Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

10 rokov v EÚ - čo to Slovensku prinieslo?

159

Andrej Králik, Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku |MM|  Budúci týždeň si Slovensko pripomenie 10. rokov členstva v EÚ. Určite budeme svedkami rôznych vyhlásení, či analýz, občanov však nepochybne zaujíma aj praktický prínos pre ich bežný život. Napríklad to, koľko sa z eurofondov opravilo škôl a nemocníc, koľko kilometrov  ciest a železníc sa postavilo, ako EÚ podporila nákup nových vlakov, či električiek  a pod. Ďalšou oblasťou je pohľad Slovákov na EÚ – čo pre nich EÚ znamená, čo považujú za prínos integrácie, ktoré práva z občianstva v EÚ si vážia a pod. Aj na tieto otázky nájdete konkrétne odpovede v priloženom materiáli.

- - -

 

Prínos EÚ pre SR – 10 rokov v EÚ

 

a) Kvantifikácia dopadov členstva

 

Celkovo bolo z fondov politiky súdržnosti v rokoch 2004 – 2013 vyčlenených 12,86 miliárd eur. Prostriedky zo zdrojov EÚ predstavujú takmer 80% verejných investícií na Slovensku.

 

Dopravná infraštruktúra je kľúčová pre rozvoj regiónov i pre atraktivitu Slovenska pre investície.

Od roku 2004 sa z eurofondov postavilo vyše 100 km diaľnic a rýchlostných komunikácií, ďalších 112 km je vo výstavbe.

Podarilo sa postaviť alebo zmodernizovať vyše 1830 km ciest I., II,. a III.  triedy

Zmodernizovalo sa vyše 100 km železníc, ďalšie desiatky km sú vo výstavbe.

Eurofondy to nie sú len moderné cesty a železnice. EÚ podporuje aj nákup nových vlakových súprav a obnovu vozového parku. Z eurofondov SR mohla zaobstarať 61 nových vlakov. V Bratislave sa z eurofondov vymení celý trolejbusový park (80 moderných nízkopodlažných trolejbusov) a zaobstará sa nákup 30 električiek a 15 vlakových súprav pre prímestskú dopravu, čím sa úroveň MHD dostane na úroveň iných európskych metropol. Košice sa môžu tešiť na 23 nových električiek, obnovu električkových tratí, nové trolejbusy a prímestské vlaky.

Vďaka eurofondom môžu naše deti študovať v dôstojných priestoroch. Zmodernizovalo sa vyše 1020 škôl.

Veľmi citeľný dopad má členstvo v EÚ na zdravotníctvo a sociálne služby. Z európskych fondov sa zmodernizovalo 56 nemocníc a 208 zariadení sociálnej starostlivosti.

Ťažko by sme na mape Slovenska hľadali mesto, či obec, ktoré nemali prospech z európskych fondov. Svedčia o tom aj obnovené centra miest, vynovené námestia, opravené budovy, vysadená zeleň, zmodernizovaná infraštruktúra.  EÚ podporila regeneráciu 843 sídel a verejných priestranstiev.

Z eurofondov sa podporil vznik 130 000 nových pracovných miest

 

Predpokladom pre tvorbu nových pracovných miest sú investície do priemyselného rozvoja i do vedy a výskumu. Z európskych prostriedkov sa postavilo 26 priemyselných parkov a poskytlo priamu podporu pre vyše 572 malých a stredných podnikov. Podpora smerovala pre 116 vedeckých inštitúcií, ako aj na podporu inovačných aktivít v podnikoch (30 projektov, z toho 26 malých a stredných podnikov).

 

EÚ dala výrazný impulz cestovnému ruchu, podporilo sa takmer 500 zariadení. Tieto investície pomáhajú zvýšiť atraktivitu regiónov, zvýšiť príjmy z cestovného ruchu a vytvoriť nové pracovné miesta. 

V oblasti životného prostredia EÚ podporila výstavbu a obnovu  takmer 1 600 km novej kanalizačnej infraštruktúry a 230 projektov na zníženie znečistenia vzduchu. Zrekonštruovalo sa 24 čistiarní odpadových vôd. Vďaka prostriedkom z EÚ sa výrazne zvyšuje odolnosť Slovenska voči povodniam. V oblasti protipovodňových opatrení EÚ podporila celkovo 99 projektov vo výške 128 860 991 €.  SR čerpala aj z Fondu solidarity EÚ, cez ktorý EÚ poskytuje pomoc členským krajinám v naliehavých situáciách, akými sú napríklad veľké prírodné katastrofy. Slovensko čerpalo z Fondu solidarity v súvislosti ničivou víchricou v Tatrách v roku 2004 (5,7 mil. eur) a s povodňami v roku 2010 (20,4 mil. eur).

 

V rámci spoločnej poľnohospodárskej politiky a rozvoja vidieka sa medzi slovenských poľnohospodárov rozdelilo 4,848 mld. eur (2004-2013).

 

EÚ je motorom študentskej mobility. SR sa aktívne zapojila do úspešného programu Erasmus. Vďaka nemu od roku 2004 mohlo vycestovať vyše 17 500 študentov a ďalších 3000 študentov absolvovalo zahraničnú praktickú stáž v podnikoch. Na výmenné programy vycestovalo 6237 vysokoškolských učiteľov zo Slovenska.

Zviditeľneniu mesta i regiónu prispel projekt Košice – Európske hlavné mesto kultúry. Finančná podpora smerovala do 20 investičných projektov v celkovej výške 55 mil. eur.

Vstupom do Schengenu sa všetky hranice SR s výnimkou hranice s Ukrajinou stalo vnútornými hranicami EÚ. Inými slovami, na 94% našich hraníc odpadli hraničné kontroly, uľahčil sa voľný pohyb osôb i tovaru.

Vďaka tlaku Európskej komisie na mobilných operátorov, poklesla cena roamingových hovorov a SMS o 80%. Používanie mobilného internetu v zahraničí (dátový roaming) zlacnelo o 91%.

 

 

b) Verejná mienka

 

1. Čo znamená EÚ pre občanov SR

Európska únia pre väčšinu Slovákov znamená euro (53%) a slobodu cestovať, študovať a pracovať kdekoľvek v EÚ (53%). Pre 22% občanov EÚ znamená silnejšie slovo vo svete a pre 18% slovenských občanov únia znamená mier.

 

2. O ktoré práva sa Slováci zaujímajú

 

Slováci sa z práv, ktoré im vyplývajú z občianstva Európskej únie, najviac zaujímajú o prácu v inej krajine EÚ (49%) a o život v inej krajine EÚ (46%). Na treťom mieste je získanie lekárskej pomoci v inej krajine EÚ (38%).

 

3. Pozitívne výsledky európskej integrácie

Slováci ako jeden z dvoch najpozitívnejších výsledkov európskej integrácie označili voľný pohyb ľudí, tovaru a služieb v EÚ (75%).  Na druhé miesto Slováci zaradili euro (47%), na tretie miesto sa dostal mier medzi členskými štátmi EÚ (40%).

Väčšina Slovákov vníma členstvo SR v EÚ pozitívne. Takmer dve tretiny populácie Slovenska (66,3 %) si myslí, že vstup Slovenska do Európskej únie bolo správne rozhodnutie.

 

4. Pocit euroobčianstva

 

Slováci sú v rámci EÚ tradične nadpriemerne proeurópski, 66% Slovákov sa cíti byť občanom EÚ.

 

5. Akú Európsku úniu chcú občania

 

Výrazná väčšina občanov Slovenskej republiky (78%) súhlasí s existenciou Európskej hospodárskej a menovej únie s jednotnou menou – Eurom.

Na Slovensku má výraznú podporu aj vytvorenie spoločnej zahraničnej politiky 28 členských štátov EÚ (76%) a spoločnej obrannej a bezpečnostnej politiky členských štátov EÚ (85%).

Väčšina Slovákov podporuje ďalšie rozširovanie Únie (51%). V 

Tieto čísla potvrdzujú tradične silnú podporu slovenských občanov pre procesy európskej integrácie.

Pokiaľ ide o nastavenie hlavných cieľov EÚ, najväčšia skupina slovenských respondentov (27%) si myslí, že pre európske inštitúcie a európskych politikov je hlavným cieľom rozvíjať ekonomiku EÚ a zrýchľovať jej rast. Súčasne si najväčšia skupina respondentov (37%) na Slovensku myslí, že hlavným cieľom by malo byť zlepšenie životnej úrovne všetkých občanov EÚ.

Väčšina (51%) slovenských respondentov dokonca súhlasí s názorom, že „EÚ by sa mala ďalej rozvíjať do federácie národných štátov“.

Súčasne väčšina Slovákov hľadí na budúcnosť Európskej únie optimisticky.

 

6. Čo robí EÚ v čase krízy

Väčšina (59%) slovenských občanov si myslí, že EÚ vytvára podmienky na tvorbu väčšieho počtu pracovných miest v Európe.

Taktiež väčšina (53%) občanov SR si myslí, že EÚ uľahčuje podnikanie v Európe.

Väčšina občanov SR (59%) si myslí, že EÚ pomáha riešiť globálne hrozby a výzvy, a tiež že EÚ pomáha chrániť svojich občanov (64%).

54% občanov v SR si myslí, že z dlhodobého hľadiska bude EÚ vďaka kríze silnejšia.

V EÚ28 sa týmto výrokom stotožnilo iba 45% respondentov. Nesúhlasila tretina (33% v SR, 35% v EÚ28).

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Greg Morris | 15-08-2014 16:32:22
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Tracy Micheal | 22-07-2014 13:51:16
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Rozhodnutie Európskeho súdu: Aj mŕtvi majú právo na dovolenku | 13-06-2014 14:37:27
Zdroj:ČTK

dnes 9:32 - Nemka sa domáhala preplatenie 140,5 dňa dovolenky, ktorú si jej muž počas svojho života nestačil vybrať.

Ani po smrti nestráca zamestnanec právo na platenú dovolenku. Rozhodol tak Európsky súdny dvor v Luxemburgu. Súd prejednával prípad Nemky, ktorá sa domáhala preplatenie 140,5 dňa dovolenky po svojom zosnulom mužovi. Súd rozhodol, že na vyplatenie má ako dedička plný nárok.

Nemecké súdy nárok ženy zamietli s odvolaním sa na miestnu právnu úpravu, ktorá stanovuje, že pracovná zmluva zaniká úmrtím zamestnanca. Súd v Luxemburgu však uviedol, že európska legislatíva je nadradená tej národnej, a teda "neúmyselná smrť zamestnanca nesmie retroaktívne viesť k úplnej strate nároku na každoročnú platenú dovolenku".
gulak | 29-04-2014 14:27:44
Za všetko zlé môžu politici,je to zmeska bývalých boľševikov,rôznych kvázi -demokratov,národovcov,štát sa výškou zadlženia začína podobať na Grecko-ale zase sa tu pre Smer črtá jedna super výhovorka a to dianie na Ukrajine,opäť budú tvrdiť,že už sa to začalo uberať správnym smerom,ale poškodili nás sankcie EU voči Rusku....bagáž jedna..
re kto kradne | 29-04-2014 12:06:58
Ty si bud dlhodobo nezamestnaný,ktorý sa akože nemôže zamestnať,alebo zakomplexovaný trtko!Ten kto rušil podniky, družstvá nastavil sociálny systém takto aby akože zabezpečil ľudí ktorých týmto spôsobom urobil nezamestnaných!Bol to Fico?Nie som vyhraneným sympatizantom Smeru,ale budme trocha realisti a nehanme práve toho kto je pri moci!Ja by som vinil KDH za vzniknutú situáciu ktorá dlhodobo sužuje slovensko!KDH bolo pri moci a pri rušení pracovných miest aj ked nie všetci čo sú tam dnes ale drvivá väčšina!Tak sa nečuduj,že jedna tretina nezamestnaných sa ani nechce zamestnať,druhá tretina sú cigáni a percento rapídne kleslo!Na čo by robili za 360 eur ak im dá štát polovicu zadarmo a na čierno si privyrobí ešte viac!Chováš sa jak Truhlík v riti si bol a hovno vieš!
kto kradne Nemci? alebo SMER-SD? | 28-04-2014 14:40:41
peniaze z unie kto kradne Nemci? alebo SMER_SD, kto vytvara pracovne miesta komunisti zo Smeru?asi nie, 14%nezamestnanost a stále viac a viac odchodov Slovakov do zahraničia, červený zmrd hranaty sa vyhovára na krízu a pritom nezamestnanosť NEMECKO 5%, Rakúsko 4,9%.
Peter | 28-04-2014 09:59:36
Desať rokov členstva v EU by slovensku prinieslo veľa keby.....tisíc dôvodov prečo sme si na vine sami,že nám to neprinieslo to čo sme očakávali!Na všetko boli pridelené peniaze z EU,len naša neschopnosť využiť to sa prejavila v plnej nahote !Treba nadávať na seba a nie viniť EU aj ked nie som moc nadšený týmto spolkom , sme jeho súčasťou treba ho rešpektovať!
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 27-04-2014 16:15:49
Podla mna je takym narodnym sportom stazovat sa na to, ako nam kto ublizuje a ukrivdene fnukat nad tym ako sa mame zle. EU je prilezitost, ale zalezi na konkretnom state, ci to vyuzije na zlepsenie sa, ako napriklad pobaltske staty , alebo mozem byt aj sposobom na to ako od nej vytiahnut peniaze na svoju zadlzenu krajinu (Grecko).
To, ze sa u nas eurofondy casto zneuzivaju nieje problem EU ale tych ludi co ich riesia a tych so volime MY. Cize to ako sa mame je v nasoch rukach ktore tych ludi volia. Tak sa prosim prestanme vyhovarat na niekoho kto nam ublizuje, ale zacnime sa zaujimat o vyuzivanie eurofondov, aby sa co najmenej vyuzivalo na blbosti. Zacnime volit ludi, ktori EU nevnimaju ako moznost naplnenia si vrecka, ale ako sancu pre zlepsenie zivotu u nas. Je to v nasich rukach, tak sa nevyhovarajne na zlu EU.
gulak | 27-04-2014 15:25:58
Tak tento článok je čistá demagogia,ako sa zlepšilo školstvo,zdravotníctvo,doprava-ktoré nemocnice sa zmodernizovali,postele v nemocniciach,su staré najmenej 50rokov,matrace prechcané,vankúše-z jednej strany akože čisté z druhej strany slabo vyprané krvavé škvrny,školstvo-rušia sa školy,vlastne sa zlučujú:),strava v školských jedálňach,opýtajte sa svojich detí,technické vybavenie o ničom,v televízii ukazujú väčšinou pár zmodernizovaných škôl,ale neukazujú tiedo ktorých zateká,kde padajú omietky,poľnohospodárstvo,po 89r. si niektorí,čo dostali naspäť svoje pozemky si myslela,že to je bude také ako voľakedy,ale svet odvtedy sa dosť zmenil,si pozrite dokumenty,ako krachujú poľnohospodári v západnej EU,v USA,v Austrálii,dnes svet riadia nadnárodne spoločnosti a tie diktujú cenu obilnín,mlieka,mäsa-dnes máte problém kúpiť kvalitný chleba,kvalitné ovocie,zeleninu,či mäso-a nakoľko sme malý štát,tak nám iné,ako členstvo v EU nezostalo,...
pre pana Heregu | 27-04-2014 14:18:25
Co myslite aku vahu by mali v dnesnom globalnom svete take podniky,aka bola niklovka,Ziar nad Hronom,zeleziarne-atd.To co Firma vyrobia musia aj predat.Havel,ako Vy hovorite zlikvidoval zbrojny priemysel,hadam musel,neviem.A polnohospodarstvo?postavte vedla seba'lacny Produkt masovo vyrobeny a Produkt vyrobeny na nejakej farme,co myslite ze
ludia kupia?Je to vzdy o peniazoch,taku cestu sme si vybrali .A to co spominate,chudobny a bohaty,to je problem celosvetovy.Za taky stav,aky panuje na Slovensku,za to nikto iny nemoze,len Slovaci sami.Korupcia,zavist,vychcanost,neprajnost,neochota atd.I tuna na SOL,citate niekedy ako sa ludia tituluju,ako si nadavaju,a hlavne aky su netolerelantni voci sebe?Takze,nie EU,ale my sami.
Vladimír Herega | 27-04-2014 11:59:18
pre pre pana Heregu | 27-04-2014 08:25:36
Súhlasím s tým, že Slovensko je príliš malé aby si vyberalo či ostať izolované alebo sa začleniť k spolkom ako EU či NATO.Bohužiaľ, celkový vstup Slovenska do EU mi skôr pripomínal bezpodmienečnú kapituláciu, pretože veľa krajín, ktoré do únie vstúpili si stanovili aj pdomienky, čo zato.Len my nie, vďaka M.Dzurindovi, ktorý podpísal čo mu dali na papier.Od 1989 sme systematicky zlikvidovali poľnohospodárstvo.Nebyť toho, sme dodnes sebestačný čo sa plodín týka.Samozrejme nie všetkých.Priemysel, gro priemyslu padlo vďaka Havlovi a odvtedy sa tu vlastne okrem automobiliek a elektronického priemyslu nepostavilo nič.Že sa jedná o najzraniteľnejšie odvetvia sme pocítili ihneď po vypuknutí krízy.Bolo by dobré sa konečne dočkať odpovedi od našich mocipánov, prečo aj 10 rokov po vstupe do EU sme prakticky najväčší žobráci.Polovica dôchodcov a mladých rodín zápasí o prežitie, stredná trieda už skoro neexistuje.Stále viac a viac mi toto celé pripomína stredovek, kde aj vtedy boli len veľmi bohatý a veľmi chudobný.Ktorým smerom sa uberáme my Slováci, myslím nie je ani potrebné moc hovoriť.A či sme viac ostali ako získali, tak o tom si dovolím veľmi pochybovať.Vzhľadom na politiku z Brussellu, si dovolím tvrdiť, že sme po dlhšej dobe len vystriedali formu diktatúry.Z komunistickej, na kapitalisticko - koloniálnu.Svedčí o tom aj fakt, že viac ako 40000 ha pôdy je už v rukách zahraničných majiteľov a cudzí politici nám diktujú čo máme vyrábať, pestovať,koho voliť a o chvíľu možno aj to čo si máme myslieť.Je však jedna vec, ktorú ani únia nevymaže.Je to jej vlastná história, predovšetkým kto ju založil a kto bol jej prvým prezidentom :-)) pre viac info pripájam link

http://www.porada.sk/t200938-nacisticke-korene-europskej-unie-vsetko-zdokladovane.html
anonym | 27-04-2014 08:44:15
Slovensko nemá inú alternatívu, pretože všetky ostatné alternatívy pripadajúce do úvahy boli zlikvidované a zatlačené do úzadia. Cielene sa vydláždila cesta alternatíve zvanej EÚ a potom už inej cesty nebolo. Preto je síce tvrdenie, že SVK nemá inú alternatívu ako EÚ, pravdivé, ale nemuselo to tak byť. Dalo sa aj inak.
pre pana Heregu | 27-04-2014 08:25:36
Slovensko dostava viac,ako dava,a to o vela.To za prve,za druhe,Slovensko nefinancuje druhe staty,len schvalilo Euroval.Za tretie,aku ekonomicku silu ma Slovensko aby mohlo existovat bez EU.Uvedomte si vsetci odporcovia EU ze Slovensko je len malou krajinou bez akychkolvek resortov,keby nebol autopriemysel,tak by nebolo nic.Tieto populisticke zvasty,tieto reci,kolko priemyslu sa znicilo,a ako nam EU ublizuje,je mi z toho na nic.Tieto reci ,ze by Slovensko malo byt sebestacne,a ako?Prestante snivat!/Slovensko nema inu ALTERNATIVU,ako byt clenom EU.Jedine co hadam nebolo spravne,ze sme sa tak skoro vrhli na Euro.Tak ako to urobili Cesi.Ti mozu svoju korunu prisposobovat podla potreby na finacnom trhu.
obcan | 27-04-2014 06:41:17
.... este dovetok. Vidim, ze pan Herega to napisal komplexnejsie - ja som si len potreboval odventilovat pretlak emocii a na to mi stacilio aj tych zopar kusych informacii. Dakujem.
obcan | 27-04-2014 06:37:43
...... ono každý špás niečo aj stojí. Len clenstvo v trvalom eurovale nas stoji takmer 6 mld € . Celkovo v tej informacii chybaju minusove polozky - to si musi euroobcan najst sam. Co sa tyka vedy a vyskumu, tak z prispevku Slovenska do spolocneho rozpoctu sa vrati do slovenskej vedy a vyskumu len 18 centov z kazdeho eura. Niekomu asi vyhovuje, ak by sa zo slovakov stala len lahko ovladatelna masa bez inteligencie. EU nevznikla len z altruistickych pohnutok, ale z dovodu hajit niecie zaujmy - len neviem ci su aj nase.
Vladimír Herega | 27-04-2014 00:34:34
Človek by si po prečítaní tohto článku pomyslel, ako dobre na tom Slovensko je a čo všetko super nám únia priniesla.Len bohužiaľ sa tu neuvádzajú aj iné čísla.A to tie ktoré najviac trápia občanov.
Od roku 2004 sa u nás priemerné ceny palív a potravín zdvihli min. o 30-40%.V prípade niektorých potravín alebo doplatkov za lieky je to aj 100%.Čo už tak rapídne nestúpalo, boli naše platy.Napriek možnostiam, ktoré únia priniesla, a aj zvýšenému počtu zahr. investorov, platy akoby zmrzli.Najsmutnejším faktom je, že naši politici sem nalákali a aj naďalej ťahajú investorov práve na nízke mzdy a nelogické úľavy na daniach či dotáciách na pracovníkov.Zo spomínanej sumy 12,86 miliárd eur by ľudí iste zaujímalo, koľko ich bolo využitých reálne na projekty, ktoré nejak posunuli krajinu vpred a koľko sa nenávratne stratilo v bezodných dierach korupcie a podvodných obchodov.Opravené cesty, železnice, nemocnice, teraz budem veľmi skeptický, ľudia cestujú po krajine bohužiaľ navštevujú aj lekárov aj nemocnice a podľa toho čo je až príliš často medializované nemám pocit, žeby sa tak rapídne opravovalo alebo stavalo.Určite sa urobilo veľa ale stále je to nepomer k tomu, čo sa mohlo urobiť, no financie sa jednoducho rozkradli.V článku autor zabudol opomenúť, že sa musíme skladať na dlhy iných krajín ako je napr. Grécko, Portugalsko, či Španielsko.Krajiny, kde sa ľudia mali neporovnateľne lepšie a kde sa doslova rozhádzali miliardy eur na rôznych dávkach, či dôchodkoch, ktoré nikto nekontroloval.O tom môžu naši občania iba snívať.Pravda ako ktorí.Niektorí aj tu ryžujú na systéme na úkor všetkých.Európska únia ako taká má však aj plusy.Umožnila tisíckam Slovákov nájsť prácu a domov v zahraničí, ale má aj svoje nevýhody a tích je v poslednej dobe viac než dosť.Ostáva len dúfať, že inštitúcie ako europarlament raz nájdu spôsob ako viesť politiku pre ľudí, nie proti nim.Zatiaľ však je to len najdrahšia inštitúcia v Európe, ktorá nás stojí z roka na rok viac a viac peňazí.Nigel Farrage, známy euroskeptik raz uviedol, že ak sa nezmení štýl politiky v europarlamente, o 20 rokov Európa nebude mať dosť financií ani nato aby pokryla náklady na jeho fungovanie a mzdy či renty pre terajších alebo býv. europoslancov.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign