v tom,že naše mesto konečne potrebuje mladú krv v poslaneckom zbore, určite mladší človek je iniciatívnejší, vzdelaní, flexibilnejší, odvážnejší a verím, že ako poslanec prinesie isté pokroky, pohľady, zlepšenie a zefektívnenie práce, na rozdiel od skostnatelých starých ušumelých tvárí, ktorým už ide len o vlastný finančný prínos, pretŕčajú sa s podpisovým hárkami pred obvcho.domami ,len aby si ich voličai všimli a vôbec ich netrápi, že v mSZ boli už viac volebných období a treba aj zmenu, nech ukážu aj iní čo dokážu. Mladší sa nedostanú za poslancov, pretože starí kandidujú každé volebné obdobie a k voľbám pristupujú povačšine starší ľudia a tí volia tie isté tváre a potom, že Sereď nenapreduje.
Miloš Majko | 15-08-2010 15:27:34
Pre kazdeho obcana platia rovnake pravidla na pridavanie materialov do novin SeredOnLine.sk a ostatnych titulov. Prihlasenie sa pod celym menom a priezviskom, vyplnenie kontaktnych udajov, autorizacia danej osoby, jej stotoznenie s uvedenym menom a akceptacia plnej pravnej a etickej zodpovednosti autora clankov za obsah publikovanych materialov. Prirodzene, ze autor clankov nesmie pridavat materialy, ktore by boli v rozpore s platnou legislativou ci etikou. Je nutne poziadat o pridelenie pristupovych prav. Niet vynimiek a nasldne niet ziadnej cenzury alebo posudzovania vhodnosti vkladanych autorskych materialov. Je prirodzene, ze vydavatel novin moze do clanku zasiahnut, ale myslim si ze mozem zodpovdne povedat, ze taketo zasahy doteraz nutne neboli.
Marek Olša | 15-08-2010 14:56:05
janbon, možeš sa registrovať, ale na publikovanie potrebuješ povolenie od "admina", ktorý ti dá vlastne práva -teoreticky to hovorím ja ale ako to je vpraxi presne vedia len tu konkrétny autori článkov. :-)
Optimista | 16-08-2010 13:19:15
Pokiaľ viem, v Galante šiel Mezeš ako nezávislý :)
janbon | 16-08-2010 12:13:23
hlavne treba dobre vybrať, a hlavne musí byť nový primátor prepojený na vládnu koalíciu, inak do mesta nepríde ani euro, ani žiadny významný investor, žiadne znižovanie nezamestnanosti a podobne, už 4 volebné obdobia trpíme tým, že náš primátor nemá dosah na vládne špičky, preto nás aj napr. galanta preskočila o 20 rokov zbytočne budú kandidáti akokoľvek zdatní, ak nebudú v spojení s vládnucou garnitúrou, tak splnenie predvolebných sľubov ostane len v rovine sľubov,ale nič podstatné nedokážu zrealizovať
janbon | 15-08-2010 12:56:13
mám dotaz ohľadne SOL, ak vyplním registráciu tak môžem pridávať svoje vlastné články na SOL ? alebo je nejaká redakčná rada, ktorá rieši čo sa bude publikovať, schvaľuje niekto uverejnené príspevky, teraz nemyslím diskusné príspevky?
shelley | 15-08-2010 12:24:40
Vážený pán Majko, súhlasím s Vami, že tieto internetové noviny slúžia na pohotovejšie informovanie občanov tohto mesta. A slúži Vám ku cti, že ste ich založili práve Vy. Viem si predstaviť, koľko hodín práce to dá a aká je koľkokrát Vaša odmena - výsmech alebo hlúpe poznámky anonymných autorov. Čo sa týka volieb: píšete o klasických a ošumelých tvárach....ja si myslím, že nie vek, ale výsledky hovoria. Neviem, čo je to dnes za doba - kedysi boli starí a skúsení ľudia vážení a ctení ( z toho pochádza aj výraz "Rada starších" )...dnes je starší človek viac menej osočený, aby sa pratal a nezavadzal pokroku. Kam sme sa to dostali? Keď máš 60, vypadni a čo najskôr skap, aby na teba nemusel štát vydávať dôchodok, že? Takže uvidíme sa pri volebných urnách v novembri... *yes*
anonym | 16-08-2010 12:02:49
Pán Majko neuverejnil žiadne mená a žiadne hodnotenia a občan o 7.57 napísal len mená ,čo už všetci v meste pri kamarátskych a spoluobčianskych,susedských stretnutiach prediskutovávane
snáď kým ich tu začnete okydávať | 16-08-2010 11:43:03
bolo by vhodné sa spýtať týchto ľudí,či to je pravda.Inak výpovedná hodnota toho príspevku 7:57 je asi taká ako keď napíšem že kandidovať budú:Berco,Lolo,Johnny,Jimmy a podobne. Takže veľmi opatrne s menami a hodnoteniami,lebo Sereďonline sa nedoplatia,táto posledná veta hlavne pre p.Majka.
Miloš Majko | 16-08-2010 21:51:47
Lubos, spominam si. Zial mas pravdu, ani ja som o nich v podstate nepocul. Ale sancu dostali...
Ľubomír Veselický | 16-08-2010 20:57:42
Občanovi! Neverte všetkému, čo sa hovorí. Počkajte pekne na kadnidátne listiny. Anonamovi 15.8.2010 22:59! Vek kandidáta? Vy si to už nepamätáte, ja našťastie Áno. Vo voľbách, po ktorých primátoroval pán Lehota boli zvolení dvaja mladí ľudia. Sledoval som ich činnosť, resp. nečinnosť a publikoval som svoje kritické zistenia, že sa zasadnutí MsZ práve oni dvaja najčastejšie nezúčastňovali. A takto aj ukončili svoje poslancovanie. Pani inžinierka sa vydala a pán poslanec zakotvil v Nemecku. Mená nie sú dôležité. Podstatný je fakt, že ak chýba pocit zodpovednosti voči svojim voličom tak vek poslanca nehrá vôbec žiadnu rolu. V prvom polroku 2010 som sa stretol s dvomi mladými mužmi, ktorí prejavili záujem o prácu v samospráve na kultúrnom poli. Po vysvetlení a niekoľkých dobre mienených radách sme sa rozišli podaním ruky. Pán Majko si na týchto našich občanov určite spomenie. Odvtedy som o nich nepočul. Sú to vzdelaní a šikovní mladí muži. Ale asi si to rozmysleli. Nuž o tom to je. Pána A.Mézeša netreba predstavovať. Faktom je, že je to v okrese najschopnejší komunálny politik, akého poznám. Nech bude vo vláde ktokoľvek, on si cestu k finančným zdrojom vždy nájde.
ja | 16-08-2010 14:50:54
ake napojenie na statne garnitury ved tato vlada je spravodliva a antikorupcna :) to co ma galanta nikdy mat nebudeme, pretoze u nas nie su presne identifikovatelni volici. preto je zbytocne sa s galantou porovnavat pokial bude existovat urcity druh stran s cudzojazycnymi nazvami.
ja | 16-08-2010 11:25:35
Pan Veselicky tu nedavno tvdil, ze kandidovat nebude. Vyber je to fakt uzasny.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign